Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στο στόχαστρο Αυλωνίτη οι Γεωργιάδης – Πατούλης: Ανοχή σε VIP κλινικές που λειτουργούν κάτω από τη μύτη τους!
    10/09/2026
    Υδραίου: Σε τροχιά υποβάθμισης οι παιδικοί σταθμοί και οι σχολικές υποδομές του Δήμου μας!
    10/09/2026
    ΑΝΑΣΑ: Το μετέωρο βήμα του ΝΑΟΚ οι πανηγυρισμοί και οι ευχαριστίες
    10/09/2026
    Χρηματοδότηση για την παράκαμψη Μπενιτσών ζητά ο Μπιάγκης
    09/09/2026
    Αλεξάκης: Τα σκουπίδια δεν είναι «έκτακτο πρόβλημα», αλλά ευθύνη της Δημοτικής Αρχής
    09/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αιχμές Αυλωνίτη για ακρίβεια, στέγη και μισθούς εκπαιδευτικών στην αφετηρία της σχολικής χρονιάς
    11/09/2026
    Αγιασμοί στα σχολεία της Κέρκυρας (φωτορεπορτάζ)
    11/09/2026
    Μήνυμα Καββαδία για τη νέα σχολική χρονιά με αιχμές για ελλείψεις και υποδομές
    11/09/2026
    Μήνυμα Τρεπεκλή για τη νέα χρονιά με αιχμή τις ίσες ευκαιρίες στα νησιά
    11/09/2026
    Ιστορική χρονιά για τη Βόρεια Κέρκυρα με την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου
    11/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΕΛΜΕ για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
    10/09/2026
    Σχεδόν 1,5 εκ. στο Δήμο από το τέλος κρουαζιέρας
    09/09/2026
    school
    ΣΕΠΕ: Άμεση κάλυψη των κενών ΤΩΡΑ!
    09/09/2026
    Η ΕΛΜΕ ετοιμάζει παρέμβαση στη ΔΔΕ
    07/09/2026
    Απόλυτη απαγόρευση κατασκευών στα 25 μέτρα από το κύμα
    04/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
    10/09/2026
    Οι Φιλαρμονικές Καποδίστριας και Σιναράδων στη Συνάντηση Φιλαρμονικών Δρόμου στη Λευκάδα
    10/09/2026
    Τιμήθηκε από τον Δήμο η Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» για τον θρίαμβό της στη Σουηδία
    08/09/2026
    Ακροάσεις νέων μελών της Μικτής Χορωδίας Θ. Φλαγγίνης
    08/09/2026
    «Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες»
    08/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκτός Κυπέλλου Ερασιτεχνών η ΑΕ Λευκίμμης
    10/09/2026
    Στις 24/10 η πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ: Η κλήρωση για τις ομάδες της Κέρκυρας
    09/09/2026
    Τιμά τον Χάρη Παπαγεωργίου η ΓEK
    09/09/2026
    Εκτός έδρας δοκιμασία για την ΑΕΛ στο Αγρίνιο
    09/09/2026
    Rising Stars: Πανεύκολα στον τελικό ο Ιόνιος!
    08/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
    10/09/2026
    Η διαχρονική ευθύνη του εκλογικού σώματος
    10/09/2026
    Η Ασπίδα του Αχιλλέα – Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απροστάτευτη
    10/09/2026
    Οι ανάγκες μας δεν χωράνε σε εξαγγελίες για το 2028!
    08/09/2026
    Ώρα σου καλή…
    08/09/2026
Ανάγνωση Μνημόνιο Συνεργασίας για τα έργα αναβάθμισης του Αχιλλείου
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας για τα έργα αναβάθμισης του Αχιλλείου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΕΤΑΔ Α.Ε. και του ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης του Αχιλλείου Κέρκυρας.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 08/09/2020
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΕΤΑΔ Α.Ε. και του ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης του Αχιλλείου Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΤΑΔ

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., κ. Στέφανος Δ. Βλαστός υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου Κέρκυρας, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 12.950.000 ευρώ, το οποίο και θα υλοποιήσει η ΕΤΑΔ Α.Ε. με τους χρηματοδοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης των προβλεπόμενων εργασιών για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του εμβληματικού συγκροτήματος, το οποίο θα υλοποιηθεί κατ’ αναλογία των αναλαμβανόμενων υποχρεώσεων από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Κοινή προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΕΤΑΔ Α.Ε. είναι να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του Αχίλλειου κατά τη διάρκεια των εργασιών, καθώς συγκαταλέγεται σταθερά στους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ενδιαφέροντος, αποτελώντας, ταυτόχρονα, τον δημοφιλέστερο προορισμό στην Κέρκυρα. Να σημειώσουμε ότι το Αχίλλειο αποτελεί τον σημαντικότερο αναπτυξιακό πόρο που συνδέεται άρρηκτα με την οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, αλλά και της χώρας.

Συγκεκριμένα, η ΕΤΑΔ Α.Ε. θα υλοποιήσει εργασίες αποκατάστασης του Ανακτόρου του Συγκροτήματος, του αύλειου χώρου του Θυρωρείου και του Βαρόνου και στο κτήριο των Στρατώνων, συνολικού προϋπολογισμού 9.300.000 ευρώ, καθώς και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της κλίμακας Heine, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ. Αντίστοιχα, οι Διευθύνσεις Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων και Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονoμιάς του Υπουργείου Πολιτισμού θα υλοποιήσουν παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ, που θα περιλαμβάνουν τη συντήρηση σταθερών και κινητών εκθεμάτων, τοιχογραφιών και κονιαμάτων, τη δημιουργία μουσειακών κατασκευών, την προμήθεια σταθερών ικριωμάτων, εξαρτημάτων και αναλώσιμων υλικών συντήρησης, τον σχεδιασμό και την παραγωγή πολυμεσικών εφαρμογών, τον εκθεσιακό φωτισμό, την παραγωγή εποπτικού υλικού και την εφαρμογή της Μουσειολογικής – Μουσειογραφικής μελέτης της έκθεσης του Ανακτόρου.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα, μετά από μακρά περίοδο απραξίας, ολοκληρώνονται με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας όλες οι διοικητικές πράξεις που ανοίγουν τον δρόμο στην υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης του Αχίλλειου, ενός αναπτυξιακού πολιτιστικού έργου, το οποίο οφείλουμε να αποκαταστήσομε με τρόπο πρότυπο και υποδειγματικό ανταποκρινόμενοι απολύτως στην δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενός εμβληματικού συνόλου που σηματοδοτεί μια ολόκληρη ιστορική περίοδο για την Κέρκυρα, ενός μοναδικού για τα δεδομένα της χώρας μας μνημείου, που σφραγίστηκε με την δράση συγκεκριμένων προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής ιστορίας. Το Αχίλλειο αποτελεί τον πιο αγαπητό προορισμό των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού και συγχρόνως ένα κρίσιμο αναπτυξιακό και οικονομικό πόρο για την τοπική κοινωνία και όχι μόνον. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν συμβάλλει καθοριστικά τόσο στον σχεδιασμό και την παρακολούθηση των μελετών, όσο και την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών για την ένταξη του έργου. Με την ίδια και περισσότερη αφοσίωση είναι παρούσες και στην υλοποίηση της αποκατάστασης του μνημειακού συγκροτήματος του Αχιλλείου διασφαλίζοντας ποιότητα και αισθητική».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε, Στέφανος Δ. Βλαστός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με το Υπουργείο Πολιτισμού θέτουμε σήμερα τις βάσεις της συνεργασίας μας, ώστε το επόμενο διάστημα να διασφαλίσουμε την άρτια υλοποίηση ενός έργου μεγάλης εθνικής σημασίας που θα αποκαταστήσει πλήρως το Αχίλλειο, αναδεικνύοντας το ως έναν κορυφαίο πόλο πολιτισμού και συνάμα τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά συνολικά για τη χώρα. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ως διαχειρίστρια εταιρεία του Αχιλλείου και κύριος φορέας του έργου θέτει ως προτεραιότητα την άρτια υλοποίηση αποκατάστασης και ανάδειξης του ιστορικού συγκροτήματος. Με την ευθύνη συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τον σωστό προγραμματισμό και την αέναη προσπάθεια των υπηρεσιών μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την πλήρη αποκατάσταση του εμβληματικού χώρου του Αχιλλείου με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Όραμα μας και δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να προσδώσουμε στο Αχίλλειο την αίγλη που του αρμόζει».

Αυλωνίτης: Τι συμβαίνει με το Αχίλλειο τελικά;
ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου
Γκίκας: Μέχρι τέλη Ιουνίου, στον “αέρα” ο διαγωνισμός για το Αχίλλειο
ΠΙΝ: 5εκ. για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου
Αχίλλειο: Άλλα τρία χρόνια κλειστό και… βλέπουμε!
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Αιχμές Αυλωνίτη για ακρίβεια, στέγη και μισθούς εκπαιδευτικών στην αφετηρία της σχολικής χρονιάς
  • Αγιασμοί στα σχολεία της Κέρκυρας (φωτορεπορτάζ)
  • Μήνυμα Καββαδία για τη νέα σχολική χρονιά με αιχμές για ελλείψεις και υποδομές
  • Μήνυμα Τρεπεκλή για τη νέα χρονιά με αιχμή τις ίσες ευκαιρίες στα νησιά
  • Ιστορική χρονιά για τη Βόρεια Κέρκυρα με την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου

Τελευταία σχόλια

  1. TS στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!
  2. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  3. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  4. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  5. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Τι είδε ο Γερουλάνος στην Κέρκυρα (pics)…

04/10/2025

Υπ.Πο σε Μπιάγκη: Η Κέρκυρα δεν ζήτησε ποτέ την αναβίωση του Δημοτικού Θεάτρου

13/09/2025

Γαλιατσάτος: Το μνημείο του Αχιλλείου παραμένει στην τύχη του απροστάτευτο

03/09/2025
galiatsatos

Γαλιατσάτος: Το μνημείο του Αχιλλείου παραμένει στην τύχη του απροστάτευτο

03/09/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise