Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Σπ. Δαφνής: Δημογραφική κατάρρευση και λουκέτα σε σχολεία χτυπούν τον συναγερμό
    17/09/2026
    Τηλεοπτική προβολή του Ιονίου σε 60 χώρες μέσω της παραγωγής του NBC
    17/09/2026
    Σκουπίδια στο Νότο: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης και νομική διέξοδο προτείνει ο Αλ. Αυλωνίτης
    17/09/2026
    Πρόταση Θ. Καββαδία για διαπαραταξιακό μέτωπο στη διαχείριση των απορριμμάτων
    17/09/2026
    Απέραντοι σκουπιδότοποι Πετριτής, Άη Μαθιάς, Αργυράδες, Μοραϊτικα! ΣΟΣ εκπέμπουν οι κάτοικοι του Νότου…
    17/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Μεταπτυχιακά: Ψηφιακές δεξιότητες για πτυχιούχους όλων των κλάδων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
    17/09/2026
    Απόφαση για τη μουσική στην Κέρκυρα πυροδοτεί… κόντρες
    17/09/2026
    Μαθήματα ζωής στο κέντρο της Κέρκυρας για τις πρώτες βοήθειες
    17/09/2026
    Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Σπύρου Βάρελη!
    17/09/2026
    Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ πάνε εκδρομή…
    17/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΟΛΚΕ: Τέλος οι Αλυκές λόγω καθυστέρησης, νέα λύση για Μαρίνα και προειδοποίηση για ρήτρες
    16/09/2026
    Εμπορικός Σύλλογος: Τροποποίηση του θερινού ωραρίου
    16/09/2026
    ΣΕΠΕ: Έξι κενά σχολικών νοσηλευτών – Τα ίδια και φέτος στο 5ο δημοτικό
    16/09/2026
    Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τα σκουπίδια στη νότια Κέρκυρα
    15/09/2026
    Και πάλι χάος σήμερα στο αεροδρόμιο με τις πτήσεις από Αγγλία
    15/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η πολιορκία του 1716 ζωντανεύει στο Νέο Φρούριο της Κέρκυρας
    17/09/2026
    Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Σπύρου Γελέκα στην Αλεξανδρούπολη
    15/09/2026
    Σημαντική δωρεά χαρακτικών στο Μουσείο Καποδίστρια
    15/09/2026
    Ξεκινούν τα χορευτικά τμήματα της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας
    14/09/2026
    Σπείρα Ηρακλής: Μαθήματα χορού – χορός για όλους
    14/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας υποδέχθηκε τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο!
    16/09/2026
    Με επιτυχία το 12ο Corfu OldTown Trail (pics)
    16/09/2026
    Rising Stars: Πρωταθλητής ΕΣΚΑΒΔΕ ο Ιόνιος και συνεχίζει…
    14/09/2026
    ΝΑΟΚ: Αρχή με Ηρακλή εντός!
    14/09/2026
    Το πλήρες πρόγραμμα της Α’ ΕΠΣ Κέρκυρας
    13/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Λίγα λόγια ακόμη για τον Σ. Χαλβατζή και την Κέρκυρα
    16/09/2026
    Από το δημοκρατικό δικαίωμα… στην διακριτική ευχέρεια
    15/09/2026
    Η πυρπόληση 100.000 τόμων βιβλίων το 1943, σαν χτες, στην Κέρκυρα
    15/09/2026
    Με αύξηση 5,56% οι αφίξεις Αυγούστου στο «Ι. Καποδίστριας» – Στο +7,5% το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου
    14/09/2026
    Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία προς τη δημόσια εκπαίδευση
    14/09/2026
Ανάγνωση Μητροπολίτης Νεκτάριος: Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα…
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Νεκτάριος: Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα…

Κύκλοι της Ι. Συνόδου απαντούν στον Ιεράρχη: «Οι θέσεις μας και οι αποφάσεις των κρατικών αρχών δεσμεύουν όλη την Εκκλησία». «Ανέκρουσε πρύμναν» ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος μετά τον πανελλαδικό σάλο που προκάλεσαν όσα είπε από άμβωνος, όταν στις 25 Μαρτίου κάλεσε τους πιστούς να παρανομήσουν με δήλωση ότι βγαίνουν να ασκηθούν ώστε να πάνε στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 27/03/2020
Κοινοποίηση
10 λεπ. ανάγνωση
Περιεχόμενα
    • «Ανέκρουσε πρύμναν» ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος μετά τον πανελλαδικό σάλο που προκάλεσαν όσα είπε από άμβωνος, όταν στις 25 Μαρτίου κάλεσε τους πιστούς να παρανομήσουν με δήλωση ότι βγαίνουν να ασκηθούν ώστε να πάνε στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν. Κύκλοι της Ι. Συνόδου απαντούν στον Ιεράρχη: «Οι θέσεις μας και οι αποφάσεις των κρατικών αρχών δεσμεύουν όλη την Εκκλησία»
    • Κύκλοι της Ι. Συνόδου: Οι θέσεις μας και οι αποφάσεις των κρατικών αρχών δεσμεύουν όλη την Εκκλησία
    • «Αντιφατική η απόφαση»!
    • «Να έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα να κοινωνήσουν»
    • Παγκόσμια Δικτατορία; Αυτοί το έχουν πει!
    • Για το Πάσχα: Μην μας υποχρεώσετε να αναζητήσουμε άλλες λύσεις
  • Ολόκληρη η απάντηση του Μητροπολίτη Νεκτάριου

«Ανέκρουσε πρύμναν» ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος μετά τον πανελλαδικό σάλο που προκάλεσαν όσα είπε από άμβωνος, όταν στις 25 Μαρτίου κάλεσε τους πιστούς να παρανομήσουν με δήλωση ότι βγαίνουν να ασκηθούν ώστε να πάνε στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν. Κύκλοι της Ι. Συνόδου απαντούν στον Ιεράρχη: «Οι θέσεις μας και οι αποφάσεις των κρατικών αρχών δεσμεύουν όλη την Εκκλησία»

 

Με γραπτή του ανακοίνωση που δημοσίευσε το “Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία”, επιχειρεί να απαντήσει στα δημοσιεύματα και τα ηχητικά αποσπάσματα που περιέχουν τις δικές του δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνονται ανακρίβειες (!) αλλά και ότι δεν ερμηνεύουν σωστά τα όσα είπε κατά το κήρυγμα της Θείας Λειτουργίας της εορτής του Ευαγγελισμού.
Σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις εντός του χώρου της κυβέρνησης από το «αντάρτικο» κατά των αποφάσεων του Πρωθυπουργού, αναφέρει ότι στο λόγο του δεν έκανε μνεία στην ελληνική κυβέρνηση ή τον Κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, παρά το ότι καλούσε τους πιστούς να παραβιάσουν τα μέτρα που με δραματικούς τόνους καλούσε η κυβέρνηση τους πολίτες να εφαρμόσουν, δηλώνει τώρα ότι κατανοεί «τον κόπο του (σ.σ. Κ. Μητσοτάκη) να βγάλει με υπευθυνότητα την πατρίδα μας από την παγκόσμια κρίση».

Κύκλοι της Ι. Συνόδου: Οι θέσεις μας και οι αποφάσεις των κρατικών αρχών δεσμεύουν όλη την Εκκλησία

Ας σημειωθεί ότι λίγο πριν εκδοθεί η δήλωση του Μητροπολίτη, κύκλοι της Ιεράς Συνόδου (σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-1) υπογράμμισαν σχολιάζοντας τα όσα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας είπε από άμβωνος: «Οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου είναι σαφείς και δεδομένες και δεσμεύουν όλη την Εκκλησία όπως άλλωστε και οι αποφάσεις των κρατικών αρχών για την προστασία της δημόσιας υγείας».

«Αντιφατική η απόφαση»!

Όσον αφορά για το κάλεσμα στους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος υποστηρίζει ότι ο ίδιος απλώς έκανε λόγο για μία παράλειψη που έρχεται σε αντίφαση με εν ισχύει κρατική απόφαση. Και συνεχίζει με το επιχείρημα ότι η πρότασή του είναι να εκμεταλλευτούν οι πιστοί την ώρα της σωματικής τους άσκησης ή της βόλτας των κατοικίδιων ώστε να… περπατήσουν μέχρι τις ανοικτές εκκλησίες!

«Να έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα να κοινωνήσουν»

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στους πιστούς τουλάχιστον να κοινωνήσουν: «Ουδέποτε αναφέρθηκα σε θεία λειτουργία με ανοιχτές τις εκκλησίες, αλλά στην δυνατότητα των πιστών να κοινωνήσουν, αφού η θεία λειτουργία, η οποία είναι και το κατεξοχήν λειτούργημα, αλλά και αν θέλουμε να μιλήσουμε με την εκκοσμικευμένη γλώσσα, η εργασία, το επάγγελμα των κληρικών, τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών. Οι πιστοί πρέπει να έχουν το δικαίωμα τουλάχιστον να κοινωνήσουν κατόπιν, την ώρα της ατομικής προσευχής τους, τηρώντας όλα τα μέτρα τα οποία η πολιτεία έχει ορίσει για τους κλειστούς χώρους».
Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος αναφέρει τώρα ότι υπάρχει «η εναλλακτική λύση της θείας κοινωνίας από το αρτοφόριο το οποίο φυλάσσεται στην Αγία Τράπεζα για έκτακτες καταστάσεις, όπως και αυτή που βιώνουμε» ενώ θυμίζει ότι με απόφασή του ανεστάλησαν όλες οι δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως που θα μπορούσαν να φέρουν συνάθροιση και συνωστισμό: «Είναι τουλάχιστον αστείο να διατυπώνονται κρίσεις ότι προτρέπω αντίσταση στα μέτρα της πολιτείας».

Παγκόσμια Δικτατορία; Αυτοί το έχουν πει!

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών απαντά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποστροφή για την επιχείρηση να εγκαθιδρυθεί παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας μία «παγκόσμια δικτατορία», παραθέτοντας άρθρα του πανεπιστημιακού Κ. Κυριαζόπουλου και του πρώην πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, τα οποία, όπως αναφέρει, δεν έχουν διαψευστεί (!) και δεν έχει δοθεί δημοσίως (από ποιον;) κάποια σοβαρή απάντηση.

Για το Πάσχα: Μην μας υποχρεώσετε να αναζητήσουμε άλλες λύσεις

Τέλος, καλεί την πολιτεία να φέρει μέτρα που να συμβάλλουν στο να τελεστούν οι εορτασμοί του Πάσχα ώστε «να μην υποχρεωθούμε να αναζητήσουμε άλλες λύσεις που και το δημόσιο συμφέρον να διαφυλάξουν, αλλά το δικαίωμα του θρησκεύειν να μην απαγορεύουν»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητροπολίτης: O απολογισμός του ιερού προσκυνήματος της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνα στη Ρωσία
Μητροπολίτης: Σήμερα, το παρά φύσιν και αμαρτωλό ονομάστηκε φυσική ζωή
Νεκτάριος: «Η διαστροφή του οφθαλμού, σκοτίζει τον άνθρωπο»
Ο Νεκτάριος έριξε “βόμβα”: «Να παραιτηθούμε πλήρως από τον κρατικό μισθό»
Η μισθοδοσία των Αρχιερέων υπό το πρίσμα της ποιμαντικής διακονίας

 

 


 

 

Ολόκληρη η απάντηση του Μητροπολίτη Νεκτάριου

 

Μετ’ εκπλήξεως διάβασα σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 δημοσιεύματα τα οποία περιλαμβάνουν και ανακρίβειες, αλλά και δεν ερμηνεύουν ορθώς τα όσα είπα κατά το κήρυγμα της θείας λειτουργίας της εορτής του Ευαγγελισμού την 25η Μαρτίου.

Ουδέποτε στον λόγο μου έκανα μνεία ούτε στην ελληνική κυβέρνηση, πόσο δε μάλλον στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον οποίο και γνωρίζω προσωπικώς και υπολήπτομαι, κατανοώντας μάλιστα τον κόπο του να βγάλει με υπευθυνότητα την πατρίδα μας από την παγκόσμια κρίση. Παραπέμπω λοιπόν στο ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας μου. Είναι απαράδεκτο να εξάγονται συμπεράσματα της φαντασίας.

Ως επίσκοπος και ποιμένας του λαού μου ερωτώμαι συνεχώς τι θα γίνει με το ζήτημα της θείας κοινωνίας, και μάλιστα κατά τις ημέρες του επερχόμενου Πάσχα. Είναι χρέος μου λοιπόν να πάρω θέση και να καταθέσω την άποψή μου. Και μιλώ με την ευθύνη του πνευματικού πατέρα και του δίδοντος λόγο ενώπιον του Θεού, σεβόμενος, εννοείται, οποιαδήποτε άλλη γνώμη.

Επεσήμανα στον λόγο μου ότι ενώ οι εκκλησίες παραμένουν ανοιχτές για ατομική προσευχή, σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, εντούτοις στην φόρμα για τις επιτρεπόμενες εξόδους των πολιτών αυτό δεν περιλαμβάνεται ως επιλογή. Είναι δυνατόν, ζώντας σε μια δημοκρατική κοινωνία, να μην επιτρέπεται ο πολίτης να επισημάνει μία παράλειψη, η οποία μάλιστα έρχεται σε αντίφαση με εν ισχύει κρατική απόφαση; Και η πρότασή μου, εφόσον αυτό το ζήτημα δεν αντιμετωπιστεί, είναι να στηριχτούν οι πολίτες στην επιτρεπόμενη σωματική άσκηση και την βόλτα των κατοικιδίων τους, για να μπορέσουν περπατώντας να περάσουν από τις ανοιχτές εκκλησίες. Με ικανοποίηση διάβασα την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, ακριβώς το ίδιο αίτημα να διατυπώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας προς το Υπουργείο Παιδείας, να συμπεριληφθεί δηλαδή η επιλογή της ατομικής προσευχής στην φόρμα εξόδου των πολιτών από τα σπίτια τους και ελπίζω το ζήτημα να ρυθμιστεί.

Αναφορικά τώρα με την θεία κοινωνία ουδέποτε αναφέρθηκα σε θεία λειτουργία με ανοιχτές τις εκκλησίες, αλλά στην δυνατότητα των πιστών να κοινωνήσουν, αφού η θεία λειτουργία, η οποία είναι και το κατεξοχήν λειτούργημα, αλλά και αν θέλουμε να μιλήσουμε με την εκκοσμικευμένη γλώσσα, η εργασία, το επάγγελμα των κληρικών, τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών. Οι πιστοί πρέπει να έχουν το δικαίωμα τουλάχιστον να κοινωνήσουν κατόπιν, την ώρα της ατομικής προσευχής τους, τηρώντας όλα τα μέτρα τα οποία η πολιτεία έχει ορίσει για τους κλειστούς χώρους.

Ακόμη όμως κι αν δεν τελεστεί θεία λειτουργία, υπάρχει η εναλλακτική λύση της θείας κοινωνίας από το αρτοφόριο το οποίο φυλάσσεται στην αγία τράπεζα για έκτακτες καταστάσεις, όπως και αυτή που βιώνουμε. Αυτή είναι η άποψή μου κατά την κρίση και την ευθύνη που έχω ως επίσκοπος της Εκκλησίας και αυτό συνέστησα στους πιστούς της Μητροπόλεως.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι ήμουν από τους πρώτους εκ των Μητροπολιτών που συνέστησα στον λαό μας να μείνει σπίτι, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες και σε όποιον έχει κάποιο κρυολόγημα, ενώ με απόφασή μου ανεστάλησαν όλες οι δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως που θα μπορούσαν να φέρουν συνάθροιση και συνωστισμό. Είναι τουλάχιστον αστείο να διατυπώνονται κρίσεις ότι προτρέπω αντίσταση στα μέτρα της πολιτείας.

Τέλος, αναφορικά με τα της παγκόσμιας διακυβέρνησης παραπέμπτω σε πλήθος δημοσιευμάτων, με έμφαση στην πρόταση του τέως Βρετανού πρωθυπουργού κ. Γκόρντον Μπράουν (https://economytoday.sigmalive.com/oikonomia/kosmos/19800_pagkosmia-kyvernisi-eisigeitai-o-gkornton-mpraoyn ), αλλά και στα δημοσιευθέντα τρία κείμενα του επίκουρου καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκου Κυριαζόπουλου, στα οποία δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα κάποια σοβαρή απάντηση (πρώτο άρθρο 18-3-2020 https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/35960-i-prosorini-apagoreusi-tis-latreias-gia-tin-prostasia-tis-ugeias-parabiazei-ti-thriskeutiki-eleutheria , δεύτερο άρθρο 20-3-2020 https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/36009-gia-poio-skopo-apagoreuthike-antisuntagmatika-kai-antitheta-pros-tis-diethneis-sumbaseis-anthropinon-dikaiomaton-i-theia-latreia και τρίτο άρθρο 26-3-2020 https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/36115-koronaϊos-fusiki-epidimia-i-egklima-genoktonias ). Με χαρά θα περιμένω λοιπόν να διαψευσθούν όλα όσα έχουν γραφεί από άλλους αρμοδιότερους εμού και ευχαρίστως θα αποδεχθώ την διάψευση και θα το εκφράσω δημοσίως.

Όπως και ο λαός μου, έτσι κι εγώ, ανησυχώ ιδιαίτερα για το άγιον Πάσχα, για το αν μας επιτραπεί να το εορτάσουμε ή αν θα βρεθεί κάποια άλλη λύση. Γι’ αυτό και εξέφρασα την ευχή με την βοήθεια του Θεού να αντιμετωπιστεί η ασθένεια και να αξιωθούμε του εορτασμού. Ελπίζω τα μέτρα της πολιτείας να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή και να μην υποχρεωθούμε να αναζητήσουμε άλλες λύσεις που και το δημόσιο συμφέρον να διαφυλάξουν, αλλά το δικαίωμα του θρησκεύειν να μην απαγορεύουν.

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σπ. Δαφνής: Δημογραφική κατάρρευση και λουκέτα σε σχολεία χτυπούν τον συναγερμό
  • Μεταπτυχιακά: Ψηφιακές δεξιότητες για πτυχιούχους όλων των κλάδων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
  • Απόφαση για τη μουσική στην Κέρκυρα πυροδοτεί… κόντρες
  • Η πολιορκία του 1716 ζωντανεύει στο Νέο Φρούριο της Κέρκυρας
  • Μαθήματα ζωής στο κέντρο της Κέρκυρας για τις πρώτες βοήθειες

Τελευταία σχόλια

  1. Κερκυραιος πολιτης στο Δρυ: «Λεφτά υπάρχουν», 270.000 ευρώ για δύο ημέρες «πολιτισμού»
  2. ΣΠΥΡΊΔΩΝ ΚΟΣΚΙΝΆΣ στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  3. Αγγελος Σπιτιερης στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  4. Ιωσήφ στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  5. Νικος Σελλας στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νεκτάριος: Όποιος προτιμά το σκοτάδι, τότε ζει το χάος (pics)

10/05/2026

Νεκτάριος: Σήμερα, η κοινωνία ζει ένα παραφύσιν θαύμα

08/05/2026

Νεκτάριος: Σήμερα, επιχειρείται η αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας

25/04/2026

Νεκτάριος: «Οι σύγχρονοι Πιλάτοι ζουν ανάμεσά μας» (pics)

10/04/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise