Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ο συλλέκτης Γ. Σουρτζίνος παραχώρησε σπάνια συλλογή χαρακτικών στην Περιφέρεια
    24/07/2026
    Συγχαρητήρια Τρεπεκλή στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών
    24/07/2026
    Mουζακίτης: «Οὐ παντὸς πλεῖν ἐς Κόρινθον»
    24/07/2026
    Γκίκας: «Οι νέες προκλήσεις επιβάλλουν σύγχρονες και ουσιαστικές θεσμικές απαντήσεις
    24/07/2026
    Τρεπεκλής: Η Δημοκρατία ως διαρκής αγώνας, ευθύνη και πυξίδα για το μέλλον των Ιονίων Νήσων
    24/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Λιβάδι του Ρόπα: Υπό έλεγχο η φωτιά παρά τους ισχυρούς ανέμους
    25/07/2026
    MeteoCorfu: Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στην Κέρκυρα και στους Παξούς
    24/07/2026
    Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βόρεια Κέρκυρα
    24/07/2026
    Σύλληψη οκτώ αλλοδαπών για ναρκωτικά σε καταμαράν στη Λευκάδα
    24/07/2026
    Και νέα διακομιδή από την Κέρκυρα
    24/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πολυτελές μίνι κρουαζιερόπλοιο στους Παξούς
    24/07/2026
    ΕΛΜΕ: Το «θαύμα» του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
    23/07/2026
    ΕΛΜE: Απαλλακτικές οι πρώτες αποφάσεις για τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς
    23/07/2026
    O ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τη δημόσια στήριξη στο κλείσιμο του 13ου Δημοτικού
    21/07/2026
    Δικαστικό μπλόκο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις εντός πολυκατοικιών
    20/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Κοινή Ανάσα» στο Παλαιό Φρούριο
    24/07/2026
    Aγγελική Κωστάκη: «Ξωθιά»
    22/07/2026
    Μουσική βραδιά στο Φλαγγίνειο: 36 τραγούδια σε ένα βιβλίο
    22/07/2026
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
    «Στα Bήματα του Kαποδίστρια»
    21/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παραμένει ΟΦΑΜ ο Βρυώνης!
    23/07/2026
    Aπ’ την Παναχαϊκή στην ΑΕΛ ο Σμπόρας!
    23/07/2026
    «Χαλί», το ανανεωμένο γήπεδο του Αγίου Ματθαίου
    23/07/2026
    Πρωτιά και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Διαβάτη στο Παγκόσμιο Κ23
    23/07/2026
    Με επιτυχία, το τουρνουά μπάσκετ της ΣΤΗΡΙΞΗΣ και του ΚΓΣ
    23/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ακρίβεια και πολιτική σταθερότητα: το πραγματικό διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών
    23/07/2026
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
    Τέσσερις δημόσιες Νομικές ήταν πολλές, τώρα οι ιδιωτικές δεν μας φτάνουν!
    20/07/2026
    Μνήμη και θρήνος για την Κύπρο
    20/07/2026
    Αδιαφορία και ανευθυνότητα
    20/07/2026
Ανάγνωση Φωνή οργής για το ΕΑΚΚ
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
SPORTS

Φωνή οργής για το ΕΑΚΚ

Με επιστολή τους 11 αθλητικά σωματεία της Κέρκυρας που (προσπαθούν να) χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις κτιριακές υποδομές αλλά και την καθημερινή λειτουργία του.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 25/02/2023
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Με επιστολή τους 11 αθλητικά σωματεία της Κέρκυρας που (προσπαθούν να) χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις κτιριακές υποδομές αλλά και την καθημερινή λειτουργία του. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους τοπικούς βουλευτές με τον Αλέκο Αυλωνίτη να ανταποκρίνεται, ζητώντας με τη σειρά του απαντήσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα 11 αθλητικά σωματεία Κέρκυρας – πλην του τμήματος χάντμπολ του Φαίακα (γιατί άραγε;) διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ.

Επιστολή οργής
Στην επιστολή τους στον Πρωθυπουργό, με θέμα “Επιστολή διαμαρτυρίας για την τρέχουσα κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Κέρκυρας καθώς και του βοηθητικού γηπέδου” οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων αναφέρουν:

“Συντάσσουμε την επιστολή αυτή προκειμένου να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΑΚ Κέρκυρας εδώ και χρόνια. Μια κατάσταση ανεπίτρεπτη για ένα νησί όπως η Κέρκυρα με 120.000 μόνιμους κατοίκους και χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες. Ένα γήπεδο εγκαταλελειμμένο στην ουσία, με άπειρα προβλήματα όπως: χαλασμένο ηλεκτρονικό πίνακα, έλλειψη θέρμανσης, παρκέ 25ετίας, έλλειψη ζεστού νερού, καμένες λάμπες οροφής κατά 80%, κερκίδες σε τραγική κατάσταση, έλλειψη φύλακα και καθαρίστριας τις απογευματινές ώρες, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να τοποθετούν και να αφαιρούν οι ίδιες τις μπασκέτες προκειμένου να κάνουν προπόνηση, υπάρχει μόνο ένας χώρος διαθέσιμος για αποδυτήρια για όλες τις ομάδες αντρικές – γυναικείες και τέλος το βοηθητικό γήπεδο έχει κατεστραμμένο παρκέ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Όλα τα σωματεία στο νησί καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου, τα παιδιά κυρίως, να βρίσκουν διέξοδο στον αθλητισμό. Είναι αδιανόητο όλη η Δυτική Ελλάδα να έχει κλειστά γυμναστήρια – διαμάντια κι εμείς να είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Είναι αδιανόητο το ένα και μοναδικό κλειστό γυμναστήριο στο νησί, που εξυπηρετεί όλες τις ομάδες μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ και κρίκετ να μην έχει ανακαινιστεί εδώ και 25 χρόνια!!!
Είναι αδιανόητο στην Κέρκυρα να μην υπάρχουν βοηθητικά γήπεδα καλυμμένα με τέντα ή μπαλόνι με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι ώρες προπόνησης των αθλητών σε 2 ή 3 την εβδομάδα για κάθε ομάδα!! Είναι αδιανόητο το βοηθητικό γήπεδο που χτίστηκε πίσω από το κεντρικό παρκέ να είναι σε αυτή την κατάσταση και να μην μπορούν οι ομάδες να το χρησιμοποιήσουν!!
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι απαράδεκτο τα παιδιά μας να αθλούνται με τέτοιες συνθήκες εν έτη 2023. Έχετε την ευθύνη να φτιαχτεί ΑΜΕΣΑ το γήπεδο αυτό. Θέλουμε λύσεις και όχι υποσχέσεις και λόγια όπως κάνετε τόσα χρόνια!
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειές σας εγγράφως.
Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ποιοι υπογράφουν, που κοινοποιούν
Την επιστολή υπογράφουν τα 11 αθλητικά σωματεία: Αθλητικός Όμιλος Αλυκών, Αθλητικός Όμιλος “ΣΧΕΡΙΑ”, Αθλητικός Σύλλογος “ΒΟΛΙΣ”, Αθλητικό Σωματείο “ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ”, Ιόνιος Αθλητικός Σύλλογος, Αθλητικός Σύλλογος “ΛΕΩΝ”, Α.Σ. Ιωάννης Καποδίστριας, Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος, Γυμναστική Εταιρεία Κέρκυρας, Αθλητικός Όμιλος “ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ” και Καλαθοσφαιριστική Ένωση “ΦΑΙΑΚΑΣ”.
Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε επίσης στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στους τρεις βουλευτές Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα, Αλέκο Αυλωνίτη και Δημήτρη Μπιάγκη, στην Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου και τον Πρόεδρο του ΕΑΚ Κέρκυρας Σταμάτη Λυκούρη.

Σκυτάλη από Αυλωνίτη, ζητά απαντήσεις από τον Αυγενάκη
Η επιστολή των 11 αθλητικών σωματείων βρήκε ανταπόκριση από τον βουλευτή Αλέκο Αυλωνίτη, ο οποίος με τη σειρά του ζητά απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (τυπικά ο κ. Αυγενάκης είναι υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού με αρμοδιότητα τον αθλητισμό).

Στην επιστολή του με θέμα: “Συνεχίζεται η πλήρης εγκατάλειψη του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (Ε.Α.Κ.Κ.)» και συνημμένη την σχετική καταγγελία των 11 σωματείων, ο κ. Αυλωνίτης αναφέρει:
Στις 10/11/2022 κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, σε συνέχεια ακόμη μιας που σας είχα καταθέσει στις 30/8/2021 με το ίδιο θέμα.
Από την ανάληψη των καθηκόντων μου και έως σήμερα, η συνεχιζόμενη αδιαφορία για το ΕΑΚ Κέρκυρας, η εικόνα εγκατάλειψης και οι φθορές με έχουν αναγκάσει να παρέμβω μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δημοσίων δηλώσεων και όποιου άλλου πρόσφορου μέσου αμέτρητες φορές, χωρίς δυστυχώς το Υπουργείο σας να πράξει το καθήκον του.
Ο κ. Υφυπουργός Αθλητισμού, παρά τις υποσχέσεις για ένα «ΕΑΚΚ σύγχρονο και πολιτισμένο» (17/7/2020) ουδέν έπραξε για την αποκατάσταση της αλγεινής εικόνας που παρουσιάζει σήμερα το ΕΑΚ Κέρκυρας, ούτε όμως και στις απαντήσεις του στη Βουλή στις ερωτήσεις που κατέθεσα, ευτύχησε να προσφέρει κάτι περισσότερο στο δημόσιο διάλογο.
Με την παρούσα επιστολή μου, σας μεταφέρω ακόμη μια φορά την αγανάκτηση σύσσωμης της κερκυραϊκής κοινωνίας για την εικόνα διάλυσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Κέρκυρας και σας ζητώ, έστω και την ύστατη στιγμή, να πράξετε ό,τι είναι δυνατόν για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.
Προς επίρρωση όσων σας αναφέρω -τόσο στην παρούσα επιστολή όσο και με τις συνεχείς κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις- σας επισυνάπτω την επιστολή της 21ης/2/2023, έντεκα (11) αθλητικών σωματείων της Κέρκυρας προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία εκφράζουν ομοίως την αγανάκτησή τους για την ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΑΚΚ (χαλασμένα ηλεκτρολογικά, έλλειψη θέρμανσης, ζεστού νερού, φύλακα και καθαρίστριας το απόγευμα, καμένοι λαμπτήρες, κερκίδες σε τραγική κατάσταση, προβληματικά αποδυτήρια, κατεστραμμένο παρκέ βοηθητικού γηπέδου κλπ).
Επαναλαμβάνω εμφατικά ότι το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, σε τέτοιο μέγεθος και έκταση, που απαιτούνται άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Αναγκάζομαι να επανέλθω, λοιπόν, ακόμη μια φορά καταθέτοντας την επιστολή αγανάκτησης των αθλητικών σωματείων του νησιού μου, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ άμεση ενημέρωση για τυχόν παρεμβάσεις που έχετε δρομολογήσει για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, το Κλειστό Γυμναστήριο και το βοηθητικό γήπεδο, κι αν το έχετε πράξει ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα αυτών.
Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά όσα σας διατυπώνω παραπάνω κι αναμένω την άμεση ανταπόκρισή σας, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά μου για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία”.

 

EAΚΚ: Πήρε άδεια λειτουργίας το κλειστό προπονητήριο
Επαναλειτουργεί το κινητό αναβατόριο πισίνας ΑμεΑ στο ΕΑΚΚ
ΕΑΚΚ: Αντικαταστάθηκε ο εναλλάκτης θερμότητας της πισίνας του κολυμβητηρίου
Όλυμπος: Εξοπλισμός, αποδυτήρια και στο βάθος κερκίδα και μουσείο
Τα δημοσιογραφικά του Εθνικού Σταδίου πάνε… Κανόνι!
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Λιβάδι του Ρόπα: Υπό έλεγχο η φωτιά παρά τους ισχυρούς ανέμους
  • Ο συλλέκτης Γ. Σουρτζίνος παραχώρησε σπάνια συλλογή χαρακτικών στην Περιφέρεια
  • MeteoCorfu: Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στην Κέρκυρα και στους Παξούς
  • «Κοινή Ανάσα» στο Παλαιό Φρούριο
  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βόρεια Κέρκυρα

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του Δημάρχου Στέφανου Πουλημένου προς το ΕΑΚ Κέρκυρας

18/02/2026

Επιτροπή Διοίκησης: Αυτά έγιναν το 2025 στο ΕΑΚΚ

23/12/2025

Η διοίκηση του ΕΑΚΚ για το περιστατικό αποκόλλησης του πλεξιγκλάς στο κολυμβητήριο

27/11/2025

Τι απάντησε το Υπουργείο στον Μπιάγκη για τα μισθώματα στο ΕΑΚΚ

18/11/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise