Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Mπιάγκης σε Γκίκα: Οι παραλείψεις της Κυβέρνησης δεν ξεπλένονται από τον ηρωϊσμό των ανθρώπων της πρώτης γραμμής
    17/06/2026
    Μπιάγκης: Ειδυλλιακή η κατάσταση στην κύρια τάφρο του Νέου Φρουρίου για τη Μενδώνη
    17/06/2026
    Δυο χρόνια Υφυπουργός ο Γκίκας – Η ανάρτησή του
    16/06/2026
    Ο Αυλωνίτης για το έγκλημα της Πύλου
    16/06/2026
    Γκίκας κατηγορεί Μπιάγκη για μικροπολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στους Παξούς
    16/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Σε ποιες περιοχές θα έχει διακοπή ρεύματος την Παρασκευή
    17/06/2026
    Σύλλογος San Giacomo: Όχι σε αποσπασματικές παρεμβάσεις για τα ναύδετα στη Γαρίτσα
    16/06/2026
    Δυo επιστημονικές εκδηλώσεις από το ΕΙΘΕ
    16/06/2026
    Προσβάσιμες για ΑμεΑ και φέτος, πέντε δημοφιλείς παραλίες του Δήμου
    16/06/2026
    Σύλληψη 24χρονου στην Κέρκυρα για κατοχή δέματος με κάνναβη
    16/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ
    16/06/2026
    “Τα σχολεία έκλεισαν. Το ίδιο και το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο;”
    15/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
    17/06/2026
    Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»
    17/06/2026
    Συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στους Κουραμάδες
    16/06/2026
    Η Κέρκυρα πρωταγωνιστεί στο νέο crime μυθιστόρημα της Γ. Κοντογεωργοπούλου
    16/06/2026
    Tο Σάββατο, η ετήσια χορευτική παράσταση του Ηπειρωτικού Συλλόγου
    15/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
    Ρεκόρ αφίξεων το Μάιο 2026 στο «Ι. Καποδίστριας» με +11,22%!
    13/06/2026
Ανάγνωση Τα μυστήρια της Απλής Αναλογικής: Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός;   
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΘΡΑ

Τα μυστήρια της Απλής Αναλογικής: Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός;   

Άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Παργινού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
Δημοσιεύτηκε 21/02/2022
Κοινοποίηση
10 λεπ. ανάγνωση

Τις τελευταίες εβδομάδες, στην ελληνική κοινωνία, παρατηρείται μια γενικευμένη και λίαν διακριτή λαϊκή δυσφορία κατά της κυβέρνησης. Οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας σε κοινωνία και οικονομία, οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, σε συνδυασμό με τα πολλαπλασιαζόμενα φαινόμενα αλαζονείας κορυφαίων πολιτικών παραγόντων, φουντώνουν το κύμα δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, διαπιστώνεται ένας διάχυτος πολιτικός εκνευρισμός. Η φθίνουσα δημοτικότητα του πρωθυπουργού, η δημοσκοπική υποχώρηση της κυβερνώσας παράταξης και η ολοένα και περισσότερο απομακρυνόμενη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, – οποτεδήποτε κι αν στηθούν οι κάλπες, πρόωρα ή μη – , ενισχύουν, επιτείνουν, επεκτείνουν και διαχέουν τον εν λόγω πολιτικό εκνευρισμό, σε όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής δομής, από τον πιο μικρό κι απομακρυσμένο Δήμο, μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου.

Στα μέσα της θητείας της, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνει όχι απλά ότι δεν εκπληρώνει τις προεκλογικές υποσχέσεις της, που εντέχνως είχε καλλιεργήσει, αλλά επιδεινώνει τις επιδόσεις της, ακόμα και σε θέματα καθημερινής διαχείρισης και πολιτικής ρουτίνας. Εδώ, αρχίζει η πολιτική φθορά να είναι μη αναστρέψιμη.

Δύο διαγραφές : Διπλή Πολιτική Αποκάλυψη

Μέσα σε είκοσι μέρες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διέγραψε δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης και απέπεμψε έναν υπουργό.

  • Διαγραφή Πέτρου Δούκα και αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:  Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Σπάρτης, Δήμαρχος και Υπουργός, παραδέχτηκαν εις ευήκοον πάντων ότι, «όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» και πρόσθεσε: «Όποιος έλεγε “καλημέρα” έπαιρνε λεφτά, έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά. Εποποιία».
  • Διαγραφή του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου : Ο Ευρωβουλευτής, διαγράφηκε επειδή έγραψε τα παρακάτω : «Το επιτελικό κράτος στηρίζεται συνήθως στην προεξόφληση θετικών σεναρίων, τα οποία δεν

πραγματοποιούνται. Προϋπολογισμός 2022 με πρόγνωση πληθωρισμού 0,8%. Εξάρτηση από «φθηνό» φυσικό αέριο που όμως είναι πανάκριβο. Προσωρινή ακρίβεια που γίνεται μόνιμη».

Και συνεχίζει : «Για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε.

Έχουμε περίπου το έλλειμμα του 2008, (9%του ΑΕΠ το 2021 έναντι 10,4%,μετά την αναθεώρηση, το 2008.) με περίπου διπλάσιο χρέος. 104% του ΑΕΠ το χρέος το 2008

200% του ΑΕΠ το 2021. Αδυνατώ να κατανοήσω την ικανοποίηση του επιτελικού κράτους». Ο κ. Κύρτσος, απλά επανέλαβε, ότι λένε, ΕΛΣΤΑΤ, EUROSTAT, ΕΚΤ, ΔΝΤ.

Τούτων δοθέντων, εύλογα γεννάται το ερώτημα : Γιατί διέγραψαν Ευρωβουλευτή και Δήμαρχο και γιατί απέπεμψαν ένα υπουργό.;. Απλά απεκάλυψαν και δη σε ευήκοον πάντων, την πικρή αλήθεια. Αυτήν την πικρή αλήθεια, που πρωθυπουργός, υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, προσπαθούν «παντί τρόπω και τόπω» να κρύψουν. Μα απλά λαϊκά λόγια, «χάλασαν τη σούπα» και δη σε περίοδο προεκλογική.

Από την πανδημία στις πυρκαγιές, από τη κακοκαιρία Μπάλος στην Ελπίδα, το περίφημο «επιτελικό κράτος» αποδεικνύεται μια φούσκα. Οι συνεχείς αποτυχίες του κρατικού μηχανισμού να ανταπεξέλθουν σε θέματα, οικονομίας, παιδείας, υγείας, δημόσιας τάξης, συνιστούν πλήγματα στην εικόνα μιας κυβέρνησης που είχε επενδύσει πολιτικά στην διοικητική επάρκεια.

Μετεκλογικά Κυβερνητικά Σενάρια

Πάντα τα ανωτέρω περιγραφέντα, αποκαλύπτουν την πλήρη αποτυχία του «επιτελικού κράτους».

Κοινός τόπος είναι ότι, οι εκλογές, οποτεδήποτε κι αν αυτές διεξαχθούν, θα δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό σκηνικό. Πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο μετεκλογικός ρόλος του νυν πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σ αυτό το σκηνικό.

Η απάντηση, σ αυτό το ερώτημα, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο μεγάλη θα είναι η φθορά της νυν κυβερνώσας παράταξης, αν θα κόψει πρώτη ή δεύτερη το νήμα της κάλπης, πόση θα είναι η διαφορά από τον πρώτο ή τον δεύτερο και με ποιες δυνάμεις θα κληθεί να συγκυβερνήσει.

Σε περίπτωση που διατηρηθούν οι τάσεις που δημοσκοπικά καταγράφονται, στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, τότε, αυξάνονται θεαματικά οι πιθανότητες σχηματισμού δικομματικής ή τρικομματικής κυβέρνησης.

Σενάριο πρώτο  – Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ ή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : Φήμες επιμένουν να κάνουν λόγο για «αποκλεισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία, σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με εταίρο το ΚΙΝΑΛ ή με εταίρο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Οι φήμες γιγαντώνονται και μεγεθύνονται σε περίπτωση που ο δεύτερος εταίρος συμμετέχει στην κυβέρνηση με διψήφιο ποσοστό. Οι ίδιες πηγές επιμένουν πως τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο κι ο Κυριάκος Βελόπουλος θα ζητήσουν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ενώ το αίτημα τους δεν αποκλείεται να υποστηριχθεί κι από Καραμανλικούς και Σαμαρικούς, οι οποίοι θα βρουν μια καλή ευκαιρία να «ξεφορτωθούν», τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσον αποδυναμωμένη θα βγει η Νέα Δημοκρατία από τις κάλπες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά.

Σενάριο δεύτερο : ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ή ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ 25 : Αυτό το σενάριο προβλέπει σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Σε περίπτωση, που επαληθευτούν και πάλι οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δημοσκοπικά, δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί αριθμητικά μια κοινοβουλευτική ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μαζί με ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ 25.

Επιπλέον, το παραπάνω «δημοκρατικό άθροισμα», μπορεί αριθμητικά να υπερβεί ακόμα και το «δεξιό άθροισμα» της Νέας Δημοκρατίας μαζί με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα αλλά με μικρή διαφορά από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σενάριο Συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ : Το εν λόγω σενάριο θα εύρισκε οπαδούς σε επιχειρηματικά – οικονομικά κέντρα, ενώ θα απολάμβανε και την πλήρη στήριξη των Βρυξελών. Στην περίπτωση αυτήν, δεν θα ήταν κανείς από τους δύο αρχηγούς πρωθυπουργός αλλά προσωπικότητα κοινής αποδοχής. Ωστόσο, την εξέλιξη αυτήν ξορκίζει τόσο η Κουμουνδούρου, όσο και η Πειραιώς.

Σενάριο κυβέρνησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ή ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ τύπου Λουκά Παπαδήμου : Το εν λόγω σενάριο αποκλείεται από την κυβερνώσα παράταξη κι από την αξιωματική αντιπολίτευση. Παρά ταύτα, πολλοί αναλυτές σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν το αποκλείουν σε περίπτωση που μετά από τρίτες εκλογές προκύψει ακυβερνησία ή ακόμα και με πριν από τις εκλογές, αν υπάρξουν ραγδαίες κι απρόβλεπτες εξελίξεις.

Επί τούτου,  τα ονόματα του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα και του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, έχουν συζητηθεί ήδη στο παρασκήνιο των Βρυξελλών.

Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης

Την ώρα, που τα ανωτέρω κυβερνητικά σενάρια συζητούνται ή «πλάθονται», στο πολιτικό παρασκήνιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, έριξε την ιδέα για δημιουργία μιας «αριστερής συγκυβέρνησης». «Αντίπαλός μας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θεωρούμε κανέναν άλλο αντίπαλό μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Για εμάς το μέτωπό μας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του. Εμείς δεν έχουμε άλλο αντίπαλο. Έχουμε διαφορές σημαντικές με όλα τα κόμματα και της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, αλλά δεν τους θεωρούμε αντίπαλούς μας. Αντίπαλός μας είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ούτε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας θεωρούμε ως αντιπάλους μας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηριστικά, κάνοντας επί της ουσίας άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, αλλά και το ΚΚΕ.

Στη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, το ΚΙΝΑΛ εξέφρασε το δίκαιο και πάγιο παράπονό του : «Όταν ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της προόδου και της αντιδραστικής συντήρησης επέλεξε το δεύτερο. Τον κ. Καμμένο και τον κ. Παπαγγελόπουλο», αναφερόμενο στην κυβερνητική επιλογή Τσίπρα, μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Και  συνεχίζει: «Εκ του πονηρού και ανειλικρινή όσα λέει τώρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, επειδή είναι σε αποδρομή».

Πάντως, οι προσεκτικοί αναλυτές, παρατηρούν κοινές προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΚΙΝΑΛ : μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων, επαναφορά μιας μορφής του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, «ώστε να μην έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη και για να ανακουφιστούν άμεσα οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις.

Κατά πόσον οι παραπάνω κοινές προτάσεις, μπορούν να είναι πρόπλασμα ενός κοινού κυβερνητικού προγράμματος, ο χρόνος θα δείξει…

Γ. Σπ. Π.

Μπορεί να κάνει την ανατροπή ο Αλέξης;
Κέρκυρα: Παρουσιάστηκε με επιτυχία «Η τελευταία εκτέλεση» του Ν. Παργινού (pics)
Νίκος Παργινός: «Η τελευταία εκτέλεση»
Η «Τελευταία Εκτέλεση» του Ν. Παργινού παρουσιάζεται στην Κέρκυρα
Η Αντιπολίτευση και η παραβολή των 10 παρθένων
Κοινοποίηση
απόΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
Ο Γιάννης Παργινός είναι δημοσιογράφος και οικονομολόγος. Έχει διατελέσει συντάκτης αλλά και σε διευθυντικές θέσεις σε αθηναϊκές εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας CorfuPress.com. Έχει συγγράψει το βιβλίο "οι συνταγές τση νόνας" που περιγράφει συνταγές της Κέρκυρας και της Μεσογείου, πλούσια λαογραφικά στοιχεία, θύμισες μιας άλλης εποχής, παραδόσεις κι έθιμα.
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σε ποιες περιοχές θα έχει διακοπή ρεύματος την Παρασκευή
  • Mπιάγκης σε Γκίκα: Οι παραλείψεις της Κυβέρνησης δεν ξεπλένονται από τον ηρωϊσμό των ανθρώπων της πρώτης γραμμής
  • «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
  • Μπιάγκης: Ειδυλλιακή η κατάσταση στην κύρια τάφρο του Νέου Φρουρίου για τη Μενδώνη
  • Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»

Τελευταία σχόλια

  1. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  3. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  4. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  5. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Η τελευταία εκτέλεση: Έρχεται το νέο βιβλίο του Νίκου Παργινού

04/03/2026

Ο Γιάννης Παργινός, νέος πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

11/01/2026

Σε ποιους απευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας;

07/12/2025

Τοπίο στην ομίχλη… Το πολιτικό μας σκηνικό…

30/11/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise