Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Γκίκας για το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών
    09/10/2026 20:19
    Ο Χρήστος Άνθης στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
    09/10/2026 20:12
     Γκίκας: Εμβαθύνουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας–Ινδίας στη θαλάσσια ασφάλεια και στη ναυτιλία
    09/10/2026 17:36
    Συμπαράταξη Πoλιτών: Ο λογαριασμός από τα δάνεια στους δημότες
    09/10/2026 17:22
    Το κτίριο της Ιονίου Βουλής
    Κεντρικός Δήμος: Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή
    09/10/2026 16:35
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    TΕΕ: Ο σχεδιασμός της Μαρίνας να σέβεται το συμβατικό πλαίσιο
    09/10/2026 17:13
    O Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Κέρκυρας προσλαμβάνει ψυχολόγο
    09/10/2026 16:12
    Η στοά του Αγγλικού Υδραγωγείου Κέρκυρας
    Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
    09/10/2026 12:15
    Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών
    Γλιτώνει από το λουκέτο ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών; Νομικά μέτρα για τριετή παράταση
    09/10/2026 11:13
    Αφίσα για τη δεύτερη πεζοπορική συνάντηση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
    Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας οργανώνει πεζοπορία στον Αντινιώτη
    09/10/2026 09:33
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    09/10/2026 12:42
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    09/10/2026 12:42
    ΕΛΜΕ Κέρκυρας: τα σχολεία δεν συντηρούνται με εισφορές και χορηγίες
    08/10/2026 20:16
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
    Ανδρέας Λεβεντέας: «Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει το διάβασμα»
    09/10/2026 13:12
    Αφίσα μαθημάτων αστρονομίας της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας
    Η Κέρκυρα μαθαίνει να παρατηρεί τον νυχτερινό ουρανό
    09/10/2026 09:33
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    ΑΕΛ: μετά την 5άρα, όλα τα βλέμματα στην Κυριακή
    08/10/2026 21:36
    Αφίσα κολυμβητικής συνάντησης μνήμης Άρη Μουζακίτη
    Γύρω από τα Τείχη, στη μνήμη του Άρη Μουζακίτη
    08/10/2026 21:22
    Ο Καμαρά Μοχαμέτ του ΟΦΑΜ
    Ανανέωσε με τον ΟΦΑΜ ο Καμαρά!
    08/10/2026 20:58
    Ο Μαγγιώρος σφυρίζει το ντέρμπι ΑΕΛ-ΟΦΑΜ για τη Γ εθνική
    08/10/2026 03:36
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης: Η νομιμότητα απαιτεί χρόνο και σαφή όρια ευθύνης
    09/10/2026 19:41
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    09/10/2026 19:38
    Ιδιωτικό και δημόσιο χρέος: Κοκτέιλ για τέλεια οικονομική καταιγίδα
    06/10/2026 15:18
    Το ιδιωτικό χρέος και οι 120 δόσεις: χρειάζεται ουσιαστική λύση
    05/10/2026 23:23
    Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών και εκπαιδευτικό κίνημα
    05/10/2026 22:36
Ανάγνωση Προβληματισμοί των πολιτών πριν από την κάλπη
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

Προβληματισμοί των πολιτών πριν από την κάλπη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε 07/01/2013 17:40
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Οι κρισιμότερες εκλογές μετά την μεταπολίτευση είναι προ των πυλών. Από το αποτέλεσμά τους δεν θα κριθεί το μέλλον πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων, αλλά και το μέλλον της χώρας.
Ο διαχωρισμός των ελλήνων πολιτικών σε  Μνημονιακούς και Αντιμνημονιακούς, παρότι χαρακτηρίζει την εποχή που διανύουμε, πιστεύω πως δεν πρέπει ν΄ αποτελεί το κριτήριο του πολίτη για την ψήφο του.
Κι΄ αυτό γιατί η ψήφος εκτόνωσης ή τιμωρίας δεν θα βοηθήσει την χώρα να βγει νικήτρια από την κρίση.
Εξάλλου σε κάθε πόλο του δίπολου αυτού συνωστίζονται ευκαιριακά ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις χωρίς ιδεολογική συνοχή. Βλέπουμε λόγου χάρη την κραυγαλέα παραδοξότητα να βρίσκονται στο <<αντιμνημονιακό>> στρατόπεδο το Κ.Κ.Ε., ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ! κ.ά. 
Τι σχέση άραγε μπορεί να έχουν όλοι αυτοί μεταξύ τους;
 Όπως η ανοχή στο Μνημόνιο δεν συνιστά δεξιοσύνη  αλλ’ επιλογή αναγκαίου κακού έτσι κι η Αντιμνημονιακή στάση δεν αποτελεί αριστεροσύνη, γιατί τότε ο Π. Καμμένος και οι χρυσαυγίτες θα είχαν περίοπτη θέση στο χώρο της Αριστεράς !!
Κριτήριο του πολίτη συνεπώς, πρέπει να είναι το σχέδιο της επόμενης μέρας για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Πεποίθησή μου είναι ότι παράλληλα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας είναι δυνατή η εκπόνηση ενός εσωτερικού Μνημονίου επεξεργασμένων και συγκεκριμένων μέτρων ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Αλίμονο αν θεωρήσουμε ότι η πορεία της Ελλάδας εξαντλείται στις επιταγές της Τρόικα.
Αυτό σημαίνει ότι η στάση των ψηφοφόρων θα πρέπει να εξαρτηθεί από την υπευθυνότητα  και την αξιοπιστία της πρότασης του κάθε πολιτικού σχηματισμού ξεχωριστά.
Η Ν.Δ. εκμεταλλευόμενη  την δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού από τα επώδυνα  κυβερνητικά μέτρα συμπεριφέρεται σαν να μην έχει κυβερνήσει ποτέ τη χώρα, σαν να μην την είχε οδηγήσει το 2009 στο χείλος του γκρεμού!
Η ηγεσία της με την ανευθυνότητα και τις παλινωδίες της πολιτευόμενη πότε ως <<μνημονιακή>> και πότε ως <<αντιμνημονιακή>> εκπέμπει ασάφεια και αντιφάσεις ενώ είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ξεκάθαρη πολιτική στόχευση. Ουδείς γνωρίζει που θέλει να οδηγήσει τη χώρα.
Μοναδικός σκοπός του Α. Σαμαρά είναι να γίνονται αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να γίνει πρωθυπουργός.
Για να λύσει το πρόβλημα της χώρας. Όπως έλυσε το Μακεδονικό…
Η ΔΗΜΑΡ ενώ δηλώνει ότι διαθέτει κυβερνητική πρόταση, ταυτόχρονα απορρίπτει οποιαδήποτε προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας. Στην ουσία ενδιαφέρεται ν΄ αυξήσει περιστασιακά τις εκλογικές της επιδόσεις και απεύχεται να χρειαστεί  να κληθεί να συγκυβερνήσει. Έτσι όμως μετατρέπεται σ΄ ένα μικρό και φοβικό πολιτικό σχηματισμό, περιορισμένης εμβέλειας και απήχησης που φιλοδοξεί απλά να εισπράξει κάποιες ψήφους διαμαρτυρίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει  ανατροπή των Μνημονίων, καταγγελία  των δανειακών συμβάσεων και μονομερή διαγραφή του χρέους. Μόνο που δεν εξηγεί που θα βρει χρήματα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Η πολιτική του πρόταση  δεν είναι μόνο ανεύθυνη και επικίνδυνη, αφού οδηγεί τη χώρα σε οικονομική κατάρρευση, αλλά  προκαλεί και θυμηδία, γιατί ποτέ και πουθενά στον κόσμο ο οφειλέτης δεν επέβαλε τους όρους του στους δανειστές!  
 Το ΚΚΕ προτείνει μια μοναχική πορεία για τη χώρα και τους Έλληνες που θα οδηγήσει στην διεθνή απομόνωση και τον οικονομικό μαρασμό. Κηρύσσει την ανυπακοή, την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ε.Ε. Παραλείπει  όμως να πει ότι σ΄ αυτή την περίπτωση αυτοί που θα πληγούν δεν είναι οι κεφαλαιούχοι ούτε όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αλλά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι. Όσοι δηλαδή δεν προστατεύονται με ευχολόγια και υποσχέσεις για ένα μελλοντικό παράδεισο, αλλά μόνο με σχέδιο για ένα κοινωνικά δίκαιο εξορθολογισμό του σπάταλου και αφερέγγυου κράτους.
Το ΚΚΕ αποφεύγει εξάλλου να μας υποδείξει ένα ιστορικά υπαρκτό πρότυπο λαϊκής εξουσίας και κοινωνικής ευημερίας, όπως καθημερινά το διακηρύσσει. Εκτός αν εννοεί το υπόδειγμα των χωρών του πρώην υπαρκτού <<σοσιαλισμού>> , οπότε… να μας λείπει το βύσσινο…
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Αντιδρούν  σε κάθε ρήξη με αναχρονιστικές πρακτικές, Αντιδρούν σε κάθε μεταρρύθμιση. Ενθαρρύνουν τον επιδοτούμενο συνδικαλιστικό κρατισμό. Έχουν αναγάγει σε έγκλημα εσχάτης προδοσίας το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αντέχει πλέον να δίνει αυξήσεις και επιδόματα με δανεικά!
Το να κλείνεις το μάτι σε όποιον διαμαρτύρεται ή να λες ότι ‘’όποιος φωνάζει έχει δίκιο’’ δεν ταιριάζει κατά την γνώμη μου σε μια Αριστερά της ευθύνης και της προσφοράς.
 Αντίθετα το ΠΑ. ΣΟ. Κ. αφού χρεώθηκε το σύνολο του πολιτικού κόστους προκειμένου να διαχειριστεί την μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου και αφού έκανε σκληρή αυτοκριτική για τα λάθη και τις παραλείψεις του, επιχειρεί να  προστατέψει τις θυσίες του ελληνικού λαού αξιοποιώντας την πρωτοφανή μείωση του δημοσίου χρέους κατά 105 δις ευρώ που πέτυχε. Πρόσφατα  ο Ε. Βενιζέλος μιλώντας στους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο 13 πεδίων για την ανόρθωση της χώρας που αποτελεί τη βάση για την ανάληψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών εξόδου από την κρίση. Αξίζει προσοχής η πρόταση αυτή.
Η ώρα της κάλπης πλησιάζει.
Σίγουρα η απογοήτευση και η αμηχανία είναι κακοί σύμβουλοι. Ίσως οδηγήσουν κάποιους συμπολίτες να σκεφτούν ν΄ απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Θεωρώ ότι αυτό συνιστά παραίτηση δικαιώματος. Κι όταν ένας πολίτης απεμπολεί το κορυφαίο  δικαίωμά του, αφήνει τους άλλους ν΄ αποφασίσουν για τις τύχες της χώρας, τις δικές του και των παιδιών του. Τούτο  όμως δεν ταιριάζει σε υπεύθυνους πολίτες.
Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει, πιστεύω, να δώσουμε με την ψήφο μας την δυνατότητα στις υπεύθυνες και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας να έχουν έντονη πολιτική και κοινωνική παρουσία. Για να μην κυριαρχήσουν οι ανεύθυνες και λαϊκίστικες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της παρακμής.

* Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κοινωνική Φύση της Ανθρώπινης Δημιουργίας: Από τον Χατζιδάκι στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Η σκηπιτάρικη μπέσα
Λίγα για την εγκληματική αστοχία των Πετραλώνων
Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
Job Description ή πώς το ρουσφέτι διαλύει τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Ο Γκίκας για το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών
  • Ο Χρήστος Άνθης στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
  • Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης: Η νομιμότητα απαιτεί χρόνο και σαφή όρια ευθύνης
  • Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
  • Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Για τη Βιβή…

06/03/2026 18:54

Η ειρήνη στο απόσπασμα: Η προσωπική ευτελής ατζέντα και το τέλος της διεθνούς νομιμότητας

28/02/2026 19:20

Συντάξεις σε ομηρία: Το αδιέξοδο των οφειλετών του νόμου Κατσέλη με τον ΕΦΚΑ

26/02/2026 19:00
alt

Ο Πλάντραφος ανήκει στους πολίτες

26/02/2026 00:52
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise