Στο συνέδριο του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συμμετείχε η Μερόπη Υδραίου, με βασικό αντικείμενο ενδιαφέροντος τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) και τον καθοριστικό τους ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της:
Ιδιαίτερη σημασία για την Κέρκυρα έχει το πρόγραμμα πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Κατά τη θητεία της ως Δημάρχου, η Μερόπη Υδραίου είχε μεριμνήσει για την προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών στο Υπουργείο, ώστε στο πρόγραμμα να ενταχθεί ολόκληρος ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Τα ΤΠΣ αποτελούν κρίσιμο εργαλείο για τη χρήση γης, τους όρους δόμησης, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.
Για την Κέρκυρα, ο ολοκληρωμένος χωρικός σχεδιασμός δεν είναι απλώς μια τεχνική διαδικασία. Είναι προϋπόθεση για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, την προστασία της φυσιογνωμίας της και τη δημιουργία σταθερών κανόνων για το μέλλον.

