Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στο «κόκκινο» το ΕΣΠΑ των Ιονίων – Η ΑΝΑΣΑ ζητά απαντήσεις από την Περιφέρεια
    09/10/2026 00:23
    Αυλωνίτης: Νησιωτική πολιτική στην πράξη, κι όχι στα λόγια
    08/10/2026 23:22
    Ζητά ενιαία νησιωτική πολιτική στη Βουλή ο Δημήτρης Μπιάγκης
    08/10/2026 20:32
    Διεθνής επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά και την Κέρκυρα
    B2B συναντήσεις με ξένους αγοραστές σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα
    08/10/2026 17:22
    Tρoπολογία ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ΦΠΑ στα μικρά νησιά του Ιονίου
    08/10/2026 17:13
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    Η καινοτομία ως εργαλείο ανάπτυξης στην υπηρεσία των επιχειρήσεων των Ιονίων Νήσων
    08/10/2026 17:46
    Σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας
    Αποκαταστάθηκε η βλάβη στις γραμμές 100 και 199
    08/10/2026 17:33
    Aφαίρεσε 11 μπαταρίες αυτοκινήτων από αυλή σπιτιού
    08/10/2026 17:06
    Σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας
    Παρέπεμψε στο 112 η Αστυνομία λόγω βλάβης στο 100
    08/10/2026 16:25
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ Κέρκυρας: τα σχολεία δεν συντηρούνται με εισφορές και χορηγίες
    08/10/2026 20:16
    e-ΕΦΚΑ
    Ορίστηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής του Νοεμβρίου για όλα τα ταμεία
    08/10/2026 16:26
    Διεκδικούν αναδρομικά και 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας
    07/10/2026 19:30
    Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην ΠΔΕ Ιονίων
    06/10/2026 23:01
    Κάλεσμα της ΕΛΜΕ στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των εξορύξεων
    06/10/2026 22:59
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Σάββατο, ο αγιασμός στη Φιλαρμονική Σιναράδων
    08/10/2026 20:32
    The Empress: τρίτη σεζόν στο Netflix
    Η «Αυτοκράτειρα» επιστρέφει στο Netflix με την Κέρκυρα στο προσκήνιο
    08/10/2026 20:16
    Tιμούν τα 200 χρόνια από την έξοδο του Μεσολογγίου στην Ιόνιο Βουλή
    07/10/2026 19:00
    VΙDEO: Βραδιά Εθνικού Αναστοχασμού 2026
    06/10/2026 22:39
    Ολοκληρώθηκε το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης
    05/10/2026 22:39
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    ΑΕΛ: μετά την 5άρα, όλα τα βλέμματα στην Κυριακή
    08/10/2026 21:36
    Αφίσα κολυμβητικής συνάντησης μνήμης Άρη Μουζακίτη
    Γύρω από τα Τείχη, στη μνήμη του Άρη Μουζακίτη
    08/10/2026 21:22
    Ο Καμαρά Μοχαμέτ του ΟΦΑΜ
    Ανανέωσε με τον ΟΦΑΜ ο Καμαρά!
    08/10/2026 20:58
    Ο Μαγγιώρος σφυρίζει το ντέρμπι ΑΕΛ-ΟΦΑΜ για τη Γ εθνική
    08/10/2026 03:36
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ιδιωτικό και δημόσιο χρέος: Κοκτέιλ για τέλεια οικονομική καταιγίδα
    06/10/2026 15:18
    Το ιδιωτικό χρέος και οι 120 δόσεις: χρειάζεται ουσιαστική λύση
    05/10/2026 23:23
    Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών και εκπαιδευτικό κίνημα
    05/10/2026 22:36
    Η «Μεγάλη Ιδέα» του Ν. Δένδια, το αίμα της Κέρκυρας στην Ουκρανία και ο Κων. Θεοτόκης
    04/10/2026 19:22
    Όταν η τραγωδία γίνεται τηλεοπτικό σίριαλ
    04/10/2026 10:30
Ανάγνωση Η ΛΑΣΥ για τον κορωνοϊό και τα μέτρα που απαιτούνται
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΛΑΣΥ για τον κορωνοϊό και τα μέτρα που απαιτούνται

Ανακοίνωση της παράταξης Μπορμπότη σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα που απαιτούνται.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 20/03/2020 11:43
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση της παράταξης Μπορμπότη σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα που απαιτούνται.

Αναλυτικά, αναφέρει:
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» παρακολουθεί με αίσθημα ευθύνης τις εξελίξεις με την πανδημία στη χώρα αλλά και στο Δήμο μας.
Από την μεριά μας καλούμε στην τήρηση των κανόνων υγιεινής από όλους μας με ευθύνη όχι μόνο απέναντι στους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και την υποχρέωση να αναδεικνύουμε τις ελλείψεις ή τις αυθαιρεσίες σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ βλέπουμε μπροστά μας τα τραγικά ελλείμματα στο δημόσιο σύστημα υγεία που στενάζει να ανταποκριθεί σε αυτές τις συνθήκες. Δεν έχουν άδικο όσοι ανησυχούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Βλέπουμε μπροστά μας τις αυθαιρεσίες σε όσες επιχειρήσεις ακόμη λειτουργούν με εξαντλητικά ωράρια, «κλέψιμο» των αδειών, απλήρωτες υπερωρίες, απειλές και καταστρατήγηση των κανόνων ασφαλείας. Η διεκδίκηση των εργαζομένων δεν μπορεί να σταματά απέναντι σε αυτούς που βλέπουν και την πανδημία σαν μία ευκαιρία για μεγαλύτερη κερδοφορία.
Όλοι αυτοί που μιλάνε για πόλεμο και «αόρατους εχθρούς» θα πρέπει να εξασφαλίσουν στο στρατό μας τα όπλα για να δώσουν τη μάχη. Άλλο ήρωας και άλλο μάρτυρας!!!
Θεωρούμε λοιπόν, ότι στάση ευθύνης και ενός οργάνου της Τοπική Διοίκησης δεν είναι να αποσιωπηθούν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας ή στη δομή του Δήμου.
Ο Δήμος οφείλει έτσι και αλλιώς να υλοποιήσει τα μέτρα ευθύνης του αλλά είναι ανάγκη επίσης να βγάλει κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού.
Ειδικότερα για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων:
Απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του Δήμου που είναι και αυτοί  στην πρώτη γραμμή μιας μεγάλης προσπάθειας να κρατηθούν σε λειτουργία κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου όπως η καθαριότητα, οι αναγκαίες διοικητικές υπηρεσίες και η στήριξη ευάλωτων ομάδων πολιτών στην πόλη μας. Η προσπάθεια τους απαιτεί την στήριξη όλων μας αφού δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες και καλούνται να διαχειριστούν πρωτόγνωρα ζητήματα για όλους. Η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια τους, παίρνοντας όλα τα μετρά προστασίας τους, διευκολύνοντας πλήρως τους  εργαζομένους που είναι ευάλωτοι σε ζητήματα υγείας, με υποχρεώσεις σε αυτή την φάση σε παιδιά και αρρώστους.
Από πολλούς εργαζόμενους έχουμε καταγγελίες για ελλιπή μέτρα προστασίας που αφορούν την διάδοση του κορονοϊού. Δεν έχουν δοθεί επαρκή μέσα προφύλαξης σε όλες τις υπηρεσίες (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, φόρμες μίας χρήσης κλπ). Τα απορριμματοφόρα δεν απολυμαίνονται αλλά αντίθετα πλένονται μόνο με νερό και σαπούνι. Στη ΔΕΥΑΚ, μέχρι χθες, χωρίς μέτρα προστασίας οι εργαζόμενοι μετακινούνταν 2 μαζί μέσα σε κάθε αυτοκίνητο. Ο Δήμος πρέπει να λύσει άμεσα αυτά τα ζητήματα.
Απαιτούνται:
Για τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας, πρασίνου και τεχνικών συνεργείων: Ελαστικά γάντια μιας χρήσεως / Γάντια νιτριλίου / Γάντια δερματοπάνινα / Προστατευτικές μάσκες προσώπου μίας  χρήσεως με φίλτρο / Προστατευτικές ολόσωμες φόρμες εργασίας μίας χρήσεως / Διάφανη πλαστική προσωπίδα / Αντισηπτικά μαντηλάκια / Αντισηπτικά ζελέ για κάθε χώρο και όχημα / Καθημερινή απολύμανση όλων των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων.
Για τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας: Ελαστικά γάντια μίας χρήσεως / Μάσκες προσώπου με φίλτρο ή ιατρικές μίας χρήσεως / Αντισηπτικά μαντηλάκια / Αντισηπτικά ζελέ.
Οι τεράστιες ελλείψεις στην στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου τώρα εμφανίζονται στον υπερθετικό τους βαθμό. Οι έκτακτες προσλήψεις 30 ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ (ΥΕ) και 2 υπαλλήλων – επιστημονικού προσωπικού, με ειδικότητα ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΕ) για δύο (2) μήνες σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει ανταπόκριση αφού καλούνται κάποιοι για 2 μήνες (!!!) να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Λύση είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που τόσα χρόνια απαιτεί και διεκδικεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», αν ο Δήμος και οι υπηρεσίες ήταν πλήρως στελεχωμένες τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Ζητάμε να γίνει άμεσο αίτημα προτεραιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δημοτικής Αρχής και όλου του λαού του Δήμου μας η άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας του Αγίου Μάρκου, ώστε να μπορεί να έχει πλήρη 24ωρη λειτουργία και να σηκώσει ένα πρώτο μέρος του βάρους που θα σηκώσει γενικά το σύστημα υγείας και την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου.
Να απαιτηθούν τώρα τα αναγκαία έκτακτα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους δήμους για να στηριχτούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των κατοίκων. Οι 60.000 € έκτακτο κονδύλι στήριξης του Δήμου από το υπ. Εσωτερικών είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες. Μόνο η απολυμάνσεις που θα χρειάζεται να επαναλαμβάνονται τακτικότατα κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Προτείνουμε επίσης:
Να δοθούν άδειες σε εργαζόμενους που ανήκουν σε όλες τις ευπαθείς ομάδες με ιατρική βεβαίωση και όχι σε μεμονωμένες ελάχιστες ομάδες που αναφέρει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Να τροποποιηθεί η στελέχωση και τα ωράρια των υπηρεσιών των δήμων. Κάποιες υπηρεσίες που ίσως να μην έχουν αντικείμενο να κλείσουν τελείως. Άλλες να λειτουργούν μόνο με προσωπικό ασφάλειας και άλλες με το 50% του προσωπικού.
Να δοθούν προγράμματα εργασίας για τα γραφεία στα οποία οι ακατάλληλοι, μικροί και ανεπαρκώς αεριζόμενοι χώροι έχουν σαν αποτέλεσμα να συνωστίζονται εργαζόμενοι με αναλογίες εργαζόμενων ανά τετραγωνικό, μικρότερες και από αυτές που ισχύουν για τα σούπερ μάρκετ.
Να καθαριστούν όλα τα συστήματα αερισμού, ψύξης-θέρμανσης των κτιρίων.
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να ακολουθεί τις οδηγίες που δίνονται από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και να μην πανικοβάλλεται από μη έγκυρες, αντιεπιστημονικές και ιδεαλιστικές διαδόσεις.
Η «ατομική ευθύνη» που επικαλούνται οι κάθε λογής ιθύνοντες σε κάθε τόνο έχει στόχο καλύψει τις δικές τους ευθύνες. Αυτή η ευθύνη έχει ως προϋπόθεση τη συλλογική κοινωνική ευθύνη απέναντι στον εργαζόμενο άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του που υλοποιείται με σχέδιο και ιεράρχηση από ένα κράτος που λειτουργεί με βάση αυτές και όχι με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου όπως το σημερινό.
Τέλος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για αίμα, καλούμε τον λαό της Κέρκυρας να συμμετέχει στην αιμοδοσία καθώς οι ανάγκες αίματος, λόγω του κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί, είναι αυξημένες και η έλλειψη σε όλη τη χώρα είναι δραματική, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή όλων αυτών που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Στο «κόκκινο» το ΕΣΠΑ των Ιονίων – Η ΑΝΑΣΑ ζητά απαντήσεις από την Περιφέρεια
  • Σαν Σήμερα 9/10: Τα σημαντικότερα γεγονότα…
  • Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Bροχερή Παρασκευή στην Κέρκυρα: τοπικές βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο
  • Τουριστικές Επιχειρήσεις και Ψηφιακά Αρχεία: Η Σημασία του Μεγέθους Αρχείων PDF

Τελευταία σχόλια

  1. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  4. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι
  5. Γιάννης Λόντος στο Aθηναγόρειο: Δημιουργεί 20 ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έξωση και κλείσιμο του Ε΄ Παιδικού Σταθμού

07/09/2026 15:22

ΛΑΣΥ: Η απόσυρση του αιτήματος του ΟΛΚΕ δείχνει τη δύναμη της οργανωμένης δράσης

10/08/2026 11:16

ΛΑΣΥ Ιονίων: Για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στους Λάκωνες και τον αποκλεισμό Μακράδων και Κρήνης

25/07/2026 15:37

Τα παιδιά μας ή οι μαρίνες τους: Κάλεσμα της ΛΑΣΥ στο δημοτικό συμβούλιο

17/07/2026 17:15
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise