Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Aυλωνίτης: 310 χρόνια από το «Ασέδιο των Κορυφών»
    11/08/2026
    Ξεκίνησαν οι εργασίες για το σχολείο Γουβιών – Κοντοκαλίου
    10/08/2026
    Συμπαράταξη Πολιτών: Nέος Επιτελάρχης στην ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας
    10/08/2026
    Τρεπεκλής: Χρηματοδότηση για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου των Διαποντίων
    10/08/2026
    ΠΙΝ: Ολοκληρώθηκε η καμπάνια στη Ρώμη, σε εξέλιξη η προβολή στην Αθήνα
    10/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Μεγαλοπρεπής η Λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα
    11/08/2026
    ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου
    11/08/2026
    Εξιχνιάστηκε μία ακόμη υπόθεση απάτης στην Κέρκυρα
    11/08/2026
    Αίσιο τέλος στην περιπέτεια πέντε τουριστών μετά από ανατροπή λέμβου στη Λευκάδα
    11/08/2026
    Προσάραξη φορτηγού πλοίου στην Κέρκυρα: Συνελήφθη ο πλοίαρχος
    11/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
    Τρίτος εθνικός προορισμός το Ιόνιο με οδηγό την Κέρκυρα
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
    ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤ στο Θέατρο του Μον Ρεπό
    11/08/2026
    Mε επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών για τα 60 της χρόνια
    09/08/2026
    Νικόλ Καστόρα: «Η λεβάντα που μου χάρισες… μαράθηκε»
    09/08/2026
    Αλεξία Αρσένη: «Αγάπη σαν…»
    08/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
    Eυρωπαϊκό Στίβου: Oριακά, εκτός τελικού η Καρύδη
    11/08/2026
    Το 36ο Ράλι Ιονίου ολοκλήρωσε το ταξίδι του στον Αστακό
    10/08/2026
    Στην καλύτερη 10άδα του κόσμου ο Λιτσαρδόπουλος!
    10/08/2026
    Ανανέωσε με Αρμενιάκο ο ΟΦΑΜ!
    09/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
    Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
    09/08/2026
    Κέρκυρα 2030: να ξαναμιλήσουμε για τον τόπο μας
    08/08/2026
    Κρανίου τόπος
    07/08/2026
    Πόσο απέχει η Ψάθα από τη λογική;
    06/08/2026
Ανάγνωση Διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής Γονέων της Μητρόπολης
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής Γονέων της Μητρόπολης

Το βράδυ της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή τόσο από την Κέρκυρα, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 19/02/2025
Κοινοποίηση
10 λεπ. ανάγνωση

Το βράδυ της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή τόσο από την Κέρκυρα, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας και Θεολόγος πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ή αλλιώς π. Λίβυος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας από την Κρήτη και το θέμα της ομιλίας «Αν ξανάρχιζα την οικογενειακή μου ζωή…».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ευχαριστώντας τον ομιλητή που απεδέχθη την πρόσκληση να μιλήσει στην Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως και τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το θέμα της οικογένειας είναι πολύ μεγάλο. Η παραδοσιακή οικογένεια έχει υποστεί ζημιά από το δημογραφικό που έχει ως αποτέλεσμα την υπογεννητικότητα, την κατ’ επιλογήν μονογονεϊκή οικογένεια και το σύμφωνο συμβίωσης, στο οποίο χωρίς τα δεσμά του γάμου, υπάρχει απουσία ανάληψης ευθύνης από το ζευγάρι. Για την Εκκλησία δεν υπάρχουν δεσμά του γάμου, αλλά ελευθερία κοινωνίας του πατέρα, της μητέρας και των παιδιών, που είναι μια αγαπητική κοινωνία. Σήμερα, αφού έσπασε αυτή η κοινωνία των προσώπων, καθένας κοιτάζει μόνο το προσωπικό του συμφέρον. Έτσι, φτάσαμε και στη woke ατζέντα και στη νέα μορφή της οικογένειας των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Έχει δυσκολίες βεβαίως η οικογενειακή ζωή. Γι’ αυτό και η πίστη στον Χριστό και η ζωή της Εκκλησίας βοηθούν στο να χαραχτεί μία υγιής γραμμή στις σχέσεις των ζευγαριών και εκδηλώσεις όπως αυτή με τον εξαιρετικό κληρικό και συγγραφέα π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο είναι σημαντικές».

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός έκανε μία σύντομη παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Λίβυου που τίτλο έχει: «ΑΝ… ζούσα τη ζωή μου απ’ την αρχή», το οποίο είναι ένα βιβλίο ευχαριστιακό που μιλάει για την αγάπη, την σχέση, την ευγνωμοσύνη και την ζωή ως ομορφιά.

Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον ομιλητή π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε με την σειρά του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για την πρόσκληση, καθώς και σε όσους συμμετέχουν στην εκδήλωση. Την ομιλία του ξεκίνησε λέγοντας: «Το τελευταίο μου βιβλίο γράφτηκε ως αφορμή από συναντήσεις που είχα με ανθρώπους πριν το τέλος της ζωής τος, ή με ανθρώπους που είχαν έρθει αντιμέτωποι με μια ασθένεια ή με μια απώλεια που με την χάρη του Θεού κατάφεραν να την μεταπλάσουν και να την δουν ως ευλογία Θεού, μεταξύ αυτών ακόμη και παιδιά. Αυτοί ήταν άνθρωποι που πάλεψαν πολύ με την ύπαρξή τους. Άνθρωποι λαβωμένοι από την ζωή, αλλά, ταυτόχρονα, και ευλογημένοι, που είχαν κάτι να σου πούνε για το ταξίδι της ύπαρξης, οι οποίοι είχαν τολμήσει να ζήσουν το δώρο που τους έδωσε ο Θεός και λέγεται «ζωή». Πολλοί άνθρωποι δεν ζουν τη ζωή και αυτό είναι αμαρτία. Το δώρο της ζωής ο Θεός δεν μας το έδωσε για να το κρύψουμε ούτε να το φοβηθούμε ή για να το ξεφορτωθούμε αλλά για να το ζήσουμε με ευχαριστία, με δοξολογία, με τα λάθη και τις αδυναμίες μας και φυσικά με όλες τις ευλογίες που κρύβει αυτό το ταξίδι..

Η ζωή είναι μια τέχνη, μαθαίνεται. Είναι σχέση με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Κανείς δεν γεννιέται που να γνωρίζει τη ζωή. Ιδανικό θα ήταν τη ζωή να μας την μαθαίνει η οικογένεια. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα χάρτη αξιών. Για μας ο χάρτης αυτός είναι το Ευαγγέλιο, οι εντολές του Θεού που μας βοηθά να μην χαθούμε, για να μας ελευθερώσει. Η γονεϊκότητα είναι μια κλήση, μια ευθύνη, είναι ένας σταυρός, είναι χάρισμα. Γονέας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Γονέας γίνεσαι όταν καταλάβεις τι σημαίνει γονεϊκότητα. Στις μέρες μας οι άνθρωποι δεν θέλουν να σηκώσουν τον σταυρό αυτό. Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε στην οικογένεια μας τι σημαίνει ζωή, θάνατος, γονεϊκότητα, τι σημαίνει να αγαπώ. Ο Θεός μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να κλείσουμε τις πληγές μας, να ζήσουμε την εσωτερική μας πίστη και ελπίδα που κανείς δεν μας την έμαθε. Μέσα στην Εκκλησία θα βρούμε ανθρώπους πνευματικούς να μας μάθουν την τέχνη της ζωής. Στο σχολείο δυστυχώς δεν μαθαίνεται.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο άσχημα γιατί υπάρχει ο Χριστός που μας καλεί να γίνουμε σαν τα παιδιά που έχουν την δυνατότητα να βλέπουν διαφορετικά, με αθωότητα τα πάντα γύρω τους. Αυτό που βλέπουμε στα παιδιά είναι το πως μπορεί να στήνει με τα μάτια του ένα πανηγύρι. Πως μπορεί να ζωγραφίσει την καθημερινότητα με πολλά χρώματα. Ο ενήλικας αυτό το χάνει. Αυτό φυσικά είναι ένα δώρο. Η διαφορετικότητα επίσης μπορεί να είναι ευλογία. Η ομορφιά βρίσκεται στον καθένα, στην καθημερινότητα. Ο Θεός δίνει σημάδια της παρουσίας Του. Ο Θεός λοιπόν είναι απών ή εσύ από την ζωή σου; Όσα χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος είναι μπροστά σου. Πολλές φορές φεύγει η ζωή και δεν έχουμε χαρεί την οικογένειά μας, τα παιδιά μας. Το θαύμα είναι γύρω μας, είναι παντού. Το θαύμα βρίσκεται στο απλό και το συντετριμμένο. Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος είναι αυτό που βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας».

Και συνέχισε ο π. Λίβυος: «Ο Χριστός έρχεται εκεί που δεν τον περιμένουμε, στη δουλεία μας, στο άγχος μας, στην καθημερινότητά μας. Η ζωή μας να είναι ευχαριστιακή. Η ζωή είναι ένα δώρο που καλούμαστε να το ζήσουμε και όχι να το ξεφορτωθούμε. Να λέμε δόξα σοι ο Θεός που έζησα και αυτή τη μέρα. Η ζωή δεν θέλει τόση ανάλυση και τόση σκέψη, είναι ένα μυστήριο που πρέπει να ζήσουμε και όχι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε. Ο άνθρωπος θέλει όλα να τα γνωρίζει, δεν αφήνεται στην πρόνοια του Θεού. Ο άνθρωπος που ταξιδεύει και δεν φοβάται, έχει ανάγκη από ένα λιμάνι για να ανατροφοδοτηθεί για να συνεχίσει το ταξίδι του. Η Εκκλησία είναι αυτό το λιμάνι, είναι ένα δώρο στον άνθρωπο. Πρέπει να αναστοχάζομαι και μετά από χρόνια τι θα έκανα αν ξεκινούσα τώρα αυτό που ξεκίνησα κάποτε, όπως ο γάμος. Στον γάμο κανείς δεν είναι δεδομένος. Πρέπει να βάλω αρχές στη σχέση μου, να βάλω στόχους. Η αγάπη είναι κάτι που σε ψηλώνει, σε μεγαλώνει. Ο άνθρωπος του Θεού είναι ανοιχτός. Το ταξίδι είναι δώρο της ζωής. Πρέπει η οικογένεια να έχει αυτή την δημιουργικότητα. Πρέπει να διαλέξουμε τι θέλουμε για τα παιδιά μας. Να είναι επιτυχημένα ή ευτυχισμένα; Διότι μπορεί μια αποτυχία να είναι και ευλογία στη ζωή τους, όπως και μια επιτυχία να τα οδηγήσει στη δυστυχία. Το θέμα είναι να μπορούμε να πάμε πιο πέρα από τα λάθη και τις αμαρτίες μας. Κάθε βράδυ να λέμε, σήμερα έζησα το δώρο της ζωής. Τι θα έκανα αν ξαναζούσα τη ζωή μου από την αρχή; Να σκεφτούμε τι διαφορετικό θα έκανα στο σπίτι, στην γυναίκα μου, στον άντρα μου, στα παιδιά μου. Να μην λείπουμε από τη ζωή μας, από την σχέση μας με τους άλλους. Να προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε την αυθεντικότητα, το χάρισμα και τις ευλογίες που μας χάρισε ο Θεός μέσα στην καθημερινότητά μας, με τα λάθη μας, με τη μετάνοιά μας και να δούμε ότι η ζωή, αυτό που ζούμε, είναι αρκετό για να είμαστε ευτυχισμένοι για να νοιώσουμε την παρουσία του Θεού. Αυτό το έχουμε στα χέρια μας μέσα , αρκεί να το δούμε να το ανακαλύψουμε και να το αναδείξουμε».

Η εκδήλωση έκλεισε με εποικοδομητικό διάλογο και απαντήσεις από τον ομιλητή σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος σημείωσε με ικανοποίηση τόσο την μεγάλη συμμετοχή, όσο και την εξαιρετική ομιλία του π. Χαράλαμπου, ευχαριστώντας και συγχαίροντας γι’ αυτό.

Η επόμενη συνάντηση της Σχολής γονέων θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025 με ομιλητή τον ψυχολόγο Ελευθέριο Ελευθεριάδη.

Μεγαλοπρεπής η Λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος
Εσπερινός για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος
Προσφορά τροφίμων από τη Μητρόπολη
H εορτή της Μεταμορφώσεως στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Μεγαλοπρεπής η Λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα
  • ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου
  • ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
  • Εξιχνιάστηκε μία ακόμη υπόθεση απάτης στην Κέρκυρα
  • Αίσιο τέλος στην περιπέτεια πέντε τουριστών μετά από ανατροπή λέμβου στη Λευκάδα

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ο Εσπερινός της Μεταμορφώσεως στην Κέρκυρα

06/08/2026

Μητροπολίτης: Σήμερα, ο άνθρωπος στράφηκε στα επίγεια και χαμερπή

02/08/2026

Βραδινή λειτουργία στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

30/07/2026

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Κέρκυρα

26/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise