Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τα νέα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026
    05/09/2026
    Ξεκινά τη Δευτέρα ο δολωματικός ψεκασμός στην Κέρκυρα
    04/09/2026
    ΛΑΣΥ Βορρά: Οι ερωτήσεις για τη συνεδρίαση λογοδοσίας
    04/09/2026
    Γκίκας: 2,3 δισ. για τον ενεργειακό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό των Νησιών
    03/09/2026
    Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για την απώλεια της μητέρας του Στ. Πουλημένου
    03/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ορειβάτες από όλη τη δυτική Ελλάδα κατασκηνώνουν στις πλαγιές του Παντοκράτορα
    05/09/2026
    Επιχείρηση διάσωσης: Νεαρός μπούφος έπεσε στη θάλασσα
    05/09/2026
    Και την Κυριακή παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
    05/09/2026
    Ήθελε να ταξιδέψει με πλαστά χαρτιά στην Ιταλία
    05/09/2026
    Τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένος στην Κέρκυρα
    05/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Απόλυτη απαγόρευση κατασκευών στα 25 μέτρα από το κύμα
    04/09/2026
    Μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα για μία στις πέντε επιχειρήσεις
    04/09/2026
    Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Ξενοδοχ/ών
    03/09/2026
    ΕΛΜΕ για σχολικές εκδρομές: Με το «καλημέρα σας» ακόμα περισσότερη γραφειοκρατία
    03/09/2026
    Παράταση έως 14 Σεπτεμβρίου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
    02/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Έκθεση φωτογραφίας: ομάδα 28mm / “η πόλη μου”
    04/09/2026
    Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    03/09/2026
    Η φιλαρμονική Σκριπερού στο Γκαλά του Capodistrian Ionian Cardiovascular Meeting
    01/09/2026
    Αντώνης Ζερβός: «Η τρίτη γυναίκα»
    01/09/2026
    “Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες”
    01/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κ23 η Διαβάτη
    06/09/2026
    O Σπύρος Χρυσικόπουλος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε από την Ελλάδα στην Ιταλία
    04/09/2026
    Πήρε Γκαραβέλη, κράτησε Περατινό ο Ιόνιος!
    04/09/2026
    Photostory: ΑΕΛ-ΟΦΑΜ (φιλικό)
    04/09/2026
    Έφερε Δημακάκο η ΑΕΛ!
    04/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο κόσμος μας έμαθε να μην εκπλήσσεται!
    06/09/2026
    Ο μισός πλανήτης σε μια ιστορική συνάντηση!
    05/09/2026
    O Λίλης Δεσύλλας και η στερνή επιθυμία ενός εκτελεσμένου στο Λαζαρέτο
    03/09/2026
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών δεν είναι απλώς μια εκδήλωση –είναι επένδυση στην πολιτιστική ταυτότητα των Ιονίων Νήσων
    03/09/2026
    Ενέργεια, εξορύξεις στο Ιόνιο και κοινωνικό συμφέρον
    31/08/2026
Ανάγνωση ΠΔΣΟ Ιονίων: Ανάπτυξη και δαιδαλώδης νομοθεσία δεν πάνε μαζί, κ. Τσακίρη
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΔΣΟ Ιονίων: Ανάπτυξη και δαιδαλώδης νομοθεσία δεν πάνε μαζί, κ. Τσακίρη

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Τσακίρη - Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων Ιονίων Νήσων.

ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε 14/06/2022
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Τσακίρη – Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων Ιονίων Νήσων.

Η ανακοίνωση

Σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον επαγγελματία λογιστή και οικονομολόγο, προέτρεψε επιχειρήσεις να απολύσουν τους λογιστές τους διότι τάχα έκαναν λάθη στις υποβολές προγραμμάτων στήριξης για την πανδημία.
Η εν λόγω δήλωση είναι τρομερά εξοργιστική, καθώς δείχνει ότι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν έχει φαίνεται ενημερωθεί για το γεγονός ότι οποιαδήποτε χρηματοδότηση ελληνικής επιχείρησης έλαβε χώρα την τελευταία διετία είχε περάσει πρώτα από τα χέρια ενός επαγγελματία λογιστή. Φαίνεται, επίσης, ότι ο κ. Τσακίρης δεν έχει λάβει γνώση από συναρμόδια υπουργεία για το ότι ο λόγος που το ελληνικό κράτος συνεχίζει να εισπράττει φόρους είναι το μεράκι και οι ώρες εργασίας του Έλληνα λογιστή.
Για τον λογιστή-οικονομολόγο που καλείται καθημερινά να τα βγάλει πέρα με νέες εγκυκλίους που τροποποιούνται ανά μία ώρα ή που καθυστερημένα συνδυάζονται από νέες διευκρινιστικές αποφάσεις, για τον λογιστή που ξαφνικά κλήθηκε να παίξει το ρόλο του εφαρμοστή όλης της δήθεν αναπτυξιακής πολιτικής του κράτους, ενημερώνουμε τον κ. Τσακίρη, που ουδεμία εικόνα έχει για τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανησυχίες του κλάδου τον οποίο λοιδορεί, ότι σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου η πρόσφατη ασεβής δήλωσή του θα οδηγούσε αυτόματα σε παύση των καθηκόντων του.
Υ.Γ.: Ανάπτυξη και δαιδαλώδης νομοθεσία δεν πάνε μαζί, κ. Τσακίρη. Το τονίζουμε αυτό, έτσι ώστε η επομένη εγκύκλιος που θα εκδώσει το Υπουργείο σας να μη συνοδευτεί από δεκάδες τροποποιητικές εγκυκλίους. Ξέρουμε, ονειρευόμαστε.


Μετά το νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό ήρθε η ώρα των Λογιστών!

Aνακοίνωση-απάντηση προς τον κ. Τσακίρη εξέδωσε και οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι.

Η ανακοίνωση
Η κυβέρνηση, πριν καλά καλά κοπάσουν οι διθυραμβικές δηλώσεις του κυρίου Γεωργιάδη για τον κλάδο των λογιστών, προχώρησε μέσω του υφυπουργού Ανάπτυξης σε μια πρωτοφανή στοχοποίηση των επαγγελματιών λογιστών της χώρας μας.
Άδωνις Γεωργιάδης 8/10/21: “Οι λογιστές κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας αποτέλεσαν έναν από τους πιο βασικούς συνεργάτες του κράτους και βοήθησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και με διαφάνεια να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την επιβίωσή τους. Τώρα έχουν να επιτελέσουν και ένα ακόμη σημαντικό έργο, που λέγεται “My Data”, που θα επιταχύνει όλη τη διαδικασία της φορολογικής συμμόρφωσης στην Ελλάδα…”
Ο κύριος Τσακίρης, θέλοντας να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα των ενισχύσεων και επιδοτήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προχώρησε σε μια απροκάλυπτη δήλωση με την οποία καλεί τους επιχειρηματίες εργοδότες να απολύσουν και να μην πληρώσουν ποτέ (!) τους λογιστές τους γιατί έκαναν λάθη στις αιτήσεις για τις επιστρεπτέες προκαταβολές και λοιπές ενισχύσεις! Συνεχίζοντας, ο golden υφυπουργός ανάπτυξης, τεκμηρίωσε την «ιδεολογική» του παρότρυνση δίνοντας ως παράδειγμα μια υπεύθυνη δήλωση η οποία δεν είχε υπογραφή!
Συνάδελφοι λογιστές, ο κύριος Τσακίρης δρώντας σε εντεταλμένη υπηρεσία μας έδειξε ξεκάθαρα ποια θα είναι επομένη επαγγελματική ομάδα της χώρας (μετά από αυτή των “εγκληματιών” ανεμβολίαστων υγειονομικών) η οποία θα κατηγορηθεί και θα διωχθεί για να συγκαλυφθούν οι αποτυχημένοι χειρισμοί της κυβέρνησης την περίοδο της πανδημίας.
Είναι ξεκάθαρο πλέον, μετά την ξεδιάντροπη επίθεση του κυρίου υφυπουργού, πως η κυβέρνηση είχε σκοπό να ενισχύσει μόνο τους επιχειρηματικούς δορυφόρους της και τις “οικογενειακές” επιχειρήσεις της, αδιαφορώντας πλήρως για τις πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις.
Με περίσσιο θράσος, ο κύριος Τσακίρης ομολόγησε πως δεν τους ενδιέφερε να αξιολογήσουν την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης (που αιτήθηκε την ενίσχυση) η οποία ήταν σε δυσχερέστατη θέση από τα πολύμηνα κυβερνητικά lockdown αλλά έψαχναν αστείες αφορμές (πχ Υπεύθυνη Δήλωση χωρίς υπογραφή) για να κόψουν οριστικά τις αιτήσεις των επιχειρήσεων.
Χαρακτηριστικό της ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πως δεν έκανε δεκτές ούτε τις ενστάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν δείχνοντας την ουσία του προβλήματος η οποίο δεν ήταν άλλη από την οικονομική ασφυξία που είχαν έρθει οι ελληνικές επιχειρήσεις.
Οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι, απευθυνόμενοι σ’ όλους τους επιχειρηματίες της χώρας μας, τονίζουμε και αποδεικνύουμε καθημερινά πως οι μοναδικοί υπαίτιοι για το οικονομικό αδιέξοδο που οδήγησαν τις επιχειρήσεις είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του (με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ανεπαρκή και διορισμένο κύριο Τσακίρη).
Οι μοναδικοί υπαίτιοι για τις παύσεις εργασιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την,, κατ’ επέκταση μείωση της απασχόλησης είναι ο κύριος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.
Θυμίζουμε για μια ακόμα φορά πως ο κλάδος των λογιστών σήκωσε το βάρος των επιπτώσεων της κρίσης όλη την τελευταία διετία αναλαμβάνοντας πρωτοφανείς υποχρεώσεις στηρίζοντας έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις και συνακόλουθα την ελληνική οικονομία.
Θυμίζουμε, ιδιαίτερα στον “τεχνοκράτη” υφυπουργό της κυβέρνησης, πως στις επιστρεπτέες προκαταβολές εντάχτηκαν πάνω από 1,6 εκατομμύρια αιτήσεις (στο σύνολο των 7 κύκλων) τις οποίες έστειλαν (κάτω από εξαντλητικές προθεσμίες και συνθήκες) οι, “προς απόλυση”, λογιστές.
Φυσικά την παραπάνω υποχρέωση συνοδεύουν μεταξύ άλλων, οι εκατομμύρια αιτήσεις για αναστολές εργασίας, για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, για άδειες ειδικού σκοπού, για επιδοτήσεις παγίων δαπανών, για ένταξη & επανένταξη ρυθμίσεων, για κομιστές αξιόγραφων, για ενισχύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για ένταξη στο μηχανισμό συν-εργασία και την ίδια ώρα έχουν να σηκώσουν και το βάρος της κατ’ επίφαση ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων, «My Data».
Κύριε υφυπουργέ, σας καλούμε να βρεθείτε μια εργάσιμη μέρα στα λογιστήρια των συναδέλφων μας, για να δείτε τις υποχρεώσεις και τις συνθήκες που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν. Θα διαπιστώσετε (για ακόμα μια φορά) πως οι λογιστές καλούνται να καλύψουν την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, όχι μόνο απέναντι στην πανδημία, αλλά και στον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση που σαρώνει τη χώρα.
Κύριε υφυπουργέ, εν όψει των βεβαιώσεων των ποσών των επιστρεπτέων προκαταβολών και των αυστηρών ελέγχων των ενισχύσεων, που τόσο απειλητικά έχετε διαμηνύσει ότι θα γίνουν, μην ξανά-σκεφτείτε να βάλετε απέναντι στους επιχειρηματίες τους λογιστές οι οποίοι αποτελούν κινητήριο δύναμη της κάθε επιχείρησης, λειτουργώντας με διαφάνεια και υπευθυνότητα.
Έως τότε, θα προτείνουμε την «οικειοθελή αποχώρησή» σας από το κυβερνητικό πόστο σας.
Καλούμε την Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ να προχωρήσει σε έγγραφη διαμαρτυρία προς τον Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για τις απαράδεκτες δηλώσεις τους απέναντι στους συναδέλφους μας.

ΠΔΣΟ: Ανοικτή επιστολή στο Υπ. Οικονομικών για παράταση στις δηλώσεις
ΠΔΣΟ: Το επιτελικό κράτος έριξε το νέο OΠΣΚΕ, να δοθεί παράταση εδώ και τώρα
“Αναγκαία η παράταση για τις αιτήσεις στις δυο νέες δράσεις του ΕΣΠΑ”
Ανοικτή επιστολή της ΠΔΣΟ, ζητά παράταση των δηλώσεων
Ο μεθοδευμένος θάνατος του «λογιστάκου» «Hannibal Ante Portas” ή αλλιώς «ο Αννίβας προ των πυλών»
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σε δυο αράδες (6/9/26)
  • Ο κόσμος μας έμαθε να μην εκπλήσσεται!
  • Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κ23 η Διαβάτη
  • Ορειβάτες από όλη τη δυτική Ελλάδα κατασκηνώνουν στις πλαγιές του Παντοκράτορα
  • Επιχείρηση διάσωσης: Νεαρός μπούφος έπεσε στη θάλασσα

Τελευταία σχόλια

  1. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  2. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  3. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  4. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  5. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΠΔΣΟ: Η άνοδος των επιτοκίων επιβαρύνει τους δανειολήπτες, οδηγεί σε ύφεση και απειλεί την οικονομία

24/03/2023

ΠΔΣΟ: Να διαγραφεί ο κ. Σταϊκούρας από μέλος του ΟΕΕ

01/09/2022

ΠΔΣΟ: Ανοικτή επιστολή προς Μητσοτάκη, Υπ. Οικονομικών σχετικά με την παράταση των φορολογικών δηλώσεων

18/07/2022

“Η Κυβέρνηση των αρίστων ξαναχτυπά επιχειρήσεις και λογιστές”

14/06/2022
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise