Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    «Πoλιτικός αιφνιδιασμός» o νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης καταγγέλλει ο Γ. Τρεπεκλής
    29/07/2026
    Μπιάγκης: Χωρίς πινακίδες και χωρίς απαντήσεις μας άφησε η κυβέρνηση των «αρίστων»
    29/07/2026
    ΠΙΝ: Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα
    29/07/2026
    ΛΑΣΥ Βορρά: Εσύ με ποια πλευρά είσαι;
    28/07/2026
    “Αναγκαία η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Μεγάρου Καποδίστρια”
    28/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Σύλληψη δύο ανηλίκων για διακίνηση ναρκωτικών στον Λαγανά
    29/07/2026
    Αίσιο τέλος στην αναζήτηση γυναίκας σε μονοπάτι στον Άη Γόρδη
    29/07/2026
    Λευκάδα: Έπιασαν 46χρονο για κλοπή αυτοκινήτου και ναρκωτικά
    29/07/2026
    Κέρκυρα: Εξιχνιάστηκε απάτη με 18χρονο «εισπράκτορα»
    29/07/2026
    Εντοπισμός όπλου στη θάλασσα στο Μεγανήσι
    29/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Νέα επιδρομή συγχωνεύσεων και «κοψίματος» τμημάτων
    29/07/2026
    ΕΛΜΕ: Όσα δεν είδε η Υπουργός Παιδείας στην Κέρκυρα… (video)
    25/07/2026
    Πολυτελές μίνι κρουαζιερόπλοιο στους Παξούς
    24/07/2026
    ΕΛΜΕ: Το «θαύμα» του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
    23/07/2026
    ΕΛΜE: Απαλλακτικές οι πρώτες αποφάσεις για τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς
    23/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Στέφανος Βλασακάκης: «Ινγκερούα: Μέρος Πρώτο – Η Κρυστάλλινη Ασπίδα»
    29/07/2026
    «Percussion Goes to the Movies»: Συναυλία του συνόλου κρουστών της ΦΕΜ
    29/07/2026
    KΚΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κ. Χυτήρη και τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής
    29/07/2026
    Στο «Μικρό Καφέ» η νέα ατομική έκθεση του Παναγιώτη Μαυρόπουλου
    29/07/2026
    Έρχεται το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    28/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο ταλαντούχος Αδαμόπουλος στον ΟΦΑΜ!
    28/07/2026
    Απέκτησε Καζιάνη η ΑΕΛ!
    28/07/2026
    Στο Βαρέζε για το Ευρωπαϊκό Ντούσκος και Διαβάτη!
    28/07/2026
    Λιτσαρδόπουλος, Κουλούρης, Μουμούρης αναχώρησαν για το Παγκόσμιο Κ20
    27/07/2026
    Μετάλλιο και στο μήκος για την Καρύδη
    27/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Κέρκυρα δεν έχει ανάγκη από μαρίνες για mega yacht, έχει ανάγκη από έργα για τις ανάγκες του λαού
    27/07/2026
    Σώπα, μη μιλάς…
    25/07/2026
    Γεώργιος Χ. Σουρτζίνος, η θλίψη του «πατέρα» που αναγκάζεται  να μοιράσει τα «παιδιά» του
    25/07/2026
    Η Κοινωνική Φύση της Ανθρώπινης Δημιουργίας: Από τον Χατζιδάκι στην Τεχνητή Νοημοσύνη
    25/07/2026
    Ακρίβεια και πολιτική σταθερότητα: το πραγματικό διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών
    23/07/2026
Ανάγνωση «Covid free»… ὅσον οὔπω  και οι Παξοί!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΘΡΑ

«Covid free»… ὅσον οὔπω  και οι Παξοί!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΧΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΧΝΟΣ
Δημοσιεύτηκε 22/04/2021
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Πάνω από 1500 άτομα εμβολιάστηκαν- από αυτούς το εν τρίτο περίπου και με την 2η δόση – στα νησιά των Παξών ,σε πληθυσμό 2300 περίπου ατόμων ,φαίνεται πως σε λίγες μέρες ουσιαστικά τα νησιά αυτά , Παξοί και Αντίπαξοι , θα είναι και με την βούλα «Covid free» με ότι συνεπάγεται αυτό για τους μόνιμους κατοίκους και κατά προέκταση και για τον τουρισμό ενώ αξίζουν συγχαρητήρια στο ιατρικό προσωπικό για την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν .
Με βάση αυτή την κατάσταση μπαίνουν στην λίστα με τα νησιά που θα προωθήσει ,ελπίζω να πραγματοποιηθεί σύντομα , η νέα καμπάνια του Ε.Ο.Τ στην παγκόσμια αγορά …free covid Greeks islands και το ίδιο θα πρέπει να πράξει και ο κάθε δήμος και περιφέρεια .
Η φετινή σεζόν λογικά όπως έχουν τα πράγματα θα ξεκινήσει με δυσκολίες, στην πορεία όμως τα πράγματα θα βελτιωθούν , Θα έχουμε μια σταδιακή βελτίωση και θα ξεπεράσουμε τον εθνικό στόχο του 50% των αφίξεων του 2019.
Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος θα παίξουν η σωστή διαφήμιση , τα θετικά σχόλια και οι εντυπώσεις που θα μοιραστούν οι πρώτοι επισκέπτες της χώρα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .
Παράλληλα, θα συμβάλουν η βελτίωση της ψυχολογίας , η πρόοδος των εμβολιασμών κατά του κορωναϊού σε όλη την Ευρώπη, Ρωσία και ΗΠΑ .
Έως σήμερα η ροή των κρατήσεων είναι ομολογουμένως χαμηλή όμως δεν πρέπει να απελπιζόμαστε όσοι εργαζόμαστε στον τουρισμό και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο πανδημία βρίσκεται σε έξαρση παρόλα αυτά, τα εμβόλια κατά του κορωναιού σε συνδυασμό με τα γρήγορα τεστ , μας εγγυώνται τη βελτίωση της κατάστασης, τουλάχιστον προς τα τέλη Ιουνίου και μετέπειτα .
Οι επισκέπτες μας θα έρθουν, όταν αισθανθούν οι ίδιοι ασφαλείς για την ώρα τηρούν όμως στάση αναμονής και δεν προβαίνουν σε κρατήσεις όπως άλλες χρονιές προ covid .
Η σεζόν θα ανοίξει στις 14 Μαΐου σύμφωνα με την κυβέρνηση , όταν οι πρώτοι πελάτες μείνουν ευχαριστημένοι από τη διαμονή τους και τις προσφερόμενες υπηρεσίες και μοιραστούν τη θετική τους εμπειρία θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του ζητούμενου θετικού κλίματος και όλα θα πάρουν το δρόμο τους, εμείς δεν έχουμε λοιπόν, παρά να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να μείνει ευχαριστημένος ο επισκέπτης. Εάν το καταφέρουμε αυτό ,πιστεύω πως από τον Ιούλιο και έπειτα οι αφίξεις θα κυμανθούν σε φυσιολογικά επίπεδα, προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει ο ρυθμός των εμβολιασμένων μέχρι τον Ιούλιο.
Την περσινή χρόνια εφαρμόστηκαν με επιτυχία τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθορίζοντας την όποια σχετική επιτυχία και της σεζόν. Χρειάζονται αναπροσαρμογές στα πρωτόκολλα και ναα γίνουν τώρα που πλέον έχει αποκτηθεί η απαιτούμενη τεχνογνωσία και έχει προσαρμοστεί η λειτουργία των ξενοδοχείων πάνω σε αυτά. Το προσωπικό στον τουρισμό σε μεγαλύτερο βαθμό είναι έμπειρο κι εκπαιδευμένο και δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος . Θα γίνου διορθώσεις στα πρωτόκολλα και θα αφορούν στο σερβίρισμα στο μπουφέ κ.α άλλα δεν θα υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα .
Η Ευρώπη τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στη δίνη του τρίτου κύματος. Πέρυσι ξεκινήσαμε τον Ιούλιο μήνα και φτάσαμε να έχουμε καλές πληρότητες έως και τα τέλη Σεπτέμβριου .κάπως έτσι θα κινηθούν τα πράγματα κι εφέτος.
Φέτος Θα ξεκινήσουμε μέσα Μάιου, ένα μήνα νωρίτερα κι από εκεί και πέρα θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να μείνουν οι επισκέπτες με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σύμφωνα με τα πανευρωπαϊκά ΜΜΕ είναι μεγάλη η επιθυμία των Ευρωπαίων να επισκεφθούν την Ελλάδα , διστάζουν φυσικά ακόμη και είναι φυσιολογικό , το ποσοστό των εμβολιασμένων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι ακόμη για λίγο χαμηλό. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, τόσο πιο ευνοϊκά θα επηρεάζεται η ψυχολογία .

Επίσης φέτος όλα τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν ενώ την περσινή χρονιά δεν άνοιξαν ούτε τα μισά που σημαίνει περισσότερα κρεβάτια διαθέσιμα με λιγότερους πελάτες από το 2019 . Φυσικά από τους ξενοδόχους τηρείτε στάση αναμονής ακόμη , τέτοια εποχή με φυσιολογική χρόνια είχε πουληθεί πάνω από το 50 % αυτό πλέον δεν ισχύει γιατί η αβεβαιότητα προβληματίζει .
Εάν προσέξουμε όλοι μας , εάν ενεργήσουμε με υπευθυνότητα και τηρούμε τα μέτρα προστασίας, μπορούμε να επιστρέψουμε γρήγορα στο πράσινο ως χώρα παρουσιάζοντας μία εντελώς διαφορετική επιδημιολογική εικόνα η όποια θα είναι το ¨όπλο¨ μας στην τουριστική προβολή .
Η Ελλάδα στοχεύει στο 50% των τουριστικών αφίξεων του 2019, πράγμα που είναι εφικτό εφόσον ανοίξουμε στα μέσα Μαΐου. Όσον αφορά τις τιμές φαίνεται να είναι ίδιες με τις περσινές, ίσως και με μερική μείωση λόγω του μεγάλου αριθμού προσφερόμενων κλινών αναλογικά με την ζήτηση .
Μέσα στην περσινή κρίση επανεξετάσαμε κάποια θέματα ,
πήραμε κάποια μαθήματα, βελτιωθήκαμε και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ,κάθε κρίση μπορεί να λειτουργήσει ως ευκαιρία για σκέψη και νέο σχεδιασμό .
Ξεκινάμε από τα δύσκολα και φέτος αλλά η σκληρή δουλειά , ο υψηλός επαγγελματισμός και λίγη τύχη θα έχουμε ανοδική πορεία, πράγμα που θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε από μία καλύτερη βάση την επόμενη χρονιά .Πίστη και σκληρή δουλειά ας είναι τα όπλα μας και όλα θα πάνε κατ΄ευχήν.

 

Ναύλωση σκαφών: Ευτράπελα και οφέλη
Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση, οι δασικοί χάρτες…
Το Υπουργείο παίρνει από τους Δήμους τα λιμάνια
Ο ταχύς εμβολιασμός ο καλύτερος σύμμαχος στην τουριστική προβολή της χώρα μας
Υδατοδρόμια και υδροπλάνα: Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι…
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • «Πoλιτικός αιφνιδιασμός» o νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης καταγγέλλει ο Γ. Τρεπεκλής
  • «Τέλος» το χαρτονόμισμα 500 ευρώ
  • Στέφανος Βλασακάκης: «Ινγκερούα: Μέρος Πρώτο – Η Κρυστάλλινη Ασπίδα»
  • «Percussion Goes to the Movies»: Συναυλία του συνόλου κρουστών της ΦΕΜ
  • Σύλληψη δύο ανηλίκων για διακίνηση ναρκωτικών στον Λαγανά

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Μαρίνες, μοχλοί ανάπτυξης και ευημερίας

23/12/2020

Η επιθετική ψηφιακή τουριστική προβολή “το φιλί της ζωής” στην προβολή του προορισμού

14/12/2020

Ώρα μηδέν για τον κλάδο της εστίασης

03/12/2020

Στοχευμένα μέτρα για την ανάπτυξη

30/11/2020
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise