Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Παραχωρούνται οι εγκαταστάσεις στον ΝΑΟΚ με απόφαση του υπ. Οικονομικών
    02/09/2026
    Μπιάγκης: 2,5 χρόνια χωρίς επισιτιστική βοήθεια οι 2.500 δικαιούχοι ωφελούμενοι στα Ιόνια
    02/09/2026
    Μαχειμάρης: Απάντηση σε κάθε κατεύθυνση, η μαρίνα Ημερολιάς προχωρά
    02/09/2026
    «Γεύσεις & Προϊόντα των Ιονίων Νήσων» στο Αργοστόλι
    02/09/2026
    Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τη μαρίνα της Ημερολιάς
    02/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Οπλίτης γιατρός στο Μαθράκι
    02/09/2026
    Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
    02/09/2026
    Σχεδόν 700 παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κέρκυρα σε μια εβδομάδα
    02/09/2026
    Μία σύλληψη για ηχορύπανση στη Ζάκυνθο
    01/09/2026
    Αθηναγόρειο: Πρόσκληση για την πλήρωση των κενών θέσεων μαθητών
    01/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας πάνε ΔΕΘ
    02/09/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Αύξηση 6% στις πτήσεις εξωτερικού τον Αύγουστο
    31/08/2026
    Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Με περιοδείες, το κάλεσμα για το μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    31/08/2026
    ΔΥΠΑ: 35.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας – Ποιους αφορούν
    29/08/2026
    Συμμετoχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
    28/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η φιλαρμονική Σκριπερού στο Γκαλά του Capodistrian Ionian Cardiovascular Meeting
    01/09/2026
    Αντώνης Ζερβός: «Η τρίτη γυναίκα»
    01/09/2026
    “Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες”
    01/09/2026
    Ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Σιναράδων
    31/08/2026
    Ξεκινούν οι εγγραφές στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας
    31/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στην Premier League o Χρήστος Μουζακίτης!
    02/09/2026
    Νταμπλ χρυσών για τον Ντούσκο στους Μεσογειακούς!
    02/09/2026
    Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
    28/08/2026
    Παγκόσμιο: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά του σκιφ
    28/08/2026
    Aποσύρεται από το πρωτάθλημα η Αναγέννηση Περιβολίου
    27/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ενέργεια, εξορύξεις στο Ιόνιο και κοινωνικό συμφέρον
    31/08/2026
    Ο δήμαρχος Κουλούρης και οι πεσόντες του ΔΣΕ
    30/08/2026
    UNRWA: Άλλη μία ‘τρομοκρατική’ οργάνωση, που…εξουδετερώθηκε
    30/08/2026
    Δεν είμαστε δικαστές, όμως όταν βλέπεις μια ζωή στον δρόμο σταματάς
    29/08/2026
    Από τον τουρισμό των αφίξεων στον τουρισμό της αξίας
    29/08/2026
Ανάγνωση Big Bang (η μεγάλη έκρηξη), στο πολιτικό μας σκηνικό!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ

Big Bang (η μεγάλη έκρηξη), στο πολιτικό μας σκηνικό!

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
Δημοσιεύτηκε 30/06/2024
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

«Δεν επιβιώνει το δυνατότερο είδος, ούτε το ευφυέστερο, αλλά το πιο ευπροσάρμοστο στις αλλαγές», έλεγε ο Κάρολος Δαρβίνος, (1809-1882), Άγγλος φυσιοδίφης και βιολόγος, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης.!

Το ρηθέν φωτογραφίζει άνετα τα πολιτικά μας κόμματα, τα οποία δείχνουν μια ισχυρή αδυναμία να γειωθούν στην πολιτική – οικονομική – κοινωνική πραγματικότητα και να εξελιχθούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών.!  

       «Big Bang» : Καλοκαίρι πολιτικών εκρήξεων  

Ήταν κοινή πεποίθηση, πως οι κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα επανακαθόριζαν το πολιτικό σκηνικό της χώρας και θα ανακατένεμαν πολιτικούς ρόλους. Ήταν μια απλή, ήπια και συγκρατημένη, ίσως και συνηθισμένη πολιτική εκτίμηση.

Όμως, τα όσα συνέβησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, της Νέας Δημοκρατίας, την περασμένη Τετάρτη και όσα θα ακουστούν, αύριο Δευτέρα, στο Πολεμικό Μουσείο, από τους δύο πρώην γαλάζιους πρωθυπουργούς, – Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά – , τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τον άκρατο «Αρχηγοκεντρισμό» στου Στέφανου Κασσελάκη και όσα στο πάλαι ποτέ κραταιό κίνημα, το ΠΑΣΟΚ, με την αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, καταδεικνύουν ότι το πολιτικό μας σκηνικό φλέγεται. Οι Ευρωεκλογές «ανατίναξαν» κυριολεκτικά τις όποιες λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες επικρατούσαν στα τρία κόμματα εξουσίας και στο πολιτικό σκηνικό έγινε ένα μεγάλο «Big Bang», μια μεγάλη πολιτική έκρηξη, η οποία προμαντεύει ένα λίαν θυελλώδες Φθινόπωρο, – με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να οδηγείται σε ένα Συνέδριο, «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» και το ΠΑΣΟΚ σε εκλογή νέου Αρχηγού – , και εν τέλει σε μια να αναδιάταξη, μηδέ των πρόωρων εκλογών αποκλειομένων, με την ευκαιρία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, στις αρχές του 2025.!

Νέα Δημοκρατία : Τέλος στην κυριαρχία Μητσοτάκη

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, της γαλάζιας κυβερνώσας παράταξης, συνέβη η επανάσταση των «πληβείων», των βουλευτών του δεν δέχονται στα γραφεία τους οι υπουργοί, που δεν έχουν «ελευθέρας» για το Μέγαρο Μαξίμου, που είναι ξεχασμένοι στους ανασχηματισμούς, που «τραβάνε το κάρο» στις επαρχίες τους ακούγοντας τα παράπονα της εκλογικής βάσης και που παραμένουν πάντα περιθωριοποιημένοι και παραγκωνισμένοι από την ηγεσία και το πολύ στενό «κονκλάβιό» της.!

Επί 6 και πλέον ώρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανώς αιφνιδιασμένος, άκουγε 37 βουλευτές να επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση του, για το μείζον θέμα της ακρίβειας, για την κατάρρευση του ΕΣΥ, για την «άνευ λόγου» θεσμοθέτηση του γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για την ιδεολογική και πολιτική μετάλλαξη του κόμματος και την απομάκρυνση από τις αρχές της παράταξης που στοίχισε την μείωση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Επιπλέον, πολλοί βουλευτές της γαλάζιας παράταξης δηλώνουν ευθέως ότι αρνούνται να ψηφίσουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Σ αυτό το διόλου πολιτικά εύκρατο κλίμα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, «ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ», οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, – Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς – , θα θέσουν το συνολικό πολιτικό πλαίσιο της αμφισβήτησης της ηγεσίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε κομβικές πολιτικές όπως, Οικονομία, Εξωτερική πολιτική, Υγεία, Παιδεία αλλά και ζητήματα Ιδεολογικά και ανοίγματος στο κοινωνικό κέντρο.!

Οι καλά γνωρίζοντες το γαλάζιο παρασκήνιο, διατείνονται πως, «οι ανέμελες ημέρες», της «παντοκρατορίας Μητσοτάκη», έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όλα θα παιχτούν γύρω από την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας…, και σε χρόνο, «που στην αντιπολίτευση θα συνεχίζουν να σφάζονται», σιγοψιθυρίζεται σε γαλάζιες παρέες.!

            ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : «Μανιφέστο» Κασσελάκη  

Την περασμένη Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ = ΠΣ, με ανάρτησή του, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται, «βάζει φωτιά στα τόπια». Τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα την εύθραυστη νηνεμία στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βάζει στο στόχαστρο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, προτάσσει ηθικό θέμα και μιλάει για πρώτη φορά για «μαύρο χρήμα». «Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα». «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αφήνει αιχμές και για το κυβερνητικό πρόγραμμα επί Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι, «Δεν πρόκειται αυτή τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων “τάσεων”, και χωρίς επαρκή κοστολόγηση» αναφέρει μεταξύ άλλων, «δικαιώνοντας» τις επιθέσεις Μητσοτάκη και του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανάρτηση – μανιφέστο του Στέφανο Κασσελάκη, απαντούν 87 βουλευτές και κορυφαία στελέχη πρώτης γραμμής, με  επιστολή-«βόμβα».

Οι 87 κάνουν λόγο για «διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψη τους», για τα «μαύρα» και τις «βολές» κατά του Αλέξη Τσίπρα οι «87» έβαλαν στο «στόχαστρο» τους τον Στέφανο Κασσελάκη, αφήνοντας αιχμές για την χαμηλή εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ευρωκάλπη, την κεντροαριστερά, το κλείσιμο της ημερήσιας «Αυγής» αλλά και τη συλλογική λειτουργία στο κόμμα. Η επιστολή-«φωτιά» υπογράφεται μεταξύ άλλων από 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ειδικότερα, από την αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Διονύση Καλαματιανό, και τους βουλευτές Χρήστο Γιαννούλη, Αθηνά Λινού, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μίλτο Ζαμπάρα και Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι, μεταξύ των στελεχών που υπογράφουν είναι πρώην βουλευτές και στελέχη πρώτης γραμμής όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιώργος Τσίπρας, η Ζανέτ Τσίπρα, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που ανήκουν στην «φρουρά» του Αλέξη Τσίπρα.!

Σ αυτό το κλίμα και πνεύμα, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, μηδέ μιας νέας διάσπασης αποκλειομένης, καθώς πολλοί αμφισβητούν ευθέως την προεδρία Κασσελάκη.

:ΠΑΣΟΚ  : Υποψήφιος πρόεδρος ο Δήμαρχος Αθηναίων

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ξεκαθάρισε ότι είναι και επίσημα διεκδικητής της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, έχοντας στο πλευρό του, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αξιόλογο στέλεχος της νέας γενιάς. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αυτό το Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, «δελφίνοι» και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ανοίξουν τα χαρτιά τους ενώ θα αποφασιστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ηγεσία του κινήματος,. Υποψήφιοι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα θα είναι ο Παύλος Γερουλάνος και πιθανότατα ο Μιχάλης Κατρίνης,!

Τούτων όλων των ανωτέρω δοθέντων, ουδείς από τους τρεις πολιτικούς Αρχηγούς μπορεί να αισθάνεται άνετα, καθώς αμφισβητείται η ηγεσία τους και κομβικές πολιτικές τους επιλογές.

Ωστόσο, έστω και με πολιτικά «λαβωμένο» ή ακόμα και αμφισβητούμενο, το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κυριαρχεί πολιτικά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς παραμένει πρώτο κόμμα, με κατακερματισμένη κεντροαριστερή αντιπολίτευση και μονίμως σε εμφύλιες συρράξεις.!

 

 

 

Προς εκλογές γενικής αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού
Μπορεί να κάνει την ανατροπή ο Αλέξης;
Κέρκυρα: Παρουσιάστηκε με επιτυχία «Η τελευταία εκτέλεση» του Ν. Παργινού (pics)
Νίκος Παργινός: «Η τελευταία εκτέλεση»
Η «Τελευταία Εκτέλεση» του Ν. Παργινού παρουσιάζεται στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
απόΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
Ο Γιάννης Παργινός είναι δημοσιογράφος και οικονομολόγος. Έχει διατελέσει συντάκτης αλλά και σε διευθυντικές θέσεις σε αθηναϊκές εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας CorfuPress.com. Έχει συγγράψει το βιβλίο "οι συνταγές τση νόνας" που περιγράφει συνταγές της Κέρκυρας και της Μεσογείου, πλούσια λαογραφικά στοιχεία, θύμισες μιας άλλης εποχής, παραδόσεις κι έθιμα.
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Παραχωρούνται οι εγκαταστάσεις στον ΝΑΟΚ με απόφαση του υπ. Οικονομικών
  • Οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας πάνε ΔΕΘ
  • Μπιάγκης: 2,5 χρόνια χωρίς επισιτιστική βοήθεια οι 2.500 δικαιούχοι ωφελούμενοι στα Ιόνια
  • Μαχειμάρης: Απάντηση σε κάθε κατεύθυνση, η μαρίνα Ημερολιάς προχωρά
  • «Γεύσεις & Προϊόντα των Ιονίων Νήσων» στο Αργοστόλι

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  2. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  4. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  5. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Η Αντιπολίτευση και η παραβολή των 10 παρθένων

29/03/2026

Η τελευταία εκτέλεση: Έρχεται το νέο βιβλίο του Νίκου Παργινού

04/03/2026

Ο Γιάννης Παργινός, νέος πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

11/01/2026

Σε ποιους απευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας;

07/12/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise