Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόδας, σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων (Δημοτικό Πλάτωνα), διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων, με ώρα προσέλευσης τις 10:30 και ώρα έναρξης τις 11:00.
Σκοπός της δράσης είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, καθώς η πρόληψη και η διάγνωση σε πρώιμο στάδιο αποτελούν το ισχυρότερο όπλο για την αντιμετώπιση της νόσου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα καλύψουν το θέμα σφαιρικά.
Στο βήμα της ημερίδας θα βρεθούν:
Ο κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, Ιατρός - Χειρουργός Μαστού, εθελοντής της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. (Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη).
Ο κ. Ευάγγελος Ντούβελης, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η κ. Μαρία Προβατά, Ψυχολόγος, εκπροσωπώντας τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.
Τη συζήτηση και τον συντονισμό της ομιλίας θα διευθύνει η κ. Μαρία Γονίδη, Ιατρός – Κυτταρολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής και Μοριακής Κυτταρολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Κέρκυρας).
Οι ομιλητές θα αναλύσουν τις σύγχρονες μεθόδους πρόληψης, τη σημασία του τακτικού ελέγχου, καθώς και τη σωματική και ψυχολογική υποστήριξη που απαιτείται. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προσφέρει σοβαρότατη πληροφόρηση και αφορά ολόκληρη την κοινωνία μας.
Παράλληλη δράση για παιδιά:
Για τη διευκόλυνση των γονέων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα, θα λειτουργεί στον χώρο παράλληλη δράση δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Υπό την επίβλεψη εθελοντών παιδαγωγών και εκπαιδευτικών, οι μικροί μας φίλοι θα απασχοληθούν δημιουργικά και στο κλείσιμο της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν σε όλους τους παρευρισκόμενους μια δική τους δημιουργία σχετική με το θέμα της ημέρας.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους.
Στοιχεία Εκδήλωσης:
📍 Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων 2ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων (Δημοτικό Πλάτωνα)
📅 Ημερομηνία: Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026
🕒 Ώρα Προσέλευσης: 10:30
🕒 Ώρα Έναρξης: 11:00
🎟️ Είσοδος: Δωρεάν
Η πρόληψη είναι στάση ζωής και μας αφορά όλους. Σας περιμένουμε!

