Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Σαράντης Λευθεριώτης, νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα
    12/08/2026
    Αλεξάκης: Όταν η ανικανότητα βαφτίζεται αναμόρφωση, τον λογαριασμό τον πληρώνει ο τόπος
    12/08/2026
    Aυλωνίτης: 310 χρόνια από το «Ασέδιο των Κορυφών»
    11/08/2026
    Ξεκίνησαν οι εργασίες για το σχολείο Γουβιών – Κοντοκαλίου
    10/08/2026
    Συμπαράταξη Πολιτών: Nέος Επιτελάρχης στην ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας
    10/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος
    11/08/2026
    Σύγκρουση σκαφών με 211 επιβαίνοντες στο Βουτούμι – Στο νοσοκομείο μια γυναίκα
    11/08/2026
    Μέγιστες θερμοκρασίες και δείκτης θερμότητας σε Κέρκυρα & Παξούς
    11/08/2026
    Μεγαλοπρεπής η Λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα
    11/08/2026
    ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου
    11/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
    Τρίτος εθνικός προορισμός το Ιόνιο με οδηγό την Κέρκυρα
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Σήμερα, η συναυλία της Καποδίστριας στην Άνω Πλατεία
    12/08/2026
    Εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι από τη ΦΕ Μάντζαρος
    12/08/2026
    Όταν τα video games έγιναν μουσική: Μια ξεχωριστή «GAME NIGHT» από το Ωδείο Κερκύρας
    12/08/2026
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
    ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤ στο Θέατρο του Μον Ρεπό
    11/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στον Ιόνιο ο Δ. Ρουμελιώτης!
    11/08/2026
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
    Eυρωπαϊκό Στίβου: Oριακά, εκτός τελικού η Καρύδη
    11/08/2026
    Το 36ο Ράλι Ιονίου ολοκλήρωσε το ταξίδι του στον Αστακό
    10/08/2026
    Στην καλύτερη 10άδα του κόσμου ο Λιτσαρδόπουλος!
    10/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
    Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
    09/08/2026
    Κέρκυρα 2030: να ξαναμιλήσουμε για τον τόπο μας
    08/08/2026
    Κρανίου τόπος
    07/08/2026
    Πόσο απέχει η Ψάθα από τη λογική;
    06/08/2026
Ανάγνωση ΛΑΣΥ Ιονίων: Πρόκληση εις τριπλούν ύψους 4,5 εκ. ευρώ από την περιφερειακή αρχή με το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης»
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΣΥ Ιονίων: Πρόκληση εις τριπλούν ύψους 4,5 εκ. ευρώ από την περιφερειακή αρχή με το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης»

Ανακοίνωση της παράταξη της Αλεξάνδρας Μπαλού σχετικά με κινήσεις της περιφερειακής αρχής που αφορούν το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης».

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 14/06/2021
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση της παράταξη της Αλεξάνδρας Μπαλού σχετικά με κινήσεις της περιφερειακής αρχής που αφορούν το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης».

Αναλυτικά:

Είναι γνωστά τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που εξαγγέλλονται και διαφημίζονται από τις κυβερνήσεις, ως προγράμματα στήριξης «των τοπικών κοινωνιών» και της «ανάπτυξης». Προγράμματα που συγκεντρώνουν χρήματα από την τσέπη του ελληνικού λαού αλλά προορίζονται να καταλήξουν στις τσέπες λίγων, μέσα από έργα με επίκεντρο πάντα τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες στις πόλεις και τα χωριά. Από τη μια προωθούνται διάφορα αναπτυξιακά έργα για να κατευναστούν λαϊκές αντιδράσεις για τις ελλείψεις και τις ασυντήρητες υποδομές και από την άλλη να εκσυγχρονιστούν υποδομές ως στοιχείο που διευκολύνει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτή είναι η φιλοσοφία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» της ΝΔ που αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «Φιλόδημος» του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ορίζοντα το 2023 και περιλαμβάνει περίπου 5.000 δράσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Προβλέπεται, ότι Δήμοι και Περιφέρειες θα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Παρακαταθηκών με κάλυψη απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα συνδράμει με 1,5 δισ. ευρώ.
Δηλαδή, με απλά λόγια, νέα δάνεια που η αποπληρωμή τους θα βαρύνει τους εργαζόμενους, τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι Δήμοι εδώ και χρόνια οδηγούνται σε οικονομικό στραγγαλισμό, εξαιτίας των περικοπών και των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων.
‘Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μητσοτάκης στην παρουσίαση του προγράμματος: «Σήμανε η ώρα του Δήμου – πολεοδόμου, του Δήμου – τεχνολόγου, του Δήμου – μάνατζερ. Και του πετυχημένου επιχειρηματία».
Η επιχειρηματική δραστηριότητα των Δήμων και ακόμη περισσότερο αυτή των Περιφερειών είναι γεγονός εδώ και χρόνια, στόχος και αποτέλεσμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο κράτος και την Τοπική Διοίκηση που υπηρετούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ).
Η εικόνα εγκατάλειψης:
στο οδικό δίκτυο των νησιών μας, στις αθλητικές υποδομές, στις πολιτιστικές υποδομές, στην αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, στη σχολική στέγη, στα δίκτυα ύδρευσης είναι μερικές μόνο από τις αποδείξεις, για το που κατευθύνονται τα υπέρογκα ποσά που με υπερηφάνεια και πολλές φωτογραφίες παρουσιάζουν Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο κρίνονται και οι Τοπικές Αρχές για τις δικές τους επιλογές και ιεραρχήσεις. Αν με τις αποφάσεις τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής ή δίνουν τη μάχη να προτάξουν και να διεκδικήσουν έργα που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.
Τα έργα που η Περιφερειακή Αρχή(ΝΔ- ΚΙΝΑΛ), με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ιεράρχησε να εντάξει στο «Αντώνης Τρίτσης» ξεγυμνώνουν από τη μια τη φιλοσοφία των προγραμμάτων και από άλλη την αναδεικνύουν ως συνεπή εκφραστή, του μεγάλου «πάρτι» των επιχειρηματικών ομίλων.

1. «Ψηφιακός Χάρτης Αγροδιατροφικού Πλούτου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»
Προϋπολογισμός 2.000.000€
«…Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, κατανοώντας το υπάρχον κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των κατοίκων, επισκεπτών, των Παραγωγικών και Επαγγελματικών Φορέων της Περιφέρειας να λειτουργήσουν δημιουργικά και αναπτυξιακά, πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός συστήματος διαρκούς προσέλκυσης τουριστών και ανάδειξης του ανεξάντλητου Αγροδιατροφικού, Τουριστικού και Πολιτιστικού αποθέματός της. Η υλοποίηση του έργου αυτού θα ενισχύσει την Περιφερειακή οικονομία, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για τον πρωτογενή Τομέα, θα διασυνδέσει τους Παραγωγούς και τους παρόχους προϊόντων υπηρεσιών με τους καταναλωτές, επισκέπτες/τουρίστες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ταυτόχρονα, θα αναδείξει με σύγχρονα εργαλεία τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών τα σημεία Αγροδιατροφικού, Τουριστικού και Πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας…».
«…Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
 Ψηφιακό Μουσείο
 Ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα.
 Τουριστικοί Προορισμοί.
 Αρχαιολογικοί Χώροι και λοιπά σημεία ενδιαφέροντος.
 Αεροπορικά και Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια, δρομολόγια των ΚΤΕΛ και λοιπών τοπικών προορισμών.
 Ιστορικά Στοιχεία.
 Άμεση ενημέρωση για έκτακτα γεγονότα, κ.α
 Νοσοκομεία, Φαρμακεία κ.α.
 Τη διοργάνωση συναντήσεων εργασίας.
 Την δημοσιότητα της Πλατφόρμας στο Διαδίκτυο και τα Κοινωνικά Δίκτυα.
 Αμοιβή του Συμβούλου, για την Σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης…»

Αυτή είναι η πολιτική επιλογή Ε.Ε., κυβέρνησης, κομμάτων που ασπάζονται το Ευρωπαϊκό όραμα και Περιφερειακής Αρχής (Ν.Δ. & παραγόντων του ΚΙΝΑΛ) την ώρα που η Κ.Α.Π. τσακίζει τον αγροτικό τομέα, παραγωγή. Την ώρα που έχουν συρρικνώσει τον πρωτογενή τομέα και ερημώσει την ελληνική ύπαιθρο. Που οι αγροκτηνοτρόφοι, οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές του «ΙΑΝΟΥ», την χαλαζόπτωση κ.λ.π. Την ίδια ώρα προκαλούν, με τα 2εκ ευρώ που δίνουν για Ψηφιακό χάρτη για την Αγροδιατροφή.

2. «Ψηφιακό Μουσείο Επτανησιακής Ιστορίας και Σύγχρονης Εξέλιξης»
Προϋπολογισμός1.500.000,00 €
«…Στόχος του προτεινόμενου έργου, είναι η δημιουργία ψηφιακού μουσείου για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου των Ιονίων Νήσων από την αρχαιότητα έως τον 21 αιώνα μέσα από τη ανάπτυξη πολιτιστικών διαδρομών, τόσο διαχρονικής όσο και θεματικής αφήγησης και σύγχρονων διαδραστικών μεθόδων, όπως της παιγνιοποίησης. Κάθε πολιτιστική διαδρομή θα περιλαμβάνει μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κτίρια, ναούς, μονές, δημόσια καλλιτεχνικά έργα, καθώς και σημεία γενικού
Με τις διαδρομές συνδέονται με μοναδικό τρόπο τα πολιτιστικά αγαθά μεταξύ τους, και επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να κατανοήσει τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία των Ιονίων Νήσων σχετίζοντάς τα παράλληλα με το σύγχρονο κοινωνικό, πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον…».
Την στιγμή που σε όλα τα νησιά του Ιονίου, απουσιάζουν Μουσειακοί χώροι, οι υπάρχοντες παραμένουν ασυντήρητοι, είτε κτυπημένοι από τους σεισμούς είτε όχι, έχουν έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης, είτε παραμένουν κλειστοί είτε λειτουργούν με αυξημένο εισιτήριο. Την στιγμή που οι αρχαιολογικοί χώροι είναι εγκαταλελειμμένοι, χωρίς συντηρήσεις, φύλαξη και προσωπικό και οι περισσότεροι είναι κλειστοί για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ή μόνιμα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση, το 1,5 εκ ευρώ για ψηφιακό Μουσείο.

3. «Πλατφόρμα και Υπηρεσίες Ολιστικής Παρακολούθησης Ιατρικών Δεδομένων & Υγειονομικής Συμπεριφοράς Ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»
Προϋπολογισμός 995.100,00€
«…Περιλαμβάνει την ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας και συμβουλευτικής βάσει συμπεριφορικών μοντέλων και ιατρικών δεδομένων αξιοποιώντας διεθνή βιβλιογραφία, έγκυρες επιστημονικές προσεγγίσεις και τεχνολογίες αιχμής. Η πρόταση στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του συστήματος κοινωνικών ψηφιακών υποδομών, μέριμνας και υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορωνοϊού της COVID-19 ως παράγοντας που εντείνει τα προβλήματα της καθημερινότητας των ηλικιωμένων πολιτών (άτομα άνω των 65ετών), της τοπικής οικονομίας και της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται ευφυείς τεχνολογίες και δράσεις, οι οποίες δύναται να προσφέρουν πολυπληθή εργαλεία για την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επτανησίων, τη διευκόλυνση της επαφής αυτών με τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας…».
Την ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις δομές υγείας των νησιών μας, δεν υπάρχουν δομές πρόληψης, η πρωτοβάθμια δομή υγείας δεν υπάρχει με καταρρέοντα τα Κ.Υ. Την ώρα που υπάρχουν νησιά χωρίς Μ.Ε.Θ., με τεράστιες ελλείψεις ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, που οι αερομεταφορές ασθενών είναι καθημερινό φαινόμενο, θέλει πολιτικό θράσος να δίνεις 1εκ. ευρώ περίπου, για ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης ηλικιωμένων για την βελτίωση τάχα, της υγείας τους.
Οι μόνοι κερδισμένοι από τα 4,5 εκ. ευρώ είναι οι επιχειρήσεις που θα εμπλακούν στην διαδικασία αυτή και μάλιστα με τεράστια κερδοφορία. Μεγάλος χαμένος για άλλη μια φορά ο φτωχός λαός των νησιών μας.
Καλούμε τον λαό να βγάλει συμπεράσματα, η οργή του να γίνει δύναμη και αγώνας. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα, εκεί η προοπτική, εκεί και η λύση. Εκεί καταθέτουμε την δύναμη που μας έδωσαν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους.

ΠΙΝ: Ολοκληρώθηκε η καμπάνια στη Ρώμη, σε εξέλιξη η προβολή στην Αθήνα
ΛΑΣΥ: Η απόσυρση του αιτήματος του ΟΛΚΕ δείχνει τη δύναμη της οργανωμένης δράσης
Η ΠΙΝ εξασφαλίζει 17 εκ. για τη Λευκάδα
ΠΙΝ: Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα
Η ΠΙΝ στη Βουλή: Στρατηγικό σχέδιο, νησιωτικότητα και 6 προτάσεις για ασφαλείς οδικές υποδομές
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σήμερα, η συναυλία της Καποδίστριας στην Άνω Πλατεία
  • Ο Σαράντης Λευθεριώτης, νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα
  • Εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι από τη ΦΕ Μάντζαρος
  • Αλεξάκης: Όταν η ανικανότητα βαφτίζεται αναμόρφωση, τον λογαριασμό τον πληρώνει ο τόπος
  • Όταν τα video games έγιναν μουσική: Μια ξεχωριστή «GAME NIGHT» από το Ωδείο Κερκύρας

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΛΑΣΥ Ιονίων: Για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στους Λάκωνες και τον αποκλεισμό Μακράδων και Κρήνης

25/07/2026

Ο συλλέκτης Γ. Σουρτζίνος παραχώρησε σπάνια συλλογή χαρακτικών στην Περιφέρεια

24/07/2026

Προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Ερείκουσα και Οθωνούς

20/07/2026

Aυτοψία Τρεπεκλή σε έργα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

20/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise