Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στο στόχαστρο Αυλωνίτη οι Γεωργιάδης – Πατούλης: Ανοχή σε VIP κλινικές που λειτουργούν κάτω από τη μύτη τους!
    10/09/2026
    Το μήνυμα Τρεπεκλή για τη νέα σχολική χρονιά
    10/09/2026
    Υδραίου: Σε τροχιά υποβάθμισης οι παιδικοί σταθμοί και οι σχολικές υποδομές του Δήμου μας!
    10/09/2026
    ΑΝΑΣΑ: Το μετέωρο βήμα του ΝΑΟΚ οι πανηγυρισμοί και οι ευχαριστίες
    10/09/2026
    Χρηματοδότηση για την παράκαμψη Μπενιτσών ζητά ο Μπιάγκης
    09/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τελεσίγραφο σε Δήμο, Δασαρχείο: Το Άλσος των Φυλακών έγινε… πυριτιδαποθήκη και σκουπιδότοπος!
    10/09/2026
    Στον αέρα η μετακίνηση μαθητών δημοτικού στη Βόρεια Κέρκυρα
    10/09/2026
    Σώοι τρεις επιβάτες μετά από ανάφλεξη σκάφους στην αμμόγλωσσα Λευκαδας
    10/09/2026
    Η επίσκεψη στο γιατρό αποκάλυψε την ασέλγεια από τον παππού σε 8χρονη κοπέλα!
    10/09/2026
    Δυο συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
    10/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΕΛΜΕ για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
    10/09/2026
    Σχεδόν 1,5 εκ. στο Δήμο από το τέλος κρουαζιέρας
    09/09/2026
    school
    ΣΕΠΕ: Άμεση κάλυψη των κενών ΤΩΡΑ!
    09/09/2026
    Η ΕΛΜΕ ετοιμάζει παρέμβαση στη ΔΔΕ
    07/09/2026
    Απόλυτη απαγόρευση κατασκευών στα 25 μέτρα από το κύμα
    04/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
    10/09/2026
    Οι Φιλαρμονικές Καποδίστριας και Σιναράδων στη Συνάντηση Φιλαρμονικών Δρόμου στη Λευκάδα
    10/09/2026
    Τιμήθηκε από τον Δήμο η Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» για τον θρίαμβό της στη Σουηδία
    08/09/2026
    Ακροάσεις νέων μελών της Μικτής Χορωδίας Θ. Φλαγγίνης
    08/09/2026
    «Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες»
    08/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκτός Κυπέλλου Ερασιτεχνών η ΑΕ Λευκίμμης
    10/09/2026
    Στις 24/10 η πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ: Η κλήρωση για τις ομάδες της Κέρκυρας
    09/09/2026
    Τιμά τον Χάρη Παπαγεωργίου η ΓEK
    09/09/2026
    Εκτός έδρας δοκιμασία για την ΑΕΛ στο Αγρίνιο
    09/09/2026
    Rising Stars: Πανεύκολα στον τελικό ο Ιόνιος!
    08/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
    10/09/2026
    Η διαχρονική ευθύνη του εκλογικού σώματος
    10/09/2026
    Η Ασπίδα του Αχιλλέα – Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απροστάτευτη
    10/09/2026
    Οι ανάγκες μας δεν χωράνε σε εξαγγελίες για το 2028!
    08/09/2026
    Ώρα σου καλή…
    08/09/2026
Ανάγνωση Ο απολογισμός του Φιλανθρωπικού και Ιεραποστολικού έργου της Μητρόπολης
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο απολογισμός του Φιλανθρωπικού και Ιεραποστολικού έργου της Μητρόπολης

Ο κ. Νεκτάριος παρουσίασε στοιχεία του Απολογισμού

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 29/01/2026
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Σε κληρικολαϊκή σύναξη που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου 2026 παρουσίασε τον Απολογισμό του φιλανθρωπικού και ιεραποστολικού έργου της τοπικής Εκκλησίας για το 2025 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος επέδωσε και τους διορισμούς στα νέα εκκλησιαστικά συμβούλια για την τριετία 2026-2028, καθώς και στις κυρίες των Φιλοπτώχων Ταμείων των ενοριών. Ο κ. Νεκτάριος ευλόγησε την βασιλόπιτα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους ιερείς και τους συνεργάτες των ενοριών, οι οποίοι προσήλθαν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων στην Κέρκυρα, κάτι που επεσήμανε με χαρά και συγκίνηση Μητροπολίτης Κερκύρας.

Στη συνέχεια, ο κ. Νεκτάριος παρουσίασε στοιχεία του Απολογισμού, ο οποίος δείχνει ότι η Ιερά Μητρόπολη ξόδεψε το 2025 3.463.280,51 € για τη στήριξη του ευρύτερου φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ιεραποστολικού της έργου, ενώ στις δομές της απασχολούνται περί τους 70 εργαζομένους.

Επεσήμανε ότι η κληρικολαϊκή συνέλευση είναι κίνηση λογοδοσίας της τοπικής Εκκλησίας, κάτι που δίδαξε ότι πρέπει να γίνεται ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Η μαρτυρία της αγάπης είναι πολύτιμη σε μια εποχή ατομοκεντρισμού, σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι σκέφτονται το εγώ τους και εγκλωβίζουν τον εαυτό τους σε μία αντίληψη μηδενισμού της ύπαρξης. Η Εκκλησία αντιστέκεται προσφέροντας. Εκκλησία όμως είμαστε όλοι. Η μαρτυρία της αγάπης δείχνει και την ελπίδα της αναστάσεως και της αιωνιότητος. Προσφέρουμε διότι ο Χριστός μας διδάσκει ότι στο πρόσωπο του ελαχίστου αδελφού μας προσφέρουμε στον Ίδιο και Εκείνος θα μας το ανταποδώσει στην αιωνιότητα.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ακόμη ότι η μαρτυρία της αγάπης περιλαμβάνει και την ιεραποστολή στη νέα γενιά, με δομές, όπως ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα κατηχητικά σχολεία, οι κατασκηνώσεις το καλοκαίρι. Παράλληλα, το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα, με το ραδιόφωνο, το Διαδίκτυο, τις εκδόσεις, τις συναυλίες, τη στήριξη του έργου της Μητροπόλεως, δείχνει ότι η Εκκλησία μπορεί να μιλήσει τη γλώσσα των καιρών, αλλά και να οργανώσει έργα που μένουν και κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι μπορούνε να ακούσουν για τον Χριστό.

Όλα αυτά χρειάζεται να τα δούμε στην προοπτική ότι είμαστε μόνοι μας σήμερα ως Εκκλησία. Η κοινωνία μας αποϊεροποιείται ολοένα και περισσότερο. Ζούμε ιδιαιτέρως τον θρησκευτικό αποχρωματισμό, την εχθρότητα κατά της πίστεως, την μετάλλαξη των αξιών, την διαφθορά σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο που μαρτυρεί ότι το ήθος δεν μετράει. Όμως η χρονιά που πέρασε έφερε ευρύτερες αναταραχές σε παγκόσμιο επίπεδο, που μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε ότι ο κόσμος δεν κείται μόνο εν τω πονηρώ αλλά και κινείται εν τω πονηρώ, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Όλοι πορεύονται κατά τα συμφέροντα και τα πάθη τους. Όμως όλα αυτά γεννούν την ανάγκη η Εκκλησία να στηριχθεί στα πόδια της, στην πίστη στον Χριστό αλλά και στην πανστρατιά όλων, κληρικών και λαϊκών, ώστε να μη χάσουμε την ελπίδα μας, καθώς το πολίτευμά μας εν ουρανοίς εστί.

Τέλος, ο κ. Νεκτάριος έδωσε οδηγίες στους επιτρόπους και στα μέλη των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, που είναι οι άμεσοι συνεργάτες τόσο του ιδίου όσο και των ιερέων.

Παρουσιάστηκαν στη συνέχεια ειδικότερα στοιχεία του Απολογισμού και για το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων, που ανακαινίζεται, ενώ φιλοξενεί 50 τροφίμους, για το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, για το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, για την ποιμαντική του νοσοκομείου, για την εθελοντική αιμοδοσία, όπως επίσης και για τα τέσσερα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα τρία ενοριακά συσσίτια. Αναλυτικά ο απολογισμός έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τοπικής Εκκλησίας.

Ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε και όσους βοήθησαν στον Έρανο της Αγάπης, ο οποίος συγκέντρωσε 40.000 Ευρώ, τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, σε φοιτητικά επιδόματα, στην κάλυψη λογαριασμών ρεύματος και ύδρευσης, στη βοήθεια ασθενών και σε άλλες έκτακτες ανάγκες.

Τελεσίγραφο σε Δήμο, Δασαρχείο: Το Άλσος των Φυλακών έγινε… πυριτιδαποθήκη και σκουπιδότοπος!
Σώοι τρεις επιβάτες μετά από ανάφλεξη σκάφους στην αμμόγλωσσα Λευκαδας
Την Πέμπτη, ξεκινούν οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα στους οικοδόμους
Σχολικό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα
Την Τρίτη ο αγιασμός στη Μέλισσα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Τελεσίγραφο σε Δήμο, Δασαρχείο: Το Άλσος των Φυλακών έγινε… πυριτιδαποθήκη και σκουπιδότοπος!
  • Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  • Στον αέρα η μετακίνηση μαθητών δημοτικού στη Βόρεια Κέρκυρα
  • Στο στόχαστρο Αυλωνίτη οι Γεωργιάδης – Πατούλης: Ανοχή σε VIP κλινικές που λειτουργούν κάτω από τη μύτη τους!
  • Σώοι τρεις επιβάτες μετά από ανάφλεξη σκάφους στην αμμόγλωσσα Λευκαδας

Τελευταία σχόλια

  1. TS στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!
  2. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  3. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  4. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  5. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

To Σάββατο το ετήσιο μνημόσυνο του Πρωτεύς στους Οθωνούς

10/09/2026

Κατέληξε 78χρονη στην παραλία Αγίου Γεωργίου Πάγων

10/09/2026

ΠΔΕ Ιονίων: Δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα το άρθρο για τους εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα

10/09/2026
limeniko skafos

Σύγκρουση αλιευτικού με ιστιοφόρο έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου

10/09/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise