Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Το μήνυμα Κροκίδη για την 28η Οκτωβρίου
    28/10/2026 20:57
    Το μήνυμα Μαχειμάρη για την 28η Οκτωβρίου
    27/10/2026 22:42
    «Πoτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός» λέει ο Αυλωνίτης
    27/10/2026 21:30
    Ημερίδα για την υπογεννητικότητα διοργανώνει η ΔΕΕΠ με τον Άγγελο Σπύρου
    27/10/2026 21:25
    «Περιφερειακό Αναπτυξιακό Σχέδιο Ιονίων Νήσων 2028-2034»
    27/10/2026 20:10
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Tο Ιόνιο στη λίστα των αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του κινεζικού Υπ. Παιδείας
    28/10/2026 21:58
    Η Εθνική Επέτειος στην Κέρκυρα (pics)
    28/10/2026 21:00
    Πετάλεια : Στους 4,3°C η θερμοκρασία στα 650 μέτρα
    28/10/2026 20:53
    H Kέρκυρα συναντά την Ταϊλάνδη μέσα από τη γαστρονομία
    28/10/2026 20:49
    Μετακόμισαν δίπλα στο νέο πορθμείο τα εκδοτήρια της Kerkyra Lines
    27/10/2026 22:50
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πρωταθλήτρια στα «super prime» ακίνητα του Ιoνίου αναδεικνύεται η Κέρκυρα
    27/10/2026 22:55
    Συμπορεύεται με τη διεθνή απεργία των λιμενεργατών η ΕΛΜΕ Κέρκυρας
    27/10/2026 21:52
    Λέει «όχι» στο σχολείο των χορηγών ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας
    27/10/2026 20:14
    OΛΚΕ: Από την Κέρκυρα χαράσσεται ο λιμενικός χάρτης της επόμενης επταετίας
    26/10/2026 19:55
    Nέες δυνατότητες χρηματοδότησης αγροτικών επενδύσεων στα Ιόνια Νησιά
    26/10/2026 19:51
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Tο ION_on mοve επιστρέφει στην Κέρκυρα
    28/10/2026 21:03
    Τίμησε την Παλαιά Φιλαρμονική ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο
    27/10/2026 22:06
    Η Αστρονομική Κέρκυρας στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας
    27/10/2026 20:19
    Φιλαναγνωσία 2026: Eργαστήρια δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής για εφήβους και νέους
    26/10/2026 18:26
    Tο Echoes Film Festival επιστρέφει με 11 ταινίες στο Πολύτεχνο
    26/10/2026 16:09
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετοχή του ΓOK στο Κύπελλο Τραμπολίνο 2026
    27/10/2026 21:36
    Hρακλής Κέρκυρας: τρία μετάλλια στο Πανελλήνιο Taekwondo (pics)
    27/10/2026 13:53
    Τρεις μεταγραφές για την ΑΕΛ!
    26/10/2026 20:39
    Tα ζευγάρια της β’ φάσης του Κυπέλλου Κέρκυρας!
    26/10/2026 19:25
    Tρία χρυσά & δύο ασημένια μετάλλια για τον ΑΣΚ Άθλον
    26/10/2026 15:13
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Tο θλιβερό Πρωτόκολλο Παράδοσης, οι ήρωες στρατιώτες νεκροί και το 10ο Σύνταγμα της Κέρκυρας
    27/10/2026 22:59
    Η Κέρκυρα μπροστά στη μεγάλη Προοδευτική Αλλαγή
    27/10/2026 13:49
    Οι φούσκοι
    26/10/2026 22:42
    Τρία ποιήματα Κερκυραίων σε βιβλίο Ελλήνων εργατών, πριν από έναν αιώνα, στο Σικάγο
    25/10/2026 18:29
    Λιγότερες τράπεζες, λιγότερο προσωπικό: Ποιο είναι το κόστος για την ανάπτυξη;
    25/10/2026 17:22
Ανάγνωση Με κάθε τιμή και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης των Σέρβων στο Βίδο (pics)
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με κάθε τιμή και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης των Σέρβων στο Βίδο (pics)

Οι εκδηλώσεις μνήμης των Σέρβων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στη νησίδα Βίδο παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Σερβίας και εκπροσώπων κομμάτων, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης του τόπου μας.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 22/09/2022 13:48
Κοινοποίηση
13 λεπ. ανάγνωση

Οι εκδηλώσεις μνήμης των Σέρβων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στη νησίδα Βίδο παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Σερβίας και εκπροσώπων κομμάτων, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης του τόπου μας.

Στις φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώθηκαν με κάθε τιμή, την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας εκπροσώπησε η Υπουργός Εργασίας Darija Kisic Tepavcevic ενώ στην Κέρκυρα ήρθαν για το σκοπό αυτό και οι Υφυπουργοί Εργασίας, Απασχόλησης, Βετεράνων και Κοινωνικών Υποθέσεων Ζόραν Άντιτς και Μίοντραγκ Κάπορ. Η Υπουργός τόνισε στην ομιλία της ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων φροντίζει στην διαφύλαξη του μνημείου, κάτι που αποτελεί ύψιστη τιμή για την Κυβέρνηση της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο και από κοινού Κερκυραίοι και Σέρβοι τιμούν τους νεκρούς εκείνης της περιόδου στο μνημείο του Σέρβικου Μαυσωλείου που βρίσκεται στο Βίδο όπου και σήμερα πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Ελλάδα αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη!
Υδραίου: Ορίστηκε μέλος της Ad hoc Ομάδας Εργασίας για το «Νέο Δημοκρατικό Σύμφωνο για την Ευρώπη»
Υδραίου: Αυτές είναι οι θέσεις μας για το Block 2
Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την 110η επέτειο από την αποβίβαση του σερβικού στρατού
Στη Σουηδία, ως μέλος του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης η Υδραίου

Το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Τζάνε λόγω απουσίας της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου στο εξωτερικό. Παρόντες στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης ήταν ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζορμπάς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας του τόπου μας. Από πλευράς Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Μεταλληνός, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Μωραίτης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Μελίδης.

Με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας συναντήθηκε προχθές η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου η οποία καλωσόρισε τα υψηλόβαθμα στελέχη της φίλης όπως χαρακτήρισε χώρας. Στη σχετική ομιλία στη σημερινή ημέρα μνήμης την οποία ανάγνωσε εκ μέρους της Δημάρχου η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Τζάνε έγινε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα επισημαίνοντας ότι και σήμερα η ίδια η πόλη μας αφηγείται στους πολίτες και τους επισκέπτες της την ιστορία της και τη σχέση των δύο χωρών. Οι λαοί μας έχουν να θυμηθούν κοινούς αγώνες και θυσίες, ορόσημα στην ιστορία τους, παρακαταθήκη που άφησαν από κοινού στις γενιές που ακολούθησαν και έγιναν η βάση αληθινής φιλίας. Σε εποχές δύσκολες κατά τις οποίες δοκιμάστηκε ο Σέρβικος Λαός, οι Κερκυραίοι τάχθηκαν στο πλάι του, συνεχίζοντας να στηρίζουν τους παραδοσιακούς τους φίλους. Με περηφάνια για το ότι αποτελούμε ένα κομμάτι στης δικής σας ιστορίας επιθυμώ να τονίσω ότι η αλληλεγγύη και η συνεργασία μεταξύ των λαών, μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο.».

shutterstock_1625206747-thumb-largeshutterstock_1625206747-thumb-large
22
petsaspetsas
απολυμανση ααπολυμανση α

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, θυμάται και τιμά τους Σέρβους αδελφούς. Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, συναντιόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους στρατιώτες, τα παιδιά και τους πολίτες, που χάθηκαν στο νησί μας από το 1916 μέχρι το 1918, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο τόσο για τη Σερβία όσο και για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Τα ιστορικά γεγονότα είναι γνωστά. Στην Κέρκυρα γράφτηκε, μια σημαντική σελίδα της πολιτικής ιστορίας της Σερβίας. Το νησί μας αποτελεί την αφετηρία της μεγάλης προσπάθειας, ανασυγκρότησης του Σερβικού Κράτους ύστερα από τα δεινά που υπέστη στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις 28 Ιουλίου του 1914 η Αυστροουγγαρία κηρύσσει τον πόλεμο στην Σερβία και ξεκινάει ο Α’.Π.Π. Ένας πόλεμος που αριθμεί δέκα εκατομμύρια νεκρούς στρατιώτες στα πεδία των μαχών και δέκα εκατομμύρια νεκρούς πολίτες και παιδιά από τις κακουχίες.
Κατά τα τέλη του 1915 υπό την πίεση της αυστροουγγρικής, γερμανικής και βουλγαρικής επίθεσης, ο σερβικός στρατός και ένα μέρος του λαού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Τόπος προορισμού η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Κέρκυρα και η Θεσσαλονίκη.
Την ίδια χρονική στιγμή ξέσπασε στην Ελλάδα ο Εθνικός Διχασμός, όπως ονομάστηκε η διαμάχη για τη συμμετοχή της στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενώ η Μακεδονία ήταν ήδη ένα από τα μέτωπα του πολέμου.
Στο ψυχικό τραύμα της ήττας και του εκπατρισμού, των Σέρβων του 1915, προστέθηκε ένα εξοντωτικό οδοιπορικό στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας, γνωστό και ως «Αλβανικός Γολγοθάς», που συνοδεύτηκε από επιθέσεις ανταρτών και ληστών. 243.877 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα, το δριμύ χειμώνα, φονεύσεις και απαγωγές.
Από την 18η Ιανουαρίου του 1916 μέχρι τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους έφτασαν στην Κέρκυρα 151.828 στρατιώτες και απλοί πολίτες. Αποβιβάστηκαν στα Γουβιά. Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβαν τα έξοδα της συντήρησης και του εξοπλισμού του σερβικού στρατού. Όμως, οι ελλείψεις και ο χρόνος προετοιμασίας της περίθαλψης έμοιαζαν μια ακόμη δοκιμασία των ήδη ταλαιπωρημένων, αρρώστων, εκτεθειμένων στο κρύο, στην πείνα και στις μολυσματικές ασθένειες Σέρβων στρατιωτών, παιδιών και πολιτών.
Στις 21 Ιανουαρίου του 1916 εδώ σ΄ αυτό το νησί, όπου εγκαταστάθηκαν οι πρώτες μονάδες στρατιωτικών νοσοκομείων, ο αριθμός των νεκρών του πρώτου διαστήματος έφτασε τους 1200. Για τη σωτηρία αυτών των προσφύγων οργανώθηκε νοσοκομείο και χώροι φιλοξενίας στο νησί Βίδο και σε άλλες περιοχές της Κέρκυρας.
Παρόλες τις προσπάθειες 100 περίπου πρόσφυγες τη μέρα πέθαιναν και οι νεκροί έφτασαν συνολικά τον τραγικό αριθμό των 10.000, άλλοι θαμμένοι στη στεριά και άλλοι στον υγρό τάφο της θάλασσας, στο γνωστό “Κυανούν Κοινοτάφιο” που βρίσκεται μερικά μίλια βορειοανατολικά του νησιού μας .
10.000 άνθρωποι που έμειναν για πάντα στα ζεστά χώματα και στα αλμυρά νερά της Κέρκυρας, για να μας θυμίζουν και να μας επιβεβαιώνουν τις ιστορικά φιλικές μας σχέσεις.
Στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, οικοδομήθηκε το 1936 το μαυσωλείο-οστεοφυλάκιο, που βρίσκεται εδώ στη νησίδα Βιδο . Η δημιουργία, επίσης, του Σερβικού Μουσείου στην πόλη της Κέρκυρας, σε κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος Κερκυραίων, αποτελεί συνέχεια της μακραίωνης σχέσης που μας ενώνει.
Το ήπιο μεσογειακό κλίμα της Κέρκυρας, η κατάλληλη ιατρική φροντίδα η διατροφή μα πάνω απ΄ όλα οι στενές και εγκάρδιες σχέσεις με τον τοπικό πληθυσμό, συνέβαλαν στην ταχύτατη ανάρρωση και ανάκαμψη του σερβικού στρατού ο οποίος διαπεραιώθηκε στο Μακεδονικό Μέτωπο για να συνεχίσει τη διεκδίκηση των κεκτημένων του.
Από το 1916 έως το 1918 ο Σερβικός Στρατός διαμόρφωσε 28 στρατιωτικά νεκροταφεία στην Κέρκυρα, τα οποία βρίσκονταν στα στρατόπεδα των μεραρχιών στα Γουβιά, τον Ύψο, τη Στρογγυλή, τη Μεσογγή, τον Άγιο Ματθαίο, τα Βραγγανιώτικα, το Κατωμέρι, αλλά και στο Δημοτικό Νεκροταφείο της πόλης. Οι χιλιάδες τάφοι που βρίσκονται σπαρμένοι σ’ ολόκληρη την Κέρκυρα, έγιναν οι αδιάψευστοι μάρτυρες της τραγικής δοκιμασίας ενός ολόκληρου Λαού και της υπέρτατης θυσίας στον αγώνα για την επιβίωση, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
Οι Σέρβοι έμειναν στην Κέρκυρα μέχρι τη λήξη του πολέμου, το 1918.
Σ΄ αυτά τα δυο χρόνια, η κυβέρνηση Πάσιτς μαζί με πολλούς βουλευτές και το Επιτελείου του Στρατού, ήταν εγκατεστημένοι στην Κέρκυρα, που ανεπίσημα “χρίζεται” η πρωτεύουσα της Σερβίας. Εκμισθώθηκε το Κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης στη σερβική Κυβέρνηση και το δημοτικό θέατρο στη Βουλή. Ιδρύθηκε σερβικό εθνικό κρατικό τυπογραφείο με τη βοήθεια ντόπιου τυπογράφου και αμέσως εκδόθηκε σερβικό χαρτονόμισμα, κυκλοφόρησε εφημερίδα και εκδόθηκαν βιβλία για την ευαισθητοποίηση του κερκυραϊκού λαού. Υπήρξε μέριμνα για την εκπαίδευση των Σέρβων μαθητών με την ίδρυση σερβικού δημοτικού σχολείου. Ιδρύθηκαν καλλιτεχνικοί και αθλητικοί σύλλογοι. Οι θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες ανανέωσαν την πολιτιστική ζωή του νησιού.
Θέλω, σ’ αυτή την γρήγορη αναφορά μου στα γεγονότα να σταθώ εδώ. Να μην προχωρήσω σε όσα διαμείφθηκαν από ‘κει και πέρα. Άλλωστε καταμαρτυρούνται από τα μνημεία. Η ίδια η πόλη αφηγείται στους πολίτες και τους επισκέπτες της την ιστορία της.
Θέλω εδώ να ξαναθέσω το ιστοριολογικό κριτήριο του Θουκυδίδη. Ποιος είναι ο λόγος που γράφεται η Ιστορία. Ποιος είναι ο λόγος να την λέμε και να την ξαναλέμε, να την διαβάζουμε και να την ξαναδιαβάζουμε. Ο λόγος είναι πάντα ο ίδιος: η διδαχή για την αποφυγή των ίδιων λαθών. Η διδαχή για την αναζήτηση νέων διαδρομών και νέων λύσεων σε προβλήματα που επανέρχονται ζητώντας ουσιαστικές λύσεις. Μόνο τότε η Ιστορία λειτουργεί και επανορθωτικά απέναντι στο παρελθόν. Αν επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, αν δεν αποκτήσαμε σωφροσύνη από τις εμπειρίες μας ως ανθρωπότητα τότε η Ιστορία είναι κενό γράμμα.

Οι σημερινές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες έχουν πολλές διαφορές αλλά και αρκετά κοινά στοιχεία με τις συνθήκες που επικρατούσαν λίγο πριν ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Βασική διαφορά είναι η Ενωμένη Ευρώπη και η πίστη των μελών της στα Ευρωπαϊκά κεκτημένα. Η προετοιμασία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των απειλών που εκπέμπει ο αναθεωρητισμός. Το πολύ υψηλό ποσοστό εγγραμματισμού, μορφωτικού και επιστημονικού επιπέδου. Κοινό στοιχείο όμως, των συνθηκών μεταξύ του τότε και του σήμερα, θεωρώ την γενική πεποίθηση ότι μια πολεμική σύρραξη μέσα στη Ευρώπη είναι αδύνατη, λόγω της οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης και αλληλοεξάρτησης μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών, παρόλη την έντονα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Πιστεύω ότι εδώ χρειαζόμαστε, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα διδάγματα της Ιστορίας. Είναι πολύ βαρύ το τίμημα που έχουμε πληρώσει για να εφησυχάζουμε και να ξορκίζουμε με ευχολόγια το κακό.
Πληρώσαμε όλοι πολύ ακριβά την ελευθερία μας, που σημαίνει εδαφική κυριαρχία ενός λαού μέσα σε σαφώς προσδιορισμένα γεωγραφικά όρια, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα.
Είναι χρέος μας νομίζω να διατρανώσουμε την πίστη μας στην ειρήνη, στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι χρέος η διασφάλιση της ειρήνης με κάθε μέσο. Χρέος μας, όμως, είναι και η διαφύλαξη της ακεραιότητα της πατρίδας μας, χωρίς την οποία δεν θα μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι.
Οι λαοί μας έχουν να θυμηθούν κοινούς αγώνες και θυσίες, ορόσημα στην ιστορία τους, παρακαταθήκη που άφησαν από κοινού στις γενιές που ακολούθησαν και έγιναν η βάση αληθινής φιλίας.
Σε εποχές δύσκολες κατά τις οποίες δοκιμάστηκε ο Σέρβικος Λαός, οι Κερκυραίοι τάχθηκαν στο πλάι του, συνεχίζοντας να στηρίζουν τους παραδοσιακούς τους φίλους.
Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε ένα κομμάτι της δικής σας ιστορίας. Είμαστε περήφανοι που οι πρόγονοί μας στήριξαν εκείνα τα δύσκολα χρόνια το Λαός σας και βρισκόμαστε εδώ σήμερα, για να επιβεβαιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των Λαών μας.
Η αλληλεγγύη και η συνεργασία μεταξύ των λαών, μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο.
Σήμερα, με κάθε ευκαιρία, αντιπροσωπεία του Δήμου μας επισκέπτεται την πατρίδα σας. Σέρβοι μαθητές έρχονται εδώ κάθε χρόνο για να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας τους.
Αγαπητοί φίλοι
Αυτή η μεγάλη προσφορά του λαού μας, εκείνη την περίοδο αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της φιλίας και της συνεργασία μεταξύ των δυο λαών τα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι τις μέρες μας.
Έχω τη μεγάλη τιμή και χαρά να σας καλωσορίσω στην Κέρκυρα, προκειμένου να αποτίσουμε από κοινού φόρο τιμής στους ανθρώπους που πολέμησαν και θυσιάστηκαν προσφέροντας σε μας το μεγάλο αγαθό, της ελευθερίας.
Σας ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κερκυραϊκές παρουσίες στην… πολιτική ΔΕΘ (φωτορεπορτάζ)
Υδραίου: Σε τροχιά υποβάθμισης οι παιδικοί σταθμοί και οι σχολικές υποδομές του Δήμου μας!
Τι έκανε η Υδραίου στη ΔΕΘ
Στα Διαπόντια η Υδραίου – «Τα ακριτικά μας νησιά πρέπει να έχουν φωνή και προοπτική»
Yδραίου: Όχι στη μετεγκατάσταση των καρνάγιων στο «Εμπορικό»
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 29 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας στην Κέρκυρα την Πέμπτη
  • Tο Ιόνιο στη λίστα των αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του κινεζικού Υπ. Παιδείας
  • Tο ION_on mοve επιστρέφει στην Κέρκυρα

Τελευταία σχόλια

  1. Ενας Κερκυραιος στο Πράσινο φως για ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Βόρεια Κέρκυρα
  2. Αναστασία Αρμενιακου Μαστοράκη στο Δύο Κερκυραίoι στη λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece
  3. Αναστασία Αρμενιακου Μαστοράκη στο Δύο Κερκυραίoι στη λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece
  4. Αναστασία Αρμενιακου Μαστοράκη στο Δύο Κερκυραίoι στη λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece
  5. Πανος.. στο Πράσινο φως για ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Βόρεια Κέρκυρα

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σημαντική ευρωπαϊκή θεσμική διάκριση για τη Μερόπη Υδραίου

23/08/2026 14:41

Υδραίου: Η περιφερειακή συνοχή των Ιονίων απαιτεί ολοκληρωμένη στρατηγική

16/07/2026 18:07

Στο Όσλο η Μ. Υδραίου για τις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης

03/07/2026 11:53

Παράταξη Υδραίου: Θεσμική συνάντηση στον ΟΛΚΕ

30/06/2026 14:28
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise