Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Νέα πρόστιμα για σκουπίδια εκτός κάδων και οχήματα που εμποδίζουν την αποκομιδή
    28/08/2026
    Διευρύνεται το δίκτυο ανακύκλωσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες
    28/08/2026
    Γκίκας: Πρoχωρά η μετεγκατάσταση των καρνάγιων στον Ποταμό
    27/08/2026
    Aυλωνίτης: Για την Έλενα Ακρίτα και την αδιανόητη μικροπρέπεια του καθεστώτος…
    27/08/2026
    Διευκρινίσεις Τρεπεκλή για την καμπάνια «Τα Νησιά της Οδύσσειας»
    27/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Νέος Επίσκοπος Σύρου αναλαμβάνει ο Γεώργιος Αλτουβάς
    28/08/2026
    Θλίψη στην Κέρκυρα για την απώλεια του 34χρονου Ν. Κάντα
    28/08/2026
    Έφτασε τους 40°C η θερμοκρασία στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας
    28/08/2026
    Yψηλός, ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
    28/08/2026
    Συλλήψεις για ηχορύπανση σε Σιδάρι και Τσιλιβί
    28/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετoχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
    28/08/2026
    Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα
    28/08/2026
    «Όχι» του Επιμελητηρίου στη μετατροπή του Parking σε χώρο καρνάγιων
    28/08/2026
    Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
    27/08/2026
    Ψήφισμα του Επιμελητηρίου για την απώλεια του Γιώργου Χονδρογιάννη
    26/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Επιστρέφει για πέμπτη χρονιά το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης
    28/08/2026
    Νέα Δωρεά των αδελφών Κουρκουμέλλη-Ροδόσταμου στην Αναγνωστική Εταιρία
    28/08/2026
    «Στo φως του φεγγαριού» στο Μουσείο Καποδίστρια
    27/08/2026
    Κέρκυρα: Με Al Bano, το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    27/08/2026
    Μουσική εκδήλωση «Corfu by Slide» με σύγχρονα έργα για τρομπόνι και πιάνο
    27/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aποσύρεται από το πρωτάθλημα η Αναγέννηση Περιβολίου
    27/08/2026
    Έκτη θέση στον ημιτελικό για τη Διαβάτη στο Άμστερνταμ
    27/08/2026
    Στο τεχνικό επιτελείο του ΟΦΑΜ ο Ανδρέας Ζήκος
    27/08/2026
    Παγκόσμιο: Εύκολη πρωτιά στα προκριματικά για τον Ντούσκο
    26/08/2026
    Στην τελική ευθεία ο 14ος Κόρισσος Αγώνα Δρόμου
    26/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Φρέσκα κoυλούρια πουλά ο κουλουράς!
    28/08/2026
    Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
    27/08/2026
    Ανύπαρκτη κυβερνητική αυτογνωσία, απίστευτη αλαζονεία και διαφθορά
    27/08/2026
    H έρπουσα επέκταση των αυθαίρετων καταλήψεων δημοσίων χώρων
    26/08/2026
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
Ανάγνωση Γιατροί… ενός κατώτερου θεού! Σε τρεις ταχύτητες ο εμβολιασμός τους
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατροί… ενός κατώτερου θεού! Σε τρεις ταχύτητες ο εμβολιασμός τους

«Δεν έγινε και τίποτα αν εμβολιστούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας λίγες μέρες μετά...» δηλώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 17/01/2021
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

«Δεν έγινε και τίποτα αν εμβολιστούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας λίγες μέρες μετά…» δηλώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου.

 

Συμφέροντα (!) βλέπει ο διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης απαντώντας (μέσω ΕΡΤ) στις καταγγελίες του Συλλόγου Γενικών Γιατρών Κέρκυρας. Ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν εμβολιάστηκαν αν και κάνουν εφημερίες στο Νοσοκομομείο, καθώς οργανικά ανήκουν στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα με την πλατφόρμα του γενικού πληθυσμού, σε μερικές ημέρες.

«Οι καταγγελίες είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Ο σχεδιασμός ήταν ότι σε πρώτη φάση εμβολιάζονται όσοι ανήκουν στο προσωπικό του νοσοκομείου και σε δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας. Δεν ξέρω για ποιο λόγο εκφράζονται οι αιχμές αυτές, πιθανόν εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Κέρκυρας ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Με ποια διαβάθμιση;

«Υπάρχει μία διαβάθμιση, μία προτεραιότητα ακόμα και σε αυτούς που θα εμβολιαστούν πρώτοι. Γιατί, προφανώς δεν θα εμβολιαστούν οι υπάλληλοι των εταιριών σεκιούριτι πρώτα από τους γιατρούς της ΜΕΘ! Και εκεί υπάρχει μία διαβάθμιση την οποία, τελικά, δεν ξέρουμε ποιος την έχει αποφασίσει. Δε νομίζω ότι το σύστημα επέτρεπε σε σεκιουριτάδες να εμβολιαστούν αλλά όχι σε γιατρούς που δουλεύουν στα επείγοντα του Εθνικού Συστήματος Υγείας», απαντά η Ε. Λιντοβόη στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό για πα προσθέσει ότι δεν ισχύουν ισχυρισμοί της Διοίκησης ότι αυτό γίνεται πανελλαδικά καθώς δεν υπάρχει αυτό κάπου γραμμένο σε οδηγία ή εγκύκλιο που να στηρίζει τέτοιους ισχυρισμούς: Άλλωστε, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας δεν συνηθίζεται να κάνουν εφημερίες στα Νοσοκομεία.

Κακαβίτσας: Παιδιά ενός κατώτερου θεού

Ανάρτηση για το θέμα έκανε στο λογαριασμό του στο Facebook και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου, ο οποίος υπηρετεί ως γενικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας της πόλης της Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας. Ο κ. Κακαβίτσας κάνοντας λόγο για επιτελικό μπάχαλο με τους εμβολιασμούς στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι οι οδηγίες που τους δόθηκαν την Παρασκευή είναι ότι τα 100 εμβόλια που παρελήφθησαν την Πέμπτη αφορούν όσους έχουν ήδη δηλωθεί στην πλατφόρμα και πως όσοι γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης θελήσουν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να το δηλώσουν στην πλατφόρμα του Υπουργείου: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ της Κέρκυρας και της ΤΟΜΥ, αλλά και κάποιοι νοσοκομειακοί, ως παιδιά ενός κατώτερου θεού, έμειναν χωρίς εμβολιασμό για covid. Προφανώς οι προτεραιότητες που τέθηκαν είναι ότι, διοικητικοί και κάθε άλλος υπάλληλος του νοσοκομείου (με κάθε σεβασμό), κινδυνεύουν περισσότερο από το υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής της πρωτοβάθμιας υγείας που εξετάζει καθημερινά και έρχεται σε άμεση επαφή με αρρώστους. Οι σημερινές οδηγίες που μας δόθηκαν μετά απο τόσες μέρες αναμονή, ήταν ότι τα 100 εμβόλια που σήμερα ήρθαν είναι για όσους δήλωσαν στην πλατφόρμα και αν θέλουνε να εμβολιαστούμε, να δηλώσουμε όπως και οι ιδιώτες γιατροί και ο γενικός πληθυσμός >85 ετών στην πλατφόρμα εμβολιασμων του υπουργείου».

Ρουμπάτης: «Δεν έγινε και τίποτα»…

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτης, σε μία άκρως κυνική δήλωση, υποστήριξε ότι δεν έγινε και τίποτα αν καθυστερήσει μερικές ημέρες ο εμβολιασμός των γενικών γιατρών, αφού άλλωστε τόσο καιρό δεν… κόλλησαν! Οι ακριβείς δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κέρκυρας έχουν ως εξής: «Οι γιατροί αυτοί ανήκουν στα Κέντρα Υγείας, είναι υποχρέωσή τους να κάνουν εφημερίες και στο Νοσοκομείο και αν καθυστερήσει ο εμβολιασμός τους δυο τρεις ημέρες, έ, δεν έγινε και κάτι. Εδώ δεν κόλλησαν τόσο καιρό που ήταν σε πολύ μεγάλη έξαρση ο κορονοϊός, τώρα πιστεύουμε ότι σιγά σιγά μειώνονται τα κρούσματα. Πάμε να ξεμπερδέψουμε από αυτή την ιστορία».

«Μας αποκλείουν από το σχεδιασμό»

«Άκουσα τον κ. Ρουμπάτη να λέει ότι οι γενικοί γιατροί είναι μεν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο και να καλύπτουν εφημερίες, αλλά δεν είναι υποχρέωση του Νοσοκομείου να καλύπτει τους γενικούς γιατρούς που κάνουν εφημερίες ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους γιατρούς, όσον αφορά τους εμβολιασμούς», απαντά η Ελ. Λιντοβόη ασκώντας σφοδρή κριτική για την απόφαση να αποκλειστούν από τις ομάδες που κάνουν τους σχεδιασμούς οι συνάδελφοί της, αν και αυτοί είναι που σε όλες τις άλλες ανάγκες εμβολιασμού σχεδιάζουν, εκτελούν και γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, κάθε ηλικιωμένου.
«Επέβαλλε το Υπουργείο ότι θα πρέπει τα εμβόλια να τα κάνουν νοσοκομειακοί γιατροί αλλά οι γιατροί των Κέντρων Υγείας να κάνουν τα τεστ; Επειδή ακριβώς αυτή είναι η ειδικότητά μας, μαζικούς εμβολιασμούς όπως γρίπη και πνευμονιόκοκκος, ξέρουμε το σχεδιασμό, ξέρουμε τι σημαίνει να οργανώνεις εμβολιασμούς με τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας, όλα τα προβλήματα που τώρα παρουσιάζονται με τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, είναι γνωστά στους γενικούς γιατρούς γιατί αυτή είναι η δουλειά τους και θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί σε επίπεδο σχεδιασμού. Σε κάθε Κέντρο Υγείας υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο, στο ΠΙΚΠΑ έχουμε τρεις εξαιρετικές επισκέπτριες υγείας για τους εμβολιασμούς με πολύ καλή συνεργασία με τους γενικούς γιατρούς. Ήταν εξαιρετική η αντιμετώπιση τα δύσκολα χρόνια της έξαρσης της ιλαράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη και είχαμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα πολύ αποτελεσματικό τείχος προστασίας μέσω των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε ένα κρούσμα», τόνισε.

Nοσοκομείο Κέρκυρας: Στη Βουλή οι ελλείψεις στην περίθαλψη των ΑμεΑ
Απαγχονισμένος βρέθηκε 25χρονος ασθενής της Ψυχιατρικής κλινικής
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας μετά την καταδικαστική απόφαση
Χειμώνας καλοκαίρι, ίδιο αίμα: πώς η Κέρκυρα κράτησε σταθερή ροή παρά τις εποχικές αναταράξεις
Νοσοκομείο Κέρκυρας: Σχέδιο για Μονάδα Νεογνών και τέλος στις άσκοπες διακομιδές
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Συμμετoχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
  • Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα
  • Νέος Επίσκοπος Σύρου αναλαμβάνει ο Γεώργιος Αλτουβάς
  • Θλίψη στην Κέρκυρα για την απώλεια του 34χρονου Ν. Κάντα
  • «Όχι» του Επιμελητηρίου στη μετατροπή του Parking σε χώρο καρνάγιων

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  2. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  4. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  5. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο

27/05/2026

Συνταξιούχοι Κέρκυρας: Διαμαρτυρία για τον κατήφορο του Νοσοκομείου

24/05/2026

Σ/τ των Συλλόγων Παλιάς Πόλης, Γαρίτσας, Κωτσέλα για το Νοσοκομείο

24/05/2026
EKAV

Γυναίκα έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και το πλοίο επέστρεψε Κέρκυρα

20/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise