Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    «Νέα Αρχή»: δύο φορές πάγια προκαταβολή στους προέδρους από το 2023
    30/10/2026 13:12
    Τιμητική διάκριση στον Τρεπεκλή από την ομογένεια
    30/10/2026 13:09
    Υδραίου: Καμία αρμοδιότητα χωρίς πόρους για τους Δήμους
    29/10/2026 21:27
    Μεγάλη προσέλευση για το ντοκιμαντέρ «Πειθαρχική Μεραρχία 999 – Γερμανοί Αντιφασίστες στην Ελλάδα»
    29/10/2026 21:25
    Πρόγραμμα «AΙΓΙΣ»: 15 μηχανήματα έργου στα Ιόνια
    29/10/2026 21:21
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Φαρμακοπoιός εξόπλισε τα περιπολικά με κιβώτια πρώτων βοηθειών
    30/10/2026 13:28
    Kτηνιατρική Ιονίων: μέτρα πρόληψης για τη γρίπη των πτηνών
    30/10/2026 13:17
    Διακοπή ρεύματος την Τρίτη σε επτά περιοχές
    30/10/2026 13:04
    Στο νέο πορθμείο (και) τα εκδοτήρια της Kerkyra Seaways
    30/10/2026 12:57
    Το χειμερινό ωράριο των καταστημάτων στην Κέρκυρα
    30/10/2026 12:52
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Market pass 2026 - κουπόνια επισιτιστικής βοήθειας
    Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
    30/10/2026 13:43
    Αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα
    Έρχoνται νέες αυξήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και καύσιμα
    30/10/2026 13:43
    «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων με επιδότηση έως 95% για κλειστά ακίνητα
    29/10/2026 20:09
    Market Pass: Αναδρομικά έως 1.000 ευρώ για ψώνια όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ
    29/10/2026 20:09
    Σύνταξη στα 67 χωρίς 15ετία: Οι 7 λύσεις για να συμπληρώσετε τα ένσημα που λείπουν
    29/10/2026 20:09
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Κερκυραίοι ιστορικοί και λόγιοι για τον Ιωάννη Καποδίστρια»
    30/10/2026 12:49
    Ιωάννης Καποδίστριας
    Τριήμερο για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Καποδίστρια
    29/10/2026 19:46
    Ανοίγει η έκθεση για τη δημοκρατία σε Ελλάδα και Αμερική
    29/10/2026 19:44
    Πανηγυρική Συναυλία τoυ Μουσικού Σώματος της «Μάντζαρος»
    29/10/2026 19:37
    Tο ION_on mοve επιστρέφει στην Κέρκυρα
    28/10/2026 21:03
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετοχή του ΓOK στο Κύπελλο Τραμπολίνο 2026
    27/10/2026 21:36
    Hρακλής Κέρκυρας: τρία μετάλλια στο Πανελλήνιο Taekwondo (pics)
    27/10/2026 13:53
    Τρεις μεταγραφές για την ΑΕΛ!
    26/10/2026 20:39
    Tα ζευγάρια της β’ φάσης του Κυπέλλου Κέρκυρας!
    26/10/2026 19:25
    Tρία χρυσά & δύο ασημένια μετάλλια για τον ΑΣΚ Άθλον
    26/10/2026 15:13
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Eσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης»
    30/10/2026 12:43
    Όταν το κράτος αδρανεί τότε η αποτυχία και η διαφθορά προελαύνουν
    30/10/2026 12:40
    H κυβέρνηση βγάζει τον δικαστή από τη μέση για να περάσουν τα funds
    30/10/2026 12:35
    Πέντε ήρωες του συναρπαστικού βιβλίου του Ν. Παργινού για το Λαζαρέτο
    30/10/2026 12:02
    Οι εκλογές βίας και νοθείας το 1961, σαν σήμερα, στην Κέρκυρα
    29/10/2026 19:34
Ανάγνωση Ανδρουλάκης για προσχωρήσεις: «Στη μάχη για την πολιτική αλλαγή ευπρόσδεκτοι όλοι που θα αγωνιστούν δίπλα μας με κοινές αρχές»
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για προσχωρήσεις: «Στη μάχη για την πολιτική αλλαγή ευπρόσδεκτοι όλοι που θα αγωνιστούν δίπλα μας με κοινές αρχές»

Χωρίς να προχωρήσει ακόμα σε επίσημη ανακοίνωση αλλά με σαφές “άνοιγμα της πόρτας”, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε ερώτηση αν η παρουσία του βουλευτή Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτη (αλλά και του Ευ. Αποστολάκη) χθες στην ομιλία του αποτελούν προάγγελο ένταξης στην Κ.Ο. Ανέφερε ότι όλοι όσοι πιστεύουν στο πρόγραμμα, τις αρχές και τις αξίες του κόμματος είναι ευπρόσδεκτοι. Η συνέντευξη Τύπου κράτησε 3 ώρες με πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε σειρά ζητημάτων.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 13/09/2026 15:57
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση
Περιεχόμενα
  • Τι είπε για τα βασικά πολιτικά ζητήματα
  • «Δεν δεχόμαστε μαθήματα για τα εθνικά θέματα»
  • Για Τσίπρα, ΕΛΑΣ
  • Για το στεγαστικό
  • Για τις υποκλοπές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς στη Συνέντευξη της ΔΕΘ για το ζήτημα της διεύρυνσης και των κριτηρίων της, αλλά και για το αν η παρουσία του Αλ. Αυλωνίτη και του Ευάγγελου Αποστολάκη στην ομιλία του είναι προανάκρουσμα προσχωρήσεων και αν έπονται κι άλλες, είπε ότι «στην μάχη για την πολιτική αλλαγή είναι ευπρόσδεκτοι όλοι που θα αγωνιστούν δίπλα μας με κοινές αρχές, κοινές αξίες, αυτοί που πιστεύουν στο πρόγραμμα μας, αυτοί που πιστεύουν ότι τώρα είναι ανάγκη να αλλάξει η χώρα πορεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πoτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός» λέει ο Αυλωνίτης
Από το Λαζαρέτο στο σήμερα: το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
Συγκίνηση για τα πέντε χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά
Αυλωνίτης: Ζητήσαμε στοιχεία για τα data centers, πήραμε επικοινωνιακό φυλλάδιο

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανοιχτό κόμμα και το επόμενο διάστημα κι άλλοι άνθρωποι θα έρθουν κοντά μας για να αγωνιστούμε μαζί. Όμως πιο σημαντικές διευρύνσεις είναι οι κοινωνικές, γι’ αυτό επιμένουμε σε ένα πρόγραμμα που βάζει την κοινωνία στο προσκήνιο», τόνισε. Σημείωσε ότι «υπάρχουν σημαντικές κοινωνικές δυνάμεις που ασφυκτιούν και που μέσα από τις προτάσεις μας νομίζω μπορούν να δουν προοπτική και ελπίδα. Έτσι θα έρθει η πολιτική αλλαγή, με ισχυρή κοινωνική διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης».

Τι είπε για τα βασικά πολιτικά ζητήματα

Η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην έκθεση ολοκληρώθηκε μετά από μια τρίωρη συνέντευξη τύπου και 42 ερωτήσεις, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναλύει το κυβερνητικό πρόγραμμα της παράταξής του, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τη γεωπολιτική.

Αναφέρθηκε στις συνθήκες που δημιουργεί ο εκλογικός νόμος και επισήμανε «πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία. Ο εκλογικός νόμος δημιουργεί κάποια δεδομένα. Να γίνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα είναι πάρα πολύ δύσκολο έως απίθανο. Ο στόχος είναι να είναι πρώτο το ΠΑΣΟΚ για να έχουμε πολιτική αλλαγή και όχι μόνο εναλλαγή σε θέσεις εξουσίας».

Επέμεινε στις αρχές και τις θέσεις που αποφασίστηκαν στο συνέδριο για μη συνεργασία με τη Ν.Δ., λέγοντας: «Σε αυτή την παράταξη το ανώτατο όργανο είναι το συνέδριο του, όπου πάρθηκε ομόφωνη απόφαση 5000 συνέδρων για την πολιτική στρατηγική που έχουμε χαράξει. Αυτή η στρατηγική δεν αλλάζει, το ΠΑΣΟΚ είναι η προοδευτική απάντηση στην ΝΔ. Γι’ αυτό τρίτη θητεία ενός κόμματος που δεν δείχνει σεβασμό στους θεσμούς, τον κοινοβουλευτισμό, το Σύνταγμα, την δικαιοσύνη, στα αδιέξοδα της κοινωνίας και που συνεχώς με τις πολιτικές που προκρίνει δημιουργείται μια νέα κάστα ολιγαρχίας αλλά και ενισχύει την παλιότερη, το ΠΑΣΟΚ μόνο με ένα τρόπο μπορεί να αντιμετωπίσει: πολιτικά, δυναμικά, νικώντας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Άρα οι αποφάσεις μας είναι αυτές που είναι και δεν αλλάζουν γιατί είναι αξιακές και πολιτικές».

Προσέθεσε, δε: «Ακυβερνησία δεν θα υπάρξει, θα υπάρξει κυβέρνηση. Το ποια κυβέρνηση θα υπάρξει δεν θα το αποφασίσουμε εμείς σήμερα, θα το αποφασίσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. ΤΟ ΠΑΣΟΚ έχει ένα χρέος: να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ευθύνης, προόδου, συνέπειας και προοπτικής. Το κάναμε και περιμένουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν. Εάν μας εμπιστευτούν θα υπάρχει κυβέρνηση όχι βυθισμένη στην αναξιοπιστία, τη διαφθορά και την αλαζονεία. Το Μητσοτάκης ή χάος είναι επικοινωνιακό δίλημμα και εκβιασμός. Αλλά το Μητσοτάκης ή Ερντογάν είναι αποκάλυψη της φαιδρότητας και της αλαζονείας της σημερινής κυβέρνησης».

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα για τα εθνικά θέματα»

Ο κ. Ανδρουλάκης κλήθηκε να απαντήσει για την εξωτερική πολιτική λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για τα εθνικά μας θέματα μαθήματα δεν δεχόμαστε γιατί όλες οι μεγάλες εθνικές επιτυχίες έχουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, με κορυφαία την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με άλυτο το κυπριακό. Η σημαντικότερη εθνική επιτυχία της μεταπολίτευσης».

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά απάντησε: «Η ενδεχόμενη ίδρυση κόμματος Σαμαρά δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ αφορά σε οποιαδήποτε εκδοχή της τη ΝΔ».

Για Τσίπρα, ΕΛΑΣ

Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε συχνά βολές και κατά του Α. Τσιπρα.  Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκφράσει τη μεσαία τάξη, τους μη προνομιούχους σήμερα, το Κέντρο και την Κεντροαριστερά. «Αυτό ήταν κι είναι η προοδευτική παράταξη και γι’ αυτό η ΝΔ και η ΕΛΑΣ δεν θέλουν να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβίζει. Ζητώ από τους πολίτες να μας τιμήσουν. Να θυμηθούν ποιός είναι αξιόπιστος και κάνει όσα λέει και ποιός όχι», τόνισε. Κατέκρινε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα για την εκχώρηση κόκκινων δανείων στα funds και την αθέτησή του «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», καθώς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μείωση του φόρου στα μερίσματα.

Σε ερώτηση για την επάνοδο του Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «το θέμα της συνέπειας έχει να κάνει με τη διαδρομή μας. Ας αξιολογήσουμε τη συνέπεια λόγων και πράξεων και του κ.Τσίπρα».

Για το στεγαστικό

Ερωτηθείς για το ζήτημα της στέγασης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από το 2022 είχε πει δημόσια ότι το θέμα της στέγασης θα εξελιχθεί στο μεγαλύτερο κοινωνικό θέμα. «Το κόστος των ακινήτων έχει αυξηθεί ραγδαία σε σχέση με τις εισοδηματικές δυνατότητες του λαού και έχουμε μια κυβέρνηση που λέει ότι κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Αυτοί όμως που χάνουν, μπορεί να μην μπορούν να κάνουν οικογένεια, μπορεί να συνεχίζουν να μένουν με τους γονείς τους, μπορεί να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους γιατί εξοικονομούν χρήματα για το ενοίκιο», είπε.

«Η πολιτική μας για τη στέγαση θα είναι από την πρώτη μέρα προτεραιότητα», υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας τις βασικές παραμέτρους του σχεδίου του για την αντιμετώπιση του στεγαστικού.

Για τις υποκλοπές

«Η υπόθεση των υποκλοπών δεν έχει κλείσει και θα κλείσει όταν οδηγηθούν στην δικαιοσύνη όλοι όσοι είχαν την ιδέα το 2021 – 2022 να οικοδομήσουν ένα παρακράτος εντός της χώρας. Θα κάνω ό,τι μπορώ, όποια θέση κι αν έχω, να πάρουν ένα μάθημα ότι η δημοκρατία για την οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν χιλιάδες Έλληνες δεν είναι παιχνίδι στα χέρια τους» ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, σε σχετική ερώτηση..

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αναμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσω τον αγώνα μου. Περιμένω την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και μετά θα δείτε τις επόμενες ενέργειες μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυλωνίτης: Μπουκώσαμε από τις κυβερνητικές υποσχέσεις για το ΕΑΚ Κέρκυρας
Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας με τον Δήμαρχο Νότου
Στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
Αυλωνίτης: Ο δανειολήπτης δικαιούται να ξέρει πόσο πουλήθηκε το δάνειο του
Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ έρχεται Κέρκυρα και Παξούς το Σ/Κ
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  • «Πρoετοιμαστείτε»: Ο χάρτης με τις χώρες που καλούν τους πολίτες τους να αποθηκεύουν τρόφιμα
  • Έρχoνται νέες αυξήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και καύσιμα
  • «Mαρικάρμεν» στη Θεσσαλoνίκη: Απειλούν με έξωση 92χρονη γυναίκα με 87% αναπηρία
  • Φαρμακοπoιός εξόπλισε τα περιπολικά με κιβώτια πρώτων βοηθειών

Τελευταία σχόλια

  1. Ενας Κερκυραιος στο Πράσινο φως για ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Βόρεια Κέρκυρα
  2. Αναστασία Αρμενιακου Μαστοράκη στο Δύο Κερκυραίoι στη λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece
  3. Αναστασία Αρμενιακου Μαστοράκη στο Δύο Κερκυραίoι στη λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece
  4. Αναστασία Αρμενιακου Μαστοράκη στο Δύο Κερκυραίoι στη λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece
  5. Πανος.. στο Πράσινο φως για ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Βόρεια Κέρκυρα

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυλωνίτης: Ο λαός μας δυστυχεί

18/10/2026 19:46

18 Οκτωβρίου 2026! 45η επέτειος την πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

18/10/2026 15:56

Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας

16/10/2026 19:34

Στην Κέρκυρα ο Ανδρουλάκης για το Περιφερειακό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

15/10/2026 21:49
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise