Συνεχίζονται οι εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Λευκάδας για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.
Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα (06-09-2026 έως την 12-09-2026), διενεργήθηκαν -3.757- τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων, βεβαιώθηκαν -1.186- παραβάσεις (-527- στην Κέρκυρα, -375- στη Ζάκυνθο, -187- στη Λευκάδα και -97- στην Κεφαλονιά) και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:
-334- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
-124- για υπερβολική ταχύτητα,
-52- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
-41- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
-31- για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,
-19- για ΚΤΕΟ,
-10- για ασφαλιστήριο συμβόλαιο,
-8- για παραβίαση σηματοδότη
-5- για χρήση τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
-4- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
-4- για αντικανονικό προσπέρασμα και
-554- άλλες παραβάσεις.
Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Κέρκυρα: Ξεπέρασαν τις 500 οι παραβάσεις του ΚΟΚ, σε μια εβδομάδα
-3.757- τροχονομικοί έλεγχοι και -1.186- παραβάσεις την προηγούμενη εβδομάδα σε στοχευμένες δράσεις στα νησιά του Ιονίου
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Δεν υπάρχουν Σχόλια

