alt

Άργησαν στο Υπουργείο Υγείας αλλά τα κατάφεραν. Τόσο καλά δε, που περίσσεψαν οι γκρίνιες και από τους «δικούς» τους. Ο λόγος για τις επιλογές διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας. Στελέχη που ιδέα δεν έχουν από τη διοίκηση χώρων υγείας, με μόνο τους εφόδιο τα κομματικά ένσημα, κουμπάροι, αποτυχημένοι πολιτευτές ακόμη και απόστρατοι οι νέοι διοικητές της χώρας.

 

Στα του οίκου μας, στην Κέρκυρα δηλαδή, ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας είναι ο Λεωνίδας Ρουμπάτης. Είναι βιοχημικός, εργαζόμενος στο Χατζηκώστα, αναπληρωτής Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου.Φυσικά είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ και συγκεκριμένα τομεάρχης Κοινωνικών Θεμάτων της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ενώ ήταν κι ένας εκ των ομιλητών στο 3ο προσυνέδριο του κυβερνητικού κόμματος που διεξήχθη στα Ιωάννινα.
Ο κ. Ρουμπάτης με απόφαση του Υπ. Υγείας καταλαμβάνει τη θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο γιατρός Φοίβος Κακαβίτσας, ο οποίος επίσης είχε καταθέσει αίτηση για την ανανέωση της θητείας του.

 

Ο Φοίβος φεύγει με… ευχές κι ευχαριστώ

Η επιτυχία πάντως του κ. Κακαβίτσα στα καθήκοντά του, σε ένα ομολογουμένως δύσκολο πόστο, αφού το Νοσοκομείο Κέρκυρας χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγές προκειμένου οι χρήστες υγείας και οι οικογένειές τους να μην χρειάζεται να μεταναστεύουν εκτός νησιού, φαίνεται κι από τα σχόλια που τον συνόδευσαν στην έξοδο. Ευχές και ευχαριστώ από ανθρώπους όλων των κομματικών πεποιθήσεων «γέμισαν» στην κυριολεξία την προσωπική του σελίδα στο facebook, παρότι ο ίδιος αρκέστηκε σε ολιγόλογα – σκωπτικά κυρίως – σχόλια και μέχρι στιγμής δεν έχει εκδόσει επίσημη ανακοίνωση.

 

Αιχμηρός ο Στέφανος Γκίκας

Ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας εξέφρασε μέσω facebook το γενικό κλίμα που επικρατεί (και) στην Κέρκυρα μετά την επιλογή Ρουμπάτη.
Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Γκίκα αναφέρει:
Ο κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης, που σπούδασε, ζει και εργάζεται στα Γιάννενα, ορίστηκε από την κυβέρνηση ως νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και βεβαίως θα στηρίξουμε το έργο του για το καλό του τόπου. Μια παρατήρηση μόνον.
Από τους τόσους Κερκυραίους που υπέβαλαν αίτηση, κανείς δεν κρίθηκε ικανός;

 

Όλγα Κουρή: Δεν κατέθεσα ποτέ αίτηση για τη διοίκηση του Νοσοκομείου

 

Η γνωστή μαιευτήρας – γυναικολόγος Όλγα Κουρή, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμπατριώτισσα μας με επιτυχή επιστημονική διαδρομή στην Αθήνα, είχε αρχικά αναφερθεί ως μια από τους ενδιαφερόμενους για τη θέση του/της Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Διαθέτουσα πλήθος επιστημονικών περγαμηνών (εξειδίκευση στην Εμβρυομητρική Ιατρική, ομιλήτρια σε Διεθνή συνέδρια, με εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά, μέλος σε ελληνικούς και διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς) φάνταζε ως η ιδανική υποψήφια.
Φευ, όμως όπως διευκρίνισε η ίδια στο CorfuPress: «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για τη θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και συνεπώς δεν συμμετείχα με αίτησή μου στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης διοικητή που δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ