Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αλεξάκης: Ποιος ο Σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής;
    29/06/2026
    Ο Δήμος Κεντρικής υποδέχτηκες τις αποστολές του Φεστιβάλ «Σινιές 2026»
    29/06/2026
    Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας: «Δείγμα πολιτισμού ο σεβασμός στους εργαζόμενους της Καθαριότητας»
    29/06/2026
    Επαναλειτουργεί το κινητό αναβατόριο πισίνας ΑμεΑ στο ΕΑΚΚ
    29/06/2026
    Έκτακτο περιφερειακό για το νέο Ειδικό Χωροταξικό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
    29/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γαρίτσα, λόγω πανηγυριού
    29/06/2026
    Κέρκυρα: Tρεις συλλήψεις στο αεροδρόμιο για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
    29/06/2026
    Ιόνια: 227 παραβάσεις για μη χρήση κράνους σε μία εβδομάδα
    29/06/2026
    Διάλεξη Kούτρα: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ξαναγράφει τους κανόνες
    29/06/2026
    istioforo
    Ακυβερνησία ιστιοφόρου με τέσσερις επιβαίνοντες στο Μεγανήσι
    28/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Σχετικά με τα επιδόματα Ιουνίου
    29/06/2026
    Πάσχα στην Κέρκυρα με απευθείας πτήσεις της Jet2 από το Λονδίνο
    26/06/2026
    Κέρκυρα: Ρεκόρ με 100 (!) αεροπορικές αφίξεις σε μια ημέρα
    25/06/2026
    Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση ξενοδόχων και ξενοδοχ/λων
    23/06/2026
    Στο πλευρό των εργαζομένων στις Περιφέρειες η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας
    23/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Δήμος Κεντρικής υποδέχτηκες τις αποστολές του Φεστιβάλ «Σινιές 2026»
    29/06/2026
    ΔΗΠΕΘΕ: Συνέντευξη τύπου για τις ”Βενετσιάνικες μπαρούφες”
    29/06/2026
    Σπουδαία συναυλία με τις δημιουργίες του Λαυρέντη στο Π. Φρούριο (pics)
    29/06/2026
    «Rocking & Band» στην Αχαράβη
    28/06/2026
    Η Φιλαρμονική Θιναλίων συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Άρτας (pics)
    27/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Έλενα Διαβάτη
    28/06/2026
    Ιόνιος: Ο Κώστας Παπαϊωάννου αναλαμβάνει τα «ηνία» της Ακαδημίας
    28/06/2026
    Αχιλλέας Νυμφών: «Ευχαριστούμε για όλα, coach Σάββα!»
    28/06/2026
    Λάμψη μεταλλίων για τον Γυμναστικό Όμιλο Κέρκυρας
    28/06/2026
    Στον τελικό του Παγκοσμίου της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
    26/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ανοικτή επιστολή απ’ τον Δ/ντη του δημοτικού Καστελλάνων Μέσης
    28/06/2026
    Σχολεία ανύπαρκτα, παιδιά υπό δίωξη
    28/06/2026
    Το “Columbia University” την άνοιξη του ’24!
    27/06/2026
    Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και η ευθύνη μας απέναντι στη μουσική παράδοση της Κέρκυρας
    26/06/2026
    ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο
    23/06/2026
Ανάγνωση Στα μισά της διαδρομής…
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΘΡΑ

Στα μισά της διαδρομής…

Άρθρο του βουλευτή Στέφανου Γκίκα που δημοσιεύθηκε στο tomanifesto.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
Δημοσιεύτηκε 09/07/2021
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Όταν το 2019 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέλαβε τα ηνία της χώρας, όλα έδειχναν πως κύριο μέλημά της θα ήταν η υλοποίηση του πολλά υποσχόμενου Κυβερνητικού της Προγράμματος.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο έκτακτες και σοβαρές κρίσεις. Την κρίση του Έβρου και την μετέπειτα τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο και την πανδημία του Covid-19.

Στον Έβρο και στο Αιγαίο η διαχείριση της κρίσης ήταν αναμφίβολα επιτυχής, αφού εμποδίστηκε η είσοδος μεταναστών και προσφύγων, ενώ στο Αιγαίο η άμεση και αποφασιστική αντίδραση των Ενόπλων μας Δυνάμεων και η ψύχραιμη αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, αποσόβησε τα χειρότερα.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση κατέστησε απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται για Ελληνοτουρκικές διαφορές, αλλά για Ευρωτουρκικές, αφού είναι ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την ΕΕ. Αποτελεί δίχως άλλο, επιτυχία της Ελληνικής διπλωματίας και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ότι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη συμφωνεί πλέον με αυτή την προσέγγιση.

Στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης, στους 17 μήνες της πανδημίας, έγιναν πάρα πολλά: ενισχύθηκε το ΕΣΥ με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό όπως και με μηχανήματα και υγειονομικό υλικό, ενώ τριπλασιάστηκε ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ.

Αν και στην αρχή της πανδημίας το Ελληνικό σύστημα υγείας ανήκε στα πιο ευάλωτα της Ευρώπης, χάρη στην ορθολογική πολιτική της Κυβέρνησης, η Χώρα μας δεν έφτασε στο σημείο να αδυνατεί να νοσηλεύσει ασθενείς, πράγμα που δυστυχώς συνέβη σε Ευρωπαϊκές χώρες με πολύ πιο ανεπτυγμένα συστήματα υγείας.

Δαπανώντας συνολικά 40 δις Ευρώ, η Κυβέρνηση κατάφερε να προστατεύσει την Οικονομία από τις επιπτώσεις της πανδημίας και να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας για όσους πλήττονται, στηρίζοντας επιχειρήσεις, εργαζόμενους, ανέργους, δανειολήπτες κ.α. Τα εύστοχα μέτρα κατόρθωσαν να συγκρατήσουν την ανεργία, ενώ και η Οικονομία μας συγκρατήθηκε.

Εν μέσω πανδημίας συνεχίστηκε και η υλοποίηση του Κυβερνητικού μας Προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων. Προωθήθηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως στην Παιδεία όπου καταργήθηκε το «άβατο» στα Πανεπιστήμια, εισήχθησαν ο νέος Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας, ο νέος εκλογικός νόμος, ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας που δίνει δεύτερη ευκαιρία στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προωθείται ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, ενώ διευκολύνεται καθημερινά σε όλους τους τομείς η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Παρά της αντίξοες συνθήκες, η Χώρα μας πέρασε όλες τις αξιολογήσεις στο πλαίσιο της αυξημένης εποπτείας της Οικονομίας με επιτυχία. Είναι μάλιστα πλέον σε θέση να δανείζεται στις διεθνείς αγορές με ιστορικά χαμηλό – ορισμένες φορές, ακόμα και αρνητικό – επιτόκιο.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, «ξεκόλλησε» επίσης μεγάλα έργα και επενδύσεις που καρκινοβατούσαν επί πολλά χρόνια, ενώ παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία διεθνώς, μεγάλες εταιρείες αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν νέες και καλές θέσεις εργασίας.

Στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης, η Χώρα μας έκανε τεράστια άλματα. Το gov.gr συμπεριλαμβάνει ήδη περισσότερες από 1.500 υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς. Κατά κοινή ομολογία το ψηφιακό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αποτελεί πρότυπο για τις χώρες της Ευρώπης.

Στο Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκε στην ομάδα των οκτώ ηγετών που επεσήμαναν στην Κομισιόν την ανάγκη στήριξης των Οικονομιών εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας. Η προτροπή εξελίχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 750 δις Ευρώ. Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού υιοθετήθηκε από 33 χώρες μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην εξωτερική πολιτική, η Κυβέρνηση εστίασε στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των στρατηγικών, διμερών και πολυμερών σχέσεων, με κράτη πρωτίστως της Μεσογείου, αλλά και τις ΗΠΑ. Οριοθετήθηκε επίσης τμηματικά η ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ορίστηκαν οι θαλάσσιες ζώνες με την Ιταλία, ενώ συμφωνήθηκε με την Αλβανία η από κοινού προσφυγή στη Χάγη.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση προέβη στην επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στη περιοχή του Ιονίου μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου στα 12 ν.μ. και πραγματοποιήθηκε έτσι η πρώτη επέκταση της Ελληνικής Επικράτειας από το 1947.

Στον δε τομέα της Άμυνας, η Κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς ένα μείζον εξοπλιστικό πρόγραμμα 26 δις € για τα επόμενα 14 χρόνια, ισχυροποιώντας την διπλωματική ισχύ της χώρας και αυξάνοντας την αποτροπή.

Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα όσων συνέβησαν κατά την περασμένη διετία, που αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνησή μας εργάζεται σκληρά και μεθοδικά. Έχει κερδίσει την αξιοπιστία της και τον σεβασμό φίλων και εταίρων, καθώς και την εμπιστοσύνη των αγορών. Το Ελληνικό Κράτος έγινε πιο κοινωνικό, πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό. Η Οικονομία, παρά την πανδημία άντεξε τους ισχυρούς κραδασμούς και γίνεται πιο ανταγωνιστική και ελκυστική.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών εμπιστεύεται την Κυβέρνηση της ΝΔ, αναγνωρίζει τη σωστή διαχείριση των μεγάλων προκλήσεων και την αφοσίωση στην αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας.
Σήμερα βρισκόμαστε όμως μόλις στα μισά της διαδρομής και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ίδια μεθοδικότητα υλοποιώντας την υπόσχεση που δώσαμε το 2019: μία καλύτερη Ελλάδα, σε ένα πιο σταθερό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον για όλους τους Έλληνες.

 

Γκίκας από Κύπρο: Η νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Νησιά αποτελεί ιστορικό ορόσημο
Γκίκας: Έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε τα νησιά μας
Γκίκας: Οι Ναυτικοί μας είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της Ναυτιλίας μας
Γκίκας: Διαθέσιμες 400 χιλιάδες για την Αφαλάτωση της Κασσιώπης
Γκίκας: Ενίσχυση με οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γαρίτσα, λόγω πανηγυριού
  • Αλεξάκης: Ποιος ο Σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής;
  • Ο Δήμος Κεντρικής υποδέχτηκες τις αποστολές του Φεστιβάλ «Σινιές 2026»
  • Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας: «Δείγμα πολιτισμού ο σεβασμός στους εργαζόμενους της Καθαριότητας»
  • ΔΗΠΕΘΕ: Συνέντευξη τύπου για τις ”Βενετσιάνικες μπαρούφες”

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Στην αντικατάσταση 8,8 χιλιομέτρων αγωγών ύδρευσης προχωρά η ΔΕΥΑΚ
  2. Νικος στο Κέρκυρα: «Τέλος εποχής» για τον Κρατικό Αερολιμένα
  3. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  4. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  5. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Στην τελετή αποφοίτησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ναυτιλία» ο Γκίκας

19/06/2026

Δυο χρόνια Υφυπουργός ο Γκίκας – Η ανάρτησή του

16/06/2026

Γκίκας κατηγορεί Μπιάγκη για μικροπολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στους Παξούς

16/06/2026

Γκίκας: Η άμεση κινητοποίηση περιόρισε τις συνέπειες ενός σοβαρού περιστατικού

14/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise