Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Δίπλα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καναλίων
    14/09/2026
    «Kέρκυρα 1716 – Η Πόλη σε κατάσταση Πολιορκίας – Ιστορία και Μνήμη»
    14/09/2026
    Περιφερειακό με 16 θέματα την Παρασκευή…
    14/09/2026
    Αυλωνίτης: 14 Σεπτεμβρίου 1943, η Κέρκυρα θυμάται
    14/09/2026
    ΛΑΣΥ Ιονίων: «Άγονη» η πολιτική για τις μαθητικές μεταφορές
    14/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    diakopi nerou
    Χωρίς νερό τις νύχτες στην Ανάληψη
    14/09/2026
    Σύλληψη διακινητή και τεσσάρων μεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
    14/09/2026
    Δυο διακομιδές από την Κέρκυρα
    14/09/2026
    Κέρκυρα: 148 πρόστιμα για κράνος
    14/09/2026
    Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
    14/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    HolidayCheck: Στο top 10 η Κέρκυρα για φθινοπωρινές διακοπές
    13/09/2026
    Η ΕΛΜΕ για την παρέμβαση της στη ΔΔΕ Κέρκυρας
    13/09/2026
    Ξεπέρασε το 1 εκ. επιβάτες το αεροδρόμιο Κέρκυρας τον Αύγουστο
    12/09/2026
    Η SKY express στηρίζει τους ανθρώπους της εκπαίδευσης για ακόμα μια χρονιά
    12/09/2026
    Η ΕΛΜΕ για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
    10/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκινούν τα χορευτικά τμήματα της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας
    14/09/2026
    Σπείρα Ηρακλής: Μαθήματα χορού – χορός για όλους
    14/09/2026
    Η ΦΕΜ θα ανεβάσει την σουίτα του εμβληματικού “Ζορμπά”
    14/09/2026
    Η Παλαιά γιόρτασε τα 186 χρόνια ιστορίας της (pics)
    13/09/2026
    “Μαθηματικά και Φυσική στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης”
    13/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Rising Stars: Πρωταθλητής ΕΣΚΑΒΔΕ ο Ιόνιος και συνεχίζει…
    14/09/2026
    ΝΑΟΚ: Αρχή με Ηρακλή εντός!
    14/09/2026
    Το πλήρες πρόγραμμα της Α’ ΕΠΣ Κέρκυρας
    13/09/2026
    Αυτές είναι οι νέες επιτροπές της ΕΠΣΚ!
    12/09/2026
    Εκτός Κυπέλλου Ερασιτεχνών η ΑΕ Λευκίμμης
    10/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 5,56% οι αφίξεις Αυγούστου στο «Ι. Καποδίστριας» – Στο +7,5% το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου
    14/09/2026
    Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία προς τη δημόσια εκπαίδευση
    14/09/2026
    Εκπαίδευση στην Κέρκυρα: προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις
    14/09/2026
    Μνήμες για μαχητές του ΔΣΕ και τα πάθη του άοπλου «Δημοκρατικού Στρατού» Κέρκυρας
    13/09/2026
    «Η Κέρκυρα στις φλόγες». Ιχνηλατώντας τις μνήμες των βομβαρδισμών της Κέρκυρας
    13/09/2026
Ανάγνωση ΣΥΡΙΖΑ: Πάει για κουκούλωμα το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Πάει για κουκούλωμα το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη

 Προσπάθεια να μην ελεγχθούν τα δημοσιεύματα περί μή δήλωσης αλλοδαπής εταιρίας της συζύγου του εντοπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 28/07/2021
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

 Προσπάθεια να μην ελεγχθούν τα δημοσιεύματα περί μή δήλωσης αλλοδαπής εταιρίας της συζύγου του εντοπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης του πρωθυπουργικού Πόθεν Έσχες «βλέπει» – σύμφωνα με πληροφορίες – η αξιωματική αντιπολίτευση μετά στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής για τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των Βουλεύτών που συνεδρίασε σήμερα.

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε λίστα η οποία περιείχε ζητήματα ελέγχων Πόθεν Έσχες ως υποθέσεις που επρόκειτο να αρχειοθετηθούν. Αρχικά εκεί περιλαμβάνονταν και το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού για το οποίο τίθεται θέμα επανελέγχου μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν εταιρία της συζύγου του που είναι καταγεγραμμένη από τις Γαλλικές αρχές να μη περιλαμβάνεται στην δήλωση, ενώ υφίσταται μάλιστα και νομοθεσία σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να έχουν μετοχές σε εταιρίες του εξωτερικού βουλευτές και πρόσωπα με πρώτο βαθμό συγγένειας.

Όμως από την πλευρά του προεδρείου στην συνέχεια υπήρξε ο ισχυρισμός ότι «εκ παραδρομής» μπήκε σε αυτή την λίστα το πρωθυπουργικό Πόθεν Έσχες. Μάλιστα δηλώθηκε ότι τα στοιχεία που έχει προσκομίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή και προκύπτουν από δημοσιεύματα θα εξεταστούν από υπηρεσιακούς παράγοντες και η επιτροπή θα αποφανθεί για το θέμα σε μελλοντική συνεδρίαση.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Πολάκης έχει καταθέσει στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες υπόμνημα που αναφέρει πως «από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι o Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τελέσει, ως πρόσωπο κατ’ άρθρο Ι του v. 3213/2003, το αδίκημα της εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου στο και τη διοίκηση αλλοδαπής εταιρείας κατά παράβαση του άρθρου 8 του ως άνω νόμου».

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός «έχει δηλώσει στην υποβληθείσα το έτος 2017 Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασής του, ότι η σύζυγός του, κα. Μαρέβα Γραμπόφκσι – Μητσοτάκη έχει μεταβιβάσει – και μάλιστα δωρεάν – το ποσοστό συμμετοχής της (ήτοι τα 950 εταιρικά μερίδια που κατείχε) στην αλλοδαπή εταιρεία «SCI PERSONAL VENTURES», παραλείποντας ωσαύτως κατά τα επόμενα έτη (2018 Και 2019) να δηλώσει οτιδήποτε σχετικά με τη συμμετοχή της συζύγου του στην ως άνω γαλλική εταιρεία. Εντούτοις προκύπτει και αποδεικνύεται από έγγραφα, τα οποία έχουν συνταχθεί εις την γαλλική γλώσσα και τηρούνται στο επίσημο αρχείο του Γαλλικού Επιμελητηρίου και τα οποία έχουν νομίμως μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα, ότι το ως άνω πρόσωπο εξακολουθούσε να μετέχει στο κεφάλαιο της αλλοδαπής εταιρείας και την 20η Δεκεμβρίου 2020, καθώς και στη διοίκηση αυτής μέχρι και σήμερα».

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: “Σε πανικό ο κ. Μητσοτάκης”

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά το… “λάθος” της Επιτροπής, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση σημειώνοντας ότι η κυβερνητική πλευρά πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και επιχείρησε να εντάξει το όνομα του πρωθυπουργού στη λίστα με υποθέσεις που θα αρχειοθετούνταν.

“Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας τους οδηγεί από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο. Χθες προσπάθησαν να αναβάλουν επ΄ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όπου επρόκειτο να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, επειδή δήθεν δεν υπήρχαν διαθέσιμες αίθουσες.

Σήμερα, μετά την κατακραυγή, όρισαν άρον – άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν. Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε εκ παραδρομής στη λίστα!

Στη σημερινή συνεδρίαση ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ζήτησε επίσημα τον επανέλεγχο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη. Τελικά η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα. Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΕΠ Κέρκυρας: Η παιδεία απαιτεί διάλογο, υπευθυνότητα και λύσεις
Παραιτήθηκε o Mωραΐτης από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΕΠ για απορρίμματα στο Νότο: Οι πολίτες δικαιούνται αλήθεια, λύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις
ΝΔ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Μερόπης Υδραίου
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Rising Stars: Πρωταθλητής ΕΣΚΑΒΔΕ ο Ιόνιος και συνεχίζει…
  • ΝΑΟΚ: Αρχή με Ηρακλή εντός!
  • Χωρίς νερό τις νύχτες στην Ανάληψη
  • Με αύξηση 5,56% οι αφίξεις Αυγούστου στο «Ι. Καποδίστριας» – Στο +7,5% το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου
  • Αυλωνίτης: Δίπλα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καναλίων

Τελευταία σχόλια

  1. Θανάσης Μαυρομάτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  2. Δώρα Αναστασάτου στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  3. Ιωάννης Λευτεριώτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  4. ΜΑΚΡΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!
  5. TS στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΣΥPΙΖΑ: Περί ναυδέτων, μαρινών και τεχνητών νησιών

22/06/2026

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος ο Παππάς από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο Ζαχαριάδης από εκπρόσωπος Τύπου

16/06/2026

Απανωτοί σεισμοί στην Εύβοια, ταρακούνησαν την Αττική – Τι λένε οι σεισμολόγοι

07/06/2026

Αυλωνίτης για Τσίπρα: Δεν επαιτώ ούτε απαιτώ, είναι ο φυσικός ηγέτης της παράταξης

31/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise