Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Μια παλέτα νερά από τη ΔΗΜΤΟ Βορρά στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο
    22/09/2026
    ΛΑΣΥ Ιονίων: «Γυμνή» από έργα υποδέχεται η Κέρκυρα τις βροχές
    22/09/2026
    Μπιάγκης: Τα νταμάρια στον Τρουμπέτα ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής
    22/09/2026
    Αναβολή της εκδήλώσης της ΔΕΕΠ
    22/09/2026
    H Περιφέρεια συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Παρίσι
    22/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Φωτιά σε πολυκατοικία στο Κανόνι από πτώση κεραυνού
    23/09/2026
    Απεγκλωβισμός τραυματία μετά από ατύχημα στους Λιαπάδες
    23/09/2026
    ekav-asthenoforo
    Τραγική κατάληξη για ηλικιωμένο τουρίστα σε βραχώδη ακτή της Κέρκυρας
    22/09/2026
    Ένωση Συλλόγων Γονέων: Συνέλευση το Σάββατο στο ΕΚΚ
    22/09/2026
    Kέρκυρα: 574 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια εβδομάδα
    22/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΕΛΜΕ για το έγγραφο της ΔΔΕ Κέρκυρας
    22/09/2026
    ΕΛΜΕ: Όχι στα καταστροφικά σχέδια για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
    22/09/2026
    ΣΕΠΕ: Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας
    22/09/2026
    ΟΛΚΕ: Τέλος οι Αλυκές λόγω καθυστέρησης, νέα λύση για Μαρίνα και προειδοποίηση για ρήτρες
    16/09/2026
    Εμπορικός Σύλλογος: Τροποποίηση του θερινού ωραρίου
    16/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2026 στο Μουσείο Καποδίστρια
    22/09/2026
    Η μάχη του Σκάρπωνα και η ψυχή της Κέρκυρας  «ζωντάνεψαν» το Νέο Φρούριο
    22/09/2026
    «Από την Γκαντάρα στο Μπαμιγιάν: Γέφυρες Πολιτισμού και Σκιές Καταστροφής»
    22/09/2026
    Τατιάνα Κονοπλιώβα: Όταν το βιβλίο γίνεται κοινός τόπος για όλη την οικογένεια 
    22/09/2026
    Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών (Pics)
    21/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ήττα και αποκλεισμός για τον ΟΦΑΜ, στα Γιάννενα!
    20/09/2026
    Το γήπεδο του Περιβολίου εκπέμπει SOS!
    17/09/2026
    Στο ευρωπαϊκό U23 η Ασημοπούλου, στο παγκόσμιο Masters ο Μαζαράκης
    17/09/2026
    Την Κυριακή, στη “μάχη” του Ερασιτεχνών ο ΟΦΑΜ!
    17/09/2026
    Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας υποδέχθηκε τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο!
    16/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Mε την πρώτη βροχή εμφανίστηκαν ξανά τα προβλήματα
    22/09/2026
    Μαρίνα Mega Yacht Κέρκυρας: πώς ένα mega-έργο εξελίσσεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας
    22/09/2026
    Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού
    22/09/2026
    Η Κέρκυρα χρειάζεται ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης -δεν χρειάζεται περισσότερους επισκέπτες χωρίς υποδομές
    21/09/2026
    Υπερτουρισμός: Η ‘ανάπτυξη’ που καταναλώνει τη χώρα
    20/09/2026
Ανάγνωση Μπιάγκης: Στηρίξτε τους εργαζόμενους των εποχικών επιχειρήσεων
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπιάγκης: Στηρίξτε τους εργαζόμενους των εποχικών επιχειρήσεων

Μετά από αλλεπάλληλες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και χωρίς να έχει λάβει κάποια απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης έφερε στην Βουλή με την μορφή της Επίκαιρης Ερώτησης το ζήτημα «των Μέτρων Στήριξης εργαζομένων σε επιχειρήσεις εποχικού χαρακτήρα».

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 08/02/2021
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Μετά από αλλεπάλληλες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και χωρίς να έχει λάβει κάποια απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης έφερε στην Βουλή με την μορφή της Επίκαιρης Ερώτησης το ζήτημα «των Μέτρων Στήριξης εργαζομένων σε επιχειρήσεις εποχικού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπιάγκη:

Η Επίκαιρη συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Δευτέρας 8-2-2021 με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου.
Στην αρχή της Επίκαιρης Ερώτησής του, ο Βουλευτής τόνισε ότι: «Η πανδημία χτύπησε συνολικά την κοινωνία και την οικονομία μας. Ο πιο βαριά «ασθενής, όμως, δεν είναι άλλος από τον κλάδο του τουρισμού. Χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό έχασαν την «εποχικότητα» γιατί ο συγκεκριμένος Νόμος προβλέπει συγκεκριμένη ποσόστωση επί του συνολικού εργατικού δυναμικού ανά επιχείρηση μεταξύ μόνιμου και μη ανθρωπίνου δυναμικού και συγκεκριμένο χρόνο λειτουργίας. Μεταξύ άλλων, να σας αναφέρω ότι η ρύθμιση αυτή συμπεριλαμβάνει πολλά επαγγέλματα όπως π.χ. τους εργαζόμενους στα αφορολόγητα, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων, τους εργαζόμενους «εργαζόμενους της πρώτης γραμμής» , δηλαδή τους εργαζόμενους των τουριστικών γραφείων, αυτοί που πρώτοι «σήκωσαν το βαρύ φορτίο» για την επανεκκίνηση του τουρισμού και αυτούς πάλι θα τους ξανά χρειαστούμε «αύριο» για να κάτσουν σε θέση αιχμής, αυτοί οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.
Οι ξεναγοί, επίσης, που έχουν λάβει μόνο 3 μήνες επίδομα ανεργίας και παρά τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για την καταβολή της αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σχετική ΚΥΑ. Η Κυβέρνηση, εάν πράγματι το επιθυμεί, θα βρει σχετική λύση, όπως έχει πράξει άλλωστε κατά το παρελθόν, με τρανταχτό και χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της Thomas Cook, όπου η Κυβέρνηση εξαίρεσε επιχειρήσεις και εργαζόμενους συνεργαζόμενους με την πτωχευμένη εταιρεία προκειμένου να μην χάσουν τον χαρακτηρισμό της «εποχικότητας». Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση όταν επιθυμεί, δείχνει και την ανάλογη «ευαισθησία» και τα απαιτούμενα «αντανακλαστικά» και προχωράει στις απαραίτητες ενέργειες. Στην περίπτωση, όμως, των παραπάνω εργαζομένων που σας ανέφερα, έχει περάσει ήδη 1,5 χρόνος, οι οποίοι περίμεναν εναγωνίως ένα ελάχιστο επίδομα για να περάσουν τις γιορτές. Έτσι, όπως πάμε δεν θα κάνουν ούτε Πάσχα και σας ερωτώ, λοιπόν: εάν σκοπεύετε να προχωρήσετε στη θέσπιση Νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος εργασίας, σε επιχειρήσεις συναφή με τον τουρισμό ((π.χ. επιχειρήσεις τουρισμού, επισιτισμού, αεροδρόμια, λιμάνια, τελωνειακούς σταθμούς κ.α.) ξεπερνώντας το αντικειμενικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον χαρακτηρισμό των επιχειρήσεων που εργάζονται ως «τουριστικές» (ποσοστό εργαζομένων-χρόνος λειτουργίας), όπως επίσης και θα εκδώσετε και την αντίστοιχη ΚΥΑ για να λάβουν οι ξεναγοί το επίδομα ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2020;».
Επίσης, στην Δευτερολογία του, ο Βουλευτής τόνισε ότι: «Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις συναφείς με τον τουρισμό και δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Γι’ αυτούς, λοιπόν, τους εργαζόμενους, δεν έχετε προβλέψει ούτε καν να τους βοηθήσετε και δη στην περίοδο των εορτών. Και για τους ξεναγούς σας ανάφερα εκτενώς την «υποσχόμενη» ΚΥΑ από τον Πρωθυπουργό. Σας αναφέρω συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, οι οποίοι πραγματικά πλήττονται βαριά. Προσέξτε μόνο μέχρι να ολοκληρώσετε την επεξεργασία των σκέψεων σας, μην έχει αποβιώσει. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Το Κίνημα Αλλαγής σας έχει καταθέσει αλλεπάλληλες Κοινοβουλευτικές Παρεμβάσεις, και Τροπολογίες και Ερωτήσεις για το θέμα αυτό. Σας καταθέτω κι εγώ στα Πρακτικά σειρά Επιστολών, Αναφορών για να δείτε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση. Είναι άνθρωποι που τους έχετε ξεχάσει και δεν αντιπολιτευόμαστε αυτή τη στιγμή αν τους δίνετε λίγα ή πολλά αλλά δεν έχουν λάβει απολύτως τίποτα, ουδεμία οικονομική ενίσχυση. Αυτοί οι άνθρωποι περιμένουνε να τους δώσετε μία ελπίδα, λίγο φως στο τούνελ, μία διέξοδο σε αυτό που αντιμετωπίζουν. Έχει να κάνει με την επιβίωσή τους. Τους οφείλετε μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση».
Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου ήταν ασαφής, γενικός και αόριστος ως προς τις απαντήσεις του, χωρίς να δίνει διευκρινίσεις ως προς το τι μέλλει γενέσθαι εν τέλει με τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις «εποχικού χαρακτήρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιάγκης: Τα νταμάρια στον Τρουμπέτα ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής
Μπιάγκης: Ο Κώστας Γεωργάκης άφησε την τελευταία του πνοή στο βωμό ενός δικαιότερου κόσμου
Ο Μπιάγκης φέρνει στη Βουλή το πρόβλημα των απορριμμάτων στο νότο
Ερώτηση Μπιάγκη για τα προβλήματα της παιδείας στην Κέρκυρας
Μπιάγκης: Να γίνει δεκτό το αίτημα του Εργατικού Κέντρουγια τον εξοπλισμό της πρώην Εργατικής Εστίας

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Φωτιά σε πολυκατοικία στο Κανόνι από πτώση κεραυνού
  • Απεγκλωβισμός τραυματία μετά από ατύχημα στους Λιαπάδες
  • Τραγική κατάληξη για ηλικιωμένο τουρίστα σε βραχώδη ακτή της Κέρκυρας
  • Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2026 στο Μουσείο Καποδίστρια
  • Μια παλέτα νερά από τη ΔΗΜΤΟ Βορρά στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

Τελευταία σχόλια

  1. Κερκυραιος πολιτης στο H Περιφέρεια συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Παρίσι
  2. Ελένη στο Κέρκυρα: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ρεύμα τις επόμενες ημέρες
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Δρυ: «Λεφτά υπάρχουν», 270.000 ευρώ για δύο ημέρες «πολιτισμού»
  4. ΣΠΥΡΊΔΩΝ ΚΟΣΚΙΝΆΣ στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  5. Αγγελος Σπιτιερης στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Μπιάγκης: Οι πληγές του εμπρησμού παραμένουν ανοικτές

14/09/2026

Χρηματοδότηση για την παράκαμψη Μπενιτσών ζητά ο Μπιάγκης

09/09/2026

Μπιάγκης: Το ΠΑΣΟΚ, πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων

03/09/2026

Μπιάγκης: 2,5 χρόνια χωρίς επισιτιστική βοήθεια οι 2.500 δικαιούχοι ωφελούμενοι στα Ιόνια

02/09/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise