Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στην Κέρκυρα η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου
    10/06/2026
    ΛΑΣΥ: Επείγουσα ερώτηση για την αντιμετώπιση της βλάβης στον βιολογικό αγωγό του Αγίου Νικήτα
    10/06/2026
    Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση του “Κλικ Ζωής” μετά την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής
    10/06/2026
    LASI-566x275
    Περιοδεία της ΛΑΣΥ στην υπηρεσία Πρασίνου
    10/06/2026
    Συνάντηση στο Δημαρχείο με την αν. επικεφαλής αποστολής της Βρετανικής Πρεσβείας
    10/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Καταγγελίων Εστιακών Ι.Π: «Φοιτητές στο δρόμο εν μέσω καλοκαιριού και εξεταστικής»
    10/06/2026
    Επιστρέφει ο Μαΐστρος στο Βόρειο Ιόνιο
    10/06/2026
    Πειραματικό: Τροποποίηση σε εκδήλωση του 2ου Δεκαήμερου Γνώσης, Τέχνης και Πολιτισμού
    10/06/2026
    ΑΑΚ: Για τα αποτελέσματα εκλογών στο ΣΕΠΕ Κέρκυρας
    10/06/2026
    Μηχανική βλάβη στο «Fior Di Levante» έξω από τον Πόρο
    10/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
    11/06/2026
    ΔΑΣ ΟΤΑ: Στον εμπαιγμό της κυβέρνησης απαντάμε με 24ωρη Απεργία την Παρασκευή
    10/06/2026
    Επανεκλογή Κουρσάρη στην προεδρία του ΣΕΠΕ
    10/06/2026
    Επιστολή του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό
    09/06/2026
    ΟΛΚΕ: Αύξηση 10,7% στην επιβατική κίνηση κρουαζιέρας το πρώτο πεντάμηνο
    09/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    ‘’Ιστορίες πείνας’’ στο Πολύτεχνο
    10/06/2026
    Το Phaex Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κέρκυρα
    09/06/2026
    Δημήτρης Λαζάρου: «Το Κουτί των Επιθυμιών»
    09/06/2026
    Masterclass με την Kristina Vårlid
    09/06/2026
    «Κάτω από τα ψηλά βενετσιάνικα σπίτια. Φινλανδοί περιηγητές στην Κέρκυρα»
    08/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
    Επανεκλογή Κουρή στην προεδρία του ΟΦΑΜ!
    09/06/2026
    Μαχειμάρης: Προχωρούν οι εργασίες για το Αθλητικό Κέντρο Θιναλίων
    09/06/2026
    Ξεκίνησε με επιτυχία το 21ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ (pics)!
    08/06/2026
    Δήμος Βορρά: Ο ΑΣΚ Θινάλι κέρδισε την καρδιά της Κέρκυρας
    08/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
     Ο ‘εκδημοκρατισμός’ του ναζιστικού παρελθόντος της Ουκρανίας
    31/05/2026
Ανάγνωση ΛΑΣΥ Ιονίων: Στις 8 του Μάρτη, η μιμόζα συμβολίζει, δεν διακοσμεί
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΣΥ Ιονίων: Στις 8 του Μάρτη, η μιμόζα συμβολίζει, δεν διακοσμεί

Ανακοίνωση της παράταξης της Αλεξάνδρας Μπαλού για την Ημέρα της Γυναίκας.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 12/03/2023
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση της παράταξης της Αλεξάνδρας Μπαλού για την Ημέρα της Γυναίκας.

Η ανακοίνωση

Η φετινή επέτειος για την Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, σκιάστηκε από το βαρύ πένθος για τους 57 νεκρούς, του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη. Σε αυτό το κλίμα της διάχυτης κοινωνικής οδύνης και οργής, το μήνυμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήρθε να ταυτίσει το σύμβολο του γυναικείου αγωνιστικού κινήματος (1946), το λουλούδι της μιμόζας, με τα χαρακτηριστικά της «ευαισθησίας, της προσαρμοστικότητας και της ανθεκτικότητας». Όμορφες λέξεις, αλλά αξίζει να αναρωτηθούμε αν εμείς, οι εργαζόμενες, οι πρωταγωνίστριες της καθημερινής ζωής, οι γυναίκες της Κέρκυρας αντιλαμβανόμαστε αυτά τα χαρακτηριστικά με τον ίδιο τρόπο που τα αντιλαμβάνεται η κ. Περιφερειάρχης.
Εμείς, την ευαισθησία την ορίζουμε ως την ικανότητά μας να συμπάσχουμε με τον διπλανό μας, άνδρα ή γυναίκα. Η δική μας ευαισθησία βαδίζει στα χνάρια των καθημερινών, όπως είμαστε εμείς, ανθρώπων. Γειώνεται στα μάτια του γείτονά μας όταν οι τράπεζες του αρπάζουν το σπίτι. Συμμεριζόμαστε με αλληλεγγύη τον πόνο και την απελπισία εκείνου που η συγκυρία το έφερε να έχει δικό του άνθρωπο στα μοιραία τραίνα. Παλεύουμε μαζί με τον διπλανό μας γιατί αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες, τις ίδιες προκλήσεις, τις ίδιες απειλές.
Η προσαρμοστικότητά μας ως γυναίκες, ως μητέρες, ως πολίτες δεν μας επιτρέπει να αποδεχόμαστε «δυστυχήματα», όπως των Τεμπών, σαν να ήταν αναπόφευκτα φυσικά φαινόμενα ή αποτελέσματα μιας «κακιάς ώρας». Η δική μας προσαρμοστικότητα μας οδηγεί στην ανάγκη να αγωνιστούμε για να αλλάξουν οι συνθήκες που οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας σε μια μόνιμη αγωνία, σε μια μόνιμη ανασφάλεια για τις ζωές μας. Στο περιβάλλον που σέβεται τον άνθρωπο, οι συνθήκες προσαρμόζονται στις ανθρώπινες ανάγκες και όχι οι ανάγκες στις συνθήκες.
Όσο για την ανθεκτικότητα της μιμόζας, αυτή δεν θα την χρησιμοποιήσουμε για να μείνουμε στάσιμες, απλώς επιβιώνοντας σε ένα παρόν που μας απειλεί. Εμείς αντέχουμε να φτιάξουμε αυτόν τον κόσμο τον δίκαιο, τον όμορφο, τον ασφαλή για όλους μας.
Τη μιμόζα δεν θα την πάρουμε από τα χέρια εκείνων που μας θέλουν υπομονετικές και υποχωρητικές στις εχθρικές συνθήκες που δημιουργούν γύρω μας. Θα την πάρουμε από το χέρι των Ιταλίδων αγωνιζόμενων γυναικών του 1946, για να συμβολίσουμε αυτό που και εκείνες θέλησαν να δείξουν, την ομορφιά του αγώνα για την εξάλειψη της κοινωνικής αδικίας.
Οι αιτίες που γέννησαν το γυναικείο κίνημα εξελίχθηκαν στο βάθος των προηγούμενων δεκαετιών σε όλον τον δυτικό κόσμο. Τα ορόσημα του Σικάγο και της Νέας Υόρκης είχαν πλήθος θυμάτων. Δεν ήταν ένας αγώνας των γυναικών για τις γυναίκες. Ήταν ένας αγώνας των γυναικών για ολόκληρη την κοινωνία, για τις ίδιες, για τους άνδρες, για τα παιδιά. Σε αντίθεση με την καπιταλιστική νοοτροπία, που ο καθένας υποτίθεται ότι έχει την ευκαιρία να ανελιχθεί στην κορυφή κερδίζοντας το δικαίωμα να πατήσει όλους τους από κάτω, οι γυναίκες δεν διεκδίκησαν τη δραπέτευσή τους από τη μιζέρια, αλλά διεκδίκησαν και διεκδικούν την εξάλειψη της ίδιας της μιζέριας.
Ο αγώνας αυτός όχι μόνο βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά πέφτει θύμα καπηλείας και στρέβλωσης.
Μέσα από τα προγράμματα «ενδυνάμωσης» των γυναικών, μεταξύ των οποίων και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), προωθείται η πλέον συντηρητική λογική. «Διεκδικητικότητα στον επαγγελματικό στίβο», όταν η απλήρωτη υπερωριακή εργασία και η απειλή της απόλυσης είναι ο κανόνας στην Κέρκυρα των εποχικών επαγγελμάτων. Προγράμματα «Ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας», όταν η εργαζόμενη δεν έχει τη δυνατότητα να βάλει το παιδί της στον παιδικό σταθμό. «Γυναικεία επιχειρηματικότητα», για εκείνη που παλεύει να καλύψει τα πάγια έξοδα με τον μισθό να εξαντλείται στις 15 του μηνός. «Συμβουλευτική», «Mentoring» ή «Coaching» παρέχουν οδηγίες αντοχής και υπομονής, αλλά όχι αντιμετώπισης όλων εκείνων που μας μάχονται.
Στην ουσία πρόκειται για προγράμματα εκπαίδευσης των γυναικών που προβάλουν την περιχαράκωσή τους απέναντι στην κοινωνία, συντηρώντας ακέραιη την ανταγωνιστική της δομή. Όμως, ούτε το γυναικείο κίνημα, ούτε και καμία άλλη αγωνιστική κοινωνική ομάδα δεν χρειάζεται τέτοιες ασπιρίνες για να αντέξει την ανασφάλεια, την αδικία, την ανισότητα. Δεν θέλουμε να μάθουμε να αντέχουμε, θέλουμε να εξαλείψουμε τους μηχανισμούς που προκαλούν αυτές τις ανισότητες και τις αδικίες για να μην χρειάζεται πλέον να αντέχουμε.
Αυτό είναι το μήνυμα 8ης του Μάρτη. Αυτό το μήνυμα παίρνουμε μαζί με τις όμορφες μιμόζες, που φαίνονται αμάραντες από τα 1946, όπως αμάραντα είναι τα αιτήματα των γυναικών για κοινωνική δικαιοσύνη, ισοτιμία και δουλειά με δικαιώματα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ό, τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Περιοδεία της ΛΑΣΥ στην υπηρεσία Πρασίνου
Κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στην Περιφέρεια
Πελάης σε Καββαδία: Να ανακαλέσετε τις συκοφαντίες
Το ψήφισμα της ΛΑΣΥ για τον Χαλικούνα
ΛΑΣΥ: Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς με την παρουσία τους έβαλαν τη σφραγίδα τους στο Περιφερειακό
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
  • Καταγγελίων Εστιακών Ι.Π: «Φοιτητές στο δρόμο εν μέσω καλοκαιριού και εξεταστικής»
  • Επιστρέφει ο Μαΐστρος στο Βόρειο Ιόνιο
  • Πειραματικό: Τροποποίηση σε εκδήλωση του 2ου Δεκαήμερου Γνώσης, Τέχνης και Πολιτισμού
  • Στην Κέρκυρα η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου

Τελευταία σχόλια

  1. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  2. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  3. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  4. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ
  5. ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Οι Φωτογραφίες…

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΛΑΣΥ: Στο κενό κρίσιμα ζητήματα για δρόμους και σχολεία Νότιας Κέρκυρας

20/05/2026
LASI-566x275

ΛΑΣΥ Ιονίων, Κεντρικής Κέρκυρας και Βορρά για την “απαράδεκτη τροπολογία για νέες περικοπές στις σχολικές υποδομές”

13/05/2026

Ερώτηση της ΛΑΣΥ για τα νέα πρόστιμα στο λιμάνι της Αλύπας

11/05/2026

ΛΑΣΥ Ιονίων: ΕΑΚΚ σε πλήρη εγκατάλειψη, δηλώσεις που έμειναν δηλώσεις

07/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise