Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σιναράδων στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, που έλαβαν χώρα στη Ζάκυνθο το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2025.
Σύμφωνα με τη Φιλαρμονική:
Το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής παρέλασε το πρωί του Σαββάτου, στις 11:00, στο ιστορικό κέντρο της Ζακύνθου, καταλήγοντας στην πλατεία Σολωμού, όπου τελέστηκε η δοξολογία μνήμης υπέρ των πεσόντων της ναυμαχίας.
Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου παρευρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή των φιλοξενούμενων από το «Μιλάνειο» Ναυτικό Μουσείο . Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παρέδωσε αναμνηστικά δώρα προς το «Μιλάνειο» Ναυτικό Μουσείο, μεταξύ των οποίων και το βιβλίο του Γεωργίου Χ. Σουρτζίνου «Η Κέρκυρα του Μεσοπολέμου», έκδοση της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Κέρκυρας με έδρα το χωριό Σιναράδες.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το Μουσικό Σώμα πραγματοποίησε συναυλία μικρής διάρκειας στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, παρουσιάζοντας τέσσερα έργα. Το πρόγραμμα άνοιξε με το έργο «Σαν Σινεμά», με επιλογές από τον ελληνικό κινηματογράφο του Μίμη Πλέσσα σε διασκευή για μπάντα από τον Θανάση Παπαθανασίου.
Ακολούθησε το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Χαρταετοί», διασκευασμένο για μπάντα από τον Ηλία Γκογκίδη, με σολίστ στο ξυλόφωνο την καθηγήτρια κρουστών της Φιλαρμονικής μας, Μαρία Γραμμένου.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ντουέτο για δύο σαξόφωνα «Sax Attack» του David Shuffler, το οποίο ερμήνευσαν οι νεαροί μουσικοί της Φιλαρμονικής Ιωάννης Πηγής και Περικλής Πηγής.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το έργο «Teddy Trombone» του Henry Fillmore, το οποίο απέδωσαν οι μουσικοί Διονύσης Σκιαδόπουλος, Οδυσσέας Αλαμάνος, Γιώργος Κοντογιώργης και Χρήστος Αργυρός.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σιναράδων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το «Μιλάνειο» Ναυτικό Μουσείο και την κυρία Μιλάνου για την τιμητική πρόσκληση,φιλοξενία και την άψογη συνεργασία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.







