Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Μαζική εκδήλωση του ΚΚΕ Κέρκυρας για τους Λευκιμμιώτες μαχητές του ΔΣΕ
    24/08/2026
    Μήνυμα του Γιάννη Τρεπεκλή για την εορτή του Αγίου Διονυσίου
    24/08/2026
    Aυλωνίτης: Τα αντικαρκινικά φάρμακα και οι αυξήσεις στους εργαζομένους της ΠτΔ
    24/08/2026
    Ζήκος: Διευκρίνηση για την ανάθεση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών στην Κέρκυρα
    24/08/2026
    Κεφαλογιάννη-Τρεπεκλής στα Διαπόντια Νησιά
    24/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ekav-aftodioikisi
    Zάκυνθος: Tραυματίστηκε στο κεφάλι 49χρονος στο «Μικρό Νησί»
    24/08/2026
    Ασφαλής αποβίβαση 86 επιβατών του «Ήλιδα Ντόλφιν» μετά από μηχανική βλάβη
    24/08/2026
    Κέρκυρα: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη
    24/08/2026
    Λευκάδα: Aίσιο τέλος στην περιπέτεια τεσσάρων Γάλλων σε ιστιοφόρο
    24/08/2026
    istioforo
    Ιθάκη: Στο Κέντρο Υγείας 18χρονος επιβάτης ιστιοφόρου
    24/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aντίθετη η ΔΑΣ ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία
    24/08/2026
    Παρέμβαση της EΛΜΕ Κέρκυρας για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
    24/08/2026
    Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    24/08/2026
    school 241107
    ΕΛΜΕ: Τα 201 κενά και οι διεκδικήσεις στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
    23/08/2026
    EΛΜΕ Κέρκυρας: Καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους και διεκδικήσεις για τα 201 κενά
    23/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Αλεξάνδρα Κάτσιου: «Η Φλόγα των Σκιών»
    24/08/2026
    Στο Φως του Φεγγαριού
    24/08/2026
    “H Παρέα τoυ ΜΙΚΥ και το Τραγούδι της Χαράς” στον Ορφέα
    24/08/2026
    23 Αυγούστου 2026: Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής γίνεται 185 ετών
    23/08/2026
    Στο Μουσείο Σολωμού, η πρώτη φθινοπωρινή εκλαϊκευμένη ομιλία σύγχρονης επιστήμης
    23/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Διπλή ενίσχυση με Βασιλόπουλο και Ρουμελιώτη
    23/08/2026
    Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στους Οθωνούς μετά από τέσσερις δεκαετίες
    23/08/2026
    AΕΛ και φέτος για το Γιαννούλη!
    23/08/2026
    Στην K17 του Ηρακλή ο Σαλβάνος!
    20/08/2026
    Ντούσκος και Διαβάτη στο Παγκόσμιο του Άμστερνταμ!
    20/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
    Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
    23/08/2026
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
Ανάγνωση ΔΑΣ: Η παράταξη Χαλικιόπουλου να σταματήσει το κακόγουστο θέατρο…
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΣ: Η παράταξη Χαλικιόπουλου να σταματήσει το κακόγουστο θέατρο…

Η ΔΑΣ, με ανακοίνωσή της, καλεί την παράταξη Ι. Χαλικιόπουλου "να σταματήσει αμέσως το κακόγουστο θέατρο που παίζει στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας".

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 09/03/2020
Κοινοποίηση
10 λεπ. ανάγνωση

Η ΔΑΣ, με ανακοίνωσή της, καλεί την παράταξη Ι. Χαλικιόπουλου “να σταματήσει αμέσως το κακόγουστο θέατρο που παίζει στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας”.

Αναλυτικά, αναφέρει:
Αμέσως μετά τη συγκρότηση σε σώμα της προσωρινής διοίκησης που έγινε την Παρασκευή 06 Μάρτη, ο Ι. Χαλικιόπουλος δήλωσε ότι: «θα ψηφίσουν στις ερχόμενες αρχαιρεσίες όλοι ανεξαιρέτως οι αντιπρόσωποι που έχουν εγγραφεί στο Εργατικό Κέντρο». Ανεξάρτητα δηλαδή, αν είναι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι, αν νομίμως έχουν λάβει μέρος σε εκλογές και έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι, αν έχουν τηρηθεί οι νόμοι και τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Η δήλωση αυτή δείχνει ένα και μόνο πράγμα: ό,τι η παράταξη αυτή συνεχίζει να λειτουργεί με αντικαταστατικές, αντισυνδικαλιστικές, αντιδημοκρατικές πράξεις, που έχουν στόχο να διαμορφώσουν νόθους συσχετισμούς στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, ώστε να συνεχίσουν να κρατούν την δευτεροβάθμια οργάνωση στη γραμμή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να εξυπηρετεί δηλαδή το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους έχει δημιουργηθεί.
Δείχνει, επίσης, ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τρεις προσωρινές διαταγές, δύο αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων και μια απόφαση Πρωτοδικείου στη Χαλκιδική, που με σαφήνεια αποφάσισαν ότι οι συνταξιούχοι, το εργοδοτικό σωματείο ΙΚΟΣ-ΣΑΝΗ, οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι και οι παράνομα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και στις αρχαιρεσίες του. Είναι, τέλος, φανερό ότι επιδιώκουν τόσο με την καθυστέρηση της εξέλιξης των διαδικασιών τις οποίες έχει ορίσει το δικαστήριο, όσο και με την επίκληση ψευτοπροσχημάτων αλλά και τη μεταφορά της αντιπαράθεσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στους διαδρόμους της εισαγγελίας και της αστυνομίας, να οδηγήσουν το Εργατικό Κέντρο σε αδιέξοδο, ελπίζοντας σε εκ νέου διορισμό προσωρινής διοίκησης, που θα διασφαλίσει τη γνωστή συνδικαλιστική άδεια από τη ΔΕΥΑΚ και χωρίς καμία ευθύνη έναντι των εργαζομένων.
Να είναι όμως σίγουροι, ότι εκλογές θα γίνουν με νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έχει πλέον αλλάξει ρότα όσο κι αν αρνούνται να το παραδεχτούν.
Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τι έχει συντελεστεί τον τελευταίο χρόνο στο εργατικό κίνημα της Κέρκυρας και ούτε πρόκειται να το καταλάβουν, γιατί ποτέ δεν είχαν σχέση με αυτό.
Μέσα σε 10 μήνες προσωρινής διοίκησης με περιορισμένη δικαιοδοσία και δυνατότητες, αλλά με πλειοψηφία των ταξικών σωματείων , άλλαξε η εικόνα του επί χρόνια αραχνιασμένου και βαλτωμένου κινηματικά Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Όλη η Κέρκυρα γνωρίζει τι έγινε αυτούς τους 10 μήνες και αυτοί χωρίς ντροπή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έγινε εργαλείο των εργαζομένων, υποστηρικτής των αγώνων τους, στήριγμα και αποκούμπι σε κάθε δυσκολία τους, όπως ακριβώς δραστηριοποιείται το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το ΕΚΚ απέκτησε κύρος και δυναμική, οι παρεμβάσεις του στην τοπική κοινωνία ήταν εντελώς διαφορετικές με το προηγούμενο διάστημα, διότι για πρώτη φορά μπήκαν μπροστά οι ανάγκες των εργαζομένων ως προτεραιότητα του ΕΚΚ. Οι δημόσιες τοποθετήσεις και οι δράσεις στους χώρους δουλειάς, ανέδειξαν την άλλη γραμμή στο εργατικό κίνημα, τη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης και όχι της υποταγής στο κράτος των εργοδοτών και νεροκουβαλητής του κατεστημένου. Το ΕΚΚ 10 μήνες πάλεψε και οργάνωσε στην Κέρκυρα όλες τις πανελλαδικές απεργίες και συλλαλητήρια παρότι δεν είχε τη δυνατότητα να κηρύξει απεργία.
Οργανώσαμε με επιτυχία την απεργία της Πρωτομαγιάς, τις απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο, τον αντιασφαλιστικό νόμο-λαιμητόμο Βρούτση-Κατρούγκαλου, καθώς και άλλες κινητοποιήσεις για σημαντικά εργατικά και λαϊκά ζητήματα, τοπικά και γενικά.
Ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες του εργατικού κέντρου και του γραφείου διοίκησης για κάθε εργαζόμενο και όχι μόνο. Δώσαμε χώρο για την παράδοση δωρεάν μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας από πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς σε μαθητές εργατο-λαϊκών οικογενειών.
Ανοίξαμε τις πόρτες στην καλλιτεχνική δημιουργία της κερκυραϊκής νεολαίας, με πρόβες και προετοιμασία χορευτικών, θεατρικών και μουσικών σχημάτων.
Η προσωρινή διοίκηση της ΔΑΣ άνοιξε το Εργατικό Κέντρο σε όλους τους εργατικούς και λαϊκούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας. Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες πολιτικές, πολιτιστικές, ενημερωτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της κερκυραϊκής κοινωνίας και ιδιαίτερα της κερκυραϊκής νεολαίας με πρωτοβουλία του ΕΚΚ, συνδιοργάνωση με σωματεία και άλλους φορείς, αλλά και από αυτόνομη δράση λαϊκών φορέων. Πραγματοποιήθηκαν αμέτρητες μικρές και μεγάλες συσκέψεις του ΕΚΚ, των σωματείων, των εργατικών μετώπων για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για την ενημέρωση και την επιμόρφωση. Οργανώθηκε η πάλη των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, αναδείχτηκαν τα προβλήματα της εργατικής τάξης και δόθηκαν καθημερινές μάχες.
Το ΕΚΚ αυτό το διάστημα ήταν πανταχού παρών σε κάθε αγώνα, αγωνία και δυσκολία των εργαζομένων της Κέρκυρας. Δεν πήραμε την πετσετούλα μας, το ποδήλατο και το μπανάκι μας στο γιαλό, ούτε αξιοποιούσαμε την συνδικαλιστική άδεια για προπόνηση στο μπριτζ. Παλεύαμε και παλεύουμε καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ, με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων, όπως κάνει πάντα το ταξικό κίνημα.
Ο κατάλογος των δράσεων στο ΕΚΚ στους τελευταίους 10 μήνες είναι τεράστιος. Σε αυτούς όμως αφιερώνουμε την εικόνα της μεγάλης συγκέντρωσης των εργαζομένων στην απεργία της 18ης Φλεβάρη για το ασφαλιστικό. Η εικόνα αυτή αποτελεί απάντηση σε όλα αυτά που προσπαθούσαν το προηγούμενο διάστημα να περάσουν στη νοημοσύνη των εργαζομένων με σκοπό την υπονόμευση των αγώνων, όταν ο επικεφαλής τους με θλιμμένο ύφος σε συγκεντρώσεις 5-6 ανθρώπων, δήλωνε μετά από κάθε απεργία, ότι η απεργία είναι ξεπερασμένη, ότι οι εργαζόμενοι δεν αγωνίζονται και ότι θα πρέπει να βρεθούν νέοι τρόποι έκφρασης των εργαζομένων.
Πήραν την απάντησή τους στις 18 Φλεβάρη από τους εργαζόμενους αλλά αυτοί το χαβά τους. Τρέχουν στην αστυνομία και τους εισαγγελείς ζητώντας αστυνομική συνδρομή για την προστασία τους από τους …εργαζόμενους!!! Η τελευταία τους ελπίδα είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ΜΑΤ.
Γι’ αυτό συνεχίζουν να στήνουν σκηνικό ποινικοποίησης στο ΕΚΚ, δηλώνοντας τώρα ψευδώς ότι δήθεν δεν τους παραδώσαμε βιβλία και κλειδιά. Για να σταματήσουν επιτέλους τα ψέματα τους, τους αποστείλαμε εξωδίκως και κοινοποιούμε σήμερα τα αποδεικτικά παράδοσης-παραλαβής των βιβλίων του ΕΚΚ. Τους στέλνουμε και κλειδί της κεντρικής πόρτας που τους προσφέρουν τα σωματεία τα οποία διαχειρίζονται άψογα τη λειτουργία του ΕΚΚ, (του δικού τους χώρου δηλαδή και όχι οποιουδήποτε προέδρου) από την 21η /02/2019 το απόγευμα που αυτοί εγκαταλείψαν το κτίριο και πραξικοπηματικά ανέστειλαν τις εκλογές. Τα σωματεία και οι 38 από τους 72 αντιπρόσωπους του ΕΚΚ στις 23/2/2019 αποφάσισαν σε συνέλευση τους να προστατέψουν το κτίριο που αυτοί εγκατέλειψαν και αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους τρέχανε εν κρυπτώ και έκαναν ψευδείς μηνύσεις για την κλειδαριά, χωρίς να ζητήσουν κλειδί από τα σωματεία.
Τώρα που το ζήτησαν για πρώτη φορά τα σωματεία τους το προσφέρουν. Να μη διανοηθούν όμως ότι θα επαναφέρουν σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία του κτιρίου τα ωράρια του θλιβερού παρελθόντος τους, όταν άνοιγαν το κτίριο 9.30 το πρωί και το έκλειναν 8 το βράδυ ενώ τα Σαββατοκύριακα, τις εορτές και τις παραμονές εορτών το είχαν ερμητικά κλειστό.
Το κτίριο λειτουργεί πλέον καθημερινά εδώ και ένα χρόνο από 7.30 πμ έως 23.00μμ. Να μη διανοηθούν να αποκλείσουν την πρόσβαση των σωματείων στα γραφεία τους αυτές τις ώρες. Να μην τολμήσουν να κλείσουν έξω μαθητή και εκπαιδευτικό που κάνουν μαθήματα, πλησιάζοντας μάλιστα προς την περίοδο των εξετάσεων. Να μη τολμήσουν να κλείσουν την πόρτα στο καλλιτεχνικό τμήμα του ΠΑΜΕ που κάνει πρόβες στο ΕΚΚ.
Τέλος τους καλέσαμε εξωδίκως μαζί με το συνταξιούχο ταμία, που εξαπατούσε εργαζόμενους και δικαιοσύνη εδώ και 2 χρόνια, εμφανιζόμενος ως εργαζόμενος ενώ είχε οριστικά συνταξιοδοτηθεί από 1/5/18 , να παραλάβουν τα σχετικά με το ταμείο την Τρίτη 10/03/2020 και ώρα 19.00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου και τους καλέσαμε να προχωρήσουν τώρα στη σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου που θα αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών του συνεδρίου, γιατί με ευθύνη τους και εσκεμμένη κωλυσιεργία τα περιθώρια στενεύουν.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν σχέδια που στρέφονται κατά των εργαζομένων της Κέρκυρας.

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
Εργατικό Κέντρο: Kάλεσμα στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Εργατικό Κέντρο: Παλάτια για τους τουρίστες, κοντέινερ για τους εργάτες
Εργατικό Κέντρο: Με επιτυχία, ο τριήμερος εορτασμός της Πρωτομαγιάς (pics)
Επίσημος Ύμνος του ΕΚ Κέρκυρας η μελωδία «Οι Προλετάριοι» σε ποίηση K. Θεοτόκη (video)
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Μαζική εκδήλωση του ΚΚΕ Κέρκυρας για τους Λευκιμμιώτες μαχητές του ΔΣΕ
  • Μήνυμα του Γιάννη Τρεπεκλή για την εορτή του Αγίου Διονυσίου
  • Αλεξάνδρα Κάτσιου: «Η Φλόγα των Σκιών»
  • Aυλωνίτης: Τα αντικαρκινικά φάρμακα και οι αυξήσεις στους εργαζομένους της ΠτΔ
  • Aντίθετη η ΔΑΣ ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση τιμής στον κομμουνιστή δάσκαλο Κώστα Χυτήρη (pics, video)

03/05/2026

Εργατικό Κέντρο: Στηρίζει τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών

22/04/2026

Εργατικό Κέντρο: Από το Σικάγο… στην Καισαριανή, ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!

20/04/2026

“Φαίνεται πως η σαπίλα δεν βρίσκεται μόνο στα τρόφιμα του Γηροκομείου”

07/04/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise