Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Θερμά συγχαρητήρια στη Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» που κέρδισε χρυσό δίπλωμα!
    13/08/2026
    Πρόταση στo LEADER για την αποκατάσταση του θεάτρου «Ν. Κούρκουλος»
    13/08/2026
    ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας: Βολές για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τα απορρίμματα
    13/08/2026
    Αυλωνίτης: Δεν ξεχνάμε τον ήρωα υποσμηναγό Αθανάσιο Μπεσλεμέ
    13/08/2026
    Μήνυμα Τρεπεκλή για τον 15Αύγουστο
    13/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τα Μπάσματα του Αγίου Σπυρίδωνος (pics)
    13/08/2026
    Υπάλληλοι ΥΠΑ Κέρκυρας: Τα προβλήματα σε εξοπλισμό και υποστελέχωση που τέθηκαν σε Γκίκα και Καρύδη
    13/08/2026
    ΕΛΑΣ: Εφιστά την προσοχή των πολιτών σε τηλεφωνικές απάτες και στην πιθανή χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη μίμηση φωνής
    13/08/2026
    Ηγουμενίτσα: Χειροπέδες σε 67χρονο για πλαστά έγγραφα και οπλοκατοχή
    13/08/2026
    Κατέληξε 77χρονος λουόμενος στην Πάλαιρο
    13/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
    Mε επιτυχία, το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    13/08/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
    13/08/2026
    Πάολα Ανδριωτάκη: «Μάνγκο και Αλάτι»
    13/08/2026
    Σήμερα, η συναυλία της Καποδίστριας στην Άνω Πλατεία
    12/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
    Στον Ιόνιο ο Δ. Ρουμελιώτης!
    11/08/2026
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
    Eυρωπαϊκό Στίβου: Oριακά, εκτός τελικού η Καρύδη
    11/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
    Φρένο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια εκεί όπου η κυβέρνηση πάτησε γκάζι (χωρίς εγγυήσεις)
    13/08/2026
    Κέρκυρα Film Office: Ένα νέο εργαλείο εξωστρέφειας, τουριστικής προβολής και προσέλκυσης διεθνών παραγωγών
    13/08/2026
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
Ανάγνωση «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…» στην τοπική ΝΔ
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…» στην τοπική ΝΔ

Ο Χαρίτος παύθηκε, ο Δημουλής παραιτήθηκε κι ο Μέριανος δεν είναι πια αντιπρόεδρος

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 31/07/2022
Κοινοποίηση
10 λεπ. ανάγνωση

Ο Χαρίτος παύθηκε, ο Δημουλής παραιτήθηκε κι ο Μέριανος δεν είναι πια αντιπρόεδρος

Φανερή, φανερότατη η προσπάθεια υποβάθμισης των προβλημάτων στην τοπική Νέα Δημοκρατία, με ενδείξεις ότι η κόντρα έχει προεκτάσεις, πέρα από τα τοπικά στελέχη, και στα γραφεία των αυτοδιοικητικών αρχών (νυν αλλά και διεκδικητών) αλλά και των υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές.

Μέχρι τη δημόσια καταγγελία του Αντώνη Χαρίτου για την απομάκρυνσή του από την οργάνωση, είχε προηγηθεί μια μακρά περίοδος τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στους νέο-εκλεγμένους στην ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας, από την επομένη κιόλας ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, τον Οκτώβριο του 2021.

Τεταμένες σχέσεις…

Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησε επιπλέον και η έντονη εκλογολογία για το υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών αλλά και οι πολύ μέτριες επιδόσεις των στελεχών στην αυτοδιοίκηση στα καθήκοντα που ανέλαβαν (πλην ελαχίστων περιπτώσεων), με συνέπεια να ανοίξει η όρεξη όσων εξετάζουν πιθανή κάθοδο στις εκλογές και οι γκρίνιες να δημοσιοποιούνται με έντονο τρόπο.
Όσοι παραγκωνίζονται για μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια δημιουργούν κι άλλες «κόντρες», με ομάδες που φτιάχνονται, αλλάζουν και ξανασυναντιούνται με διπλή στόχευση εντέλει: βουλευτικό και αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο. Κι η εσωκομματική κόντρα μόλις ξεκίνησε.

Χαρίτος κατά Κράτσα και παύση καθηκόντων

Με αυτά τα δεδομένα που είχαν ήδη δημιουργήσει έκρυθμη ατμόσφαιρα, η έκρηξη στο εσωτερικό της τοπικής ΝΔ αναμενόταν, αν και η ένταση και τα προσωπικά χαρακτηριστικά που έλαβε δημιούργησαν εντύπωση. Ο κ. Χαρίτος αρχικά με ανακοίνωσή του καταλόγισε ευθύνες για ανύπαρκτο έργο στην Περιφερειάρχη, αναρωτώμενος τι θα δείξει στο κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΠΕ Π. Μαρινάκη που επισκέφθηκε την Κέρκυρα. Ακολούθησε δεύτερη, οργισμένη ανακοίνωση Χαρίτου, στην οποία καταγγέλλει προσωπικά την Ρόδη Κράτσα για παύση του από τη ΔΕΕΠ επειδή της άσκησε κριτική.
Συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτος, υπογράφοντας ως «ελεύθερος ιδεών πολίτης» δήλωσε: «Μόλις πριν από λίγο με ενημέρωσαν από την Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ ότι με εισήγηση του Προέδρου της ΔΕΕΠ Κέρκυρας κ Σπύρου Παντελιου , προς την επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, που εκεί τυγχάνει να βρίσκετε και ο κ ΚΡΑΤΣΑΣ….. με παύει όχι από μέλος , αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει άλλωστε…… αλλά από το να εκπροσωπώ την ΔΕΕΠ θεσμικά γιατί άσκησα κριτική δημόσια εναντίων ενός άλλου στελέχους της ΝΔ και συγκεκριμένα της κ Περιφερειάρχη ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ .
Θα τον παρακαλούσα να είχε πράξει το ίδιο όταν εδώ και περίπου δυο μήνες έχει έρθει στα χέρια του η παραίτηση του Αντιπροέδρου της ΔΕΕΠ Κέρκυρας και την κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό με παρέμβαση τρίτων, ενώ προφανώς ξέχασε να την στείλει στο αρμόδιο όργανο του κόμματος, καθώς ο Αντιπρόεδρος έχει τιμωρηθεί από το πειθαρχικό του όργανο και έχει παραπεμφθεί στην εισαγγελία του Ναυτοδικείου Ιωαννίνων.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον κ ΚΡΑΤΣΑ , μάλλον ούτε αυτός έχει ακούσει η έχει δει κάτι ……..
Ευχαριστώ πάρα πολύ τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας που μου έκανε αυτήν την τιμή επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι τίμησα και συνεχίζω να τιμώ την ψήφο όλων αυτών των μελών που με εξέλεξαν, αλλά και αυτών που μετάνιωσαν για την επιλογή τους να τον εκλέξουν στην θέση αυτή του “προέδρου της ΔΕΕΠ Κέρκυρας” .
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε και άλλα έγραφα στην δημοσιότητα που ξεχάστηκαν στο συρτάρι του κ Παντελιού.
Συνεχίζω να είμαι μέλος της ΝΔ έως ότου μας παύσει όλους ο κ Παντελιός από το να τον εκπροσωπούμε το θεωρώ ύψιστο καθήκον μου πλέον……..!!!

ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας: Αντιδεοντολογική η συμπεριφορά Χαρίτου

Ακολούθησε απάντηση από τη ΔΕΕΠ στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Από πολύ καιρό είχε γίνει αισθητή η αντιδεοντολογική συμπεριφορά του πρώην μέλους της ΔΕΕΠ & υπ. Προέδρου αυτής κ. Αντώνη Χαρίτου.
Ο κ. Χαριτος, με δημόσιες δηλώσεις του στρεφόταν το τελευταίο διάστημα ευθέως κατά της παράταξης της ΝΔ, των αποφάσεων της, των επιλογών της και των προσώπων που την εκπροσωπούν.
Επίσης επέδειξε εντελώς αντιδεοντολογική συμπεριφορά και εντός του συλλογικού Οργάνου της ΔΕΕΠ Κερκυρας, στρεφόμενος αθέμιτα και προσωπικά κατά συναδέλφων του – μελών της ΔΕΕΠ.
Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να εγείρονται συζητήσεις και αντιπαραθέσεις που αναπαρήγαγαν την εσωστρέφεια και μόνο, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν ήταν χρήσιμο και σαφώς εμπόδιζε και εμποδίζει την νικηφόρα πορεία της παράταξης μας στις επόμενες εκλογές, ενώ υπονόμευε το μεγάλο ζητούμενο για την παράταξη μας που συνοψίζεται σε μια λέξη: ΕΝΟΤΗΤΑ.
Έτσι, ενώ εξαντλήθηκε κάθε οδός συνεννόησης μεταξύ του κ. Χαρίτου και της ΔΕΕΠ Κερκυρας προς εξομάλυνση της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης, ο Προεδρος της ΔΕΕΠ αναγκάστηκε να αποστείλει σχετική επιστολή στην Επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ, εκθέτοντας το πρόβλημα και αποζητώντας λύση.
Συνακόλουθα σήμερα η επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ, αξιολογώντας την κατάσταση και αναγνωρίζοντας ότι ο κ. Χαριτος έχει υποπέσει σε σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα, απεφάσισε με την υπ’ αριθμόν 767/28-07-2022 απόφαση της, την ΕΚΠΤΩΣΗ του κ. Χαρίτου από το κομματικό αξίωμα το οποίο κατέχει, δηλαδή αυτό του μέλους της ΔΕΕΠ Κερκυρας.
Έτσι ο κ. Χαριτος αποπέμπεται απο το Όργανο.
Ο κ. Χαριτος μόνος του και με την συμπεριφορά του, έθεσε τον εαυτό του εκτός των αρχών, των επιλογών και των προτεραιοτήτων της παράταξης. Αυτό απλώς επιστεγάστηκε με την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος»

Την ίδια ώρα παραίτηση Δημουλή – Δεν έχει σχέση λένε οι κομματικοί

Την ίδια ημέρα ήρθε και άλλη μια παραίτηση, εκείνη του μέχρι πρότινος Τομεάρχη Τουρισμού Στέφανου Δημουλή, ο οποίος επικαλέστηκε αυξημένες προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Δηλώνει ότι «η απόφαση δεν είναι καθόλου εύκολη», ευχαριστεί συνεργάτες και συνοδοιπόρους στην Επιτροπή Τουρισμού και δηλώνει με νόημα ότι «ο κύκλος της ενασχόλησής μου με τα κοινά δεν κλείνει εδώ. Εξακολουθώ να αισθάνομαι ως χρέος μου τη συμμετοχή στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις του τόπου μας, όσο συνεχίζουν να παρουσιάζονται μεγάλες προκλήσεις για τη χώρα μας και την Κέρκυρα. Έτσι αντιλαμβάνομαι τον ρόλο του ενεργού πολίτη, τον οποίο θα συνεχίσω να υπηρετώ με αμείωτο πάθος». Πάντως ο κ. Δημουλής δεν παραλείπει να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να δίνει «ηχηρά και δυναμικά το «παρών» στις μάχες που υπάρχουν μπροστά μας για το κόμμα και τον τόπο μας» και εύχεται «κάθε επιτυχία, τόσο στο έργο σας, όσο και στο μέλος της παράταξής μας που θα αναλάβει τα καθήκοντα του/της Τομεάρχη Τουρισμού».
Καμία σχέση δεν έχει η παραίτηση Δημουλή με τα όσα συνέβησαν μεταξύ ΔΕΕΠ και Χαρίτου διαβεβαίωσε το κομματικό όργανο και συνέχισε: «Είναι μια δίκη του απόφαση, η οποία μας θλίβει ιδιαίτερα. Η λήξη της συνεργασίας μας με τον κ. Δημουλη δεν μας είναι ευχάριστη και τον καλούμε να την αναθεωρήσει. Αν επιμείνει, από καρδιάς θελουμε να τον ευχαριστήσουμε για τις έως τώρα πολύτιμες υπηρεσίες του».

Κι η αποκάλυψη ότι έχει παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος Α. Μέριανος

Και μέσα από αυτές τις κόντρες άρχισαν να δημοσιοποιούνται και άλλες ειδήσεις, όπως το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος, και με πολλές ψήφους μάλιστα εκλεγμένος στο κομματικό όργανο, κ. Ανδρέας Μέριανος έχει παραιτηθεί του αξιώματος. Μάλιστα ο ίδιος δημοσιοποιεί στη σελίδα του στο facebook ότι δέχθηκε καταγγελίες στον εργασιακό του χώρο από έτερο μέλος («φωτογραφίζοντας» τον κ. Χαρίτο) και «της ομάδας του», χωρίς όμως να κατονομάζει ποιοι είναι.
Η δήλωση Μέριανου έχει ως εξής:
«Η απόφαση μου να μην ανακοινωθεί όλο αυτό το διάστημα στα ΜΜΕ η παραίτηση μου από την ΔΕΕΠ Κέρκυρας αποτελεί ένδειξη σεβασμού στην υπηρεσία μου και στην κομματική οργάνωση που υπηρετώ από μικρό παιδί. Στόχο είχα να διαφυλάξω το κύρος και την αξιοπιστία της παράταξης μας.
Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι στρατιώτης της Νέας Δημοκρατιας και μένω πιστός στις ιδέες και τις αξίες του κόμματος μας.
Οι καταγγελίες που δέχθηκα από έτερο μέλος της ΔΕΕΠ (και της ομάδας του) στον εργασιακό μου χώρο και οι οποίες με εξώθησαν σε παραίτηση, αποτελούν δείγμα αντικομματικής συμπεριφοράς και υποκρύπτουν υστεροβουλία.
Η κομματική δικαιοσύνη όμως αποδόθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.
Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους φίλους μου και τους Νεοδημοκράτες για την στήριξη που έδειξαν στο πρόσωπο μου όλο αυτό το διάστημα.
Δηλώνω ότι θα δώσω το παρόν στους προσεχείς αγώνες της παράταξης μας και παραμένω ενεργός και μάχιμος στην πρώτη γραμμή ως απλός στρατιώτης της παράταξης».

Απομένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα υπάρξουν κι άλλες καταγγελίες όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Χαρίτος ή αν αποφασίσει ο κ. Μέριανος να κατονομάσει τα υπόλοιπα στελέχη που στράφηκαν εναντίον του, ή αν αποφασίσει η κα. Κράτσα να απαντήσει στα περί εμπλοκής της ή… Και η κόντρα στην τοπική ΝΔ καλά κρατεί κι αναμένονται νέα επεισόδια στο δρόμο προς τις εκλογές, αυτοδιοικητικές και βουλευτικές.

 

 

ΔΕΕΠ Κέρκυρας: Η παιδεία απαιτεί διάλογο, υπευθυνότητα και λύσεις
ΔΕΕΠ για απορρίμματα στο Νότο: Οι πολίτες δικαιούνται αλήθεια, λύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις
ΝΔ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Μερόπης Υδραίου
Το μήνυμα της ΔΕΕΠ για τις πανελλαδικές
Εκδήλωση της ΔΕΕΠ: Η δύναμη της γυναίκας από γενιά σε γενιά
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Τα Μπάσματα του Αγίου Σπυρίδωνος (pics)
  • Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
  • Υπάλληλοι ΥΠΑ Κέρκυρας: Τα προβλήματα σε εξοπλισμό και υποστελέχωση που τέθηκαν σε Γκίκα και Καρύδη
  • Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
  • Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Πίτα ΝΔ με ηχηρές απουσίες αλλά και αιχμές προς Κεφαλογιάννη από Α. Σπύρου!

15/02/2026

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

10/02/2026

Σάλος με την Χριστίνα Αλεξοπούλου της ΝΔ: Το «τζάμπα πέθανε» είπε για τα ενοίκια

02/02/2026

Αυτοί είναι οι τομεάρχες της ΔΕΕΠ Κέρκυρας

02/02/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise