Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
    28/08/2026
    Νέα πρόστιμα για σκουπίδια εκτός κάδων και οχήματα που εμποδίζουν την αποκομιδή
    28/08/2026
    Διευρύνεται το δίκτυο ανακύκλωσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες
    28/08/2026
    Γκίκας: Πρoχωρά η μετεγκατάσταση των καρνάγιων στον Ποταμό
    27/08/2026
    Aυλωνίτης: Για την Έλενα Ακρίτα και την αδιανόητη μικροπρέπεια του καθεστώτος…
    27/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε 70χρονο για καύση απορριμμάτων στην Κέρκυρα
    28/08/2026
    Νέος Επίσκοπος Σύρου αναλαμβάνει ο Γεώργιος Αλτουβάς
    28/08/2026
    Θλίψη στην Κέρκυρα για την απώλεια του 34χρονου Ν. Κάντα
    28/08/2026
    Έφτασε τους 40°C η θερμοκρασία στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας
    28/08/2026
    Yψηλός, ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
    28/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετoχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
    28/08/2026
    Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα
    28/08/2026
    «Όχι» του Επιμελητηρίου στη μετατροπή του Parking σε χώρο καρνάγιων
    28/08/2026
    Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
    27/08/2026
    Ψήφισμα του Επιμελητηρίου για την απώλεια του Γιώργου Χονδρογιάννη
    26/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Επιστρέφει για πέμπτη χρονιά το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης
    28/08/2026
    Νέα Δωρεά των αδελφών Κουρκουμέλλη-Ροδόσταμου στην Αναγνωστική Εταιρία
    28/08/2026
    «Στo φως του φεγγαριού» στο Μουσείο Καποδίστρια
    27/08/2026
    Κέρκυρα: Με Al Bano, το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    27/08/2026
    Μουσική εκδήλωση «Corfu by Slide» με σύγχρονα έργα για τρομπόνι και πιάνο
    27/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
    28/08/2026
    Παγκόσμιο: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά του σκιφ
    28/08/2026
    Aποσύρεται από το πρωτάθλημα η Αναγέννηση Περιβολίου
    27/08/2026
    Έκτη θέση στον ημιτελικό για τη Διαβάτη στο Άμστερνταμ
    27/08/2026
    Στο τεχνικό επιτελείο του ΟΦΑΜ ο Ανδρέας Ζήκος
    27/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Φρέσκα κoυλούρια πουλά ο κουλουράς!
    28/08/2026
    Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
    27/08/2026
    Ανύπαρκτη κυβερνητική αυτογνωσία, απίστευτη αλαζονεία και διαφθορά
    27/08/2026
    H έρπουσα επέκταση των αυθαίρετων καταλήψεων δημοσίων χώρων
    26/08/2026
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
Ανάγνωση Συμβολική κινητοποίηση στην Αχαράβη ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβολική κινητοποίηση στην Αχαράβη ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών

Η Ομάδα Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ, πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση  στο Δημαρχείο Βόρειας Κέρκυρας στην Αχαράβη, με αφορμή τις καταγγελίες για κακοποίηση γυναικών που έχουν δημοσιοποιηθεί αυτές τις μέρες.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 28/01/2021
Κοινοποίηση
4 λεπ. ανάγνωση

Η Ομάδα Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ, πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση  στο Δημαρχείο Βόρειας Κέρκυρας στην Αχαράβη, με αφορμή τις καταγγελίες για κακοποίηση γυναικών που έχουν δημοσιοποιηθεί αυτές τις μέρες.

Όπως αναφέρει η Ομάδα:
Σκοπός να φωτιστούν οι αιτίες της κακοποίησης και της βίας κατά των γυναικών, που συνδέονται άρρηκτα με τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες που κυριαρχεί ο ανταγωνισμός, ο ατομισμός, οι αναχρονιστικές αντιλήψεις. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες εξαναγκάζουν τις νέες γυναίκες, να σιωπούν για την πολύμορφη βία που δέχονται. Για τον εργοδοτικό εκβιασμό με την απειλή της απόλυσης, τους εκβιασμούς από προϊστάμενους, διευθυντές ή άλλους “ισχυρούς παράγοντες” στη δουλειά, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό… Με ενδιαφέρον δέχτηκαν οι εργαζόμενες την ανάλογη ανακοίνωση που μοιράστηκε και προβληματίστηκαν.
Την απαίτηση ν’ ανοίξει άμεσα ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών στην Κέρκυρα, που σταμάτησε τη λειτουργία του από τον προηγούμενο Νοέμβρη, εξέφρασαν στη συνάντηση με το δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρη και τους αντιδημάρχους κυρία Κόκκαλη και κύριο Κουτσούρη. Ο ξενώνας έκλεισε επειδή δεν εξασφαλίστηκαν οι πόροι λειτουργίας του από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν προσέλαβαν προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας. Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) επαφίενται στα προγράμματα ΕΣΠΑ, με ημερομηνία λήξεως. Έτσι κατέληξε να κλείσει ο ξενώνας, αφήνοντας πολλές γυναίκες αβοήθητες.

Το αίτημα να θα στηριχθεί από την κεντρική και την τοπική διοίκηση η κάθε γυναίκα, για να αντισταθεί, να αποκρούσει, να καταγγείλει τη βία κάθε μορφής, τις οικονομικές πιέσεις και εκβιασμούς, τη σεξουαλική κακοποίηση, την ενδοοικογενειακή βία, τέθηκε από την Τζένη Σκέμπρη, πρόεδρο της Ομάδας μας, που παρέθεσε και τα υπόλοιπα αιτήματα. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (κοινωνικές υπηρεσίες, τηλεφωνικές γραμμές SOS κ.ά.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Σχολικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στις σχολικές μονάδες, ώστε να ενημερώνουν και να προλαμβάνουν φαινόμενα βίας και κοινωνικής δυσλειτουργίας στην οικογένεια και στο σχολείο. Κρατική χρηματοδότηση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ώστε να μην εξαρτάται από χορηγούς και παράγοντες, ούτε από τη δυνατότητα των οικογενειών να πληρώσουν για την άθληση των παιδιών τους. Αυστηρός κρατικός έλεγχος όσων ασχολούνται με παιδιά και νέους.
Στα αιτήματα συμφώνησαν και οι παριστάμενοι, είπαν ότι είναι ώριμη ανάγκη των καιρών να πραγματοποιηθούν αλλά οι ίδιοι δήλωσαν αδυναμία να τα πραγματοποιήσει ο Δήμος ενώ παρέπεμψαν στην κοινωνική υπηρεσία και το κοινωνικό παντοπωλείο, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Δήμου και ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα συνεννοηθεί με την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας για την άμεση επαναλειτουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.
Δηλώσεις έκανε ο Θανάσης Μουζακίτης, από τη διοίκηση του σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού και ξενοδοχείων Κέρκυρας, που μίλησε για την εργοδοτική βία, τους εκβιασμούς ακόμα και την παρενόχληση που δέχονται οι εργαζόμενες και καταδίκασε τις αισχρές δηλώσεις συνδικαλιστή από τη Ρόδο. Τέλος κάλεσε τις γυναίκες να μην φοβούνται και να συσπειρώνονται στα ταξικά σωματεία και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα για να μπορούν να αγωνιστούν για όλες τις πλευρές της ζωής τους.

Το αστυνομικό τμήμα Καρουσάδων επισκέφτηκαν στη συνέχεια και έθεσαν στον αξιωματικό υπηρεσίας δύο θέματα. Πρώτον την αντίθεσή τους στην παρουσία της αστυνομίας στην συμβολική δράση που μόλις είχε πραγματοποιηθεί και δεύτερον την ανάγκη να προστατεύονται οι γυναίκες-θύματα βίας. Η αστυνομία πρέπει να επιλαμβάνεται χωρίς ολιγωρία σε περιστατικά βίας για την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των θυμάτων, τόνισαν οι συναγωνίστριες και ζήτησαν να οριστεί συνάντηση με τον διοικητή.

Έρχεται διακοπή ρεύματος στην Αχαράβη…
Έρχεται πολύωρη διακοπή ρεύματος στην Αχαράβη
Περπάτησαν στο βορρά για την υποστήριξη του προγράμματος Α. Μουζακίτη
Έντονη καταιγίδα χτύπησε την Αχαράβη (video)
Νεκρός ηλικιωμένος στη θάλασσα της Αχαράβης
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
  • Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε 70χρονο για καύση απορριμμάτων στην Κέρκυρα
  • Παγκόσμιο: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά του σκιφ
  • Συμμετoχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
  • Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  2. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  4. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  5. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Photostory: Η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορευτικών Συγκροτημάτων

26/06/2025

Λάμψη από πανέμορφες Ferrari στην Αχαράβη (Pics)

14/05/2025

Φωτιά σε σκέπη σπιτιού στην Αχαράβη

04/02/2025

Χριστούγεννα με την Μουσική στην Πλατεία Δημαρχείου στην Αχαράβη

19/12/2024
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise