Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    ΑΝΑΣΑ: Το μετέωρο βήμα του ΝΑΟΚ οι πανηγυρισμοί και οι ευχαριστίες
    10/09/2026
    Χρηματοδότηση για την παράκαμψη Μπενιτσών ζητά ο Μπιάγκης
    09/09/2026
    Αλεξάκης: Τα σκουπίδια δεν είναι «έκτακτο πρόβλημα», αλλά ευθύνη της Δημοτικής Αρχής
    09/09/2026
    Σχεδόν 1,5 εκ. στο Δήμο από το τέλος κρουαζιέρας
    09/09/2026
    Σήμερα, κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
    08/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    To Σάββατο το ετήσιο μνημόσυνο του Πρωτεύς στους Οθωνούς
    10/09/2026
    Κατέληξε 78χρονη στην παραλία Αγίου Γεωργίου Πάγων
    10/09/2026
    ΠΔΕ Ιονίων: Δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα το άρθρο για τους εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα
    10/09/2026
    limeniko skafos
    Σύγκρουση αλιευτικού με ιστιοφόρο έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου
    10/09/2026
    Το μήνυμα Αγγελόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά
    10/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Σχεδόν 1,5 εκ. στο Δήμο από το τέλος κρουαζιέρας
    09/09/2026
    school
    ΣΕΠΕ: Άμεση κάλυψη των κενών ΤΩΡΑ!
    09/09/2026
    Η ΕΛΜΕ ετοιμάζει παρέμβαση στη ΔΔΕ
    07/09/2026
    Απόλυτη απαγόρευση κατασκευών στα 25 μέτρα από το κύμα
    04/09/2026
    Μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα για μία στις πέντε επιχειρήσεις
    04/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Οι Φιλαρμονικές Καποδίστριας και Σιναράδων στη Συνάντηση Φιλαρμονικών Δρόμου στη Λευκάδα
    10/09/2026
    Τιμήθηκε από τον Δήμο η Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» για τον θρίαμβό της στη Σουηδία
    08/09/2026
    Ακροάσεις νέων μελών της Μικτής Χορωδίας Θ. Φλαγγίνης
    08/09/2026
    «Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες»
    08/09/2026
    Τα «καμάρια» της Παλαιάς Φιλαρμονικής
    07/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκτός Κυπέλλου Ερασιτεχνών η ΑΕ Λευκίμμης
    10/09/2026
    Στις 24/10 η πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ: Η κλήρωση για τις ομάδες της Κέρκυρας
    09/09/2026
    Τιμά τον Χάρη Παπαγεωργίου η ΓEK
    09/09/2026
    Εκτός έδρας δοκιμασία για την ΑΕΛ στο Αγρίνιο
    09/09/2026
    Rising Stars: Πανεύκολα στον τελικό ο Ιόνιος!
    08/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Ασπίδα του Αχιλλέα – Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απροστάτευτη
    10/09/2026
    Οι ανάγκες μας δεν χωράνε σε εξαγγελίες για το 2028!
    08/09/2026
    Ώρα σου καλή…
    08/09/2026
    Τα «καμάρια» της Παλαιάς Φιλαρμονικής
    07/09/2026
    Ο κόσμος μας έμαθε να μην εκπλήσσεται!
    06/09/2026
Ανάγνωση ΛΑΣΥ: Η κατάσταση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΣΥ: Η κατάσταση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας

Κείμενο της ΛΑΣΥ Νότου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, το οποίο ζητά να εισαχθεί για συζήτηση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 09/11/2021
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Κείμενο της ΛΑΣΥ Νότου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, το οποίο ζητά να εισαχθεί για συζήτηση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΛΑΣΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Το σχολείο είναι ο χώρος στον οποίο τα παιδιά περνούν 5, 6, 7, 8 ώρες της ημέρας, όπου εκεί μαθαίνουν, παίζουν, αθλούνται, κάνουν φίλους, μαθαίνουν να λειτουργούν οργανωμένα, συλλογικά, να κοινωνικοποιούνται.
Επομένως οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν είναι πολύ σημαντικές. Τα παιδιά είναι το μέλλον. Για αυτό πρέπει να βλέπουν εικόνες του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος.
Τα σχολικά κτίρια του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, είναι σε κακή κατάσταση, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι παρεμβάσεις και επισκευές τις οποίες έκανε φέτος ο Δήμος σε ορισμένα σχολεία με άθλια εικόνα, αλλά και ασφάλεια δεν αλλάζουν την γενική εικόνα. Και σε αυτά τα σχολεία (Γυμνάσιο-Λύκειο Αργυράδων, Δημοτικό Περιβολίου, Δημοτικό Νεοχωρίου) χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμη.
Εκεί που η κατάσταση είναι τραγική, είναι στα Νηπιαγωγεία. Συναντά κανείς εικόνες του μακρινού παρελθόντος. Αποτυπώνεται η αντικοινωνική, αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών διαχρονικά.

Νηπιαγωγείο Στρογγυλής.
Από πρώτη εικόνα το κτίριο φαίνεται καλό. Όμως με τις νεροποντές διαπιστώθηκε ότι τρέχουν μέσα νερά. Ο αύλειος χώρος είναι από τσιμεντόπλακες, με αποτέλεσμα συνεχείς τραυματισμούς παιδιών. Η παιδική χαρά θυμίζει 10ετία του ’70. Χαλικόστρωτη με μία κούνια σπασμένη και μία από λάστιχο αυτοκινήτου. Καμία σκίαση. Τα παιδιά τρώνε μέσα στην τάξη.

Νηπιαγωγείο Επισκοπιανών.
Αυλή με τσιμεντόπλακες. Καμία σκίαση. Κανένα παιγνίδι. Περίφραξη με σίδερα. Τα παιδιά τρώνε μέσα στην τάξη.

Βρεφονηπιακός Περιβολίου. Η κουζίνα είναι αίσχος. Με παμπάλαιη επίπλωση. Από το ταβάνι έχει πέσει ένα τεράστιο κομμάτι σοβά και επίκειται πτώση και άλλου τμήματος. Τα παράθυρα είναι σάπια. Οι πόρτες από τις τουαλέτες και τα κασώματα είναι σάπια. Το σκέπαστρο της βεράντας σάπισε και έπεσε. Η παιδική χαρά είναι αίσχος, με σπασμένα παιγνίδια και χαλικόστρωτη. Καμία σκίαση.
Δημοτικό Περιβολίου.
Συμμαζεύτηκε λίγο. Έχει παλιά κουφώματα που θέλουν αντικατάσταση με σύγχρονα κλπ.

Νηπιαγωγείο Βιταλάδων.
Αυλή με τσιμέντο – τσιμεντόπλακες. Ελάχιστα παιγνίδια. Καμία σκίαση.

Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου.
Ένας πολύ μικρός χώρος για τάξη. Μία μικρή αυλή από τσιμέντο – τσιμεντόπλακες και περιφραγμένο με συρματόδικτο. Θυμίζει αυλή από κοτέτσι. Καμία σκίαση. Κανένα παιγνίδι. Τα παιδιά τρώνε μέσα στην τάξη.

Δημοτικό Νεοχωρίου.
Κτίριο χρόνια άβαφο. Τουαλέτες με σάπιες πόρτες.

Δημοτικό Αγ. Ματθαίου.
Η μισή αυλή είναι σε κακή κατάσταση. Θυμίζει 10ετία ’60-’70. (χαλίκια, ίχνη από άσφαλτο). Η στέγη είναι από λαμαρίνα, πάνω από την πλάκα. Έχει σαπίσει, ποτίζει το μπετόν της πλάκας και δημιουργεί υγρασία. Επιπλέον τους ανοιξιάτικους μήνες μετατρέπει το κτίριο σε φούρνο.

Νηπιαγωγείο Αγ. Ματθαίου
Η αυλή είναι σε άθλια κατάσταση (χώμα, χαλίκια, παιγνίδια κατεστραμμένη και επικίνδυνα, περίφραξη με σίδερα μεγάλου ανοίγματος, από όπου μπορεί να περάσει παιδί). Δεν μπορούν να ανοίξουν παράθυρο τον Χειμώνα γιατί μπαίνουν μέσα νερά. Καμία σκίαση. Τα παιδιά τρώνε μέσα στην τάξη.

Βρεφικός Σταθμός Αγ. Ματθαίου
Καινούργιο κτίριο, με πρώτη ματιά φαίνεται σύγχρονο. Η αυλή μοιάζει με χωράφι. Δεν έχει καθόλου σκίαση με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά να βγουν έξω τους θερινούς μήνες. Το κτίριο θέλει συντήρηση εξωτερικά. Το μπαλκόνι στον όροφο έχει περίφραξη με κολωνάκια μεγάλου ανοίγματος (κίνδυνος για τα παιδιά). Ξέχασαν να συνδέσουν την αποχέτευση της κουζίνας με την κεντρική αποχέτευση. Το υπόγειο είναι ημιτελές. Δεν έχει ταβάνια και πλακόστρωση. Υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων στο υπόγειο, ημιτελής.

Νηπιαγωγείο Πετριτή.
Πολύ μικρή αυλή με τσιμεντόπλακες. Κανένα παιγνίδι. Τα παιδιά τρώνε μέσα στην τάξη. Δεν έχει τουαλέτες για τις δασκάλες.

Δημοτικό Πετριτή.
Ο περιβάλλον χώρος είναι χωράφι. Δεν στραγγίζουν τα νερά. Έχει πρόβλημα με τον βόθρο (πλημμυρίζει). Οι περισσότερες κολώνες είναι ανοιγμένες. Απαιτείται έλεγχος στατικότητας.

Νηπιαγωγείο Μελίκια.
Κανένα παιγνίδι. Χώρος παιδικής χαράς άδειος, εγκαταλελειμμένος χωρίς κανένα παιγνίδι (χωράφι)

Δημοτικό Μελίκια.
Χρόνιο πρόβλημα το υπόγειο που πλημυρίζει (λεβητοστάσιο).

Δημοτικό Ριγγλάδων.
Η αυλή είναι σε κακή κατάσταση. Ο φεγγίτης τρέχει νερό.

Νηπιαγωγείο Αργυράδων.
Μία αίθουσα 30 τ.μ. για 20 παιδιά. Εκεί μπαίνουν, εκεί τρώνε, εκεί παίζουν όταν ο καιρός δεν επιτρέπει εκτός, εκεί κοιμούνται. Στην αυλή, από μπετόν, δεν υπάρχει κανένα παιγνίδι.

Γυμνάσιο – Λύκειο Λευκίμμης.
Τμήματα άβαφα, ασυντήρητα πάνω από 30 χρόνια.

Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων.
Οι επισκευές ήταν μισοδουλειά. Κατάλογος με ελλείψεις αιτήματα (30 και πλέον).

Τα περισσότερα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι ακατάλληλα. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να διεκδικήσει επαρκή χρηματοδότηση ώστε να λύσει καταρχήν τα στοιχειώδη προβλήματα των σχολικών μονάδων για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία τους και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε να δρομολογηθούν ριζικές λύσεις που θα εξασφαλίσουν σύγχρονα σχολεία – νηπιαγωγεία και βρεφονηπια–κούς σταθμούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Οι γονείς, ο λαός, πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα για αυτούς που άσκησαν και ασκούν εξουσία, διαχρονικά, είτε σε κεντρικό, είτε σε τοπικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον τους, τα χρήματα τα οποία διαθέτουν για την παιδεία, ακόμα και για τις πιο τρυφερές ηλικίες δείχνουν τον προσανατολισμό της πολιτικής τους. Δείχνουν τι εννοούν όταν μιλούν για ανάπτυξη που θα φέρει ευημερία για όλους. Μία λέξη που ακούμε πολλές δεκαετίες, αλλά τα σχολεία βρίσκονται στην δεκαετία του ’80. Αυτό το σύστημα του καπιταλισμού από όπου και να το ξεσκεπάσεις, βρωμάει, είναι σάπιο, δεν διορθώνεται, πρέπει να ανατραπεί.

Οι σύμβουλοι της ΛΑΣΥ θα συνεχίσουν μέσα από τους Δήμους και την Περιφέρεια να το αποκαλύπτουν, να το ξεγυμνώνουν μπροστά στον λαό. Θα διεκδικούν λύσεις με βάση τις σημερινές ανάγκες του λαού και όχι αυτές που «αντέχει» το σάπιο τους σύστημα.

Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!
ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας: Βολές για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τα απορρίμματα
Δυο ερωτήσεις της ΛΑΣΥ Νότου για τη συνεδρίαση λογοδοσίας
ΛΑΣΥ: Στο κενό κρίσιμα ζητήματα για δρόμους και σχολεία Νότιας Κέρκυρας
Πρόγραμμα «Π. Μπαλανίκας»: Προληπτικός έλεγχος σκελετικής υγείας στο 1ο και 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εκτός Κυπέλλου Ερασιτεχνών η ΑΕ Λευκίμμης
  • To Σάββατο το ετήσιο μνημόσυνο του Πρωτεύς στους Οθωνούς
  • ΑΝΑΣΑ: Το μετέωρο βήμα του ΝΑΟΚ οι πανηγυρισμοί και οι ευχαριστίες
  • Κατέληξε 78χρονη στην παραλία Αγίου Γεωργίου Πάγων
  • ΠΔΕ Ιονίων: Δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα το άρθρο για τους εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα

Τελευταία σχόλια

  1. TS στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!
  2. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  3. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  4. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  5. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση Αυλωνίτη για την υποστελέχωση και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων στην Κέρκυρα

07/05/2026

ΛΑΣΥ Νότου: Aδύνατη η οποιαδήποτε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή

20/03/2026

ΛΑΣΥ Κεντρικής Κέρκυρας: Πάλι λίμνες και πισίνες στα σχολεία

15/02/2026

Δήμος Βορρά: Επισκέψεις και παρεμβάσεις σε Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρού και Γυμνάσιο Καρουσάδων

28/01/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise