Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν θα μετατραπεί σε κανενός είδους αγκυροβόλιο
    17/06/2026
    ΚΚΕ: Η δημιουργική απασχόληση και οι διακοπές των παιδιών είναι δικαίωμα
    17/06/2026
    Συνάντηση Μπιάγκη με τους συμβασιούχους εργαζομένους COVID της ΠΙΝ
    17/06/2026
    Στο χείλος του γκρεμού το Γηροκομείο: Παραιτήθηκαν 12 εργαζόμενοι, οξύνεται η κατάσταση
    17/06/2026
    Mπιάγκης σε Γκίκα: Οι παραλείψεις της Κυβέρνησης δεν ξεπλένονται από τον ηρωϊσμό των ανθρώπων της πρώτης γραμμής
    17/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας
    17/06/2026
    Χειροπέδες σε τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών στα Ιόνια
    17/06/2026
    «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
    17/06/2026
    Επιχείρηση «Streaming»: Και Κερκυραίος στους 7 συλληφθέντες, κέρδη πειρατείας 7 εκατομμύρια!
    17/06/2026
    Σε ποιες περιοχές θα έχει διακοπή ρεύματος την Παρασκευή
    17/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ
    16/06/2026
    “Τα σχολεία έκλεισαν. Το ίδιο και το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο;”
    15/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη
    17/06/2026
    «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
    17/06/2026
    Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»
    17/06/2026
    Συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στους Κουραμάδες
    16/06/2026
    Η Κέρκυρα πρωταγωνιστεί στο νέο crime μυθιστόρημα της Γ. Κοντογεωργοπούλου
    16/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
Ανάγνωση «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
rss feed

«Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!

Σοβαρά επεισόδια κατά συνεργείων του Δήμου την επομένη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι τέσσερις άξονες της απόφασης για τη διασφάλιση της υδροδοτικής επάρκειας στην Κληματιά.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 17/06/2026
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Σοβαρά επεισόδια και δολιοφθορές σημειώθηκαν στην Κληματιά του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, κάτοικοι παρεμπόδισαν βίαια τις εργασίες μεταφοράς πλεονάζοντος νερού προς το Νησάκι. Παρά τη δικαστική δικαίωση του Δήμου και τις ρητές εγγυήσεις για την υδροδοτική επάρκεια της περιοχής, η ένταση κλιμακώνεται, θέτοντας σε κίνδυνο ένα κρίσιμο έργο κοινής ωφέλειας.

Contents
  • Επιθέσεις στα συνεργεία
  • Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Το νομικό πλαίσιο
  • Η κλιματική κρίση

Επιθέσεις στα συνεργεία

Η αντιπαράθεση για τη διαχείριση των υδατικών πόρων στη Βόρεια Κέρκυρα έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις σήμερα (Τετάρτη 17 Ιουνίου). Ενώ η δημοτική αρχή είχε λάβει το «πράσινο φως» τόσο από τη δικαιοσύνη όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο, η προσπάθεια συνέχισης των εργασιών στην περιοχή της Κληματιάς προσέκρουσε σε σφοδρές αντιδράσεις μερίδας κατοίκων.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που καταγράφηκαν, συνεργείο εργαζομένων του Δήμου και της ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας, το οποίο μετέβη στο σημείο για την εκτέλεση προγραμματισμένων εργασιών ύδρευσης και αντιπυρικής προστασίας, βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα ιδιαίτερα εχθρικό κλίμα. Οι εργαζόμενοι έγιναν αποδέκτες προπηλακισμών, λεκτικών επιθέσεων και απειλών, οι οποίες παρεμπόδισαν την άσκηση των καθηκόντων τους. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε περαιτέρω όταν διαπιστώθηκαν νέες επεμβάσεις και ζημιές στον αγωγό του έργου, ενέργειες που χαρακτηρίζονται από τη Δημοτική Αρχή ως σοβαρή προσβολή έργου κοινής ωφέλειας.

Οι φθορές αυτές δεν επηρεάζουν μόνο τον σχεδιασμό για την ύδρευση του Νησακίου, αλλά πλήττουν άμεσα τις υποδομές πολιτικής προστασίας και ασφάλειας των πολιτών. Η Δημοτική Αρχή, σε μια αυστηρή ανακοίνωση, ξεκαθάρισε πως ενώ ο διάλογος και η διαφωνία είναι θεμιτά στοιχεία της δημοκρατίας, η βία, οι προπηλακισμοί και η καταστροφή δημοτικής περιουσίας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τα επεισόδια της Τετάρτης σημειώθηκαν μόλις λίγες ώρες μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες το βράδυ (16η Ιουνίου). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το σώμα άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τα νομικά επιχειρήματα των κατοίκων της Κληματιάς, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για πιθανή υποβάθμιση της δικής τους υδροδότησης λόγω της μεταφοράς νερού προς άλλες περιοχές.

Προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες αυτές, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε μια απόφαση που βασίζεται σε τέσσερις συγκεκριμένους άξονες, θέτοντας αυστηρές προϋποθέσεις για την υλοποίηση του έργου. Πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα ορίστηκε η πλήρης κάλυψη των αναγκών της Κληματιάς. Η μεταφορά νερού προς το Νησάκι θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από την πλεονάζουσα ποσότητα, ενώ το ποσοστό που θα διατίθεται δεν θα ξεπερνά το ένα τέταρτο (1/4) αυτής της περίσσειας.

Επιπλέον, η απόφαση προβλέπει τη συνεχή παρακολούθηση της στάθμης και των αποθεμάτων του υδατικού συστήματος μέσω επιστημονικών μεθόδων. Με αυτόν τον τρόπο, η ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας δεσμεύεται ότι σε περίπτωση μείωσης των αποθεμάτων, η τροφοδοσία της Κληματιάς θα παραμείνει ανέπαφη, διασφαλίζοντας τόσο τις σημερινές όσο και τις μελλοντικές ανάγκες της κοινότητας.

Το νομικό πλαίσιο

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας έχει δικαιωθεί δικαστικά, καθώς απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί κατά του έργου. Η δικαιοσύνη έκρινε ότι η διαχείριση του νερού ως δημόσιου αγαθού ανήκει στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι οφείλουν να το διανέμουν ορθολογικά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής είναι το υφιστάμενο καθεστώς αλληλεγγύης μεταξύ των κοινοτήτων του Δήμου. Αυτή τη στιγμή, δέκα κοινότητες της Βόρειας Κέρκυρας τροφοδοτούν με νερό πολλά άλλα χωριά, αναγνωρίζοντας ότι οι υδατικοί πόροι δεν αποτελούν ιδιοκτησία μιας περιοχής, αλλά κοινό πλούτο. Η άρνηση της Κληματιάς να ακολουθήσει αυτό το μοντέλο, παρά τις διαβεβαιώσεις για την επάρκεια των δικών της αποθεμάτων, δημιουργεί ένα παράδοξο που η διοίκηση του Δήμου καλείται να διαχειριστεί.

Η αξιοποίηση του πλεονάζοντος υδατικού δυναμικού για την ενίσχυση περιοχών με αυξημένες ανάγκες, όπως το Νησάκι, θεωρείται επιβεβλημένη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τη συμβολή του έργου στην πυροπροστασία. Σε μια περιοχή με πλούσια βλάστηση και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες, η ύπαρξη ενός λειτουργικού και ενισχυμένου δικτύου ύδρευσης αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για την πολιτική προστασία ολόκληρου του νησιού.

Η κλιματική κρίση

Η Δημοτική Αρχή υπογραμμίζει ότι η συζήτηση για το νερό δεν μπορεί να διεξάγεται ερήμην της ευρύτερης πραγματικότητας. Η κλιματική κρίση, οι παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας και η μείωση των υδροφόρων οριζόντων καθιστούν τη διαχείριση του νερού μια εξαιρετικά σύνθετη εξίσωση. Σε αυτό το πλαίσιο, η ψυχραιμία και η υπευθυνότητα θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία για την αποφυγή κοινωνικών αυτοματισμών και ενδοδημοτικών συγκρούσεων.

 «Οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον Δήμο, ο οποίος απευθύνει έκκληση για συνεργασία και εμπιστοσύνη στην επιστημονική τεκμηρίωση. Παρά τις αντιδράσεις, ο διάλογος παραμένει ανοιχτός, με τη διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών να αποτελούν τις βασικές αρχές της επόμενης φάσης του έργου.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας και η ΔΕΥΑ δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε νόμιμο μέσο την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων, την ασφάλεια των εργαζομένων τους και το δικαίωμα όλων των δημοτών στην ύδρευση.

Δήμος Βορρά: Επιτέλους, πιστώθηκαν τα χρήματα για τους πληγέντες της θεομηνίας του 2025
Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Συνεδρίαση για ύδρευση, τιμολόγια και απορρίμματα
Το «χρυσό» στοίχημα του Βορρά: Πώς η ανακύκλωση έβαλε στο ταμείο ένα εκ. ευρώ
Τρεις οι βλάβες στον αγωγό – Το βράδυ η αποκατάσταση της υδροδότησης
ΔΕΥΑΚ: Απ’ το μεσημέρι θα έρθει, τελικά, το νερό στην πόλη
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας
  • Χειροπέδες σε τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών στα Ιόνια
  • Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν θα μετατραπεί σε κανενός είδους αγκυροβόλιο
  • Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη
  • ΚΚΕ: Η δημιουργική απασχόληση και οι διακοπές των παιδιών είναι δικαίωμα

Τελευταία σχόλια

  1. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  3. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  4. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  5. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Δήμος Βορρά: Ο ΑΣΚ Θινάλι κέρδισε την καρδιά της Κέρκυρας

08/06/2026

ΚΚΕ: «Όχι» στην εμπορευματοποίηση του υδάτινου πλούτου σε Ήπειρο και Ιόνιο

07/06/2026

Το μήνυμα Μαχειμάρη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

06/06/2026

Στον τελικό του Πρωταθλήματος ο ΑΣΚ«Θινάλι» – Συγχαρητήρια από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

04/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise