Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στο στόχαστρο Αυλωνίτη οι Γεωργιάδης – Πατούλης: Ανοχή σε VIP κλινικές που λειτουργούν κάτω από τη μύτη τους!
    10/09/2026
    Το μήνυμα Τρεπεκλή για τη νέα σχολική χρονιά
    10/09/2026
    Υδραίου: Σε τροχιά υποβάθμισης οι παιδικοί σταθμοί και οι σχολικές υποδομές του Δήμου μας!
    10/09/2026
    ΑΝΑΣΑ: Το μετέωρο βήμα του ΝΑΟΚ οι πανηγυρισμοί και οι ευχαριστίες
    10/09/2026
    Χρηματοδότηση για την παράκαμψη Μπενιτσών ζητά ο Μπιάγκης
    09/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στον αέρα η μετακίνηση μαθητών δημοτικού στη Βόρεια Κέρκυρα
    10/09/2026
    Σώοι τρεις επιβάτες μετά από ανάφλεξη σκάφους στην αμμόγλωσσα Λευκαδας
    10/09/2026
    Η επίσκεψη στο γιατρό αποκάλυψε την ασέλγεια από τον παππού σε 8χρονη κοπέλα!
    10/09/2026
    Δυο συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
    10/09/2026
    Αλλοδαπός οδηγούσε μεθυσμένος στην Κέρκυρα
    10/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΕΛΜΕ για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
    10/09/2026
    Σχεδόν 1,5 εκ. στο Δήμο από το τέλος κρουαζιέρας
    09/09/2026
    school
    ΣΕΠΕ: Άμεση κάλυψη των κενών ΤΩΡΑ!
    09/09/2026
    Η ΕΛΜΕ ετοιμάζει παρέμβαση στη ΔΔΕ
    07/09/2026
    Απόλυτη απαγόρευση κατασκευών στα 25 μέτρα από το κύμα
    04/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Οι Φιλαρμονικές Καποδίστριας και Σιναράδων στη Συνάντηση Φιλαρμονικών Δρόμου στη Λευκάδα
    10/09/2026
    Τιμήθηκε από τον Δήμο η Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» για τον θρίαμβό της στη Σουηδία
    08/09/2026
    Ακροάσεις νέων μελών της Μικτής Χορωδίας Θ. Φλαγγίνης
    08/09/2026
    «Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες»
    08/09/2026
    Τα «καμάρια» της Παλαιάς Φιλαρμονικής
    07/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκτός Κυπέλλου Ερασιτεχνών η ΑΕ Λευκίμμης
    10/09/2026
    Στις 24/10 η πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ: Η κλήρωση για τις ομάδες της Κέρκυρας
    09/09/2026
    Τιμά τον Χάρη Παπαγεωργίου η ΓEK
    09/09/2026
    Εκτός έδρας δοκιμασία για την ΑΕΛ στο Αγρίνιο
    09/09/2026
    Rising Stars: Πανεύκολα στον τελικό ο Ιόνιος!
    08/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η διαχρονική ευθύνη του εκλογικού σώματος
    10/09/2026
    Η Ασπίδα του Αχιλλέα – Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απροστάτευτη
    10/09/2026
    Οι ανάγκες μας δεν χωράνε σε εξαγγελίες για το 2028!
    08/09/2026
    Ώρα σου καλή…
    08/09/2026
    Τα «καμάρια» της Παλαιάς Φιλαρμονικής
    07/09/2026
Ανάγνωση ΣΕΠΕ: Όχι στην συνεχή υποβάθμιση της β’ ξένης γλώσσας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΕΠΕ: Όχι στην συνεχή υποβάθμιση της β’ ξένης γλώσσας

Τορπιλίστηκε σκόπιμα η δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά – Γερμανικά) τόσο σε μαθησιακό όσο και σε εργασιακό επίπεδο σημειώνει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ΣΕΠΕ Κέρκυρας.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 31/10/2021
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Τορπιλίστηκε σκόπιμα η δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά – Γερμανικά) τόσο σε μαθησιακό όσο και σε εργασιακό επίπεδο σημειώνει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ΣΕΠΕ Κέρκυρας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ
2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας επειδή δεν έχει καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχτηκε από τους μαθητές/τριες, οι μαθητές διδάσκονται τη γλώσσα για την οποία υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός στην περιοχή.
Η υποχρεωτική εκμάθηση διαφορετικής Β’ Ξένης Γλώσσας, ακόμη και όταν το σύνολο των μαθητών έχει διαφορετική επιλογή με τη δικαιολογία των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, αποτελεί απόδειξη ότι αυτή η «ρύθμιση» δεν έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, αλλά αντίθετα τις πετσοκόβει ακόμα περισσότερο προκειμένου να τις «χωρέσει» στα δεδομένα των περικοπών σε προσωπικό και δαπάνες για την Παιδεία.
Η απόφαση αυτή:
• Καταστρατηγεί το δημοκρατικό και παιδαγωγικά αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών και των γονέων για ελεύθερη και συνειδητή επιλογή της Β’ Ξένης Γλώσσας.
• Εξαναγκάζει τους μαθητές να διδαχθούν άλλη Ξένη Γλώσσα από αυτήν που επιθυμούν, με μόνο κριτήριο την αριθμητική και συχνά οριακή πλειοψηφία της εκάστοτε επιλεγόμενης γλώσσας.
• Καθιστά υποχρεωτική την αριθμητική ταύτιση των τμημάτων Ξένης Γλώσσας με τα υφιστάμενα τμήματα Γενικής Παιδείας, στερώντας σε ικανό αριθμό μαθητών/μαθητριών τη δυνατότητα να διδαχθούν την γλώσσα της επιλογής τους και οδηγώντας στην δημιουργία πολυπληθών τμημάτων, ακυρώνοντας ουσιαστικά το αντικείμενο της γλωσσικής επικοινωνίας.
• Έχει ως συνέπεια τη δημιουργία αρνητικού μαθησιακού και παιδαγωγικού κλίματος και αντικινήτρων μάθησης.
• Ανατρέπει για πολλοστή φορά τον οικογενειακό προγραμματισμό αναφορικά με την επιθυμητή επιλογή της εκάστοτε Β’ Ξένης Γλώσσας.
• Πλήττει καίρια τον οικονομικό προϋπολογισμό των γονέων, αφού τους ωθεί υποχρεωτικά στην Ιδιωτική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση, αδιαφορώντας για τις δυσμενέστατες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που αυτοί βιώνουν.
• Οδηγεί πλέον στη σύσταση αποκλειστικά γαλλόφωνων ή γερμανόφωνων τάξεων και σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
• Έχει σαν αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση και συνεχή απαξίωση του αντικειμένου εργασίας εκατοντάδων διορισμένων εκπαιδευτικών Γερμανικής (ΠΕ07) και Γαλλικής (ΠΕ05) Φιλολογίας.
• Δεν επιτρέπει την παροχής μιας σταθερής, ποιοτικής και πιστοποιήσιμης Ξενόγλωσσης Παιδείας από τις δομές της δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης στην χώρα μας, αναιρώντας στην πράξη την δέσμευση της Πολιτείας για άμεση και ουσιαστική αναμόρφωσή της.
• Καθιστά ανέφικτη την δυνατότητα σύνδεσης της παρεχόμενης Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Δημόσιο Σχολείο με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (Κ.Π.Γ.), ακυρώνοντας στην πράξη τον σχεδιασμό του νέου Ε.Π.Σ. και μην υλοποιώντας ‐παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις‐, το πάγιο αίτημα του συνόλου της ξενόγλωσσης επιστημονικής εκπαιδευτικής κοινότητας και βεβαίως της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.
• Υποβαθμίζει το αυτοτελές γνωστικό αντικείμενο των Ξένων Γλωσσών, παρόλο που αυτό αποτελεί τομέα πολιτικής και στρατηγικής προτεραιότητας και ανταγωνιστικό εφόδιο στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
• Αντίκειται στην έμπρακτη εφαρμογή της Πολιτικής Προαγωγής της Πολυγλωσσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία έχει συνυπογράψει και η Ελλάδα.

Διεκδικούμε:
• Δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής και παρακολούθησης της δεύτερης ξένης γλώσσας που επιθυμούν στους/στις μαθητές/μαθήτριες.
• Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Μόνο έτσι μπορεί να καταπολεμηθεί στην πράξη η «ασυνέχεια» όχι μόνο στη διδασκαλία της Β’ Ξένης Γλώσσας αλλά και συνολικά στη λειτουργία των σχολείων.
• Εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου για αποκτήσει συνέχεια η διδασκαλία της Β’ Ξένης Γλώσσας από τάξη σε τάξη αλλά και από βαθμίδα σε βαθμίδα με στόχο την απόκτηση πτυχίου γλωσσομάθειας για όλες τις ξένες γλώσσες με την ολοκλήρωση των σπουδών στο σχολείο. Η πιστοποίηση αυτών των γνώσεων να πάψει να είναι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που δίνεται από ιδιωτικούς φορείς.
• Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.
• Να μην αποκλείεται κανένας μαθητής από την ξένη γλώσσα, που επιθυμεί.
• Οργανικές θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς και όλες τις ειδικότητες με βάση τις πραγματικές ανάγκες, όπως σήμερα εκφράζονται με τα χιλιάδες κενά αναπληρωτών. Ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του.

Το πρώτο κουδούνι: 391 κενά και εξώσεις σχολείων στην Κέρκυρα
ΣΕΠΕ: Άμεση κάλυψη των κενών ΤΩΡΑ!
Έφυγε από τη ζωή o Κώστας Κάντας – Συλλυπητήρια του ΣΕΠΕ
ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Γονείς για επίσκεψη Ζαχαράκη: Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις ψηφιακές σας βιτρίνες
ΑΑΚ: Για τα αποτελέσματα εκλογών στο ΣΕΠΕ Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Στον αέρα η μετακίνηση μαθητών δημοτικού στη Βόρεια Κέρκυρα
  • Στο στόχαστρο Αυλωνίτη οι Γεωργιάδης – Πατούλης: Ανοχή σε VIP κλινικές που λειτουργούν κάτω από τη μύτη τους!
  • Σώοι τρεις επιβάτες μετά από ανάφλεξη σκάφους στην αμμόγλωσσα Λευκαδας
  • Η επίσκεψη στο γιατρό αποκάλυψε την ασέλγεια από τον παππού σε 8χρονη κοπέλα!
  • Δυο συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Τελευταία σχόλια

  1. TS στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!
  2. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  3. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  4. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  5. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Επανεκλογή Κουρσάρη στην προεδρία του ΣΕΠΕ

10/06/2026

Κέρκυρα: Πτώση σοβάδων στο 10ο Δημοτικό

08/06/2026

Εκλογές στο ΣΕΠΕ Κέρκυρας

26/05/2026

ΣΕΠΕ: Για τις εξετάσεις τύπου pisa και τις απειλές προς τους απεργούς εκπαιδευτικούς

21/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise