Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Θερμά συγχαρητήρια στη Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» που κέρδισε χρυσό δίπλωμα!
    13/08/2026
    Πρόταση στo LEADER για την αποκατάσταση του θεάτρου «Ν. Κούρκουλος»
    13/08/2026
    ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας: Βολές για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τα απορρίμματα
    13/08/2026
    Αυλωνίτης: Δεν ξεχνάμε τον ήρωα υποσμηναγό Αθανάσιο Μπεσλεμέ
    13/08/2026
    Μήνυμα Τρεπεκλή για τον 15Αύγουστο
    13/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τα Μπάσματα του Αγίου Σπυρίδωνος (pics)
    13/08/2026
    Υπάλληλοι ΥΠΑ Κέρκυρας: Τα προβλήματα σε εξοπλισμό και υποστελέχωση που τέθηκαν σε Γκίκα και Καρύδη
    13/08/2026
    ΕΛΑΣ: Εφιστά την προσοχή των πολιτών σε τηλεφωνικές απάτες και στην πιθανή χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη μίμηση φωνής
    13/08/2026
    Ηγουμενίτσα: Χειροπέδες σε 67χρονο για πλαστά έγγραφα και οπλοκατοχή
    13/08/2026
    Κατέληξε 77χρονος λουόμενος στην Πάλαιρο
    13/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
    Mε επιτυχία, το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    13/08/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
    13/08/2026
    Πάολα Ανδριωτάκη: «Μάνγκο και Αλάτι»
    13/08/2026
    Σήμερα, η συναυλία της Καποδίστριας στην Άνω Πλατεία
    12/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
    Στον Ιόνιο ο Δ. Ρουμελιώτης!
    11/08/2026
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
    Eυρωπαϊκό Στίβου: Oριακά, εκτός τελικού η Καρύδη
    11/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
    Φρένο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια εκεί όπου η κυβέρνηση πάτησε γκάζι (χωρίς εγγυήσεις)
    13/08/2026
    Κέρκυρα Film Office: Ένα νέο εργαλείο εξωστρέφειας, τουριστικής προβολής και προσέλκυσης διεθνών παραγωγών
    13/08/2026
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
Ανάγνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου είναι η ιστορία του λαού μας γραμμένη με το αίμα του
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου είναι η ιστορία του λαού μας γραμμένη με το αίμα του

Επιστολή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προς τους μαθητές με αφορμή την 28η Οκτωβρίου.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 25/10/2018
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση
pame

Επιστολή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προς τους μαθητές με αφορμή την 28η Οκτωβρίου.

Η επιστολή

Αγαπητέ μαθητή, αγαπητή μαθήτρια, Εμείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας, σας καλούμε να αναζητήσετε και να μάθετε την πραγματική ιστορία που δεν θα βρείτε στα σχολικά βιβλία γιατί θέλουν να κρύψουν το κύριο και το πιο σημαντικό: Η ιστορική αλήθεια είναι μία και τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους!

Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι δεν ήταν τρελοί. Ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία με εκλογές σε κλίμα χειραγώγησης και τρομοκρατίας. Τον στήριξαν οι βιομήχανοι.

Ο φασισμός γιγαντώθηκε με την οικονομική ενίσχυση που απλόχερα του παρείχαν δεκάδες καπιταλιστές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας και της Γαλλίας (“Ford”, “General Motors”, IBM, Siemens).

Σκeψου και μoνος σου: Είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι επιχειρηματικοί κολοσσοί να χρηματοδοτούσαν με τα εκατομμύριά τους έναν τρελό; Γιατί οι πόλεμοι δε γίνονται ούτε από τρέλα ούτε από ψυχοπάθεια ούτε βέβαια για το όνομα μιας χώρας! Κάθε άλλο μάλιστα! Γίνονται για το μοίρασμα των αγορών μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων και των κρατών που τους στηρίζουν. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους…

Το ίδιο γίνεται και σήμερα. Δεν βομβαρδίζουν τη Συρία ή το Ιράκ γιατί τους πήρε ο πόνος για τη δημοκρατία ούτε βέβαια για τους τζιχαντιστές (αφού οι ίδιοι τους δημιούργησαν). Βομβαρδίζουν τους λαούς για τα οικονομικά συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων. Σήμερα η κυβέρνηση γεμίζει τη χώρα μας με Νατοϊκές βάσεις, από όπου φεύγουν τα αεροπλάνα και τα πλοία που σκορπούν το θάνατο στους λαούς προκαλώντας πόνο και προσφυγιά. Η κυβέρνηση μιλά για γεωπολιτική σταθερότητα, την ίδια στιγμή που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο αλλά και μαγνήτη επιθέσεων! Μόνο που οι καπιταλιστές δε θα πάνε βέβαια να πολεμήσουν.

Βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται και οι ίδιοι “την κάνουν”. Το 1940 έφυγαν και πήγαν στο Κάιρο με την ελληνική κυβέρνηση, παίρνοντας μαζί και το χρυσάφι της χώρας και αφήνοντας το λαό στο έλεος τριών κατακτητών: Ιταλών, Βουλγάρων και Γερμανών. Αλλά κι απ’ αυτούς που έμειναν πίσω, ένα κομμάτι συνεργάστηκε με τους κατακτητές εναντίον του λαού, γίνονταν κουκουλοφόροι και κατέδιδαν τους αγωνιστές του ΕΑΜ. Ήταν οι γνωστοί χίτες και ταγματασφαλίτες, αυτοί που σήμερα υμνούν οι απόγονοί τους, οι χρυσαυγίτες που συγχαίρουν την Ελλάδα που είναι πρώτη σε ΝΑΤΟΪΚΕΣ δαπάνες. Αυτοί που το παίζουν πατριώτες και Ελληναράδες, ενώ η μόνη τους έγνοια είναι η προστασία των συμφερόντων των αφεντικών τους, εφοπλιστών και βιομηχάνων. Γι’ αυτό ζητάνε να δουλεύεις εσύ με χαμηλό μεροκάματο για να έχουν τζάμπα εργαζόμενους αυτοί. Έλεγε η αστική τάξη το 1940: “δε γίνεται να πολεμήσουμε, ο εχθρός είναι παντοδύναμος” και κρύφτηκαν περιμένοντας να έρθουν πάλι στα πράγματα.

Η γιορτη της 28ης Οκτωβριου ειναι η ιστορια του λαου μας γραμμενη με το αιμα του!
Ο ελληνικος λαος ομως δεν καθισε στ’ αυγα του! Δεν περίμενε κανέναν σωτήρα για να τον σώσει! Είπε το μεγάλο ΟΧΙ, οργανώθηκε στο ΕΑΜ, τον ένοπλο ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ και έδιωξε Ιταλούς και Γερμανούς φασίστες. Το ΕΑΜ απελευθέρωσε τη μισή Ελλάδα πολύ πριν φύγουν οι Γερμανοί, λειτούργησε σχολεία, με θέατρα και πολιτισμό στις ελεύθερες περιοχές.
Οργάνωσε, ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ελεύθερες εκλογές που ψήφισαν για πρώτη φορά οι νέοι από 18 χρόνων και οι γυναίκες. Με το τουφέκι τους στον ώμο, προσπάθησαν να οργανώσουν την κοινωνία των αναγκών και των ονείρων τους. Αυτή που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον ελεύθερο χρόνο και θα απαγορεύει την ανεργία, την πείνα, τα ναρκωτικά.

Το ΕΑΜ (1943) εμπόδισε και τελικά κατάφερε να μη φύγει ούτε ένας Έλληνας, για να πάει εργάτης στα εργοστάσια των ναζί. Έσωσε το λαό από την πείνα με τα συσσίτια, οργάνωσε τη “μάχη της σοδειάς”. Εμπόδισε με μαζικά συλλαλητήρια που είχαν δεκάδες νεκρούς τη Βόρεια Ελλάδα να γίνει μέρος του Βουλγαρικού φασιστικού κράτους.

Στη μάχη της Ηλεκτρικής στην Πειραιά τα παλικάρια του ΕΛΑΣ Αθήνας σταμάτησαν το σαμποτάζ των Γερμανών που επιδίωκαν υποχωρώντας να ανατινάξουν το σταθμό του ηλεκτρικού ρεύματος και να βυθίσουν τον λαό της Αττικής στο σκοτάδι! Και τότε και σήμερα αυτό που πραγματικά φοβούνται όλοι αυτοί που κατέχουν τον πλούτο είναι ο οργανωμένος λαός που διεκδικεί να κάνει κουμάντο στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει.

Για αυτό και στα σχολικά βιβλία, στην τηλεόραση, στα ΜΜΕ ακούς ψευτιές για την εξίσωση φασισμού-κομουνισμού, ότι δήθεν ο ΕΛΑΣ υποστηριζόταν από τους Βρετανούς, αντί να μαθαίνεις την αλήθεια!

Ότι περισσότερα από 20 εκατομμύρια έφτασαν οι ανθρώπινες απώλειες (στρατιώτες, οπλίτες) της Σοβιετικής Ένωσης στην μάχη ενάντια στο φασισμό. Δε θα σου πουν ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία άνοιξαν το δεύτερο μέτωπο (απόβαση στη Νορμανδία) στην Ευρώπη το 1944, αφού άφησαν τη Σοβιετική Ένωση να σηκώνει το βάρος του πολέμου για πάνω από 3 χρόνια, για να προλάβουν την απελευθερωτική πορεία του Κόκκινου Στρατού και να καθορίσουν την μεταπολεμική εποχή. Δε θα σου πουν ότι την 1η Μάη του 1945 η σημαία της ΕΣΣΔ κυμάτισε στο Βερολίνο.

Τα παπαγαλάκια του συστήματος θέλουν να «κάτσεις φρόνιμα”, σε μια περίοδο που με βάση πρόσφατη μελέτη της ΕΛΣΤΑΤ το 34% της ελληνικής κοινωνίας ζει στο κοντά στο κατώφλι της φτώχειας (4500 ευρώ το χρόνο!!). Ετοιμάζουν ένα λύκειο-εξεταστικό μαραθώνιο και το Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει τα μαθητικά συλλαλητήρια στις 29 Οκτώβρη ως υποκινούμενα κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει πόσο βαθιά βάζουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους….

Το ΟΧΙ εiναι και σημερα καθhκον και υποχρeωση μας! Σου ζητούν να σκύψεις το κεφάλι, γιατί «δεν έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες», γιατί «άλλοι αποφασίζουν», γιατί «πρέπει να κοιτάς τον εαυτό σου και τα μαθήματά σου» ή γιατί «σε λίγα χρόνια όλα θα φτιάξουν και θα ζήσεις ζωή χαρισάμενη».

Αυτά λένε τα κόμματα που υποστηρίζουν αυτούς που ζουν πραγματικά ζωή χαρισάμενη τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Σου λένε ψέματα γιατί σε θέλουν υποταγμένο με το κεφάλι σκυφτό! Τιμάμε το ΟΧΙ του 1940 παλεύοντας για τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, στον ελεύθερο χρόνο.

Ψάξε μόνος σου, ρώτα και μάθε την αλήθεια για το ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση. Αγωνίσου να ζωντανέψει η νέα αντεπίθεση και αντίσταση της δικής σου εποχής. Τιποτα δε χαριζεται! ολα κατακτιουνται! Η ιστορια της γενιας σου θα γραφτει παλι με αγωνες

Πάνω από 300 μαθητές εξετάστηκαν δωρεάν για σκελετική και στοματική υγεία
Δήμος: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ανακύκλωση
Πρόγραμμα Π. Μπαλανίκας: Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι στοματικής υγείας για μαθητές Δημοτικού
Kέρκυρα: Θρίαμβος για τους «Μηχανικούς του Φαραώ» (pics)
Εκπαιδευτική δράση στο Πράσινο Σημείο, για μαθητέςτου Δημοτικού Καναλίων
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Τα Μπάσματα του Αγίου Σπυρίδωνος (pics)
  • Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
  • Υπάλληλοι ΥΠΑ Κέρκυρας: Τα προβλήματα σε εξοπλισμό και υποστελέχωση που τέθηκαν σε Γκίκα και Καρύδη
  • Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
  • Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Μαθητές φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Άλσος (Pics)

05/03/2026

Με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού στην Κέρκυρα

02/03/2026

Βραβεύτηκαν οι μαθητές που ξεχώρισαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς (pics)

26/01/2026

Οι μαθητές που διακρίθηκαν στο μαθηματικό διαγωνισμό “Κ. Ζερβός”

12/01/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise