Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: Αποχαιρετισμός στη συντρόφισσα Χριστίνα Λούβρου
    24/09/2026
    Mπιάγκης: Η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής είναι και δημογραφική πολιτική
    24/09/2026
    Ημερίδα προβολής / εγκαίνια έργου «Δομής Καινοτομίας Ιονίων Νήσων»
    24/09/2026
    Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την 110η επέτειο από την αποβίβαση του σερβικού στρατού
    24/09/2026
    Την Παρασκευή συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή στην Ιόνιο Βουλή
    24/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    aivatidis
    Διαψεύδει την αναστολή λειτουργίας της ιατροδικαστικής ο Αϊβατίδης
    24/09/2026
    Nοσοκομείο: Παραιτήθηκε ο Δ/ντης της Γαστρεντερολογικής Χ. Παυλίδης μετά από 16 χρόνια
    24/09/2026
    istioforo
    Αίσιο τέλος για τους επιβάτες ιστιοφόρου που κόλλησε στα ρηχά στην Λευκίμμη
    24/09/2026
    Συνέλαβαν oδηγό φορτηγού για οδήγηση χωρίς δίπλωμα
    24/09/2026
    Συνελήφθη ανήλικος με κλεμμένη μοτοσυκλέτα στην Κέρκυρα
    24/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ για συνάντηση με Δήμαρχο: Πλήρης αδιαφορία για τα προβλήματα των σχολείων
    24/09/2026
    Η ΕΛΜΕ για το έγγραφο της ΔΔΕ Κέρκυρας
    22/09/2026
    ΕΛΜΕ: Όχι στα καταστροφικά σχέδια για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
    22/09/2026
    ΣΕΠΕ: Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας
    22/09/2026
    ΟΛΚΕ: Τέλος οι Αλυκές λόγω καθυστέρησης, νέα λύση για Μαρίνα και προειδοποίηση για ρήτρες
    16/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «ΦΥΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – Από την Κέρκυρα στο Πανελλήνιο και την υφήλιο»
    24/09/2026
    Tο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ι. Καποδίστρια
    24/09/2026
    Το Μουσικό Σχολείο ευχαριστεί τη Φιλαρμονική Γαστουρίου
    24/09/2026
    Η Φιλαρμονική Σκριπερού στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της Ναυμαχίας της Αγκάλης
    23/09/2026
    Eπετειακή εκδήλωση μνήμης για τον Ι. Καποδίστρια από την Κερκυραϊκή Πρωτοβουλία
    23/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Tην Κυριακή, σέντρα για ΑΕΛ και ΟΦΑΜ!
    24/09/2026
    Ο Κρεμπούνης, στην ανδρική ομάδα του Ιονίου!
    24/09/2026
    AΕΛ: Μια ομάδα που θα τρέχει, θα παλεύει και θα διεκδικεί…
    23/09/2026
    Δυο κολυμβητές του ΝΑΟΚ στους επίλεκτους της ΚΟΕ
    23/09/2026
    Ήττα και αποκλεισμός για τον ΟΦΑΜ, στα Γιάννενα!
    20/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η «Γιάρδα» ζητά τη θέση της στον πολιτιστικό χάρτη της Κέρκυρας
    24/09/2026
    Mε την πρώτη βροχή εμφανίστηκαν ξανά τα προβλήματα
    22/09/2026
    Μαρίνα Mega Yacht Κέρκυρας: πώς ένα mega-έργο εξελίσσεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας
    22/09/2026
    Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού
    22/09/2026
    Η Κέρκυρα χρειάζεται ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης -δεν χρειάζεται περισσότερους επισκέπτες χωρίς υποδομές
    21/09/2026
Ανάγνωση Γκίκας: Ο Προϋπολογισμός του 2021 είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για την υπέρβαση της κρίσης
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίκας: Ο Προϋπολογισμός του 2021 είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για την υπέρβαση της κρίσης

Ομιλία για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021 πραγματοποίησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου διεξάγεται η πενταήμερη συζήτηση του Προϋπολογισμού η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με την ψήφισή του.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 14/12/2020
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ομιλία για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021 πραγματοποίησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου διεξάγεται η πενταήμερη συζήτηση του Προϋπολογισμού η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με την ψήφισή του.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό από το γραφείο του βουλευτή:
Ο Στέφανος Γκίκας ξεκίνησε την ομιλία του σημειώνοντας ότι ο Προϋπολογισμός του 2021 θα μείνει στην κοινοβουλευτική μνήμη για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί καταρτίζεται εν μέσω μίας παγκόσμιας υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Δεύτερον, επειδή βρισκόμαστε σε μία περίοδο «όπου τα Εθνικά θέματα βρίσκονται σε ιδιαίτερη καμπή, η Τουρκία επί πολλούς μήνες αμφισβητεί τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται από τον Μάρτιο σχεδόν συνεχώς σε κατάσταση άμεσης επιχειρησιακής ετοιμότητας.»
Υπογράμμισε ότι ο Προϋπολογισμός αντιμετωπίζει και τα δύο ζητήματα με εμπεριστατωμένο και δραστικό τρόπο.
Ο Βουλευτής υπενθύμισε ότι πέρσι στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2020 είχε προτείνει τον τριπλασιασμό των εξοπλιστικών δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Προϋπολογισμός 2021 επενδύει στην Άμυνα και στην Ασφάλεια της Χώρας και τετραπλασιάζει τις εξοπλιστικές δαπάνες. «Πρόκειται για σωστή και αναγκαία απόφαση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε.
Αναφερόμενος στην ομιλία του Τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε πλάτη και έδωσε προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων», ο Στέφανος Γκίκας αναρωτήθηκε «ποια πλάτη και ποια προτεραιότητα;».
Εξήγησε ότι υπάρχουν ερωτήματα ως προς την προτεραιοποίηση των λίγων προγραμμάτων εκσυγχρονισμού που προωθήθηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν η επιλογή να προτιμηθεί ο εκσυγχρονισμός των παροπλισμένων Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Ρ3-Β, αντί να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός μέσης ζωής των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.
«Αυτά τα οποία αναφέρεται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν είναι σωστό αυτό, όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ότι αφορά στο υγειονομικό σκέλος της πανδημίας, ο Στέφανος Γκίκας τόνισε ότι η Κυβέρνηση πραγματοποίησε περισσότερες από 7.000 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού επικουρικού προσωπικού, ενώ υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ ανά την Επικράτεια. Παράλληλα, ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας ενισχύθηκε με επιπλέον 800 εκατ. Ευρώ φέτος.
Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε επίσης στην στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση στους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Κυβέρνηση άπλωσε ένα δίχτυ προστασίας για όλους τους πληττόμενους: εργαζόμενους, επιχειρήσεις, ανέργους, δανειολήπτες, ιδιοκτήτες ακινήτων κ.α.» Επεσήμανε ότι έγιναν 62 παρεμβάσεις αξίας 24 δις Ευρώ, με τις οποίες καλύφθηκαν κατά το μέτρο του δυνατού οι ανάγκες της κοινωνίας και των επιχειρήσεων.
Ανέφερε, ότι μόνο στον Νομό Κερκύρας διατέθηκαν πάνω 150 εκατ. Ευρώ μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων ρευστότητας, «τα οποία έδωσαν μία ανάσα στην πληττόμενη οικονομία του νησιού», ενώ σε όλη τη Χώρα διατέθηκαν πάνω από 11 δις για την ενίσχυση της ρευστότητας.
Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι ο Προϋπολογισμός του 2021 διαθέτει 7,5 δις Ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Ο Στέφανος Γκίκας εστίασε επιπλέον στο γεγονός, ότι η Κυβέρνηση συνέχισε το μεταρρυθμιστικό της έργο, αφού ψηφίστηκαν από τη Βουλή κρίσιμοι νόμοι που θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της Οικονομίας. Σημείωσε ότι αυτή η επιλογή της Κυβέρνησης χαίρει διεθνούς αποδοχής, αφού εν μέσω δεύτερου lockdown η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, η Χώρα δανείζεται με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια στις αγορές, ενώ παρά την πανδημία, σημαντικές διεθνείς εταιρείες επενδύουν στην Ελλάδα. «Πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελληνική Κυβέρνηση και προς τις προοπτικές ανάπτυξης της Χώρας», κατέληξε.
Σε ότι αφορά στους φόρους, ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι ο υπό ψήφιση Προϋπολογισμός δεν αυξάνει τους φόρους, αφού ενσωματώνει μόνο μειώσεις φόρων. Τον περιέγραψε ως «φιλο-επενδυτικό» που υπολογίζει τους αστάθμητους παράγοντες, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιόδου και για αυτό είναι ευέλικτος.
«Με ευελιξία, αποτελεσματικότητα, μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή προοπτική, καθίσταται κρίσιμο και χρήσιμο εργαλείο για την υπέρβαση της κρίσης», κατέληξε καλώντας τους Βουλευτές να υπερψηφίσουν τον Προϋπολογισμό του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Γκίκας για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας
Γκίκας: Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά δίπλα στη Γαύδο
Γκίκας: Σε τροχιά υλοποίησης το νέο κτίριο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών
Οι κερκυραϊκές παρουσίες στην… πολιτική ΔΕΘ (φωτορεπορτάζ)
Γκίκας: Πακέτο παρεμβάσεων 2,2 δισ. ευρώ στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Tην Κυριακή, σέντρα για ΑΕΛ και ΟΦΑΜ!
  • ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: Αποχαιρετισμός στη συντρόφισσα Χριστίνα Λούβρου
  • Ο Κρεμπούνης, στην ανδρική ομάδα του Ιονίου!
  • Διαψεύδει την αναστολή λειτουργίας της ιατροδικαστικής ο Αϊβατίδης
  • Mπιάγκης: Η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής είναι και δημογραφική πολιτική

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Γάκης στο Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού
  2. Κερκυραιος πολιτης στο H Περιφέρεια συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Παρίσι
  3. Ελένη στο Κέρκυρα: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ρεύμα τις επόμενες ημέρες
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Δρυ: «Λεφτά υπάρχουν», 270.000 ευρώ για δύο ημέρες «πολιτισμού»
  5. ΣΠΥΡΊΔΩΝ ΚΟΣΚΙΝΆΣ στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γκίκας: 2,3 δισ. για τον ενεργειακό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό των Νησιών

03/09/2026

Παραχωρούνται οι εγκαταστάσεις στον ΝΑΟΚ με απόφαση του υπ. Οικονομικών

02/09/2026

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τη μαρίνα της Ημερολιάς

02/09/2026

Οπλίτης γιατρός στο Μαθράκι

02/09/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise