Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης η έκθεση «ΦΥΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – Από την Κέρκυρα στο Πανελλήνιο και την υφήλιο».
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μίλησαν ο ιδρυτής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης Μιχαήλ Άγγελος Βραδής,ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Ξενοφών Αλαμάνος, ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας Σωτήρης Μικάλεφ, ο εικαστικός και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε Ρότα” Τάκης Μεταλληνός , ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Βραδής, ο Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων & Συγγραφέας Δρ Κωνσταντίνος Σουέρεφ, ο ιστορικός-μουσειολόγος Παναγιώτης Σαραντίδης και η γραφίστρια-εκδότρια Ελβίρα Μεταλληνού, η οποία είχε τον συντονισμό της βραδιάς. Επίσης, η εικαστικός Ασπασία Σιγουράκου ανέγνωσε το κείμενο της ιστορικού-αρχαιολόγου Σοφιάνας Δραγανίγου, η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί.

Η έκθεση παρουσιάζει συνολικά 80 χαρακτικά έργα από τη μόνιμη συλλογή της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Αναδεικνύονται έργα των πρωτοπόρων της Χαρακτικής Μάρκου Ζαβιτζιάνου, Λυκούργου Κογεβίνα, Δημήτρη Γαλάνη και Νικόλαου Βεντούρα. Παράλληλα, εκτίθενται δημιουργίες των μεταπολεμικών Κερκυραίων συνεχιστών της Χαρακτικής τέχνης, των εκλιπόντων καλλιτεχνών Σπύρου Πογιάγου, Γιώργου Κεφαλληνού, Άριας Κομιανού, Σπύρου Αλαμάνου, Γιώργου Κουλούρη, Ιωάννη (Τζίνου) Δημητράτου, Γιάννη Παχή και Theresa Nicholas.
Διάρκεια έκθεσης από 30 Σεπτεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2026
Ώρες επίσκεψης: 09.00 – 16.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή
Κερκυραϊκή Πινακοθήκη ,Ιωάννου Θεοτόκη 77

