Η ΔΕΥΑΚ ενημερώνει ότι την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026 πρόκειται να πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης στην πόλη και στα προάστια της, από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρείας:
Η διακοπή γίνεται για την επισκευή ζημιάς στον αγωγό ύδρευσης που τροφοδοτεί τις δεξαμενές της Ανάληψης από τις πηγές της Χρυσηίδας, αλλά και δύο (2) σοβαρών ζημιών στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης που ξεκινά από τις δεξαμενές της Ανάληψης και υδροδοτεί την πόλη και τα προάστια της.
Λόγω της θέσης των βλαβών και της παλαιότητας του αγωγού, απαιτείται η πλήρης εκκένωση των δεξαμενών της Ανάληψης, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την πολύωρη διακοπή της υδροδότησης.
Επισημαίνεται, ότι η αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης στο σύνολο των περιοχών της πόλης και ιδιαίτερα στα ψηλά σημεία, ενδέχεται να καθυστερήσει περαιτέρω, εξαιτίας του χρόνου που απαιτείται για την πλήρωση των αγωγών και τον εξαερισμό του δικτύου.
Σημειώνεται ότι μέχρι την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν προβλήματα υδροδότησης και χαμηλής πίεσης στο δίκτυο, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.
Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη αποκατάσταση της υδροδότησης. Ζητάμε την κατανόησή σας.

