Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δίνουν χώρο, κίνητρο και προοπτική στους αθλητές της νησιωτικής Ελλάδας
    10/10/2026 23:00
    Αυλωνίτης: Τα χρήματα «έρχονται», το νερό όχι!
    10/10/2026 22:50
    AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
    10/10/2026 21:57
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Δεν θα περάσει ο φασισμός!
    09/10/2026 21:53
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διακομιδή ναυτικού από κρουαζιερόπλοιο στην Κεφαλονιά
    10/10/2026 23:03
    MeteoCorfu | Άστατος καιρός έως την Κυριακή
    10/10/2026 22:52
    MeteoCorfu | Περισσότερες από 22.500 ηλεκτρικές εκκενώσεις στο Ιόνιο και τη Νότια Ιταλία
    10/10/2026 21:29
    TΕΕ: Ο σχεδιασμός της Μαρίνας να σέβεται το συμβατικό πλαίσιο
    09/10/2026 17:13
    O Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Κέρκυρας προσλαμβάνει ψυχολόγο
    09/10/2026 16:12
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    09/10/2026 12:42
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    09/10/2026 12:42
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 00:23
    Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
    10/10/2026 23:51
    Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
    10/10/2026 22:45
    Θιναλιακός και Όλυμπος τα… είδαν όλα στην πρεμιέρα!
    10/10/2026 21:44
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    10/10/2026 22:05
    Όταν σβήνει η περιφέρεια: Το “μαύρο” στις οθόνες και η σιωπή της κοινωνίας
    10/10/2026 21:27
    Κοίτα ποιος μιλάει…
    10/10/2026 10:51
    Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης: Η νομιμότητα απαιτεί χρόνο και σαφή όρια ευθύνης
    09/10/2026 19:41
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    09/10/2026 19:38
Ανάγνωση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και ΠΑΜΕ προετοιμάζονται για την απεργία της άλλης Τετάρτης
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και ΠΑΜΕ προετοιμάζονται για την απεργία της άλλης Τετάρτης

Κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της επόμενης Τετάρτης, απευθύνουν Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΚΚΕ στη συγκέντρωση που διοργανώνει την ίδια ημέρα το ΠΑΜΕ.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 15/02/2011 07:25
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της επόμενης Τετάρτης, απευθύνουν Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΚΚΕ στη συγκέντρωση που διοργανώνει την ίδια ημέρα το ΠΑΜΕ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία και συγκέντρωση την άλλη Τετάρτη στις 10 το πρωί έξω από το κτίριό του, ενώ από την πλευρά του το ΚΚΕ καλεί σε συσπείρωση στις τάξεις του ΠΑΜΕ με συμμετοχή στην απεργία της 23ης του Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαρόκου επίσης στις 10 το πρωί.

Το Εργατικό Κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συζήτηση για το Eθνικό Απολυτήριο διοργανώνει το KΚΕ στην Κέρκυρα
AΔΕΔΥ: Κάλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο για τις εξορύξεις
ΑΔΕΔΥ: Ανεπιθύμητος ο Ρούμπιο! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ανουντσιάτα
Oχι στις εξορύξεις για τα κέρδη τους: Κάλεσμα του ΕΚΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο
Ανεπιθύμητος ο σφαγέας Ρούμπιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλους τους συνταξιούχους και όλους τους ανέργους στη συγκέντρωση της 23ης Φεβρουαρίου. Να διαμαρτυρηθούμε στη συνεχιζόμενη καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με πρόσχημα την κρίση και τα ελλείμματα, που οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ δημιούργησαν, επιβάλλει μέτρα λιτότητας και οικονομικής εξαθλίωσης στο λαό. Δημιουργεί τεράστιες στρατιές ανέργων και παράλληλα επιτείνει τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα οδηγεί τους εργαζόμενους και ιδίως τους νέους στον εργασιακό μεσαίωνα και στην ανασφάλεια. Τα εργασιακά δικαιώματα και οι κατακτήσεις εκατό ετών καταστρατηγήθηκαν υπό το πρόσχημα της κρίσης. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των τελευταίων δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών βαφτίστηκε «μεταρρύθμιση». Το όποιο κοινωνικό κράτος κατεδαφίστηκε και προσφέρθηκε βορά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου.
Μόνο μέσω των μαζικών αγώνων και της συσπείρωσης μπορούμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και να μετατραπούμε σε ένα κύμα οργής που θα εναντιωθεί στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική. ΑΠΕΝΑΝΤΙ, δηλαδή:
    στην εκποίηση της δημοσίας περιουσίας
    στη διάλυση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων
    στη δραματική μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και δώρων
    στην πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και των κόπων δεκαετιών
    στην απαξίωση του κράτους προνοίας.
    στην επικίνδυνη υποβάθμιση και επιδιωκόμενη ιδιωτικοποίηση του συστήματος δημόσιας Υγείας και της δημόσιας Παιδείας, με απώτερο στόχο την εμπορευματοποίησή τους.
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτόν τον παραπλανητικό και αντιδημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. που βάλλει κατά της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας του ελληνικού λαού που πάλεψε και αγωνίστηκε για την εδραίωση της Δημοκρατίας, της Ανεξαρτησίας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης στη χώρα μας και σήμερα βιώνει την κυβερνητική βαρβαρότητα και τη δουλεία.
Ήρθε η ώρα ο λαός και η κοινωνία να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής της υποτέλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Δ.Ν.Τ. και στους κεφαλαιούχους, κερδοσκόπους και τοκογλύφους που θέλουν να αφανίσουν το λαό και τη χώρα μας.

ΚΚΕ: Προσπάθεια εγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής  οικογένειας διαρκώς οξύνονται, με αποτέλεσμα η οργή και λαϊκή αγανάκτηση να έχει μεγαλώσει στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που βλέπουν τα δικαιώματά τους στη υγεία, στην παιδεία, στο μεροκάματο, στη εργασία, στην ασφάλιση, στον ελεύθερο χρόνο, συνολικά  στην ίδια τη ζωή τους να θυσιάζονται  στο βωμό της διατήρησης και της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου.  Μια αντιλαϊκή πολιτική που διαχρονικά έχουν εφαρμόσει εναλλάξ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τα στηρίγματά τους προσπαθούν να εγκλωβίσουν την λαϊκή αγανάκτηση και να την στρέψουν σε κανάλια αθώωσης της πολιτικής τους και απομάκρυνση από κάθε αγωνιστική ταξική διεκδίκηση.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της κ. Γκέρεκου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ η οποία με συσκέψεις επί συσκέψεων δήθεν εμφανίζεται ότι δίνει λύση στα προβλήματα καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορούν να δρομολογηθούν φιλολαϊκές λύσεις χωρίς ρήξη και σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη μεριά ο βουλευτής της ΝΔ κ Δένδιας θέλοντας να δείξει ότι η ΝΔ είναι καλύτερος διαχειριστής της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ κάνει ερωτήσεις στη βουλή και δηλώνει την συμπαράσταση του
ς σε αγώνες που αναπτύσσονται ξεχνώντας όμως ότι όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και ο ίδιος Υπουργός Δικαιοσύνης προώθησε αντιλαϊκούς αντεργατικούς νόμους που χρησιμοποιεί τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Στηρίγματα αυτής της προσπάθειας είναι και οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση περιφερειάρχης και Δήμαρχος Κέρκυρας αλλά και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας κ. Λίβερη που στην προσπάθεια της να διαχωριστεί από την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει την σημαία ενάντια στην «κομματικοποίηση» στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκλωβισμού της συνείδησης του κόσμου αλλά και γενικότερα των λαϊκών οικογενειών αποτελεί και η στάση που επέδειξαν οι δυνάμεις αυτές στα οξυμένα προβλήματα της παιδείας, με τις συγχωνεύσεις, τις μεταφορές αλλά και την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
Με παρέμβαση αυτών των δυνάμεων και με ενεργό συμπαραστάτη τους τον πρόεδρο της Ένωση Γονέων Κέρκυρας, άλλων προέδρων συλλόγων γονέων και στελεχών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να αποτρέψουν τους μαθητές- γονείς- εκπαιδευτικούς που είχαν συγκεντρωθεί στην νομαρχία να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη φορέων και εργατικών σωματείων με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ. Ενέργεια που ήταν σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των ίδιων των συλλόγων γονέων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ μετά την κατάληψη που είχαν αποφασίσει να κάνουν στο κτίριο που στεγάζονταν οι υπηρεσίες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις, να τις απομονώσουν από τα ταξικά εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και τις δυνάμεις  εκείνες που αντιπαλεύουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική η οποία προωθεί το ευέλικτο σχολείο της αγοράς, το σχολείο που για κάθε τι που χρειάζεται η λειτουργία του πρέπει ο γονιός να βάζει βαθιά το χέρι τους στην τσέπη. Από τις δυνάμεις εκείνες που έρχονται σε ρήξη και σύγκρουση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, βάζουν εμπόδια στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου- ΕΕ ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αξιοποιώντας την εμπειρία τους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να εγκαταλείψουν μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να αποδυναμώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ενισχύοντας τον ταξικό πόλο στο εργατικό κίνημα το ΠΑΜΕ. Να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία στις 23 ΦΛΕΒΑΡΗ και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα γίνει στην πλ/ ΣΑΡΟΚΟ στις 10 το πρωϊ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: Μάρτιος 2009 – Μάρτιος 2026… Ίδιος ο μισθός
Κέρκυρα: Μαζική η αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
ΚΚΕ στη Βουλή: Να προσληφθεί άμεσα σχολικός νοσηλευτής στο 5ο Δημοτικό Κέρκυρας
Στην Πόρτα Ριάλα, τελικά, η συγκέντρωση του ΚΚΕ για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα
ΚΚΕ Κέρκυρας: Η σύγχρονη και ασφαλής σχολική στέγη δεν είναι πολυτέλεια
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
  • Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 12/10: Τα σημαντικότερα γεγονότα…
  • Μπόρες και αυξημένη υγρασία στην Κέρκυρα την Κυριακή
  • Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

KΚΕ: Συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

15/09/2026 12:18

Το ΚΚΕ για την απώλεια του Σ. Χαλβατζή

13/09/2026 16:38

Όλα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητής! Σήμερα η ομιλία Παφίλη

12/09/2026 23:30

Αντί αποχαιρετισμού: Οι κερκυραϊκές ώρες του Σπύρου Χαλβατζή

12/09/2026 17:37
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise