Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Πελάης: Προσφυγή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας και καταγγελίες για αυξήσεις στο νερό
    14/08/2026
    To μήνυμα Στασινόπουλου για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Αυλωνίτης: Θερμά συγχαρητήρια στη Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» που κέρδισε χρυσό δίπλωμα!
    13/08/2026
    Πρόταση στo LEADER για την αποκατάσταση του θεάτρου «Ν. Κούρκουλος»
    13/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Άμεση κατάσβεση σε πέντε πυρκαγιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία
    14/08/2026
    Πρόστιμo 1.312 ευρώ σε αλλοδαπό γιατί πέταξε τσιγάρο απ’ το αυτοκίνητο
    14/08/2026
    Κέρκυρα: Βροχές, χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες την παραμονή της Παναγίας
    14/08/2026
    Χειροπέδες σε ανήλικο στην Κέρκυρα για διακίνηση ναρκωτικών
    14/08/2026
    Αλλοδαπός προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα από το αεροδρόμιο
    14/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης: Γυναικείες Αφηγήσεις στην Ιαπωνική Τέχνη
    14/08/2026
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
    Mε επιτυχία, το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    13/08/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
    13/08/2026
    Πάολα Ανδριωτάκη: «Μάνγκο και Αλάτι»
    13/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
    14/08/2026
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
    Στον Ιόνιο ο Δ. Ρουμελιώτης!
    11/08/2026
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
    Φρένο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια εκεί όπου η κυβέρνηση πάτησε γκάζι (χωρίς εγγυήσεις)
    13/08/2026
    Κέρκυρα Film Office: Ένα νέο εργαλείο εξωστρέφειας, τουριστικής προβολής και προσέλκυσης διεθνών παραγωγών
    13/08/2026
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
Ανάγνωση Σε κίνδυνο η υγεία μαθητών-εκπαιδευτικών από την ανευθυνότητα Κυβέρνησης και δημοτικών αρχών”
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κίνδυνο η υγεία μαθητών-εκπαιδευτικών από την ανευθυνότητα Κυβέρνησης και δημοτικών αρχών”

Ανακοίνωση-κάλεσμα Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 23/08/2020
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση-κάλεσμα Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Αναλυτικά:

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ-ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και η πλατιά διασπορά του με την “επανεκκίνηση της οικονομίας” και το “άνοιγμα” του τουρισμού, είναι πια πραγματικότητα! Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο σε εμάς και όχι στο γεγονός ότι έκανε λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να χωρέσει η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού (π.χ. μεγαλοξενοδόχοι) και των μεταφορών (αεροπορικές εταιρείες, εφοπλιστές κ.ά.) δε μπορούν να πείσουν πια κανένα και δε μπορούν να κρύψουν την τεράστια, την εγκληματική κρατική ευθύνη!
Και στο νησί μας εξάλλου αυτήν την περίοδο το βλέπουμε καθημερινά με τα γεμάτα πλοία και αεροπλάνα, με την ανυπαρξία μέσων και μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με την απουσία διαγνωστικών τεστ, με την απόκρυψη στοιχείων για να μην διαταραχθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με την μη αξιοποίηση του χρόνου που κερδίσαμε για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας κ.λπ.
Μπροστά μας έχουμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με μία πανδημία που αναζωπυρώνεται και παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και με την εγκληματική ανευθυνότητα κυβέρνησης και δήμων, που ταυτόχρονα βέβαια δείχνει ξεκάθαρα και τις προτεραιότητές τους, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των πολλών.
Το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων είναι θέμα πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού σε ολόκληρη την κοινωνία. Τι έχει όμως συμβεί μέχρι τώρα και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα; Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές στο νησί μας άφησαν απλήρωτους για μήνες τους μπροστάρηδες αυτής της μάχης, τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων, που μέχρι και από την τσέπη τους έβαζαν σε πολλές περιπτώσεις για να αγοράζουν καθαριστικά και μόνο μετά από την πίεση που άσκησε το Σωματείο μας με τους συναδέλφους στους δήμους Βόρειας και Κεντρικής Κέρκυρας έγινε η πληρωμή των δεδουλευμένων (εκκρεμεί βέβαια ακόμα η επέκταση). Στον δε δήμο της Νότιας Κέρκυρας παραμένουν ακόμα απλήρωτοι για δουλειά που έκαναν Μάη και Ιούνη συν την επέκταση!
Βεβαίως, το κακό δε σταματάει εκεί. Οι νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει αντίστοιχα σε άλλους χώρους (π.χ. καθαριότητα Νοσοκομείου Κέρκυρας) και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπετε το κράτος έχει συνέχεια), συνεχίζουν την εργασιακή ομηρία των συναδέλφων και προσπαθούν να κλείσουν την πόρτα της οριστικής επίλυσης του προβλήματος της καθαριότητας των σχολείων, που δεν είναι άλλη από την σταθερή και μόνιμη δουλειά των συναδέλφων με τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού. Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για τις συμβάσεις αυτές και στους τρεις δήμους του νησιού μας. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι και οι τρεις δήμοι δεν ζήτησαν ούτε μια θέση παραπάνω από τις λειψές που είχαν όλα αυτά τα χρόνια (χωρίς πανδημία). Έτσι, ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ζήτησε 69 θέσεις, ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας 17 και ο δήμος Νότιας Κέρκυρας 11, δηλαδή πολύ λιγότερες από τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε κανονικές συνθήκες πόσο μάλλον εν μέσω πανδημίας! Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε έναν από τους δήμους του νησιού οι μισοί σχεδόν συμβασιούχοι θα είναι μερικής απασχόλησης, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητα των χώρων και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής και ευρύτερης κοινότητας!!! Και όλα αυτά όταν με τον ίδιο αριθμό συμβασιούχων την περασμένη χρονιά δεν έβγαινε η δουλειά και ταυτόχρονα είχαμε την ξεκάθαρη παραδοχή από τους δήμους και την κυβέρνηση για το γεγονός αυτό (όλοι θυμόμαστε την μεταφορά των συναδέλφων από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας στην δευτεροβάθμια και την επέκταση της εργασίας των συναδέλφων λόγω κορωνοϊού), καθώς επίσης την παραδοχή από μέλη σχολικής επιτροπής σε συνάντηση με το Σωματείο μας ότι με αυτό το προσωπικό και αυτές τις εργασιακές σχέσεις δε μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη ακόμα και οι οδηγίες του υπουργείου παιδείας για την καθαριότητα των σχολείων, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι ασφαλείς! Εξάλλου, είναι γνωστό σε όλες τις δημοτικές αρχές του νησιού μας ότι αριθμητικά δεν αντιστοιχεί καν ένας καθαριστής ανά σχολείο(!) με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία!
Αυτήν λοιπόν την κατάσταση αποφάσισαν οι δημοτικές αρχές του νησιού μας μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ να την συνεχίσουν και αυτήν τη χρονιά, με την πανδημία σε έξαρση, παίζοντας κορόνα-γράμματα την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών, της κοινωνίας ολόκληρης! Αλήθεια, μήπως όλα τα παραπάνω είναι δική μας “ατομική ευθύνη”;
Αυτήν τη “λύση”, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για τους συναδέλφους στην καθαριότητα ήταν που εκθείασε μέσα σε δημοτικό συμβούλιο η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κυρία Υδραίου. Αυτήν τη “λύση” είναι που προωθεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και που μοναδική του έγνοια είναι πώς οι συνάδελφοι συμβασιούχοι δεν θα έχουν επαφές με το Σωματείο μας! Αυτήν τη “λύση” είναι που εμείς θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε εντείνοντας τον αγώνα για καμία απόλυση συναδέλφου, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, για προσλήψεις νέου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες για καθαριότητα των σχολείων, για μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων, μαθητών, εκπαιδευτικών, όλου του λαού.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας! Για τον λόγο αυτό το Σωματείο μας παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους, τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, τους γονείς σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 8 μ.μ.
Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς δουλειά κανένας συνάδελφος συμβασιούχος. Επειδή γνωρίζουμε την δυσκολία να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά οι συνάδελφοι τις αιτήσεις, το Σωματείο μας είναι εδώ για να βοηθήσει και σε αυτό. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία του Σωματείου μας (2ος όροφος Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας) την Δευτέρα 24 Αυγούστου από τις 11 το πρωί και μετά.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΕΛ.Α.Σ: Καταργούμε τις Πανελλαδικές – Όχι στο ψυχοφθόρο διόδιο στη γνώση και τη μάθηση
Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική απεργία για το εμπόριο
Οι μαθητές της Κέρκυρας «ταξιδεύουν» στην ιστορία της Παλιάς Πόλης
Η ΕΛΜΕ για το “πολλαπλό βιβλίο και τις πραγματικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης”
Ανοιχτή συνεδρίαση των Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την οργάνωση του 3ήμερου εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
  • Άμεση κατάσβεση σε πέντε πυρκαγιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία
  • Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
  • Πρόστιμo 1.312 ευρώ σε αλλοδαπό γιατί πέταξε τσιγάρο απ’ το αυτοκίνητο
  • Κέρκυρα: Βροχές, χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες την παραμονή της Παναγίας

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

“Καμιά θυσία για τους πολέμους των Ιμπεριαλιστών”

26/03/2026

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Τρία χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών

24/02/2026

Για την ανάρτηση της ΔΔΕ Κέρκυρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια

09/02/2026

Με επιτυχία η εκδήλωση «Πειραματικά Σχολεία: Καινοτομία ή Εκπαιδευτική Ανισότητα;»

07/02/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise