Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δυο χρόνια Υφυπουργός ο Γκίκας – Η ανάρτησή του
    16/06/2026
    Ο Αυλωνίτης για το έγκλημα της Πύλου
    16/06/2026
    Γκίκας κατηγορεί Μπιάγκη για μικροπολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στους Παξούς
    16/06/2026
    Υδραίου: Ζητά έκτακτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Γηροκομείο
    16/06/2026
    Ξεκινά ο 6ος κύκλος μυοκτονίας στη Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων
    16/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Σύλλογος San Giacomo: Όχι σε αποσπασματικές παρεμβάσεις για τα ναύδετα στη Γαρίτσα
    16/06/2026
    Δυo επιστημονικές εκδηλώσεις από το ΕΙΘΕ
    16/06/2026
    Προσβάσιμες για ΑμεΑ και φέτος, πέντε δημοφιλείς παραλίες του Δήμου
    16/06/2026
    Σύλληψη 24χρονου στην Κέρκυρα για κατοχή δέματος με κάνναβη
    16/06/2026
    Έλεγχοι τροχαίας: 321 παραβάσεις στην Κέρκυρα σε μία εβδομάδα
    16/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ
    16/06/2026
    “Τα σχολεία έκλεισαν. Το ίδιο και το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο;”
    15/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στους Κουραμάδες
    16/06/2026
    Η Κέρκυρα πρωταγωνιστεί στο νέο crime μυθιστόρημα της Γ. Κοντογεωργοπούλου
    16/06/2026
    Tο Σάββατο, η ετήσια χορευτική παράσταση του Ηπειρωτικού Συλλόγου
    15/06/2026
    Την Τετάρτη, τα εγκαίνια της έκθεσης από την Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας
    15/06/2026
    Περασμένα, ξεχασμένα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Λ. Τσιρίδου
    14/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
    Ρεκόρ αφίξεων το Μάιο 2026 στο «Ι. Καποδίστριας» με +11,22%!
    13/06/2026
Ανάγνωση Εργαζόμενοι Νοσοκομείου κατά Ρουμπάτη: Κρύβεται για να μη μας συναντήσει…
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου κατά Ρουμπάτη: Κρύβεται για να μη μας συναντήσει…

Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας με την οποία τονίζει πως τέσσερις φορές έχει κλείσει ραντεβού με τον διοικητή όμως, πάντα στο τέλος ακυρώνεται λόγω... «έκτακτων λόγων»

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 30/09/2020
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας με την οποία τονίζει πως τέσσερις φορές έχει κλείσει ραντεβού με τον διοικητή όμως, πάντα στο τέλος ακυρώνεται λόγω… «έκτακτων λόγων»

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Το Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας, τουλάχιστον επί δύο μήνες προσπαθεί να συναντηθεί με την διορισμένη από την κυβέρνηση Διοίκηση του Νοσοκομείου μας. Ο σκοπός της επιδίωξης μας δεν είναι άλλος από εκείνον που απορρέει από τον εκ του νόμου θεσμικό ρόλο και την υποχρέωση μας να αναδεικνύουμε και να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων, διασφαλίζοντας τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τελικά την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. της Κέρκυρας.

Μετά από σχετικό αίτημα μας προς τη γραμματεία του, τέσσερις φορές προγραμματίστηκε ραντεβού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, τελικά όμως και τις τέσσερις φορές το ραντεβού αναβλήθηκε, λόγω «έκτακτων λόγων»!!! Στη συνέχεια στάλθηκε επιστολή μας όπου αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουμε λάβει την παραμικρή απάντηση από τον Διοικητή, γεγονός που αποδεικνύει την απαξία και τον εμπαιγμό του προς τους εργαζόμενους!

Προφανώς ο Διοικητής δεν έχει αντιληφθεί την θεσμική και δημοκρατική υποχρέωση του να συναντάται με το επίσημα εκλεγμένο σωματείο των εργαζόμενων, ενώ συνειδητά επιλέγει να διοικεί αυταρχικά, με το δικό του κομματικό κριτήριο και ακροατήριο, αρνούμενος πεισματικά να συνεργαστεί μαζί μας για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων, αγνοώντας προκλητικά τα όσα προβλέπονται απο τον συνδικαλιστικό νόμο 1244 και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τον ίδιο.

Αυτό όμως που οφείλει να συνειδητοποιήσει είναι πως όσο και αν υπεκφεύγει ή/και κρύβεται, κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να μας συναντήσει και τελικά να σεβαστεί τον θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο μας. Ας αντιληφθεί πως θα επιμένουμε έως ότου ακούσει και συζητήσει μαζί μας τα τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Ελπίζουμε τούτο να το πράξει εγκαίρως, στο πλαίσιο της εύρυθμης εργασιακής λειτουργίας που διαχρονικά προτάσσουμε και επιδιώκουμε!!!!

Μέχρι τότε, παραθέτουμε μια σειρά από κρίσιμα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους και στη λειτουργία του Νοσοκομείου της Κέρκυρας

Με παράδοξο τρόπο μετακινήθηκε Επίκουρος τραυματιοφορέας από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας σε άλλο Νοσοκομείο, ύστερα από παράνομη εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή του Νοσοκομείου της Κέρκυρας. Ο εν λόγω συνάδελφος συνεχίζει να πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Γ.Ν.Κ., όπου και η οργανική του θέση, έστω και αν εργάζεται αλλού. Το Σωματείο διερωτάται για την ευκολία με την οποία ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. για άλλη μια φορά προσφέρεται να κάνει μετακινήσεις που ζημιώνουν το Νοσοκομείο μας, ενώ ζητάει επίσημη ενημέρωση τόσο για τη σκοπιμότητα, όσο και για την διαδικασία που ακολουθήθηκε για αυτή τη μετακίνηση, δεδομένης της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και στο συγκεκριμένο κλάδο. Αυτονόητο το αίτημα μας για την άμεση επιστροφή του συναδέλφου στην οργανική του θέση.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που φτάνουν στο Σωματείο ότι αρκετοί Επικουρικοί εργαζόμενοι κυρίως από τους κλάδους Νοσηλευτικής Βοηθών θαλάμων, τραυματιοφορέων κλπ, έχουν αιτηθεί προς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου να μετακινηθούν σε Νοσοκομεία της περιοχής καταγωγής τους! Αν αυτό επιβεβαιωθεί ή/και έστω κατά μέρος ικανοποιηθεί, το Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσατση .

Την ίδια ώρα, με εντολή της Διοίκησης, πολλοί εργαζόμενοι κυρίως Επικουρικού προσωπικού και όχι μόνο, μετακινούνται σε διαφορετικούς κλάδους και θέσεις στο Νοσοκομείο, προκαλώντας οργανικά κενά και υπηρεσιακές δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες από τις οποίες μετακινήθηκαν !!!

Τα προαναφερόμενα προβλήματα περιγράφουν τον τρόπο, την αντίληψη και την ικανότητα της σημερινής Διοίκησης να προσεγγίσει την λύση των καθημερινών ή χρονιζόντων προβλημάτων που ταλανίζουν το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, με τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής να δείχνουν πως το Γ.Ν. της Κέρκυρας . Καταχρηστικά, ας θεωρήσουμε ότι είναι θέμα Κυβερνητικής πολιτικής που προάγει τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Όμως, ο σεβασμός προς τον Εργαζόμενο, ο σεβασμός προς τον Επιστήμονα, ο σεβασμός προς το έργο και την προσωπικότητα του κάθε Συνάδελφου δεν αντέχουν σε πολιτικές σκοπιμότητες και αντιλήψεις, ούτε βέβαια ΔΕΝ είναι διαπραγματεύσιμος καθ οιοδήποτε τρόπο. Για να γίνουμε πιο σαφείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε όλο και πιο συχνά αποδέκτες παραπόνων από αγανακτισμένους συνάδελφους για ανοίκειες, απαξιωτικές, ανάρμοστες και καθ όλα προσβλητικές συμπεριφορές εις βάρος τους, προσωπικά από τον ίδιο το Διοικητή του Νοσοκομείου. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να αποτελούν ατυχείς αυταρχικές στιγμές του, και να μην χρειαστεί να αναζητήσουμε αποτελεσματικές νομικές ή άλλες συλλογικές λύσεις για να σταματήσουν. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι προφανώς δεν ανεχόμαστε συμπεριφορές που απειλούν ή προσβάλουν την αξιοπρέπεια μας, ενώ ως Σωματείο θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο και ενδεδειγμένο μέσω το κάθε θύμα-συνάδελφο ανάλογης συμπεριφοράς.

Εξάλλου, οι κυβερνήσεις άλλαζαν, εμείς οι Εργαζόμενοι όμως όλα αυτά τα χρόνια είμαστε αυτοί που βάλαμε πλάτη, αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε και στηρίξαμε έμπρακτα το Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. της Κέρκυρας, ειδικά δε τους τελευταίους μήνες με τον COVID-19 να έχει γίνει μια διαρκής «συντροφιά» και απειλή της υγείας μας και των οικογενειών μας. Χωρίς δισταγμό, με επαγγελματικό ζήλο, ο καθένας από εμάς εργάστηκε με αίσθηση ευθύνης αντιμετωπίζοντας τις τόσες δυσκολίες, με κυρίαρχη αυτής της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και μέσων. Και τα καταφέραμε αξιοπρεπώς.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, καλούμε ευθέως και δημόσια τον Διοικητή του Νοσοκομείου της Κέρκυρας επιτέλους να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο ρόλο του Διοικητή ενός Νοσηλευτικού Ιδρύματος, χωρίς επιλεκτικούς και δη με κομματικά κριτήρια αποκλεισμούς. Τον καθιστούμε εξ ολοκλήρου υπεύθυνο ως Διοικητής για την περαιτέρω επιδείνωση των προβλημάτων, που ήδη ταλαιπωρούν εργαζόμενους και ασθενείς, ενώ διαμορφώνουν τις συνθήκες που θα οδηγήσουν σε απώλεια της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εις βάρος της δημόσιας υγείας. Επιτέλους, οφείλει η Διοίκηση να αναλογιστεί το ρόλο και τις ευθύνες της και να λειτουργήσει σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο, όχι όμως ως ένα κομματικό-κυβερνητικό στέλεχος, περιορισμένης ευθύνης.

Τον καλούμε να λειτουργήσει με ΣΕΒΑΣΜΟ προς όλους τους εργαζόμενους, με αντίληψη που συνάδει στη Δημοκρατία και διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη, χωρίς αυταρχισμό και χωρίς αποκλεισμούς!!

Ως Σωματείο όλων των εργαζομένων και στο πλαίσιο της δημοκρατικής υποχρέωσης μας απέναντι σε όλους τους συνάδελφους και τα μέλη που μας εμπιστεύτηκαν, στους ασθενείς και τις οικογένειες τους που υπηρετούμε, απέναντι στην κοινωνία της Κέρκυρας, μέλη της οποίας είμαστε όλοι μας, θα συνεχίσουμε να τιμούμε και να υπερασπιζόμαστε το ρόλο μας.

Εξάλλου, η μέχρι σήμερα στάση μας, έχει αποδείξει σε όλους πως με τον ίδιο ζήλο που εργαζόμαστε καθημερινά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε, με τον ίδιο ακριβώς ζήλο γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα μας, επιζητώντας λύσεις για το καλό όλων.

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Σχέδιο για Μονάδα Νεογνών και τέλος στις άσκοπες διακομιδές
Η ΕΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο
Συνταξιούχοι Κέρκυρας: Διαμαρτυρία για τον κατήφορο του Νοσοκομείου
Σ/τ των Συλλόγων Παλιάς Πόλης, Γαρίτσας, Κωτσέλα για το Νοσοκομείο
Γυναίκα έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και το πλοίο επέστρεψε Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Δυο χρόνια Υφυπουργός ο Γκίκας – Η ανάρτησή του
  • Ο Αυλωνίτης για το έγκλημα της Πύλου
  • Σύλλογος San Giacomo: Όχι σε αποσπασματικές παρεμβάσεις για τα ναύδετα στη Γαρίτσα
  • Γκίκας κατηγορεί Μπιάγκη για μικροπολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στους Παξούς
  • Δυo επιστημονικές εκδηλώσεις από το ΕΙΘΕ

Τελευταία σχόλια

  1. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  3. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  4. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  5. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Προκήρυξη για 10 μόνιμους ιατρούς στο Νοσοκομείο

11/05/2026

Μπιάγκης: Το κοινωνικό κράτος είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτο

20/04/2026

Συνάντηση Νεράντζη-Εργαζομένων στο ΣΥΚΟΙΠΑ

20/04/2026

Τραυματισμός 14χρονου από πτώση με πατίνι – Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του Παίδων

16/03/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise