Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Σπ. Δαφνής: Δημογραφική κατάρρευση και λουκέτα σε σχολεία χτυπούν τον συναγερμό
    17/09/2026
    Τηλεοπτική προβολή του Ιονίου σε 60 χώρες μέσω της παραγωγής του NBC
    17/09/2026
    Σκουπίδια στο Νότο: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης και νομική διέξοδο προτείνει ο Αλ. Αυλωνίτης
    17/09/2026
    Πρόταση Θ. Καββαδία για διαπαραταξιακό μέτωπο στη διαχείριση των απορριμμάτων
    17/09/2026
    Απέραντοι σκουπιδότοποι Πετριτής, Άη Μαθιάς, Αργυράδες, Μοραϊτικα! ΣΟΣ εκπέμπουν οι κάτοικοι του Νότου…
    17/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έρχεται γενική διακoπή υδρoδότησης σε πόλη και προάστια
    17/09/2026
    Νεκτάριος: Να αντισταθούμε στα σύγχρονα ρεύματα της αθεΐας
    17/09/2026
    Μεταπτυχιακά: Ψηφιακές δεξιότητες για πτυχιούχους όλων των κλάδων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
    17/09/2026
    Απόφαση για τη μουσική στην Κέρκυρα πυροδοτεί… κόντρες
    17/09/2026
    Μαθήματα ζωής στο κέντρο της Κέρκυρας για τις πρώτες βοήθειες
    17/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΟΛΚΕ: Τέλος οι Αλυκές λόγω καθυστέρησης, νέα λύση για Μαρίνα και προειδοποίηση για ρήτρες
    16/09/2026
    Εμπορικός Σύλλογος: Τροποποίηση του θερινού ωραρίου
    16/09/2026
    ΣΕΠΕ: Έξι κενά σχολικών νοσηλευτών – Τα ίδια και φέτος στο 5ο δημοτικό
    16/09/2026
    Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τα σκουπίδια στη νότια Κέρκυρα
    15/09/2026
    Και πάλι χάος σήμερα στο αεροδρόμιο με τις πτήσεις από Αγγλία
    15/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    “η πόλη μου”: Με πολύ κόσμο, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας
    17/09/2026
    Την Παρασκευή, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γ. Σκλαβούνου
    17/09/2026
    Η πολιορκία του 1716 ζωντανεύει στο Νέο Φρούριο της Κέρκυρας
    17/09/2026
    Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Σπύρου Γελέκα στην Αλεξανδρούπολη
    15/09/2026
    Σημαντική δωρεά χαρακτικών στο Μουσείο Καποδίστρια
    15/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Το γήπεδο του Περιβολίου εκπέμπει SOS!
    17/09/2026
    Στο ευρωπαϊκό U23 η Ασημοπούλου, στο παγκόσμιο Masters ο Μαζαράκης
    17/09/2026
    Την Κυριακή, στη “μάχη” του Ερασιτεχνών ο ΟΦΑΜ!
    17/09/2026
    Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας υποδέχθηκε τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο!
    16/09/2026
    Με επιτυχία το 12ο Corfu OldTown Trail (pics)
    16/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Λίγα λόγια ακόμη για τον Σ. Χαλβατζή και την Κέρκυρα
    16/09/2026
    Από το δημοκρατικό δικαίωμα… στην διακριτική ευχέρεια
    15/09/2026
    Η πυρπόληση 100.000 τόμων βιβλίων το 1943, σαν χτες, στην Κέρκυρα
    15/09/2026
    Με αύξηση 5,56% οι αφίξεις Αυγούστου στο «Ι. Καποδίστριας» – Στο +7,5% το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου
    14/09/2026
    Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία προς τη δημόσια εκπαίδευση
    14/09/2026
Ανάγνωση Πρόγραμμα καινοτόμων σεμιναρίων για τις τουριστικές επιχειρήσεις με στόχο την προστασία από τον Covid
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόγραμμα καινοτόμων σεμιναρίων για τις τουριστικές επιχειρήσεις με στόχο την προστασία από τον Covid

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο την υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα της φετινής τουριστικής περιόδου.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 18/06/2021
Κοινοποίηση
4 λεπ. ανάγνωση

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο την υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΙΝ
Η ενεργοποίηση του προγράμματος, καθώς και η έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από κάθε ενδιαφερόμενο, αναμένεται προς το τέλος του τρέχοντος μηνός, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις με σαφείς οδηγίες για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, τον τρόπο πρόσβασης στο εκπαιδευτικό υλικό κλπ.
Πρόκειται για ψηφιακό πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε από εξειδικευμένη ομάδα του εργαστηρίου Inarts του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας και προσαρμόστηκε στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συμπεριλαμβάνοντας λεπτομερή και έγκυρη εκπαίδευση επαγγελματιών και εργαζόμενων του τουριστικού κλάδου, με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.
Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας, «καθώς εφαρμόζεται», όπως τόνισε, «ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το οποίο προσφέρει την τεχνολογία και τεχνογνωσία του για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου με όλα τα δυνατά μέσα».
Από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον σχεδιασμό του προγράμματος και την προετοιμασία εφαρμογής του, επιμελήθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Κώστας Ζορμπάς, αρμόδιος για τη Δημόσια Υγεία την Απασχόληση & την Κοινωνική Πολιτική και Αλέξανδρος Αλεξάκης, αρμόδιος για την Επιχειρηματικότητα & την Ανταγωνιστικότητα.
Στην υλοποίηση του συνολικού εγχειρήματος θα συνεργαστούν επιστήμονες και ερευνητές από τομείς που περιλαμβάνουν τη διάδραση, τη διαμεσική αφήγηση, την ανάπτυξη περιεχομένου, τα πολυμέσα και την βιοπληροφορική.
Το διαδικτυακό πρόγραμμα ενημέρωσης οργανώνεται ως ανοικτό διαδικτυακό μάθημα (massive open online course – MOOC), μια διεθνώς διαδεδομένη διδακτική προσέγγιση, η οποία αξιοποιείται για πρώτη φορά στον τομέα της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στοχεύει στην ολοκληρωμένη ενημέρωση στο πεδίο εφαρμογής των κατευθυντήριων οδηγιών και υγειονομικών πρωτοκόλλων, που οφείλουν να ακολουθούν οι επιχειρήσεις του τουριστικού́ κλάδου για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επισκεπτών από́ τον Covid19.
Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, «η τεχνολογία των μαζικών ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων αποτελεί έναν θεματικό τομέα στον οποίο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διαθέτει ήδη μεγάλη εμπειρία ανάπτυξης και προσφέρεται για την ολοκληρωμένη κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών της συγκεκριμένης δράσης. Δεδομένου ότι το περιεχόμενο θα είναι προσβάσιμο διαδικτυακά και σε χρόνο που επιλέγεται από τον κάθε ενδιαφερόμενο, σχεδιάζεται και κινηματογραφείται με ειδική μεθοδολογία, ώστε να καλύπτει τις διαμεσικές ανάγκες προβολής, υποστηρίζοντας τις διαδραστικές ερωτήσεις που καλούνται να απαντούν οι επιμορφούμενοι και προσφέροντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με έμφαση στην εικόνα, τα πρωτότυπα γραφιστικά στοιχεία και τη σχεδιοκίνηση που υποστηρίζουν τους μαθησιακούς στόχους».
Επιστημονικά υπεύθυνος εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου ορίστηκε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας, Ιωάννης Δεληγιάννης, ο οποίος δήλωσε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ενημέρωση που παρέχεται να είναι υψηλής ποιότητας, ολοκληρωμένη, να προσφέρεται ανοικτά προς όλους και με τρόπο εύληπτο, διαδραστικό και καινοτόμο».
Η επιστημονική ομάδα του έργου ολοκληρώνεται με την συμμετοχή μελών του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής & Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ταξινόμηση και επεξεργασία των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης της λοίμωξης Covid19.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε δύο μέρη, τα οποία περιλαμβάνουν ασύγχρονη εκπαίδευση, προκειμένου να είναι ευέλικτο ως προς τον χρόνο εκτέλεσης από τους εκπαιδευόμενους. Σε επόμενο στάδιο, θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα με τη συμμετοχή επιστημόνων στον τομέα της υγείας, στη διάρκεια του οποίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους μέσω σύνδεσής τους σε ψηφιακή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων, προκειμένου να διαμορφώσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη άποψη για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταπτυχιακά: Ψηφιακές δεξιότητες για πτυχιούχους όλων των κλάδων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Χρηματοδότηση 5,56 εκ. για την αποκατάσταση του Μεγάρου Καποδίστρια
Δυναμική παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στη ΔΕΘ
Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου, Δούρου στο περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου
Δεν υπάρχει «μαύρη λίστα ΑΕΙ»: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διαψεύδει τα περί αποκλεισμού από διεθνή κατάταξη  
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Το γήπεδο του Περιβολίου εκπέμπει SOS!
  • Στο ευρωπαϊκό U23 η Ασημοπούλου, στο παγκόσμιο Masters ο Μαζαράκης
  • Την Κυριακή, στη “μάχη” του Ερασιτεχνών ο ΟΦΑΜ!
  • Έρχεται γενική διακoπή υδρoδότησης σε πόλη και προάστια
  • “η πόλη μου”: Με πολύ κόσμο, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας

Τελευταία σχόλια

  1. Κερκυραιος πολιτης στο Δρυ: «Λεφτά υπάρχουν», 270.000 ευρώ για δύο ημέρες «πολιτισμού»
  2. ΣΠΥΡΊΔΩΝ ΚΟΣΚΙΝΆΣ στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  3. Αγγελος Σπιτιερης στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  4. Ιωσήφ στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  5. Νικος Σελλας στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο εναρκτήριο διήμερο της ΔΕΘ

08/09/2026

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρουσιάζει το GameDevGen

03/09/2026

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

02/09/2026

ΠΙΝ: Παλιοσταφίδα, η αλήθεια για τις αρμοδιότητες και τους ελέγχους

02/09/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise