Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δημ. Συμβούλιο: Οργή γονέων για τη σχολική στέγη, μετωπική για τα ακριβά ενοίκια
    17/09/2026
    ΕTAΔ: Τον Ιούνιο του 2029 η ολοκλήρωση των έργων στο Αχίλλειο
    16/09/2026
    Στη Σουηδία, ως μέλος του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης η Υδραίου
    16/09/2026
    Ερώτηση Μπιάγκη για τα προβλήματα της παιδείας στην Κέρκυρας
    16/09/2026
    Ο Σ. Πανδής, τομεάρχης ιστορικών στελεχών της ΔΕΕΠ
    16/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Δημ. Συμβούλιο: Οργή γονέων για τη σχολική στέγη, μετωπική για τα ακριβά ενοίκια
    17/09/2026
    Σχολεία Καναλίου, Ποταμού, 13ο: Αυξήσεις ενοικίων έως και 300% για να ανοίξουν!
    17/09/2026
    Καρνάγια προς δήμο: «Έχουμε ήδη σύμβαση με τον ΟΛΚΕ για άλλο χώρο»
    16/09/2026
    MeteoCorfu | Αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο
    16/09/2026
    Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στην Κέρκυρα
    16/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΟΛΚΕ: Τέλος οι Αλυκές λόγω καθυστέρησης, νέα λύση για Μαρίνα και προειδοποίηση για ρήτρες
    16/09/2026
    Εμπορικός Σύλλογος: Τροποποίηση του θερινού ωραρίου
    16/09/2026
    ΣΕΠΕ: Έξι κενά σχολικών νοσηλευτών – Τα ίδια και φέτος στο 5ο δημοτικό
    16/09/2026
    Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τα σκουπίδια στη νότια Κέρκυρα
    15/09/2026
    Και πάλι χάος σήμερα στο αεροδρόμιο με τις πτήσεις από Αγγλία
    15/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Σπύρου Γελέκα στην Αλεξανδρούπολη
    15/09/2026
    Σημαντική δωρεά χαρακτικών στο Μουσείο Καποδίστρια
    15/09/2026
    Ξεκινούν τα χορευτικά τμήματα της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας
    14/09/2026
    Σπείρα Ηρακλής: Μαθήματα χορού – χορός για όλους
    14/09/2026
    Η ΦΕΜ θα ανεβάσει την σουίτα του εμβληματικού “Ζορμπά”
    14/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας υποδέχθηκε τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο!
    16/09/2026
    Με επιτυχία το 12ο Corfu OldTown Trail (pics)
    16/09/2026
    Rising Stars: Πρωταθλητής ΕΣΚΑΒΔΕ ο Ιόνιος και συνεχίζει…
    14/09/2026
    ΝΑΟΚ: Αρχή με Ηρακλή εντός!
    14/09/2026
    Το πλήρες πρόγραμμα της Α’ ΕΠΣ Κέρκυρας
    13/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Λίγα λόγια ακόμη για τον Σ. Χαλβατζή και την Κέρκυρα
    16/09/2026
    Από το δημοκρατικό δικαίωμα… στην διακριτική ευχέρεια
    15/09/2026
    Η πυρπόληση 100.000 τόμων βιβλίων το 1943, σαν χτες, στην Κέρκυρα
    15/09/2026
    Με αύξηση 5,56% οι αφίξεις Αυγούστου στο «Ι. Καποδίστριας» – Στο +7,5% το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου
    14/09/2026
    Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία προς τη δημόσια εκπαίδευση
    14/09/2026
Ανάγνωση Ηλεκτρονική αλλαγή του χάρτη της ιδιωτικής περιουσίας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

Ηλεκτρονική αλλαγή του χάρτη της ιδιωτικής περιουσίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε 17/01/2018
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο των 1531 σελίδων, που είναι αμφίβολο αν κάποιος βουλευτής το διάβασε, θεσπίζει μεταξύ πολλών την μνημονιακή απαίτηση οι πλειστηριασμοί πλέον να γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικοί.

Η εν λόγω ρύθμιση και μάλιστα με τη μορφή του ‘’κατεπείγοντος’’, που από τις 21/2/2018 θα ισχύσει για όλους τους πλειστηριασμούς παλαιούς και νέους, ανεξάρτητα από τον χρόνο επιβολής της κατάσχεσης, είναι πρωτοφανής! Η υποχρεωτικότητα της ηλεκτρονικής διαδικασίας στους πλειστηριασμούς ακινήτων, ως προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση, δεν ισχύει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις αποτελούν πλήγμα στο Κράτος Δικαίου. Συντρίβουν τα δικαιώματα του οφειλέτη- πολίτη κατά τρόπο αντισυνταγματικό, αντιδικονομικό και καταχρηστικό. Μοναδικό στόχο έχουν ν΄ αλλάξουν το χάρτη της ιδιωτικής περιουσίας στην Ελλάδα. Με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα καταργηθούν οι εγγυήσεις που παρέχει η φυσική παρουσία του επισπεύδοντος, του οφειλέτη, των αναγγελθέντων δανειστών, των δικαστικών επιμελητών, των μαρτύρων κ.λ.π. ενώπιον του υπαλλήλου του πλειστηριασμού (συμβολαιογράφου). Είναι απαίτηση των Funds, των κερδοσκόπων και των τραπεζιτών, που ενδιαφέρονται μόνο για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους πάνω σε μια κοινωνία εξαθλιωμένη και καταχρεωμένη από τους ίδιους!

Έτσι με τους νέες διατάξεις του υποχρεωτικού ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταργείται και η τελευταία γραμμή άμυνας του αδύναμου οφειλέτη. Με τις τρέχουσες εμπορικές αξίες να έχουν καταπέσει στο 40% της προ κρίσης περιόδου, ο οιοσδήποτε διαθέτης κεφαλαίων θα μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού από κάθε σημείο του πλανήτη ν΄ αποκτά την κυριότητα των εκπλειστηριαζομένων ακινήτων στην Ελλάδα. Μόνο το 2018 αναμένεται να λάβουν χώρα 20.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και μάλιστα με τα έξοδα της διαδικασίας να βαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Πλειστηριασμών ( ΗΛ.ΣΥ. ΠΛΕΙΣ.), δηλαδή τον έλληνα φορολογούμενο ! Για να μην υπάρξει δε η παραμικρή καθυστέρηση ή να τους δημιουργούν πρόβλημα τυχόν αργίες θα μπορούν πλέον οι πλειστηριασμοί να γίνονται Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή και πρωί και μεσημέρι και απόγευμα.. Σε κάθε περίπτωση θα προηγείται στην καταβολή του εκπλειστηριάσματος ο ενυπόθηκος ιδιώτης και θ΄ ακολουθεί το Δημόσιο! Δηλαδή άλλος θα πληρώνει κι άλλος θα εισπράττει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αυτοδιοικητική απαξίωση και αποδυνάμωση
Καρύδης: Με ποιο τρόπο θα τους επιστραφούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα δημοτικά τέλη;
Καρύδης για δημοτικά τέλη: Η δικαίωση δε θα έρθει μόνη της
Καρύδης: Στασιμότητα και οπισθοδρόμηση
Προτεινόμενο ψήφισμα Καρύδη για άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου

Παραβιάζοντας επιπλέον την δικονομική αρχή τους τοπικής αρμοδιότητας, θα είναι δυνατό ο υπάλληλος του πλειστηριασμού να είναι μέλος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών για οποιοδήποτε ακίνητο της Επικράτειας, προκειμένου να ξεπεραστούν πιθανές τοπικές αντιδράσεις. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί πλειοδότης, θα μπορεί να γίνει κύριος του ακινήτου ο επισπεύδων-συνήθως τράπεζα- στην τιμή της πρώτης προσφοράς, προκειμένου να μην ματαιωθεί ο πλειστηριασμός. Οι εργαζόμενοι χάνουν το προνόμιο να λαμβάνουν κατά προτεραιότητα τα οφειλόμενα σε αυτούς από δεδουλευμένα της τελευταίας διετίας, όπως ισχύει σήμερα ( αρθρ.975 Κ.Πολ.Δ.). Με την προτεινόμενη ρύθμιση θα δικαιούνται να λαμβάνουν από το εκπλειστηρίασμα (το ποσό του πλειστηριασμού δηλαδή) τα οφειλόμενα μόνο των τελευταίων έξι μηνών κι αν περισσέψουν, αφού προηγουμένως εξοφληθούν πλήρως οι Τράπεζες και το Δημόσιο, να λάβουν τυχόν υπόλοιπα δεδουλευμένων!

Με τον τρόπο αυτό θ΄ αρχίσουν ν΄ αλλάζουν χέρια οι ιδιοκτησίες κατοικιών, πολυκατοικιών, επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, δωματίων κ. λ. π. σε τιμές συχνά εξευτελιστικές.

Θεωρούμε βέβαιο πως εύλογα θα υπάρξουν κοινωνικές διαμαρτυρίες κι αντιδράσεις , με άγνωστη ένταση κι έκταση ,από τα πληττόμενα θύματα της υπερχρέωσης και τους αδυνατούντες να διασώσουν ακόμη και το σπίτι τους.
Πέραν επομένως της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας που μας έχει ήδη επιβληθεί, γινόμαστε πλέον ολοένα και περισσότερο ένα Κράτος ελλειμματικού Δικαίου, συρρικνωμένης κοινωνικής φροντίδας και Πρόνοιας αλλά και περιορισμένης δημοκρατικής λειτουργίας.

Παρά ταύτα ο νομικός κόσμος της χώρας, μέχρι στιγμής, δεν αντέδρασε δεόντως στις ρυθμίσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς , όπως έπραξε γι αυτές που αφορούν τη διαμεσολάβηση, που περιλαμβάνονται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο. Οφείλει έστω και καθυστερημένα να το πράξει, προκειμένου έμπρακτα ν’ αποδείξει ότι υπερασπίζεται όχι μόνο τις αρχές του Κράτους Δικαίου, αλλά και τ΄ ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών, που διαρκώς βάλλονται .

Έτσι θα συμβάλλει στην αναγκαία κοινωνική συνοχή και στην επιζητούμενη αναγνώριση της προσφοράς του νομικού κόσμου στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της επιβολής αυταρχικών μνημονιακών μέτρων που πλήττουν βάναυσα τα κεκτημένα του κράτους Δικαίου, όπως συμβαίνει με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

*Το παρόν στάλθηκε και στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Δημ. Συμβούλιο: Οργή γονέων για τη σχολική στέγη, μετωπική για τα ακριβά ενοίκια
  • Σχολεία Καναλίου, Ποταμού, 13ο: Αυξήσεις ενοικίων έως και 300% για να ανοίξουν!
  • ΕTAΔ: Τον Ιούνιο του 2029 η ολοκλήρωση των έργων στο Αχίλλειο
  • Καρνάγια προς δήμο: «Έχουμε ήδη σύμβαση με τον ΟΛΚΕ για άλλο χώρο»
  • Στη Σουηδία, ως μέλος του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης η Υδραίου

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  2. Θανάσης Μαυρομάτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  3. Δώρα Αναστασάτου στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  4. Ιωάννης Λευτεριώτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  5. ΜΑΚΡΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γ. Καρύδης: Ο ΔΕΔΔΗΕ ευθύνεται για τη φωτιά στου Γογγάκη;

03/11/2025

Eρώτηση Καρύδη για την υδροδότηση και τον καθαρισμό των φρεατίων

05/09/2025

Eρώτηση Καρύδη για την υδροδότηση και τον καθαρισμό των φρεατίων

05/09/2025

Καρύδης: Τι αποφασίστηκε για το Βίδο στο Δημοτικό Συμβούλιο

07/07/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise