Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΠΙΝ ανοίγει δίαυλο με την κινεζική τουριστική αγορά
    19/10/2026 18:44
    Με πολυθεματικό προϊόν στο Ρίμινι τα Ιόνια Νησιά
    19/10/2026 18:00
    Κέρκυρα: Τραγούδησαν στα ελληνικά και στα σερβικά μαθητές του Νόβι Σαντ
    19/10/2026 17:52
    Γκίκας από τη Ρόδo: τα νησιά να γίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα
    19/10/2026 17:45
    Αυλωνίτης: Ο λαός μας δυστυχεί
    18/10/2026 19:46
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς κατεβαίνουν στο δρόμο την Τετάρτη
    19/10/2026 18:34
    Σύλληψη διακινητή και μεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
    19/10/2026 18:32
    Γεώτρηση «Άσωπος-1»: Τι προβλέπεται στη ΜΠΕ για τον βυθό και τη θαλάσσια ζωή στο Βορειοδυτικό Ιόνιο
    19/10/2026 18:20
    Ζάκυνθος: τρεις συλλήψεις στο αεροδρόμιο για πλαστά έγγραφα
    19/10/2026 17:54
    Κέρκυρα: Τραγούδησαν στα ελληνικά και στα σερβικά μαθητές του Νόβι Σαντ
    19/10/2026 17:52
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ασφαλιστικές εισφορές
    Μείωση ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Απριλίου 2027 – Τι αλλάζει
    19/10/2026 19:36
    Δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο
    Δώρο Χριστουγέννων: 500 ευρώ στο Δημόσιο από το 2027 – Ποιοι το δικαιούνται
    19/10/2026 19:36
    Η ΠΙΝ ανοίγει δίαυλο με την κινεζική τουριστική αγορά
    19/10/2026 18:44
    Δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς κατεβαίνουν στο δρόμο την Τετάρτη
    19/10/2026 18:34
    ΑΔΕΔΥ: λεφτά για μισθούς και παιδεία, όχι για εξοπλισμούς
    19/10/2026 17:56
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Σαν γιαπωνέζικο χαρτί»: τα σχολεία στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
    19/10/2026 18:38
    Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
    17/10/2026 20:54
    Ιωάννα Παπαντωνίου: Εκεί όπου οι λέξεις συναντούν τη δημιουργία
    17/10/2026 17:00
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Special Olympics Hellas: Ξεκίνησαν τα προπονητικά προγράμματα στην Κέρκυρα
    19/10/2026 17:21
    Φαίακας: Δεν αντιστάθηκε στον Ηρακλή!
    18/10/2026 21:32
    Βαριά ήττα για τον ΟΦΑΜ, λύγισε η ΑΕΛ!
    18/10/2026 21:08
    Στην Ολυμπιάδα το ντέρμπι του βορρά, θρίαμβος του Κρόνου επί του Ολύμπου!
    18/10/2026 20:29
    Κορυφή για Κερκυραϊκό στην Α ΕΠΣΚ!
    17/10/2026 19:40
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Τι συμβαίνει στην Ευρώπη;
    19/10/2026 17:27
    Η σχέση «αγάπης και μίσους» Κέρκυρας και ΗΠΑ
    19/10/2026 17:25
    «Πατριδογνωσία»: Η δική μας πατρίδα απέναντι στη δική τους
    19/10/2026 00:30
    O κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης αφορά και την Ελλάδα
    18/10/2026 15:58
    18 Οκτωβρίου 2026! 45η επέτειος την πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ
    18/10/2026 15:56
Ανάγνωση Ο Επτανησιακός τουρισμός θα ελέγχεται από… τα «τουριστικά» Γιάννενα!!!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Επτανησιακός τουρισμός θα ελέγχεται από… τα «τουριστικά» Γιάννενα!!!

Δύο ψηφίσματα (από τους αντιδημάρχους Γ. Καρύδη και Β. Καββαδία) κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν είναι λίγες οι ανακοινώσεις φορέων –μεταξύ των οποίων και του ΣΥΡΙΖΑ- για την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να καταργήσει την έδρα του ΕΟΤ στην Κέρκυρα μεταφέροντάς την στα Γιάννενα!

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 08/08/2018 17:36
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση
eot

Παρέμβαση Γαλιατσάτου για την υπόθεση του ΕΟΤ. Δύο ψηφίσματα (από τους αντιδημάρχους Γ. Καρύδη και Β. Καββαδία) κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν είναι λίγες οι ανακοινώσεις φορέων –μεταξύ των οποίων και του ΣΥΡΙΖΑ- για την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να θέσει ως έδρα της νέας περιφερειακής διεύθυνσης τα Γιάννενα!

 

 

Η Κέρκυρα και τα Επτάνησα αποτελούν τη ναυαρχίδα του τουρισμού, ωστόσο, οι επιτελείς του αρμόδιου Υπουργείου αποφάσισαν να δημιουργήσουν ενιαία διεύθυνση Ιονίων και Ηπείρου με έδρα τα Γιάννενα! Απομένει να δημιουργηθεί ενιαία διεύθυνση κτηνοτροφίας Ηπείρου και Ιονίων με έδρα την Κέρκυρα…
Το οργανόγραμμα του ΕΟΤ που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ, αυξάνει μεν τις διευθύνσεις και τα τμήματα του οργανισμού πανελλαδικά, ωστόσο, προβλέπεται η υπηρεσία ενιαίου Ε.Ο.Τ. εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, με έδρα τα Γιάννενα, στην οποία υπάγεται το Γραφείο Πληροφοριών Άρτας!
Έως τώρα, δεν υπήρχαν αντίστοιχες ενιαίες Υπηρεσίες Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού, οι οποίες -κατά τους συντάκτες του νέου οργανογράμματος- η πρόθεση είναι να λειτουργήσουν σαν “μικροί περιφερειακοί ΕΟΤ”.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι υπηρεσίες ΕΟΤ Ζακύνθου και Κεφαλληνίας που, έως τώρα, υπάγονταν στην περιφερειακή διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, μεταφέρονται στην διεύθυνση Ηπείρου Ιονίων ή περνάνε στη διεύθυνση Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη (!!!).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: εργαλείο που αποτυπώνει την πίεση του τουρισμού
Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
Δημ. Συμβούλιο για εξορύξεις: Μπρος στο χρήμα… τι κερδίζει και τι ρισκάρει η Κέρκυρα με τις γεωτρήσεις
Δημοτικό συμβούλιο (και) για τις εξορύξεις
Oχι στις εξορύξεις για τα κέρδη τους: Κάλεσμα του ΕΚΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνολικά, ιδρύονται 8 τέτοιες διευθύνσεις και, συγκεκριμένα, οι ακόλουθες:
– Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με έδρα την Κομοτηνή, στην οποία υπάγεται το Γραφείο Πληροφοριών Ορμένιου.
– Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, με έδρα τα Γιάννενα, στην οποία υπάγεται το Γραφείο Πληροφοριών Άρτας.
– Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία.
– Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη, στην οποία υπάγεται το Γραφείο Πληροφοριών Κυλλήνης.
– Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Νοτίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο.
– Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στην οποία υπάγονται τα Γραφεία Συνοριακού Σταθμού Προμαχώνα και Συνοριακού Σταθμού Δοϊράνης
– Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Θεσσαλίας, με έδρα το Βόλο.
– Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη. θ. Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.

 

Γαλιατσάτος: Το καταλαβαίνει και μικρό παιδί!

 

Σε δική του ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος τάσσεται αντίθετος με την εξέλιξη αυτή υπογραμμίζοντας ότι αν και έως τώρα δεν υπήρχε ως δομή αυτή της ενιαίας περιφέρειας Ιονίων Ηπείρου, όμως, είναι παράλογο η έδρα της νέας αυτής δομής να είναι σε μία περιοχή που δεν έχει τα χαρακτηριστικά του τουρισμού που έχουν τα Επτάνησα: «Το πρόβλημα είναι ότι δημιουργείται μία νέα δομή, μελλοντικά, που θα είναι η υπηρεσία ΕΟΤ εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων , που αντί να έχει έδρα την Κέρκυρα, έχει έδρα τα Γιάννενα. Εμείς δε θα συστήσουμε στον ΕΟΤ τον τρόπο λειτουργείας του, αν δηλαδή θέλει να κάνει μία υπηρεσία εσωτερικού που να περιλαμβάνει δύο Περιφέρειες, παρά το γεγονός ότι κατά την άποψη μας αυτό είναι ανορθολογικό και αντιπαραγωγικό. Αν αποφασίζει όμως ,όπως κάνει τώρα για δικούς του λόγους , να κάνει μία ενιαία δομή για τα Ιόνια και την Ήπειρο , αυτό που θα έπρεπε πρωταρχικά να πράξει, είναι να ορίσει ως έδρα την Κέρκυρα. Το γιατί το καταλαβαίνει και ένα παιδί του νηπιαγωγείου .”

 

 

Η πρόταση ψηφίσματος του αντιδήμαρχου Γιώργου Καρύδη

 

Στο κείμενοπ ψηφίσματος που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος μέσης Κέρκυρας Γιώργος Καρύδης, υπογραμμίζει ότι το κεντρικό κράτος συνεχίζει την επιχείρηση αποδυνάμωσης της νησιωτικής περιφέρειας των Ιονίων: “Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του ΕΟΤ, συγκροτείται εσωτερική Υπηρεσία Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννινα. Οι υπηρεσίες αυτές λειτουργούν ως Διευθύνσεις υπηρεσιών Εσωτερικού και Εξωτερικού του Ε.Ο.Τ. Δηλαδή λαμβάνουν τις κύριες αποφάσεις που αφορούν τις υπηρεσίες του ΕΟΤ στα Ιόνια Νησιά και την Ήπειρο.
Δεδομένου ότι αφενός μεν έτσι συνεχίζεται η αποδυνάμωση της ήδη εγκαταλελειμμένης, κατά παράβαση του άρθρου 102 του Συντάγματος, νησιωτικής Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων με ορατό ανιστόρητο στόχο την πλήρη κατάργησή της, αφετέρου δε είναι διαφορετικής υφής και στόχων η τουριστική πολιτική νησιώτικων και ηπειρωτικών περιοχών, το Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ απαιτεί άμεσα:
1) Την ανάκληση της σχετικής απόφασης συγκρότησης του Οργανογράμματος του Ε.Ο.Τ. που συμπεριλαμβάνει τις Υπηρεσίες του ΕΟΤ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στην Περιφέρεια της Ηπείρου. Και
2) Την συμπερίληψη των παραπάνω Υπηρεσιών στην Κέρκυρα που τυγχάνει έδρα της Π.Ι.Ν.
3) Το παρόν ν΄αποσταλεί: α)στην αρμόδια Υπουργό Τουρισμού β) στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της βουλής των Ελλήνων και γ) στους βουλευτές των Ιονίων Νήσων.”

 

Αντίθετος ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετος με το νέο οργανόγραμμα όσον αφορά την έδρα των Ιωαννίνων, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δικαιούται να έχει τις δικές της Διευθύνσεις Υπηρεσιών αυτοτελώς, η συμβολή των Επτανήσων στον τουριστικό τομέα είναι τέτοια που να δικαιολογεί απόλυτα ίδρυση αυτοτελούς υπηρεσίας του ΕΟΤ με έδρα την Κέρκυρα ενώ η ίδρυση Τμήματος Τουριστικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθιστά απαραίτητη και αναγκαία την ίδρυση υπηρεσίας του ΕΟΤ στην ΠΙΝ με έδρα την Κέρκυρα.

 

Η Νέα Δημοκρατία

 

Σε δική της ανακοίνωση η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζει από την πλευρά της μεταξύ άλλων: «Είναι δυνατόν το γραφείο Ιωαννίνων του ΕΟΤ να καθορίζει την προβολή και την διαφήμιση της περιφέρειας Ιονίων Νήσων που έχει διαφορετικής μορφής και ποσότητας τουρισμό από την Ήπειρο; Είναι δυνατόν την φιλοξενία δημοσιογράφων – τουριστικών πρακτόρων στα Ιόνια Νησιά να την οργανώνει το γραφείο του ΕΟΤ στην Ήπειρο; Σημειώνεται ότι τα γραφεία αυτά είναι ανεξάρτητα από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Τουρισμού που ανήκουν στο Υπουργείο Τουρισμού και έχουν εντελώς διαφορετικές αρμοδιότητες».

 

 

Το Κίνημα Αλλαγής

 

Σε βάρος της τουριστικής ανάπτυξης και της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας το Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννενα στην οποία υπάγεται το Γραφείο Πληροφοριών Άρτας!!! Το νέο οργανόγραμμα των Υπηρεσιών του ΕΟΤ μόνον ως συγκεντρωτικό, αντιμεταρρυθμιστικό και αντιαναπτυξιακό μπορεί να χαρακτηριστεί. Στην πραγματικότητα η δημιουργία Διεύθυνσης του ΕΟΤ στα Γιάννενα οδηγεί στην διοικητική απομείωση όσον αφορά στις αρμοδιότητες του ΕΟΤ στην Κέρκυρα και στην αποδυνάμωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Αντί η Κυβέρνηση να ρίξει το βάρος στην διοικητική ενοποίηση της ΠΥΤ Ιονίων Νήσων με στόχο την ομαλότερη λειτουργία της, αναζητά τρόπους που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη και την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος. Δεν νοείται την ώρα που σε άλλες Περιφέρειες και περιοχές- σύμφωνα με το ΠΔ- λιγότερο τουριστικές από την Κέρκυρα, να εγκαθίστανται επί τόπου Διευθύνσεις ΕΟΤ και την ίδια στιγμή η Κέρκυρα με την τεράστια τουριστική δυναμική της να παραπέμπεται σε Γραφείο του ΕΟΤ των Ιωαννίνων . Μόνον από ανίδεους και αδιάφορους σε σχέση με την Τουριστική ανάπτυξη κάθε περιοχής και εν προκειμένω της Κέρκυρας με τα δικά της ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να παρθεί μια τέτοια απόφαση, η οποία βάλλει με καταστροφικές συνέπειες την τουριστική ανάπτυξη του τόπου , με δημιουργία σημαντικών προβλημάτων στη λειτουργία της τουριστικής αγοράς και στην προβολή και προώθηση του ελληνικού και τοπικού τουριστικού προϊόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eξορύξεις: Κάλεσμα της ΛΑΣΥ σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο
H Περιφέρεια συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Παρίσι
«Καταχθόνιες και δόλιες μεθοδεύσεις»: Πρωτοφανής επίθεση Στ. Πουλημένου κατά ΟΛΚΕ για τα καρνάγια!
Δημ. Συμβούλιο: Οργή γονέων για τη σχολική στέγη, μετωπική για τα ακριβά ενοίκια
Σχολεία Καναλίου, Ποταμού, 13ο: Αυξήσεις ενοικίων έως και 300% για να ανοίξουν!
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Η γρίπη έφτασε νωρίτερα στην Ελλάδα – Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε
  • Από σήμερα οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό – Ανοιχτή η πλατφόρμα
  • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Απριλίου 2027 – Τι αλλάζει
  • Δώρο Χριστουγέννων: 500 ευρώ στο Δημόσιο από το 2027 – Ποιοι το δικαιούνται
  • Η ΠΙΝ ανοίγει δίαυλο με την κινεζική τουριστική αγορά

Τελευταία σχόλια

  1. Γιωργος στο Βαριά ήττα για τον ΟΦΑΜ, λύγισε η ΑΕΛ!
  2. Sinan Karasalim στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  3. Αναστασια Ροτου στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  4. Νίκος στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  5. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

HolidayCheck: Στο top 10 η Κέρκυρα για φθινοπωρινές διακοπές

13/09/2026 21:15

Σήμερα, κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

08/09/2026 17:47

Δημoτικό συμβούλιο με 16 θέματα στο βορρά

30/08/2026 19:30

ΠΙΝ: Ολοκληρώθηκε η καμπάνια στη Ρώμη, σε εξέλιξη η προβολή στην Αθήνα

10/08/2026 11:35
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise