Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Κόντρα και μπηχτές μεταξύ Γκίκα – Αυλωνίτη με φόντο το… Αχίλλειο
    20/08/2026
    Γκίκας: Νέες συμβάσεις για ακτοπλοϊκές γραμμές στο Ιόνιο – Το σχόλιο Γαλιατσάτου
    20/08/2026
    Γκίκας για Aegean Regatta: Θεσμός που ενώνει τη ναυτική μας παράδοση με τη σύγχρονη δυναμική της νησιωτικής Ελλάδας
    20/08/2026
    Οι Δημοκράτες Κέρκυρας συναντήθηκαν με το Σωματείο Καθαριστριών
    20/08/2026
    Συμπαράταξη Πολιτών: Ο… Πινόκιο σε νέες περιπέτειες
    20/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έχασε τη ζωή του στη θάλασσα των Αλυκών Λευκίμμης
    21/08/2026
    Έπιασαν 28χρονο για διακίνηση ναρκωτικών στην Κέρκυρα
    20/08/2026
    Δυo συλλήψεις για ηχορύπανση στη Ζάκυνθο
    20/08/2026
    Kατέληξε 34χρονος Βρετανός τουρίστας στο Μαραθωνήσι
    20/08/2026
    Λαγανάς: Κι άλλες συλλήψεις αλλοδαπών που οδηγούσαν μεθυσμένοι
    20/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    20/08/2026
    Κέρκυρα: Αύξηση 17,3% στους επιβάτες κρουαζιέρας το πρώτο επτάμηνο
    19/08/2026
    Εργατικό Κέντρο: Kάλεσμα στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
    18/08/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Στον ευρωπαϊκό χάρτη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Πολιορκία της Κέρκυρας του 1716
    21/08/2026
    Από Τρίτη, ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Μάντζαρος
    21/08/2026
    Χρήστος Γαλανόπουλος: «Η Σύρραξη των Τεσσάρων-Λούνα»
    21/08/2026
    Η «Μάγια, η μέλισσα» στο Θέατρο του Μον Ρεπό
    20/08/2026
    Eιρήνη Κουντουράκου: «Αγνύθα»
    20/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στην K17 του Ηρακλή ο Σαλβάνος!
    20/08/2026
    Ντούσκος και Διαβάτη στο Παγκόσμιο του Άμστερνταμ!
    20/08/2026
    Ολυμπιακός: Διπλή εκπροσώπηση στην Κέρκυρα με Όλυμπο και ΑΕ Λευκίμμης
    20/08/2026
    Οι Vourligans ζητούν εξηγήσεις για το μέλλον του ΑΟ Κέρκυρα
    20/08/2026
    Απέκτησε Ζάγκο ο ΟΦΑΜ!
    18/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
Ανάγνωση Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2023
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2023

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή αποτελείται από "οραματικά σχέδια αλλά και αύξηση των πόρων σε όλους τους βασικούς τομείς". Πρόκειται όπως προσθέτει η ΠΙΝ από "συντονισμένο πρόγραμμα τεχνικών έργων, μελετών, υποδομών,κοινωνικών δομών και δράσεων, πολιτικής προστασίας και προβολής των Ιονίων Νήσων"

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 29/12/2022
Κοινοποίηση
4 λεπ. ανάγνωση

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή αποτελείται από “οραματικά σχέδια αλλά και αύξηση των πόρων σε όλους τους βασικούς τομείς”. Πρόκειται όπως προσθέτει η ΠΙΝ από “συντονισμένο πρόγραμμα τεχνικών έργων, μελετών, υποδομών,κοινωνικών δομών και δράσεων, πολιτικής προστασίας και προβολής των Ιονίων Νήσων”

Η ανακοίνωση της ΠΙΝ για τον προϋπολογισμό:

Ισορροπημένος, αναπτυξιακός, εξωστρεφής και οραματικός ως προς την βελτίωση της καθημερινότητας, των υποδομών και της αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων σε κάθε επίπεδο, είναι ο προϋπολογισμός όπως και το σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2023 που υπερψηφίστηκαν, κατά πλειοψηφία, κατά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε, με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

Εστιάζει στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, στις προοπτικές και τις νέες δυνατότητες που δημιουργούνται από τις Δημόσιες επενδύσεις και τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία συνδυάζοντας την αξιοποίηση των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας, αλλά και την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών, τόσο στις τεχνικές, όσο και στις κοινωνικές υποδομές. Θέτει επίσης, τις βάσεις για την ανάπτυξη της νέας εποχής, πράσινης και ψηφιακής, δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης παρουσίασε λεπτομερώς τόσο τα οραματικά έργα που αναβαθμίζουν την Περιφέρεια και τα σχέδια των κατοίκων, όσο και τα έργα καθημερινότητας, ασφάλειας, αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κλπ.

Η Αντιπεριφερειάρχης αρμόδια και για τις Οικονομικές Υποθέσεις Κατερίνα Μοθωναίου παρουσίασε τον ετήσιο προϋπολογισμό και δήλωσε “Με απόλυτο σεβασμό στην σωστή αξιοποίηση των δημοσίων πόρων ενισχύονται η οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών και αποτυπώνεται η αναπτυξιακή δυναμική των Ιονίων Νήσων μέσα από την ορθή ιεράρχηση έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα. Αποτυπώνονται αναλυτικά και διακριτά, τα λειτουργικά έξοδα και οι δράσεις της Περιφερειακής Αρχής και των Συλλογικών Οργάνων, ενώ ολοκληρώνεται η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος το οποίο έτρεχε μαζί με το απογραφικό για το 2023 για την δυνατότητα απόλυτης και διαφανούς απεικόνισης των οικονομικών στοιχείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (έσοδα, έξοδα, αποθεματικό)”.

Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού και του σχεδίου δράσης ανέρχεται στο ποσό 267.662.534,16 ευρώ (έναντι 245.427.935,23 ευρώ το 2022) από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και επενδυτικές ανάγκες τα οποία κατανέμονται στις Περιφερειακές Ενότητες βάση πληθυσμιακών και άλλων κριτηρίων που ορίζει ο νόμος και η πραγματικότητα. Επίσης, περιλαμβάνονται δράσεις 263.662.534,16 ευρώ (έναντι 241.507.935,23 ευρώ το 2022) αναφορικά με τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2023 και για τους οποίους θα αναζητηθεί η εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης.

Το ποσό ύψους 267.662.534,16 ευρώ είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του ετήσιου Προγράμματος Δράσης για το 2023.
Εξ αυτών το ποσό ύψους 3.920.000 ευρώ είναι αυτό που προβλέπεται να κατανεμηθεί το 2023 στις Περιφερειακές Ενότητες από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Η Περιφερειάρχης παρακολούθησε όλες τις συζητήσεις ενώ ευχαρίστησε τους Αντιπεριφερειάρχες και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την εκπόνηση του σχεδίου του προϋπολογισμού. Η ίδια και οι Αντιπεριφερειάρχες καυτηρίασαν την ισοπεδωτική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντάς την εκτός τόπου και χρόνου για τα δεδομένα της σύγχρονης ανάπτυξης και κακόβουλους για την παραποίηση της πραγματικότητας που επιχειρούν, αντί μιας δημιουργικής συζήτησης βάσει των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας των εξελισσόμενων και προβλεπόμενων έργων, των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας όπως και του αναμενόμενου αποτελέσματος για τους πολίτες.
Επεσήμανε, επίσης, ότι με τις τροποποιήσεις που θα ακολουθήσουν ο προϋπολογισμός θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα δεδομένα που θα διαμορφώνονται.

ΠΙΝ: Ολοκληρώθηκε η καμπάνια στη Ρώμη, σε εξέλιξη η προβολή στην Αθήνα
Η ΠΙΝ εξασφαλίζει 17 εκ. για τη Λευκάδα
ΠΙΝ: Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα
Η ΠΙΝ στη Βουλή: Στρατηγικό σχέδιο, νησιωτικότητα και 6 προτάσεις για ασφαλείς οδικές υποδομές
ΛΑΣΥ Ιονίων: Για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στους Λάκωνες και τον αποκλεισμό Μακράδων και Κρήνης
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Στον ευρωπαϊκό χάρτη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Πολιορκία της Κέρκυρας του 1716
  • Από Τρίτη, ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Μάντζαρος
  • Χρήστος Γαλανόπουλος: «Η Σύρραξη των Τεσσάρων-Λούνα»
  • Έχασε τη ζωή του στη θάλασσα των Αλυκών Λευκίμμης
  • Στην K17 του Ηρακλή ο Σαλβάνος!

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ο συλλέκτης Γ. Σουρτζίνος παραχώρησε σπάνια συλλογή χαρακτικών στην Περιφέρεια

24/07/2026

Προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Ερείκουσα και Οθωνούς

20/07/2026

Aυτοψία Τρεπεκλή σε έργα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

20/07/2026

Η ΠIN στην ημερίδα του Υπουργείου Εξωτερικών για τις προμήθειες της Παγκόσμιας Τράπεζας

17/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise