Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκίνησαν οι εργασίες για το σχολείο Γουβιών – Κοντοκαλίου
    10/08/2026
    Συμπαράταξη Πολιτών: Nέος Επιτελάρχης στην ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας
    10/08/2026
    Τρεπεκλής: Χρηματοδότηση για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου των Διαποντίων
    10/08/2026
    ΠΙΝ: Ολοκληρώθηκε η καμπάνια στη Ρώμη, σε εξέλιξη η προβολή στην Αθήνα
    10/08/2026
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη στην Κέρκυρα
    10/08/2026
    Kέρκυρα: 148 παραβάσεις για κράνος σε μια εβδομάδα
    10/08/2026
    Χειροπέδες σε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Κέρκυρα
    10/08/2026
    Ζάκυνθος: Συλλήψεις για διακίνηση και όπλα
    10/08/2026
    Οδηγούσαν μεθυσμένοι στο Λαγανά
    10/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
    Τρίτος εθνικός προορισμός το Ιόνιο με οδηγό την Κέρκυρα
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Mε επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών για τα 60 της χρόνια
    09/08/2026
    Νικόλ Καστόρα: «Η λεβάντα που μου χάρισες… μαράθηκε»
    09/08/2026
    Αλεξία Αρσένη: «Αγάπη σαν…»
    08/08/2026
    Παύλος Βασιλάκης: «Ο Βοσκός και ο Βασιλιάς»
    08/08/2026
    Μουσική από τον κόσμο των video games με πρωταγωνιστές τα κόρνα του Ωδείου Κερκύρας
    08/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Το 36ο Ράλι Ιονίου ολοκλήρωσε το ταξίδι του στον Αστακό
    10/08/2026
    Στην καλύτερη 10άδα του κόσμου ο Λιτσαρδόπουλος!
    10/08/2026
    Ανανέωσε με Αρμενιάκο ο ΟΦΑΜ!
    09/08/2026
    Ένατος στον κόσμο ο Α. Κουλούρης, παρά τον τραυματισμό του
    09/08/2026
    Στην πρώτη ομάδα του Ιονίου ο Ζερμπιώνης!
    08/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
    Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
    09/08/2026
    Κέρκυρα 2030: να ξαναμιλήσουμε για τον τόπο μας
    08/08/2026
    Κρανίου τόπος
    07/08/2026
    Πόσο απέχει η Ψάθα από τη λογική;
    06/08/2026
Ανάγνωση Ανησυχία και προβληματισμός εργαζομένων στη συνάντησή τους με το Γ. Ρωμανιά
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία και προβληματισμός εργαζομένων στη συνάντησή τους με το Γ. Ρωμανιά

altΜε μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα αλλά και του ιδιωτικού για περίπου 4 ώρες την εκδήλωση για το ασφαλιστικό, με ομιλητή τον κύριο Γιώργο Ρωμανιά.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 18/06/2010
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση
alt

altΜε μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα αλλά και του ιδιωτικού για περίπου 4 ώρες την εκδήλωση για το ασφαλιστικό, με ομιλητή τον κύριο Γιώργο Ρωμανιά.

Ο Γ. Ρωμανιάς είναι επιστημονικός σύμβουλος της ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ σε θέματα ασφάλισης, που διοργάνωσε το παράρτημα Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο.
Παρά τη μεγάλη ζέστη που είχε, η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ήταν γεμάτη κόσμο, που έμεινε για 4 περίπου ώρες προκειμένου να διευκρινίσει συνταξιοδοτικά θέματα που αφορούσαν τόσο κοινωνικές ομάδες, όσο και προσωπικές περιπτώσεις.

«Θα πάρω σύνταξη;»

Το θέμα που φάνηκε ότι απασχολούσε τους περισσότερους από τους παρευρισκόμενους ήταν το ερώτημα αν συμφέρει τον εργαζόμενο που θεμελιώνει συνταξιοδοτικά δικαιώματα να παραμείνει στη δουλειά του ή να υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν την ψήφιση του νέου νόμου για το ασφαλιστικό.
Η εμφανής ανασφάλεια αφορούσε το ερώτημα αν εγκλωβιστούν για να καλύψουν τα 40 συντάξιμα χρόνια, εργαζόμενοι που πλησιάζουν σήμερα στη σύνταξη.
Η κοινωνική ομάδα που φάνηκε να έχει τα περισσότερα ερωτήματα αυτού του είδους ήταν οι γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο, είτε με ανήλικα τέκνα είτε χωρίς. Μάλιστα ο κύριος Ρωμανιάς είπε ότι το θέμα αυτό τίθεται με ένταση σε όλες τις συγκεντρώσεις που μιλάει σε όλη την Ελλάδα και ο ίδιος έχει μετρήσει ότι έχει δεχθεί χιλιάδες τηλεφωνήματα από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα για το ίδιο θέμα.
Σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους ο Επιστημονικός συνεργάτης της ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τους είπε ότι δεν είναι δυνατόν να τους δοθεί σίγουρη απάντηση διότι δεν γνωρίζουμε ακόμη τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την ασφάλιση. Σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα νομοθεσία (που ισχύει τις 4 τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας), όσοι εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν τα χάνουν ακόμη και αν δεν ζητήσουν τη σύνταξη σήμερα. Κανείς όμως δεν γνωρίζει αν ο νέος νόμος θα αναιρέσει τα θεμελιωμένα δικαιώματα.
Όπως είπε ο κύριος Ρωμανιάς, αυτή τη στιγμή οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητούν να ισχύσει η νέα νομοθεσία για όλους (και για όσους έχουν θεμελιώσει δικαιώματα) αλλά η Ελληνική πλευρά αντιστέκεται. Συνέστησε λοιπόν στους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση και να ενημερωθούν για τις σχετικές ρυθμίσεις, όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Βολές κατά κυβέρνησης

Ο κύριος Ρωμανιάς άκουσε με ενδιαφέρον πολλές ερωτήσεις που αφορούσαν προσωπικά συνταξιοδοτικά θέματα αλλά και τις ερωτήσεις δημοσίων υπαλλήλων που καλούνται να λύσουν θέματα των εργαζομένων,
Ενδιαφέρον ήταν το ερώτημα της Προέδρου του Εργατικού Κέντρου για τους εποχιακά εργαζόμενους στον τουρισμό, για το οποίο όμως πήρε την απάντηση ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση «λες και δεν υπάρχουν».
Ο Γιώργος Ρωμανιάς κατέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι η βασική σύνταξη των 360 ευρώ είναι ουσιαστικά τα σημερινά προνοιακά επιδόματα και ότι η ανταποδοτική σύνταξη θα είναι πολύ μικρή.
Τα νέα μέτρα που έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα για το συνταξιοδοτικό σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, παρά μόνο εξυπηρετούν τη λογιστική μείωση του ελλείμματος, υπογράμμισε ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΕΣΕΕ.

Ποιος είναι ο Γ. Ρωμανιάς

Ο Γιώργος Ρωμανιάς, με σπουδές στις οικονομικές και νομικές επιστήμες και με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, ειδικεύεται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει διατελέσει Διευθυντής ή Πρόεδρος Δ.Σ. σε μεγάλα ελληνικά ασφαλιστικά Ταμεία. Έχει συμμετάσχει, ενεργώς, σε 80 περίπου διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια για την κοινωνική ασφάλιση που έχουν οργανώσει, κατά καιρούς, σε διάφορες χώρες, η Διεθνής Ένωση Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλοι Διεθνείς Φορείς και Οργανισμοί. Έχει συμμετάσχει, επίσης, με ομιλίες και παρεμβάσεις του, σε πολύ μεγάλο αριθμό συναφών ημερίδων και συνεδρίων, σ? όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις. Τα άρθρα και οι συνεντεύξεις του σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπερνούν τις 150, ενώ οι μελέτες και οι έρευνές του καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα των ζητημάτων της κοινωνικής ασφάλισης. Τα τελευταία χρόνια απασχολείται ως επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ, παραλλήλως, προσφέρει τις συναφείς υπηρεσίες του και στην ΠΑΣΕΓΕΣ.
 

 

ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Παλιά Νομαρχία
Έκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ 2026: Χαμηλοί μισθοί, ακρίβεια και πολλές ώρες εργασίας σκιάζουν την ανάπτυξη
Στο πλευρό των εργαζομένων στις Περιφέρειες η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας
Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους
ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στο δημόσιο στις 13 Μαΐου
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη στην Κέρκυρα
  • Το 36ο Ράλι Ιονίου ολοκλήρωσε το ταξίδι του στον Αστακό
  • Ξεκίνησαν οι εργασίες για το σχολείο Γουβιών – Κοντοκαλίου
  • Συμπαράταξη Πολιτών: Nέος Επιτελάρχης στην ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας
  • Τρεπεκλής: Χρηματοδότηση για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου των Διαποντίων

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΑΔΕΔΥ: Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους

29/04/2026

ΑΔΕΔΥ: Ψήφισμα ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών

28/04/2026

ΑΔΕΔΥ: Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, την Πρωτομαγιά

28/04/2026

ΑΔΕΔΥ: Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στις κοινωνικές δομές των δήμων

22/04/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise