Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δίνουν χώρο, κίνητρο και προοπτική στους αθλητές της νησιωτικής Ελλάδας
    10/10/2026 23:00
    Αυλωνίτης: Τα χρήματα «έρχονται», το νερό όχι!
    10/10/2026 22:50
    AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
    10/10/2026 21:57
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Δεν θα περάσει ο φασισμός!
    09/10/2026 21:53
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διακομιδή ναυτικού από κρουαζιερόπλοιο στην Κεφαλονιά
    10/10/2026 23:03
    MeteoCorfu | Άστατος καιρός έως την Κυριακή
    10/10/2026 22:52
    MeteoCorfu | Περισσότερες από 22.500 ηλεκτρικές εκκενώσεις στο Ιόνιο και τη Νότια Ιταλία
    10/10/2026 21:29
    TΕΕ: Ο σχεδιασμός της Μαρίνας να σέβεται το συμβατικό πλαίσιο
    09/10/2026 17:13
    O Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Κέρκυρας προσλαμβάνει ψυχολόγο
    09/10/2026 16:12
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    09/10/2026 12:42
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    09/10/2026 12:42
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
    10/10/2026 23:51
    Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
    10/10/2026 22:45
    Θιναλιακός και Όλυμπος τα… είδαν όλα στην πρεμιέρα!
    10/10/2026 21:44
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    ΑΕΛ: μετά την 5άρα, όλα τα βλέμματα στην Κυριακή
    08/10/2026 21:36
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    10/10/2026 22:05
    Όταν σβήνει η περιφέρεια: Το “μαύρο” στις οθόνες και η σιωπή της κοινωνίας
    10/10/2026 21:27
    Κοίτα ποιος μιλάει…
    10/10/2026 10:51
    Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης: Η νομιμότητα απαιτεί χρόνο και σαφή όρια ευθύνης
    09/10/2026 19:41
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    09/10/2026 19:38
Ανάγνωση Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από το νοσοκομείο
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από το νοσοκομείο

Υπόμνημα προς το διοικητή του Νοσοκομείου Κ. Γρηγορόπουλο υπέβαλλαν σήμερα τα μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νέο νοσοκομείο.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 10/02/2011 07:47
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Υπόμνημα προς το διοικητή του Νοσοκομείου Κ. Γρηγορόπουλο υπέβαλλαν σήμερα τα μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νέο νοσοκομείο.

Στο υπόμνημα που απέστειλλαν και στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διαμαρτύρονται για την συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το νοσοκομείο και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Όπως αναφέρουν: «Τα προβλήματα αυτά είναι συνέπεια της λειτουργίας του νοσοκομείου αλλά και των άλλων δημόσιων υγειονομικών μονάδων ως επιχειρήσεις που πουλάνε υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς και στα ασφαλιστικά ταμεία, με κριτήριο τα έσοδα και τα κέρδη. Δηλαδή, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται όσο το δυνατό περισσότεροι ασθενείς – «πελάτες».
Αποτέλεσμα αυτής της ανθυγιεινής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι να έχει μεταφερθεί το νοσοκομείο στο νέο κτίριο όμως χρόνια προβλήματα που υπήρχαν με τη λειτουργία του όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπισθεί αλλά και οξύνθηκαν. Η έλλειψη σε προσωπικό είναι μεγάλη και υπάρχουν ειδικότητες όπως νευρολόγων που ο αριθμός των γιατρών δεν φτάνουν να καλύψουν τις εφημερίες όλου του μήνα. Οι προσλήψεις έχουν παγώσει με αποτέλεσμα ενώ έχουν γίνει οι κρίσεις γιατρών να μην προχωρά η αντίστοιχη διαδικασία πρόσληψής τους.
Στα πλαίσια της μείωσης του κόστους και του παγώματος των προσλήψεων η κυβέρνηση με τα στηρίγματά της θέλει να αντιμετωπίσει την έλλειψη του προσωπικού με συγχωνεύσεις νοσοκομείων και πιο συγκεκριμένα να αξιοποιηθεί το προσωπικού του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Κέρκυρας στην κατεύθυνση να κλείσει ως φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Επιπλέον αξιοποιεί τους γιατρούς  γενικής ιατρικής των αγροτικών ιατρείων για κάλυψη των ευημεριών ειδικευομένων ιατρών.
Ταυτόχρονα ανατρέπονται παραπέρα οι εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών καθώς κυριαρχούν οι προσλήψεις επικουρικού ιατρικού και λοιπού προσωπικού, όχι μόνο στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στις δομές πρόνοιας. Παράλληλα στην πράξη προωθείται η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας όπως με την μορφή των συμβάσεων έργου με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή των συμβάσεων με εργολάβους. Ενισχύεται η λογική του εθελοντισμού, δηλαδή της απλήρωτη εργασίας.
Επίσης στο νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη σε φάρμακα και σε άλλα υλικά απαραίτητα για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου. Η έλλειψη είναι τόσο μεγάλη που αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία και στέλνονται οι συνοδοί των ασθενών να αγοράζουν αντιβιώσεις και φάρμακα απαραίτητα για τη νοσηλεία των ασθενών. 
Δεν συμφωνούμε να καταργηθούν τα πολυατρεία του ΙΚΑ και στη πιθανή κατάργηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου λόγω συγχώνευσής του με το Γενικό Νοσοκομείο. Δεν θα επιτρέψουμε να συρρικνωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας επειδή η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τις κρατικές δαπάνες για να εξασφαλίσει την παραπέρα αύξηση των κερδών των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών και να παραδώσει ολοκληρωτικά τις υπηρεσίες δημόσιας ψυχικής υγείας στους ιδιώτες.
Δεν συμφωνούμε με την παράδοση υπηρεσιών του νοσοκομείου σε ιδιώτες όπως η καθαριότητα όπου ο εργοδότης ενώ πληρώνεται από το νοσοκομείο σύμφωνα με τη σύμβαση που προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα οι εργαζόμενοι απολύονται και εκμεταλλεύονται σκληρά παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τη ίδια σύμβαση.
Δεν συμφωνούμε να καταργηθούν οι υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ και να  μετατραπούν σε επιχειρήσεις του  νέου οργανισμού που σχεδιάζεται, του ΕΟΠΥ γιατί με τον τρόπο αυτό θα έχουμε λιγότερες υπηρεσίες από αυτές που μέχρι σήμερα κάλυπταν τα ταμεία και επομένως θα πληρώνουμε ακόμα περισσότερες από την τσέπη μας.
Δεν φτάνουν όλα αυτά έχει θεσμοθετηθεί και το απαράδεκτο χαράτσι των 5€ στο Γενικό Νοσοκομείο, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας.
 Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα μας να έχουμε δωρεάν σύγχρονες  και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και παροχές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, να τις λειτουργεί και να τις χρηματοδοτεί. Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας γιατί δεν φέρνουμε καμιά απολύτως ευθύνη για τα εργοδοτικά ατυχήματα, για τις ασθένειες, για την ανεργία, την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή των εργοδοτών, την καταλήστευση του ΙΚΑ από το κράτος και τους εργοδότες. Δεν φταίμε εμείς για τα κρατικά ελλείμματα και το κρατ
ικό χρέος. Αυτοί, που φταίνε, είναι αυτοί που κερδίζουν. Αυτοί και να πληρώσουν.
    Δεν ανεχόμαστε να  χρωστάνε αρκετά  ταμεία, για μήνες να πληρώσουν τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και φαρμακοποιούς, που αναγκάζονται να δανείζονται από τις τράπεζες αρκετοί φαρμακοποιοί, επειδή το κράτος, υποχρηματοδοτεί τα ταμεία, και  την ίδια στιγμή να  εξασφαλίζει δις € στους φαρμακοβιομήχανους , στους κάθε λογής επιχειρηματίες της υγείας, που δεν διστάζουν, μπροστά στο κέρδος τους, όποτε θέλουν να μην προμηθεύουν με φάρμακα τα νοσοκομεία ή να τα πουλάνε στο εξωτερικό, γιατί εκεί εξασφαλίζουν κερδίζουν περισσότερα κέρδη.
Απαιτούμε:
•    Nα καταργηθούν κάθε είδους πληρωμές των ασθενών (το εισιτήριο των 5€ στα εξωτερικά ιατρεία του γενικού νοσοκομείου, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και στα Κέντρα υγείας, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη, οι πληρωμές για εξετάσεις και επισκέψεις στους γιατρούς, οι εισφορές στο κλάδο υγείας των εργαζομένων των αυτοαπασχολουμένων, των συνταξιούχων, των  αγροτών κλπ).
•    Να ενισχυθούν με προσωπικό, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, το Γενικό νοσοκομείο, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, τα Κέντρα υγείας και τα πολυατρεία του ΙΚΑ και όλων των ταμείων.
•    Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•    Να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Να ενισχυθούν με σύγχρονο εξοπλισμό.
•    Να υπάρχει πλήρης  ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη  όλων  των  ανασφάλιστων  και  των  οικογενειών  τους,  με  έκδοση  και  θεώρηση  των  βιβλιαρίων  χωρίς  όρους  και  προϋποθέσεις.  Τις  δαπάνες  να  αναλάβει  το  κράτος.
•    Να παρέχονται σύγχρονες και δωρεάν παροχές υγείας για όλο το λαό αποκλειστικά από το κράτος.
•    Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, ενιαίο και καθολικό Σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό.
•    Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.
•    Το πρωτοβάθμιο επίπεδο υγείας να λειτουργεί με πυρήνα το δημόσιο Κέντρο Υγείας, τα παραρτήματά του και τις κινητές μονάδες του. Να αναπτύσσεται σε κάθε χωριό, πόλη και Δήμο, με κριτήρια πληθυσμιακά, γεωγραφικά, επιδημιολογικά κ.ά., σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.
•    Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιάγκης: Τελευταίο στις προτιμήσεις των νοσηλευτών το Νοσοκομείο της Κέρκυρας
Aναφορά Αυλωνίτη για κάλυψη των κενών στη Γαστρεντερολογική του Νοσοκομείου
Nοσοκομείο: Παραιτήθηκε ο Δ/ντης της Γαστρεντερολογικής Χ. Παυλίδης μετά από 16 χρόνια
Mπιάγκης: Στη Βουλή η μη λειτουργία του τμήματος αποτοξίνωσης του νοσοκομείου Κέρκυρας
Nοσοκομείο Κέρκυρας: Στη Βουλή οι ελλείψεις στην περίθαλψη των ΑμεΑ

 Κ. Γρηγορόπουλος

Σε δήλωσή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κ. Γρηγορόπουλος ανέφερε: "Δεχτήκαμε την επίσκεψη του ΠΑΜΕ όπου πραγματοποίησαν μια ειρηνική κατάληψη στα γραφεία των εξωτερικών ιατρείων, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για την αμοιβή των 5 ευρώ για κάθε έναν ασθενή που μπαίνει στο Νοσοκομείο.
Με επισκέφθηκαν και τους ενημέρωσα για την κατάσταση αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μου έθεσαν και οι ίδιοι τις απόψεις τους. ειρηνικά αποχώρησαν στην συνέχεια χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό, σεβόμενοι πάνω απ’ όλα τον χώρο του Νοσοκομείου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγχονισμένος βρέθηκε 25χρονος ασθενής της Ψυχιατρικής κλινικής
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας μετά την καταδικαστική απόφαση
Χειμώνας καλοκαίρι, ίδιο αίμα: πώς η Κέρκυρα κράτησε σταθερή ροή παρά τις εποχικές αναταράξεις
Νοσοκομείο Κέρκυρας: Σχέδιο για Μονάδα Νεογνών και τέλος στις άσκοπες διακομιδές
Η ΕΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 12/10: Τα σημαντικότερα γεγονότα…
  • Μπόρες και αυξημένη υγρασία στην Κέρκυρα την Κυριακή
  • Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
  • Σύλληψη γυναικoλόγου για παιδική πορνογραφία – Σοκαριστικό το υλικό στην κατοχή του

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνταξιούχοι Κέρκυρας: Διαμαρτυρία για τον κατήφορο του Νοσοκομείου

24/05/2026 19:25

Σ/τ των Συλλόγων Παλιάς Πόλης, Γαρίτσας, Κωτσέλα για το Νοσοκομείο

24/05/2026 11:35
EKAV

Γυναίκα έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και το πλοίο επέστρεψε Κέρκυρα

20/05/2026 22:24

Προκήρυξη για 10 μόνιμους ιατρούς στο Νοσοκομείο

11/05/2026 15:03
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise