Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ιδρυτική συνάντηση της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ασπρολιά» στη Λευκάδα
    23/09/2026
    Γκίκας: Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά δίπλα στη Γαύδο
    23/09/2026
    Aυλωνίτης: ​Γιατί καθυστερεί η κατασκευή του Εργοστασίου Αφαλάτωσης – Αποσκλήρυνσης στη Χρυσηίδα;
    23/09/2026
    Δήμoς Κεντρικής: Δεν έχει εκδικαστεί η βασική προσφυγή μας στο ΣτΕ για το Άλσος Γαρίτσας
    23/09/2026
    ΛΑΣΥ Ιονίων: Η παρέμβαση του λαού έχει αποτελέσματα
    23/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έρχεται διπλή διακοπή ρεύματος στη βόρεια Κέρκυρα
    23/09/2026
    Φωτιά σε πολυκατοικία στο Κανόνι από πτώση κεραυνού
    23/09/2026
    Απεγκλωβισμός τραυματία μετά από ατύχημα στους Λιαπάδες
    23/09/2026
    ekav-asthenoforo
    Τραγική κατάληξη για ηλικιωμένο τουρίστα σε βραχώδη ακτή της Κέρκυρας
    22/09/2026
    Ένωση Συλλόγων Γονέων: Συνέλευση το Σάββατο στο ΕΚΚ
    22/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΕΛΜΕ για το έγγραφο της ΔΔΕ Κέρκυρας
    22/09/2026
    ΕΛΜΕ: Όχι στα καταστροφικά σχέδια για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
    22/09/2026
    ΣΕΠΕ: Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας
    22/09/2026
    ΟΛΚΕ: Τέλος οι Αλυκές λόγω καθυστέρησης, νέα λύση για Μαρίνα και προειδοποίηση για ρήτρες
    16/09/2026
    Εμπορικός Σύλλογος: Τροποποίηση του θερινού ωραρίου
    16/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Φιλαρμονική Σκριπερού στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της Ναυμαχίας της Αγκάλης
    23/09/2026
    Eπετειακή εκδήλωση μνήμης για τον Ι. Καποδίστρια από την Κερκυραϊκή Πρωτοβουλία
    23/09/2026
    Την 1η Οκτωβρίου, ο αγιασμός στη ΦΕΜ
    23/09/2026
    Φιλανθρωπικό Μουσικό Γκαλά για την οικονομική ενίσχυση του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας
    23/09/2026
    Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2026 στο Μουσείο Καποδίστρια
    22/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    AΕΛ: Μια ομάδα που θα τρέχει, θα παλεύει και θα διεκδικεί…
    23/09/2026
    Δυο κολυμβητές του ΝΑΟΚ στους επίλεκτους της ΚΟΕ
    23/09/2026
    Ήττα και αποκλεισμός για τον ΟΦΑΜ, στα Γιάννενα!
    20/09/2026
    Το γήπεδο του Περιβολίου εκπέμπει SOS!
    17/09/2026
    Στο ευρωπαϊκό U23 η Ασημοπούλου, στο παγκόσμιο Masters ο Μαζαράκης
    17/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Mε την πρώτη βροχή εμφανίστηκαν ξανά τα προβλήματα
    22/09/2026
    Μαρίνα Mega Yacht Κέρκυρας: πώς ένα mega-έργο εξελίσσεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας
    22/09/2026
    Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού
    22/09/2026
    Η Κέρκυρα χρειάζεται ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης -δεν χρειάζεται περισσότερους επισκέπτες χωρίς υποδομές
    21/09/2026
    Υπερτουρισμός: Η ‘ανάπτυξη’ που καταναλώνει τη χώρα
    20/09/2026
Ανάγνωση Πέθανε η θρυλική Μπριζίτ Μπαρντό
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η θρυλική Μπριζίτ Μπαρντό

Η Μπριζίτ Μπαρντό, η Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια που εξελίχθηκε σε διεθνές σύμβολο του σεξ, πριν γυρίσει την πλάτη στον κινηματογράφο για να αφοσιωθεί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 28/12/2025
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Η Μπριζίτ Μπαρντό, η Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια που εξελίχθηκε σε διεθνές σύμβολο του σεξ, πριν γυρίσει την πλάτη στον κινηματογράφο για να αφοσιωθεί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή το ίδρυμα που φέρει τ’ όνομά της.

«Το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό ανακοινώνει με απέραντη θλίψη τον θάνατο της ιδρύτριας και προέδρου του, της Μπριζίτ Μπαρντό, μιας διεθνώς αναγνωρισμένης ηθοποιού και τραγουδίστριας, που επέλεξε να εγκαταλείψει μια περίβλεπτη σταδιοδρομία για να αφιερώσει τη ζωή και την ενέργειά της στην υπεράσπιση των ζώων και στο Ίδρυμά της» αναφέρει ανακοίνωση που διαβιβάστηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να αναφέρει την ημέρα ή τον τόπο θανάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου
Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Σπύρου Βάρελη!
Έφυγε από τη ζωή ο ψυχολόγος Βασίλης Παγκράτης
Το ΚΚΕ για την απώλεια του Σ. Χαλβατζή
Σοκ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης

Η Μπαρντό εκτοξεύθηκε στη διεθνή φήμη με την ταινία «Και ο Θεός… έπλασε τη γυναίκα» το 1956, σε σενάριο και σκηνοθεσία του τότε συζύγου της, Ροζέ Βαντίμ, και για τις επόμενες δύο δεκαετίες ενσάρκωσε την εικόνα της «σέξι γατούλας». Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την υποκριτική και άρχισε να δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο πολιτικά.

Γεννημένη το 1934 στο Παρίσι, η «Μπεμπέ» -όπως ήταν το προσωνύμιό της, από τα αρχικά του ονόματός της- μεγάλωσε σε μια εύπορη, παραδοσιακή καθολική οικογένεια, αλλά διακρίθηκε τόσο ως χορεύτρια, ώστε να της επιτραπεί να σπουδάσει μπαλέτο, εξασφαλίζοντας θέση στο περίφημο Conservatoire de Paris. Παράλληλα, εργάστηκε ως μοντέλο και εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Elle το 1950, σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Η δουλειά της στο μόντελινγκ της άνοιξε τον δρόμο για τον κινηματογράφο. Σε μία από τις οντισιόν γνώρισε τον Βαντίμ, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1952, αφού έκλεισε τα 18. Αρχικά έπαιξε μικρούς ρόλους, με σταδιακά αυξανόμενη προβολή. Το 1955 υποδύθηκε την ερωτική σύντροφο του Ντερκ Μπόγκαρτ στην ταινία Doctor at Sea, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Βρετανία, γράφει ο Guardian.

Ωστόσο, ήταν το «Και ο Θεός… έπλασε τη γυναίκα», του Βαντίμ, όπου η Μπαρντό υποδύθηκε μια ασυγκράτητη έφηβη στο Σεν Τροπέ, που εδραίωσε την εικόνα της και τη μετέτρεψε σε διεθνές είδωλο. Η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία τόσο στη Γαλλία όσο και διεθνώς και την εκτόξευσε στην πρώτη γραμμή των κινηματογραφικών σταρ.

Πέρα από το ευρύ κοινό, η Μπαρντό έγινε γρήγορα πηγή έμπνευσης για διανοούμενους και καλλιτέχνες – ανάμεσά τους και τα μέλη των θρυλικών Beatles, Τζον Λένον και Πολ ΜακΚάρτνεϊ, οι οποίοι ζητούσαν από τις τότε συντρόφους τους να βάψουν τα μαλλιά τους ξανθά, μιμούμενες το στιλ της.

Ο αρθρογράφος Ρεϊμόν Καρτιέ έγραψε εκτενές άρθρο για το «Le cas Bardot» («Η υπόθεση Μπαρντό») στο Paris Match το 1958, ενώ η Σιμόν ντε Μποβουάρ δημοσίευσε το 1959 το διάσημο δοκίμιό της «Η Μπριζίτ Μπαρντό και το σύνδρομο της Λολίτας», παρουσιάζοντας την ηθοποιό ως την πιο απελευθερωμένη γυναίκα της Γαλλίας. Το 1969, η Μπαρντό επιλέχθηκε ως το πρώτο πραγματικό μοντέλο για τη Μαριάν, το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Μπαρντό πρωταγωνίστησε σε σειρά σημαντικών γαλλικών ταινιών, μεταξύ των οποίων το υποψήφιο για Όσκαρ δράμα Η Αλήθεια του Ανρί-Ζορζ Κλουζό, το Very Private Affair του Λουί Μαλ (δίπλα στον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι) και την Περιφρόνηση του Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, αποδέχθηκε προτάσεις από το Χόλιγουντ, όπως το Viva Maria!, μια κωμωδία εποχής με σκηνικό το Μεξικό και συμπρωταγωνίστρια την Ζαν Μορό, καθώς και το γουέστερν Shalako με τον Σον Κόνερι.

Παράλληλα, ακολούθησε και μουσική καριέρα, η οποία περιλάμβανε την ηχογράφηση της αρχικής εκδοχής του τραγουδιού Je T’Aime… Moi Non Plus του Σερζ Γκενσμπούρ, το οποίο είχε γράψει για εκείνη την περίοδο που διατηρούσαν εξωσυζυγική σχέση. Φοβούμενη σκάνδαλο, όταν το έμαθε ο τότε σύζυγός της Γκίντερ Ζαξ, η Μπαρντό ζήτησε από τον Γκενσμπούρ να μην το κυκλοφορήσει. Εκείνος το επανηχογράφησε αργότερα με την Τζέιν Μπίρκιν, γνωρίζοντας τεράστια εμπορική επιτυχία.

Η ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Ωστόσο, η Μπαρντό βρήκε όλο και πιο ασφυκτική την πίεση της διασημότητας. Όπως είχε δηλώσει στον Guardian το 1996, «η τρέλα που με περιέβαλε έμοιαζε πάντα εξωπραγματική. Δεν ήμουν ποτέ πραγματικά προετοιμασμένη για τη ζωή ενός σταρ».

Αποσύρθηκε από την υποκριτική το 1973, σε ηλικία 39 ετών, μετά την ταινία Η διδακτική και εύθυμη ιστορία του Κολινό. Έκτοτε, αφοσιώθηκε στην προστασία των ζώων, συμμετέχοντας σε διαδηλώσεις κατά του κυνηγιού φώκιας το 1977 και ιδρύοντας το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό το 1986.

Στη συνέχεια, έστειλε επιστολές διαμαρτυρίας σε παγκόσμιους ηγέτες για ζητήματα όπως η εξόντωση σκύλων στη Ρουμανία, η θανάτωση δελφινιών στα Νησιά Φερόε και η σφαγή γατών στην Αυστραλία.

Παράλληλα, εξέφραζε συχνά ακραίες απόψεις για τη θρησκευτική σφαγή ζώων. Το 2003, στο βιβλίο της A Cry in the Silence, υιοθέτησε δεξιές πολιτικές θέσεις, επιτέθηκε σε ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες, εκπαιδευτικούς και στη λεγόμενη «ισλαμοποίηση της γαλλικής κοινωνίας», γεγονός που οδήγησε σε καταδίκη της για υποκίνηση φυλετικού μίσους.

Η Μπαρντό είχε μακρά ιστορία στήριξης του Front National (το οποίο μετονομάστηκε αργότερα σε National Rally), δηλώνοντας στον Guardian: «Όσον αφορά τη φοβερή άνοδο της μετανάστευσης, συμμερίζομαι πλήρως τις απόψεις του Ζαν-Μαρί Λεπέν». Το 2006, σε επιστολή της προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί, ανέφερε ότι ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Γαλλίας «καταστρέφει τη χώρα μας επιβάλλοντας τις πρακτικές του».

Η Μπαρντό παντρεύτηκε τέσσερις φορές: με τον Βαντίμ (1952-1957), τον Ζακ Σαριέ (1959-1962), με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Νικολά, το 1960, με τον Ζαξ (1966-1969) και με τον πρώην σύμβουλο του Λεπέν, Μπερνάρ ντ’ Ορμάλ, τον οποίο παντρεύτηκε το 1992.

Παράλληλα, είχε σειρά σχέσεων με επωνύμους, μεταξύ άλλων με τον Ζαν-Λουί Τρεντινιάν και τον Σερζ Γκενσμπούρ.

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • AΕΛ: Μια ομάδα που θα τρέχει, θα παλεύει και θα διεκδικεί…
  • Η Φιλαρμονική Σκριπερού στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της Ναυμαχίας της Αγκάλης
  • Eπετειακή εκδήλωση μνήμης για τον Ι. Καποδίστρια από την Κερκυραϊκή Πρωτοβουλία
  • Ιδρυτική συνάντηση της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ασπρολιά» στη Λευκάδα
  • Γκίκας: Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά δίπλα στη Γαύδο

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Γάκης στο Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού
  2. Κερκυραιος πολιτης στο H Περιφέρεια συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Παρίσι
  3. Ελένη στο Κέρκυρα: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ρεύμα τις επόμενες ημέρες
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Δρυ: «Λεφτά υπάρχουν», 270.000 ευρώ για δύο ημέρες «πολιτισμού»
  5. ΣΠΥΡΊΔΩΝ ΚΟΣΚΙΝΆΣ στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης

03/09/2026

Συλλυπητήρια Τρεπεκλή για το χαμό της Νίκης Πουλημένου

02/09/2026

Συλλυπητήρια Τρεπεκλή για την απώλεια του Αλέξανδρου Χονδρογιάννη

02/09/2026

Θλίψη στην Κέρκυρα για την απώλεια του 34χρονου Ν. Κάντα

28/08/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise