Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τσίπρας: Δεν θα είναι υποψήφιοι όσοι αλλάξουν τώρα κόμμα
    «Τελεσίγραφο» στους βουλευτές να παραιτηθούν τώρα στέλνει ο Τσίπρας
    09/10/2026 12:42
    Λαϊκή Αγορά Κέρκυρας
    22 καταστήματα της Λαϊκής Αγοράς παραμένουν κενά
    09/10/2026 11:43
    Στο «κόκκινο» το ΕΣΠΑ των Ιονίων – Η ΑΝΑΣΑ ζητά απαντήσεις από την Περιφέρεια
    09/10/2026 00:23
    Αυλωνίτης: Νησιωτική πολιτική στην πράξη, κι όχι στα λόγια
    08/10/2026 23:22
    Ζητά ενιαία νησιωτική πολιτική στη Βουλή ο Δημήτρης Μπιάγκης
    08/10/2026 20:32
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    O Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Κέρκυρας προσλαμβάνει ψυχολόγο
    09/10/2026 16:12
    Η στοά του Αγγλικού Υδραγωγείου Κέρκυρας
    Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
    09/10/2026 12:15
    Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών
    Γλιτώνει από το λουκέτο ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών; Νομικά μέτρα για τριετή παράταση
    09/10/2026 11:13
    Αφίσα για τη δεύτερη πεζοπορική συνάντηση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
    Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας οργανώνει πεζοπορία στον Αντινιώτη
    09/10/2026 09:33
    Πανό για τη μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας
    Παρέμβαση της Ένωσης Γονέων για το Μουσικό Σχολείο
    09/10/2026 09:33
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    09/10/2026 12:42
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    09/10/2026 12:42
    ΕΛΜΕ Κέρκυρας: τα σχολεία δεν συντηρούνται με εισφορές και χορηγίες
    08/10/2026 20:16
    e-ΕΦΚΑ
    Ορίστηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής του Νοεμβρίου για όλα τα ταμεία
    08/10/2026 16:26
    Διεκδικούν αναδρομικά και 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας
    07/10/2026 19:30
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
    Αφίσα μαθημάτων αστρονομίας της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας
    Η Κέρκυρα μαθαίνει να παρατηρεί τον νυχτερινό ουρανό
    09/10/2026 09:33
    Το Σάββατο, ο αγιασμός στη Φιλαρμονική Σιναράδων
    08/10/2026 20:32
    The Empress: τρίτη σεζόν στο Netflix
    Η «Αυτοκράτειρα» επιστρέφει στο Netflix με την Κέρκυρα στο προσκήνιο
    08/10/2026 20:16
    Tιμούν τα 200 χρόνια από την έξοδο του Μεσολογγίου στην Ιόνιο Βουλή
    07/10/2026 19:00
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    ΑΕΛ: μετά την 5άρα, όλα τα βλέμματα στην Κυριακή
    08/10/2026 21:36
    Αφίσα κολυμβητικής συνάντησης μνήμης Άρη Μουζακίτη
    Γύρω από τα Τείχη, στη μνήμη του Άρη Μουζακίτη
    08/10/2026 21:22
    Ο Καμαρά Μοχαμέτ του ΟΦΑΜ
    Ανανέωσε με τον ΟΦΑΜ ο Καμαρά!
    08/10/2026 20:58
    Ο Μαγγιώρος σφυρίζει το ντέρμπι ΑΕΛ-ΟΦΑΜ για τη Γ εθνική
    08/10/2026 03:36
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ιδιωτικό και δημόσιο χρέος: Κοκτέιλ για τέλεια οικονομική καταιγίδα
    06/10/2026 15:18
    Το ιδιωτικό χρέος και οι 120 δόσεις: χρειάζεται ουσιαστική λύση
    05/10/2026 23:23
    Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών και εκπαιδευτικό κίνημα
    05/10/2026 22:36
    Η «Μεγάλη Ιδέα» του Ν. Δένδια, το αίμα της Κέρκυρας στην Ουκρανία και ο Κων. Θεοτόκης
    04/10/2026 19:22
    Όταν η τραγωδία γίνεται τηλεοπτικό σίριαλ
    04/10/2026 10:30
Ανάγνωση Περιφερειακό: Ζητά ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση του προσωπικού στα νοσοκομεία
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακό: Ζητά ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση του προσωπικού στα νοσοκομεία

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία με μόνιμες και βιώσιμες θέσεις ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 10/04/2020 19:32
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία με μόνιμες και βιώσιμες θέσεις ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΙΝ:

Με Ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων απαιτεί από την Κυβέρνηση να στηρίξει το έργο του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού εντάσσοντας όλους τους κλάδους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αποκαθιστώντας μια ακραία δυσμενή αδικία και εφαρμογή της ισονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eξορύξεις: Κάλεσμα της ΛΑΣΥ σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο
Έκτακτo Περιφερειακό για τις εξορύξεις στο Ιόνιο
Βολές Μιχαλά για την πολιτιστική πολιτική της Περιφέρειας
ΛΑΣΥ: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ή Εκδρομή;
Περιφερειακό με 16 θέματα την Παρασκευή…

Για το θέμα της προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού στα περιφερειακά νοσοκομεία, στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπερίσχυσε η θέση της ενίσχυσης των μόνιμων θέσεων ιατρών αντί της αύξησης επιδότησης των επικουρικών, μέτρο το οποίο δεν δημιουργεί ασφάλεια επαρκούς ιατρικής κάλυψης των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και δεν επαρκεί ούτε για την προσέλκυση επικουρικών ιατρών.

Στην ανταλλαγή ενημέρωσης και συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συμμετείχαν οι Διοικητές των Νοσοκομείων Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης, Λευκάδας Ιωάννης Μπάκαβος και Ζακύνθου Γιώργος Ραγκούσης.

Σύμφωνα με το Ψήφισμα:

Η πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και η μάχη για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αναδεικνύει την τραγική υποστελέχωση των Νοσοκομείων της χώρας, ιδιαίτερα των Περιφερειακών Νοσοκομείων με έμφαση στις νησιωτικές περιοχές, όπως στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Με το παρόν Ψήφισμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο:
• Αναγνωρίζει την ανάγκη σοβαρής αντιμετώπισης του κρίσιμου αυτού ζητήματος, στην παρούσα φάση αλλά και σε μόνιμη βάση, δηλαδή της στελέχωσης των νοσοκομείων, σε γιατρούς και νοσηλευτές όλων των απαραιτήτων ειδικοτήτων.

• Αναγνωρίζει και επιβραβεύει τον αγώνα των γιατρών και νοσηλευτών στις διαρκείς δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοίου COVID – 19, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

• Επισημαίνει, ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως σήμερα δεν ήταν αποτελεσματικά για να δημιουργήσουν συνθήκες προσέλκυσης ιατρών και νοσηλευτών στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως και σε άλλα Περιφερειακά Νοσοκομεία.

• Αναγνωρίζει την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδίου κινήτρων με αξιοποίηση του επιστημονικού ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού για να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας οι δομές και υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας στην επικράτεια , τα οποία όπως αποδεικνύει η εμπειρία ετών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιοριστούν σε επιδοματικού χαρακτήρα κίνητρα, λόγω της μη επάρκειάς τους.

• Ζητεί, από την Ελληνική Κυβέρνηση, εν οψει των εκτάκτων συνθηκών και προσπαθειών με στόχο την προστασία της Δημοσίας Υγείας την χορήγηση μηνιαίου επιδόματος κατόπιν σχετικών αποφάσεων των αρμοδίων Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για όσο χρόνο κρατήσει η πανδημία και η έκτακτη κατάσταση που έχει προκληθεί στις δομές υγείας.

• Ζητεί, ως έμπρακτη αναγνώριση του έργου και του ρόλου του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Συνοχή, ο Κανονισμός Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΚΒΑΕ), που εκδόθηκε με βάση το νόμο 3863/2010, να επεκταθεί και να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, νοσηλευτικό, επιστημονικό, τεχνολογικό, υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Κλινικές, Μικροβιολογικά, Βιοχημικά, Ακτινολογικά και Ακτινοθεραπευτικά Εργαστήρια, Υγειονομικές Μονάδες, Κέντρα Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) αλλά και Νοσηλευτικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατιωτικά Νοσοκομεία, ΚΙΧΝΕ-Ιατρεία μονάδων σχηματισμών και πλοίων ), καθώς και τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ . Αποκαθίσταται έτσι μια ακραία δυσμενή διάκριση, συμβάλλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο στην εμπέδωση και εφαρμογή της ισονομίας και της δικαιοσύνης.

• Ζητεί από την Κυβέρνηση να δοθούν αποτελεσματικά κίνητρα για την εξέλιξη γιατρών στα Περιφερειακά Νοσοκομεία όπως η μονιμοποίηση και εξέλιξη των επικουρικών γιατρών και η κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, ούτως ώστε να ξεπεραστεί η ανασφάλεια των τοπικών κοινωνιών απέναντι στην ανεπάρκεια του συστήματος των προσωρινών θέσεων και στην έλλειψη ενδιαφέροντος των γιατρών για τα Περιφερειακά Νοσοκομεία.

• Τονίζει την σημασία που έχουν οι πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών, φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γενικών Νοσοκομείων για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών διαβίωσης στα νησιά μας με κυρίαρχο την διευκόλυνση ανεύρεσης στέγης ή εξασφάλιση στέγης με διάφορες συνεργασίες (αξιοποίηση ακινήτων ή ενοικίαση ακινήτων κ.λ.π.).

• Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οφείλει να συνεχίσει τη συμβολή της στην υποστήριξη προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία των νησιών εντός του θεσμικού και νομικού πλαισίου αξιολογώντας την μέχρι σήμερα αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφάρμοσε και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης όλων των δομών της υγείας λαμβάνοντας υπ΄όψιν την οικονομική δυνατότητα της Περιφέρειας και αξιοποιώντας τις δυνατότητες όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • O Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Κέρκυρας προσλαμβάνει ψυχολόγο
  • Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
  • Ανδρέας Λεβεντέας: «Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει το διάβασμα»
  • «Τελεσίγραφο» στους βουλευτές να παραιτηθούν τώρα στέλνει ο Τσίπρας
  • ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων

Τελευταία σχόλια

  1. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  4. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι
  5. Γιάννης Λόντος στο Aθηναγόρειο: Δημιουργεί 20 ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΛΑΣΥ: Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς με την παρουσία τους έβαλαν τη σφραγίδα τους στο Περιφερειακό

20/05/2026 21:15

Την Τετάρτη έχει έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο

17/03/2026 21:34

ΑΝΑΣΑ: Γιατί καθυστερεί η έναρξη υλοποίησης του δρόμου Αργοστολίου-Πόρου

05/03/2026 14:40

Τρεπεκλής για υπόθεση Γογγάκη: Λειτουργήσαμε με θεσμική συνέπεια και πλήρη διαφάνεια

08/11/2025 20:24
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise