Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    «Πoλιτικός αιφνιδιασμός» o νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης καταγγέλλει ο Γ. Τρεπεκλής
    29/07/2026
    Μπιάγκης: Χωρίς πινακίδες και χωρίς απαντήσεις μας άφησε η κυβέρνηση των «αρίστων»
    29/07/2026
    ΠΙΝ: Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα
    29/07/2026
    ΛΑΣΥ Βορρά: Εσύ με ποια πλευρά είσαι;
    28/07/2026
    “Αναγκαία η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Μεγάρου Καποδίστρια”
    28/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πνιγμός στη Νότια Κέρκυρα: Κατέληξε ηλικιωμένος λουόμενος
    29/07/2026
    Σύλληψη δύο ανηλίκων για διακίνηση ναρκωτικών στον Λαγανά
    29/07/2026
    Αίσιο τέλος στην αναζήτηση γυναίκας σε μονοπάτι στον Άη Γόρδη
    29/07/2026
    Λευκάδα: Έπιασαν 46χρονο για κλοπή αυτοκινήτου και ναρκωτικά
    29/07/2026
    Κέρκυρα: Εξιχνιάστηκε απάτη με 18χρονο «εισπράκτορα»
    29/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Νέα επιδρομή συγχωνεύσεων και «κοψίματος» τμημάτων
    29/07/2026
    ΕΛΜΕ: Όσα δεν είδε η Υπουργός Παιδείας στην Κέρκυρα… (video)
    25/07/2026
    Πολυτελές μίνι κρουαζιερόπλοιο στους Παξούς
    24/07/2026
    ΕΛΜΕ: Το «θαύμα» του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
    23/07/2026
    ΕΛΜE: Απαλλακτικές οι πρώτες αποφάσεις για τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς
    23/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Στέφανος Βλασακάκης: «Ινγκερούα: Μέρος Πρώτο – Η Κρυστάλλινη Ασπίδα»
    29/07/2026
    «Percussion Goes to the Movies»: Συναυλία του συνόλου κρουστών της ΦΕΜ
    29/07/2026
    KΚΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κ. Χυτήρη και τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής
    29/07/2026
    Στο «Μικρό Καφέ» η νέα ατομική έκθεση του Παναγιώτη Μαυρόπουλου
    29/07/2026
    Έρχεται το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    28/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιώργος Μάνδηλας στην ιστιοπλοΐα
    29/07/2026
    Ο ταλαντούχος Αδαμόπουλος στον ΟΦΑΜ!
    28/07/2026
    Απέκτησε Καζιάνη η ΑΕΛ!
    28/07/2026
    Στο Βαρέζε για το Ευρωπαϊκό Ντούσκος και Διαβάτη!
    28/07/2026
    Λιτσαρδόπουλος, Κουλούρης, Μουμούρης αναχώρησαν για το Παγκόσμιο Κ20
    27/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Μαρξ και ο Μπακούνιν… επί σκηνής
    29/07/2026
    Η Κέρκυρα δεν έχει ανάγκη από μαρίνες για mega yacht, έχει ανάγκη από έργα για τις ανάγκες του λαού
    27/07/2026
    Σώπα, μη μιλάς…
    25/07/2026
    Γεώργιος Χ. Σουρτζίνος, η θλίψη του «πατέρα» που αναγκάζεται  να μοιράσει τα «παιδιά» του
    25/07/2026
    Η Κοινωνική Φύση της Ανθρώπινης Δημιουργίας: Από τον Χατζιδάκι στην Τεχνητή Νοημοσύνη
    25/07/2026
Ανάγνωση Πρωτιά Κέρκυρας παρά την πανελλαδική πτώση
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτιά Κέρκυρας παρά την πανελλαδική πτώση

Με 630 εκ. ευρώ συναλλαγές μέσα στο πρώτο εννιάμηνο του 2022, η Κέρκυρα αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στην πώληση πολυτελών ακινήτων όσον αφορά το φημισμένο οίκο Sotheby’s International Realty, οι εκθέσεις του οποίου αποτελούν διεθνώς δείκτη για την αγορά του χώρου.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 15/12/2022
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Με 630 εκ. ευρώ συναλλαγές μέσα στο πρώτο εννιάμηνο του 2022, η Κέρκυρα αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στην πώληση πολυτελών ακινήτων όσον αφορά το φημισμένο οίκο Sotheby’s International Realty, οι εκθέσεις του οποίου αποτελούν διεθνώς δείκτη για την αγορά του χώρου.

 

 

Μάλιστα, σε ένα τζίρο συναλλαγών που έφτασε τα 4,2 δισ. ευρώ, στο νησί των Φαιάκων το μερίδιο που αναλογεί φτάνει τα 630 εκ. ευρώ περίπου ή το 15% του συνολικού ποσού.
Ακολουθεί η Μύκονος με 11%, η λεγόμενη ως «αθηναϊκή Ριβιέρα», τα παράλια της νοτιοδυτικής Αττικής με 8%, η Πάρος με 7% και στην πέμπτη θέση η Ρόδος με 6%.
Αν και πανελλαδικά οι βασικοί αγοραστές είναι πολίτες των ΗΠΑ και ακολουθούν οι Βρετανοί, στην Κέρκυρα προηγούνται οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου και ακολουθούν Γερμανοί και Γάλλοι!

 

Ρεκόρ ζήτησης το 2022

 

Ο οίκος Greece Sotheby’s International Realty έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο market report για την ελληνική αγορά με ποσοτικά δεδομένα και αναλύσεις για την κτηματαγορά κατοικιών πολυτελείας που προέρχονται από το χαρτοφυλάκιό του σε βάθος τριετίας.
Η αξία της μέσης συναλλαγής διατηρεί μια σταθερά ανοδική πορεία αγγίζοντας τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ στο εννεάμηνο του 2022 έναντι 2,7 και 2,5 εκατ. ευρώ στις αντίστοιχες περιόδους του 2021 και 2020.
Η διεθνής ζήτηση παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα με τον αριθμό της ζήτησης να είναι σταθερά ανοδικός τα τελευταία 12 τρίμηνα και το δείκτη Αίτημα Ζήτησης / Επιτόπιες Υποδείξεις Ακινήτων να διαμορφώνεται στο εννεάμηνο του 2022 στο 15,3% έναντι 13,2% και 12% τις αντίστοιχες περιόδους του 2021 και 2020.
Σε ό,τι αφορά τον Όγκο της Ζήτησης (συνολική αξία που προκύπτει από τον αριθμό των αιτημάτων ζήτησης με βάση τη ζητούμενη τιμή για κάθε αίτημα) υπερδιπλασιάστηκε μέσα στα δύο τελευταία χρόνια αγγίζοντας στο εννεάμηνο του 2022 τα 4,2 δισ. ευρώ έναντι 1,7 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

 

Προβλέπεται πτώση του ρυθμού αύξησης

 

Η ελληνική αγορά παρουσιάζει σημάδια ωριμότητας και ποιοτικών χαρακτηριστικών που απαντώνται σε ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα ωστόσο, η πτώση του ποσοστού των συμβολαίων που τελικά κλείνουν μετά από κάθε υπόδειξη υποδεικνύει ότι στους επόμενους μήνες η αγορά θα ισορροπήσει σε χαμηλότερα επίπεδα αριθμού συναλλαγών, γεγονός το οποίο αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος.

 

Το ποσοστό “κλεισίματος” μειώνεται

 

Ο κ. Σάββας Σαββαΐδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Greece Sotheby’s International Realty σε δήλωση του τόνισε: “Είναι γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο, και παρά τα ιστορικά υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος για τα ακίνητα πολυτελείας στην Ελλάδα, καταγράφεται σημαντική κάμψη της αποφασιστικότητας των ενδιαφερόμενων αγοραστών να κλείσουν συμφωνίες αγοράς ακινήτων. Η παρατεταμένη αβεβαιότητα της διεθνούς γεωπολιτικής σκηνής σε συνδυασμό με την ανησυχία για τη διάρκεια και το βάθος της οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι έχει πλήξει μεταξύ άλλων το κλίμα ευφορίας και θετικής αγοραστικής διάθεσης για ακίνητα πολυτελείας παγκοσμίως. Η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιποι ανταγωνιστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο, ακολουθούν τη διεθνή τάση. Είναι μια νέα κατάσταση την οποία παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή. Ενδεχομένως να δούμε διόρθωση στις τιμές κάποιων ακινήτων. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ανάλυση των δεδομένων στην Ελλάδα αναδεικνύει ξεκάθαρα τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων πολυτελείας. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι ακόμα και έπειτα από ένα ‘ράλι’ τριών ετών η Ελλάδα διαθέτει μόλις το 4% των πολυτελών ακινήτων των βασικών αγορών με τις οποίες ανταγωνιζόμαστε στη Μεσόγειο (Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία Κύπρος, Μονακό). Η δυναμική εξέλιξης αυτού του ποσοστού μπορεί να σηματοδοτήσει ακόμη και διπλασιασμό του στα χρόνια που έρχονται, ειδικά εάν η χώρα συνεχίσει στον δρόμο που ήδη βαδίζει. Κύρια προαπαιτούμενα είναι τα προφανή: προσήλωση στην υλοποίηση επενδυτικών έργων υποδομών (μαρίνες, αεροδρόμια, γήπεδα γκολφ κ.λπ.), ταχεία υλοποίηση νέων διακεκριμένων οικιστικών αναπτύξεων και, φυσικά, βελτίωση του μακροοικονομικού κλίματος διεθνώς”.

 

Με πληροφορίες από Greece Sotheby’s International Realty, news247.gr, capital.gr

Κέρκυρα: Η «βασίλισσα» της αγοράς ακινήτων στο Ιόνιο
Εξωφρενικές τιμές στα νοίκια: οι ακριβότεροι στην Ελλάδα!
Η υπερπολυτελής βίλα στην Κέρκυρα με τιμή πώλησης 6,25εκ. ευρώ!
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιώργος Μάνδηλας στην ιστιοπλοΐα
  • Πνιγμός στη Νότια Κέρκυρα: Κατέληξε ηλικιωμένος λουόμενος
  • Ο Μαρξ και ο Μπακούνιν… επί σκηνής
  • «Πoλιτικός αιφνιδιασμός» o νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης καταγγέλλει ο Γ. Τρεπεκλής
  • «Τέλος» το χαρτονόμισμα 500 ευρώ

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise