Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    ΕTAΔ: Τον Ιούνιο του 2029 η ολοκλήρωση των έργων στο Αχίλλειο
    16/09/2026
    Στη Σουηδία, ως μέλος του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης η Υδραίου
    16/09/2026
    Ερώτηση Μπιάγκη για τα προβλήματα της παιδείας στην Κέρκυρας
    16/09/2026
    Ο Σ. Πανδής, τομεάρχης ιστορικών στελεχών της ΔΕΕΠ
    16/09/2026
    ΚΚΕ Κέρκυρας: Η σύγχρονη και ασφαλής σχολική στέγη δεν είναι πολυτέλεια
    15/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Καρνάγια προς δήμο: «Έχουμε ήδη σύμβαση με τον ΟΛΚΕ για άλλο χώρο»
    16/09/2026
    MeteoCorfu | Αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο
    16/09/2026
    Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στην Κέρκυρα
    16/09/2026
    Σύλλογοι Oθωνών, Μαθρακίου: «Όχι» στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
    15/09/2026
    Που θα γίνει διακοπή ρεύματος την Πέμπτη
    15/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΟΛΚΕ: Τέλος οι Αλυκές λόγω καθυστέρησης, νέα λύση για Μαρίνα και προειδοποίηση για ρήτρες
    16/09/2026
    Εμπορικός Σύλλογος: Τροποποίηση του θερινού ωραρίου
    16/09/2026
    ΣΕΠΕ: Έξι κενά σχολικών νοσηλευτών – Τα ίδια και φέτος στο 5ο δημοτικό
    16/09/2026
    Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τα σκουπίδια στη νότια Κέρκυρα
    15/09/2026
    Και πάλι χάος σήμερα στο αεροδρόμιο με τις πτήσεις από Αγγλία
    15/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Σπύρου Γελέκα στην Αλεξανδρούπολη
    15/09/2026
    Σημαντική δωρεά χαρακτικών στο Μουσείο Καποδίστρια
    15/09/2026
    Ξεκινούν τα χορευτικά τμήματα της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας
    14/09/2026
    Σπείρα Ηρακλής: Μαθήματα χορού – χορός για όλους
    14/09/2026
    Η ΦΕΜ θα ανεβάσει την σουίτα του εμβληματικού “Ζορμπά”
    14/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας υποδέχθηκε τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο!
    16/09/2026
    Με επιτυχία το 12ο Corfu OldTown Trail (pics)
    16/09/2026
    Rising Stars: Πρωταθλητής ΕΣΚΑΒΔΕ ο Ιόνιος και συνεχίζει…
    14/09/2026
    ΝΑΟΚ: Αρχή με Ηρακλή εντός!
    14/09/2026
    Το πλήρες πρόγραμμα της Α’ ΕΠΣ Κέρκυρας
    13/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Λίγα λόγια ακόμη για τον Σ. Χαλβατζή και την Κέρκυρα
    16/09/2026
    Από το δημοκρατικό δικαίωμα… στην διακριτική ευχέρεια
    15/09/2026
    Η πυρπόληση 100.000 τόμων βιβλίων το 1943, σαν χτες, στην Κέρκυρα
    15/09/2026
    Με αύξηση 5,56% οι αφίξεις Αυγούστου στο «Ι. Καποδίστριας» – Στο +7,5% το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου
    14/09/2026
    Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία προς τη δημόσια εκπαίδευση
    14/09/2026
Ανάγνωση Η ΛΑΣΥ Νότου σχολιάζει το δημοτικό συμβούλιο
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΛΑΣΥ Νότου σχολιάζει το δημοτικό συμβούλιο

Ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας σχετικά με το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νότιας Κέρκυρας που πραγματοποιήθηκε.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 14/07/2021
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας σχετικά με το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νότιας Κέρκυρας που πραγματοποιήθηκε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Χαμηλής έντασης» ήταν τα περισσότερα θέματα του εξ αναβολής (2 φορές) Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Κέρκυρας. Πολλά από τα σημαντικά θέματα, που χρίζουν ιδιαίτερης συζήτησης, αλλά και ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, «συζητιούνται» και «αποφασίζονται» στην Οικονομική Επιτροπή, όπου η Δημοτική Αρχή έχει απόλυτη πλειοψηφία π.χ. δεν ενδιέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο η όλη διαδικασία μεταφοράς των απορριμμάτων στην Πάλαιρο;
Ο απολογισμός της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής έπρεπε να είναι αντικείμενο σοβαρής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Ν. Κέρκυρας έχουν σοβαρότατα προβλήματα. Πολλά από αυτά ΕΧΕΙ αναδείξει κατά καιρούς η Λαϊκή Συσπείρωση. Όμως πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή και δόθηκε ένα τηλεγραφικό κείμενο της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, στους Δημοτικούς Συμβούλους χωρίς να είναι θέμα συζήτησης.
Φοβήθηκαν μήπως αναδειχθούν οι μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση στα σχολεία, αλλά και οι δικές τους ευθύνες, αφού 2 χρόνια ελάχιστα έχουν γίνει για τα σχολεία του Δήμου;
Δύο ήταν τα θέματα που αξίζουν ιδιαίτερο σχολιασμό:
Το πρώτο: «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα …» 8μήνης διάρκειας, χρηματοδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ. Είναι συνέχεια της πολιτικής ανακύκλωσης της ανεργίας. Οι Δήμοι έχουν αναλάβει «σημαντικό» μέρος αυτής της κυβερνητικής πολιτικής. Τους παίρνουν για 8μήνες, οι περισσότεροι κάνουν μικροδουλειές, χωρίς ιδιαίτερο αντικείμενο, για να «εκτονώνεται» το πρόβλημα της ανεργίας.
Ταυτόχρονα διαμορφώνουν και την εκλογική πελατεία της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής. Την ίδια ώρα λείπει μόνιμο προσωπικό σε καίριους τομείς, στο Δήμο όπως (ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, χειριστές κλπ). Το κόστος στον ΟΑΕΔ, δηλαδή στους ίδιους τους εργαζόμενους.
Το Δεύτερο Θέμα: «Συμμετοχή στο «Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο θετικών Επιστημών».
Τίποτα για το ρόλο του, για τους ακριβείς σκοπούς του, για την μέχρι τώρα δράση του, πως χρηματοδοτείται, από ποιους, ποιος και πως το ελέγχει κλπ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει μεγάλη πείρα και πολλά παραδείγματα από «Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα», Μ.Κ.Ο. κλπ. Είναι κατά βάσει μηχανισμοί που προωθούνται και χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. Σκοπός τους είναι να «προάγουν» τις «αξίες» και τα «ιδεώδη» της Ε.Ε.
Μερικά Παραδείγματα: Αντικομουνισμός, παραχάραξη της Ιστορίας, εξίσωση Ναζισμού- Κομμουνισμού, αποκατάσταση ναζιστών κυρίως σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ιδεολογική χειραγώγηση κυρίως της νεολαίας, με στόχο το κέρδισμα με τα «ιδανικά του καπιταλισμού», την δαιμονοποίηση του Σοσιαλισμού και την αιωνιότητα της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, ο «φιλειρηνικός» ρόλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. κλπ κλπ.
Φτιάχνουν συνεπώς μηχανισμούς, για να κρύψουν την σαπίλα του συστήματος τους. Να εμποδίσουν τον λαό να δει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Το συγκεκριμένο «Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο», δεν ξέρουμε με τι ακριβώς ασχολείται και ποιος θα είναι ο ρόλος του Δήμου σε αυτό. Το σημαντικότερο μέρος της συνεδρίασης αφορούσε στην ενημέρωση – ανακοινώσεις και ερωτήσεις.
Είναι το μέρος της συνεδρίασης όπου η Δημοτική Αρχή συνήθως δίνει τα ρέστα της. Απαντάει όπου θέλει, όπως θέλει για να μην καταλάβει κανείς την απάντηση, αλλά περνάει και στην «αντεπίθεση». Μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος για το Σχολ. Κέντρο στα Βραγκανιώτικα, την άρνηση του να το περιλάβει, πριν γίνει έλεγχος και την δικαίωση του, αφού «έπεσε» η στέγη.
Εγκάλεσε την Λαϊκή Συσπείρωση γιατί δεν έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης στον Δήμαρχο. Ξέχασε να μας πει, σε ποιον το είχε πει, και ποια ενημέρωση έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απολύτως καμμία. Έπρεπε να το μυριστούμε.
Ετέθη από την Λαϊκή Συσπείρωση ξανά το θέμα της αντιπυρικής προστασίας και της ανάγκης να είναι τουλάχιστον καθαροί οι αγροτικοί δρόμοι ως ελάχιστο μέτρο πρόληψης. Η απάντηση ήταν ότι προηγούνται οι δράσεις για τον τουρισμό, αφού τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος είναι λιγοστά.
Η προστασία από φωτιά έπεται; Γιατί δεν πιέζει την Πολιτική Προστασία; Μήπως εκθέσει την κυβέρνηση;
Ο τουρισμός προηγείται, αλλά όταν θέσαμε δύο φόρες, το θέμα των καθόδων στη θάλασσα στον Αι Γιώργη, δεν είπε λέξη, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Λέξη δεν είπαν. Ούτε για το πρόβλημα της συνεχούς ρύπανσης της θάλασσας.
Θέσαμε το θέμα της πορείας των εμβολιασμών. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι συγκρούστηκε με την κυβέρνηση για τις ευθύνες της, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην Ν. Κέρκυρα, για το χάλι του Κέντρου Υγείας κλπ.
Εμείς έχουμε καταλάβει ότι βοηθάει την κυβέρνηση να βγει από την «δύσκολη θέση», με κόστος για τον Δήμο, αντί να απαιτήσει προσλήψεις και εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας.
Ρωτήσαμε για το παρκινγκ στις Αργυράδες και το γήπεδο στον Αγ. Νικόλαο. Η απάντηση ήταν ότι τα θέματα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη.
Για το θέμα της Λίμνης μας είπαν ότι θα έρθει για συζήτηση στο Δημ.Συμβούλιο. Αναμένουμε.
Έχει σημασία και ένα σχόλιο για την έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου στις 8-7-21, με μοναδικό θέμα την απόφαση του ΣΥΔΙΣΑ να μην επιτρέπει πλέον στο Δ. Νότιας Κέρκυρας να χρησιμοποιεί χώρο στο Τεμπλόνι, για μεταφόρτωση των απορριμμάτων που πηγαίνουν στην Πάλαιρο.
Η Δημ. Αρχή ζητούσε ουσιαστικά την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με καταγγελλτικό λόγο για την Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, κατήγγειλε «παράνομες ενέργειες» και εξέφρασε προθέσεις για δικαστικές προσφυγές ή ακόμα και δυναμικές ενέργειες.
Πέρα από την «αγωνιστική ρητορική» και τα νομικής φύσεως ζητήματα, υπάρχει η ουσία και οι ευθύνες. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Δήμος Ν. Κέρκυρας, δεν έχει σταθμό μεταφόρτωσης. Αυτό κάνει αδύνατη την μεταφορά απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας. Μέχρι στιγμής κανένας από τους τρεις Δήμους δεν έχει σταθμό μεταφόρτωσης. Έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί πριν 10, 15, 20 χρόνια στην Κέρκυρα. Δεν νοείται σε μία σύγχρονη, ανεπτυγμένη τουριστικά οικονομία, να παρελαύνουν οι σκουπιδιάρες σε όλο το νησί.
Είναι μία από τις πολλές αντιφάσεις του σάπιου συστήματος της καπιταλιστικής οικονομίας. Υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ) και οι τοπικές τους Αρχές. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδα. Όπως σε αδιέξοδο οδηγούν και οι πολιτικές για το κυκλοφοριακό, στάθμευση, αποχέτευση κλπ.
Θέλουν υψηλό τουρισμό «ανάπτυξη», αλλά με υποδομές που υπηρετούσαν ανάγκες πριν 40 χρόνια. Το θέμα είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Τα αδιέξοδα είναι μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής.
Ευθύνες όμως έχει και η Δημοτική Αρχή της Ν. Κέρκυρας. Γνώριζε το πρόβλημα. Ήξερε ότι θα έρθει ο χρόνος μηδέν. Ακολούθησε υπόγεια τακτική, φοβούμενη το «πολιτικό κόστος». Έτσι άφησε να περάσει ο χρόνος. Διευκόλυνε τη δαιμονοποίηση κάθε δράσης που έχει σχέση με τα απορρίμματα και τους ΣΜΑ.
Ο λαός δεν εμπιστεύεται πλέον τις προθέσεις και τον λόγο τους.
Οδήγησαν πλέον τα πράγματα κάτω από το μηδέν. Ας αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και ο λαός ας βγάλει συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας: Βολές για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τα απορρίμματα
Δυο ερωτήσεις της ΛΑΣΥ Νότου για τη συνεδρίαση λογοδοσίας
ΛΑΣΥ Νότου: Aδύνατη η οποιαδήποτε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή
ΛΑΣΥ Νότου: Δήμαρχε, αυτά είναι τα προβλήματα των Βιταλάδων
ΛΑΣΥ Νότου: Πρόταση ψηφίσματος για την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • ΕTAΔ: Τον Ιούνιο του 2029 η ολοκλήρωση των έργων στο Αχίλλειο
  • Καρνάγια προς δήμο: «Έχουμε ήδη σύμβαση με τον ΟΛΚΕ για άλλο χώρο»
  • Στη Σουηδία, ως μέλος του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης η Υδραίου
  • ΟΛΚΕ: Τέλος οι Αλυκές λόγω καθυστέρησης, νέα λύση για Μαρίνα και προειδοποίηση για ρήτρες
  • Ερώτηση Μπιάγκη για τα προβλήματα της παιδείας στην Κέρκυρας

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  2. Θανάσης Μαυρομάτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  3. Δώρα Αναστασάτου στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  4. Ιωάννης Λευτεριώτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  5. ΜΑΚΡΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΛΑΣΥ: Δυο ερωτήσεις και ένα θέμα προς συζήτηση για τη διπλή συνεδρίαση στο νότο

17/12/2025

ΛΑΣΥ Νότου: Τηρήστε τη νόμιμη διαδικασία, αλλιώς δε θα συμμετάσχουμε στο συμβούλιο

10/12/2025

ΛΑΣΥ Νότου: Πρωτοφανές που δεν μας δώσατε αίθουσα για σύσκεψη

20/11/2025

Πελάης: O Δήμαρχος Νότου ζει στον κόσμο του κι ενεργεί ως απόλυτος μονάρχης

13/08/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise