Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Μπιάγκης: Ναι στη θεσμική κατοχύρωση της περιφερειακής τηλεόρασης, αλλά με ρυθμίσεις
    11/06/2026
    KΚΕ Κέρκυρας: Μέτρα υγείας-ασφάλειας και ουσιαστική προστασία των εργαζομένων
    11/06/2026
    Στην Κέρκυρα η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου
    10/06/2026
    ΛΑΣΥ: Επείγουσα ερώτηση για την αντιμετώπιση της βλάβης στον βιολογικό αγωγό του Αγίου Νικήτα
    10/06/2026
    Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση του “Κλικ Ζωής” μετά την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής
    10/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πρόλαβαν και βγήκαν οι επιβάτες του καμένου καταμαράν
    11/06/2026
    Δυο συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
    11/06/2026
    Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
    11/06/2026
    Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
    11/06/2026
    Η Κέρκυρα αποχαιρετά τον Αναστάσιο Γουναρόπουλο
    11/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους
    11/06/2026
    Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
    11/06/2026
    ΔΑΣ ΟΤΑ: Στον εμπαιγμό της κυβέρνησης απαντάμε με 24ωρη Απεργία την Παρασκευή
    10/06/2026
    Επανεκλογή Κουρσάρη στην προεδρία του ΣΕΠΕ
    10/06/2026
    Επιστολή του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό
    09/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
    11/06/2026
    «Ανυπότακτα χώματα»: Η ΕΛΜΕ προσκαλεί στη βιβλιοπαρουσίαση
    11/06/2026
    ‘’Ιστορίες πείνας’’ στο Πολύτεχνο
    10/06/2026
    Το Phaex Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κέρκυρα
    09/06/2026
    Δημήτρης Λαζάρου: «Το Κουτί των Επιθυμιών»
    09/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
    Επανεκλογή Κουρή στην προεδρία του ΟΦΑΜ!
    09/06/2026
    Μαχειμάρης: Προχωρούν οι εργασίες για το Αθλητικό Κέντρο Θιναλίων
    09/06/2026
    Ξεκίνησε με επιτυχία το 21ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ (pics)!
    08/06/2026
    Δήμος Βορρά: Ο ΑΣΚ Θινάλι κέρδισε την καρδιά της Κέρκυρας
    08/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις του Αλβανικού λαού
    11/06/2026
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
Ανάγνωση Ευρύ κάλεσμα!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΘΡΑ

Ευρύ κάλεσμα!

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε 07/02/2022
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στις τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου του Κιν. Αλ., αποτελεί δυνατή θέληση και αποφασιστικότητα ανασυγκρότησης αυτού του μεταπολιτευτικού πολιτικού χώρου της πατρίδας μας, ο οποίος μπόρεσε και αποτέλεσε δύναμη επίλυσης σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, ένωσε τον ελληνικό λαό μετά από μακρά περίοδο εθνικού διχασμού και θεμελίωσε θεσμούς υπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων.
Οι μεγάλες διεθνείς ανατροπές και πλήρης καταστροφή της παγκόσμιας ισορροπίας μετά την πλήρη εξαφάνιση των σοσιαλιστικών χωρών της Ευρώπης και της σοβιετικής ένωσης, επέδρασαν αρνητικά στην αυτοδύναμη πορεία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, εμφανίζοντας σημάδια <<κόπωσης>>, αδυναμίας και προ πάντων ιδιοποίησης μιας μεγάλης πολιτικής παρέμβασης, ζημιώνοντας την υπερήφανη και ανεξάρτητη πορεία της χώρας. Οι περίοδοι που ακολούθησαν οδηγούν την πατρίδα μας σε πολιτικές εξαρτήσεις της εθνικής αξιοπρέπειας, της εθνικής οικονομίας και ιδιαίτερα που πολιτικού συστήματος. Μια μακρά περίοδος πλήρους εξάρτησης, σε όλα τα επίπεδα της ιδιωτικής και κοινωνικής ζωής. Το ΠΑΣΟΚ <<σακατεμένο>> από το κουβάλημα ενός βάρους δυσβάσταχτου, προσπαθεί να διατηρήσει την παρουσία του και σ’ ένα βαθμό τα καταφέρνει με ιδιαίτερη έμφαση στην τελευταία περίοδο της Φώφης Γεννηματά, η οποία προσπαθεί να απαλλαγεί από τα βάρη του παρελθόντος. Ο θάνατος της, ξυπνά μνήμες της σπουδαίας πορείας των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στην εθνική συνείδηση αυτές συγκρίνονται με την επικρατούσα μιζέρια των τελευταίων κυβερνητικών περιόδων της χώρας.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννιέται όταν το ΠΑΣΟΚ γίνεται για πρώτη φορά κυβέρνηση και ανδρώνεται μέσα στην ιδεολογικοπολιτική ταλαιπωρία του κινήματος. Απ’ την μία ενισχύεται με την τεράστια δύναμη της αδράνειας των πρώτων περιόδων και από την άλλη η γενιά του πρέπει να αντισταθεί στην κατάρρευση αυτού του σπουδαίου πολιτικού χώρου. Η μεγάλη συμμετοχή της βάσης του κινήματος στην επιλογή του νέου προέδρου, προσδίδει την θετική ανταπόκριση του λαού να αναστήσει αυτό το κίνημα και να παλέψει αποφασιστικά σε μία σύγχρονη δομή και μια δημοκρατική προσαρμογή βασικών αρχών που πρέπει να διέπουν ένα σύγχρονο σοσιαλιστικό και δημοκρατικό κίνημα. Ζωντανεύει λοιπόν ο αγώνας του μη προνομιούχου Έλληνα και τα πρώτα σημάδια μαζικοποίησης του είναι πλέον ορατά. Ο λαός αγκαλιάζει καθημερινά και περισσότερο την νέα περίοδο και αναμένει τις ταχύτητες των αναμένων μηχανών που θα σαρρώσουν πάλι το σπουδαίο ταξίδι που πρέπει να φέρει τον ελληνικό λαό στους ηλιόλουστους χώρους που του αξίζουν. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι φίλοι και τα μέλη του κινήματος στις τοπικές κοινωνίες πρέπει να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους σε όλα τα επίπεδα, παρεμβαίνοντας αποφασιστικά στην επίλυση τοπικών, περιφερειακών και εθνικών ζητημάτων.
Οι διασπαστικές πολιτικές του παρελθόντος δεν χωρούν πλέον στην νέα προσπάθεια και οι κοινωνίες μας θέλουν ενωμένους και αποφασισμένους. Ιδιαίτερα η Κέρκυρα με την τραγική εικόνα που εμφανίζει στις υποδομές της, στις υπηρεσίες της και στην προοπτική τους, έχει άμεση ανάγκη, την συγκρότηση ενός μετώπου των δημοκρατικών πολιτών που οφείλει να τινάξει ότι μας χωρίζει και να χτίσει πάνω στις πραγματικές ανάγκες με τις οποίες παλεύουμε όλοι μας.
Η αυτοοργάνωση της κοινωνίας μας στα νέα πλαίσια που διαμορφώνει το σοσιαλιστικό μας κίνημα με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι καθήκον και στόχος μοναδικός.
Φίλες και φίλοι, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μας περιμένει σπουδαίο έργο για να φτάσουμε εκεί που μας πρέπει, την Κέρκυρα εκεί που της αξίζει και την πατρίδα μας, δημοκρατική και εθνικά υπερήφανη. Όχι άλλες δικαιολογίες. Η ενότητα μας είναι υποχρέωση μας. Μην αφήσουμε άλλο τον τόπο μας να καταρρέει. Οι διχαστικές αντιλήψεις είναι μιζέρια. Δεν μας αξίζει. Φαινόμενα που μας ταλαιπώρησαν μέχρι σήμερα, φατρίες, προσωπικές τυχοδιωκτικές πολιτικές, αδράνειες, και ευκαιριακές αντιδράσεις πρέπει να εξαφανιστούν και να επικρατήσει σπουδαία πολιτική παρουσία, ενότητα και σεβασμός στην επίλυση προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν.
Η νέα εποχή για το κίνημα πρέπει να συνοδεύεται από πολίτες αποφασισμένους να πετάξουν στον χρονοντούλαπο της ιστορίας όλα τα σκουπίδια του παρελθόντος. Άμεση αυτοοργάνωση και πολλή δουλειά. Η Κέρκυρα και η πατρίδα μας έχουν ανάγκη από δυνατό και αποφασιστικό σοσιαλιστικό κίνημα όλων των μη προνομιούχων Ελλήνων. Από λόγια χορτάσαμε όλοι. Η δουλειά λείπει. Ας δουλέψουμε λοιπόν και δεν περισσεύει κανείς. Ισχυρό κίνημα, ισχυρή παρουσία, ισχυρά αποτελέσματα. Καλή και επιτυχημένη παρουσία.

 

Νέα ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής!
Τρεις του Σεπτέμβρη… να περνάς!
Την σοφία ψάξε, την ομόνοια επεδίωξε!
Δύσκολοι καιροί, ευκαιριακές πολιτικές
Κατακρήμνιση θεσμών και αφυδάτωση κινημάτων, η Δημοκρατία στο απόσπασμα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Πρόλαβαν και βγήκαν οι επιβάτες του καμένου καταμαράν
  • Δυο συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
  • Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
  • Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  • Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους

Τελευταία σχόλια

  1. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  2. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  3. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  4. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ
  5. ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Οι Φωτογραφίες…

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

pavlidis

Covid-19: Σίσυφος, η καπιταλιστική επιβίωση

12/01/2021
pavlidis

Πανδημία απαξίας! Ποιος δικάζει την Αντιγόνη;

14/12/2020
pavlidis

Περιφέρεια ή Περιπέτεια Ιονίων Νήσων;

05/11/2020
pavlidis

Νυν υπέρ πάντων… ΑΠΩΝ!

21/10/2020
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise