Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Συνάντηση τoυ Δημάρχoυ με τη Συντονιστική Επιτροπή Προέδρων Κοινοτήτων στις Μπενίτσες
    21/08/2026
    Αυλωνίτης: Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση των αρίστων! Προτελευταία η Ελλάδα στην Ε.Ε.σε δαπάνες για την παιδεία!
    21/08/2026
    Συνάντηση Μαχειμάρη-Κόκκαλη με τον πρόεδρο του Χαμόγελου
    21/08/2026
    Ακόμη 13 πρόστιμα από την Υπηρεσία Καθαριότητας
    21/08/2026
    Κόντρα και μπηχτές μεταξύ Γκίκα – Αυλωνίτη με φόντο το… Αχίλλειο
    20/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Meteo | Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες – Πού θα φτάσουν τα 40άρια;
    21/08/2026
    Σύλληψη αλλοδαπού στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
    21/08/2026
    Οδηγούσε μεθυσμένος στη Ζάκυνθο
    21/08/2026
    Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
    21/08/2026
    Έχασε τη ζωή του στη θάλασσα των Αλυκών Λευκίμμης
    21/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    20/08/2026
    Κέρκυρα: Αύξηση 17,3% στους επιβάτες κρουαζιέρας το πρώτο επτάμηνο
    19/08/2026
    Εργατικό Κέντρο: Kάλεσμα στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
    18/08/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Στον ευρωπαϊκό χάρτη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Πολιορκία της Κέρκυρας του 1716
    21/08/2026
    Από Τρίτη, ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Μάντζαρος
    21/08/2026
    Χρήστος Γαλανόπουλος: «Η Σύρραξη των Τεσσάρων-Λούνα»
    21/08/2026
    Η «Μάγια, η μέλισσα» στο Θέατρο του Μον Ρεπό
    20/08/2026
    Eιρήνη Κουντουράκου: «Αγνύθα»
    20/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στην K17 του Ηρακλή ο Σαλβάνος!
    20/08/2026
    Ντούσκος και Διαβάτη στο Παγκόσμιο του Άμστερνταμ!
    20/08/2026
    Ολυμπιακός: Διπλή εκπροσώπηση στην Κέρκυρα με Όλυμπο και ΑΕ Λευκίμμης
    20/08/2026
    Οι Vourligans ζητούν εξηγήσεις για το μέλλον του ΑΟ Κέρκυρα
    20/08/2026
    Απέκτησε Ζάγκο ο ΟΦΑΜ!
    18/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
Ανάγνωση Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Οι συνάδελφοι στα “Δήμητρα” να βρίσκονται σε ετοιμότητα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Οι συνάδελφοι στα “Δήμητρα” να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Κείμενο του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με αφορμή την επικείμενη εξαγορά των σούπερ μάρκετ "Δήμητρα" από το συνεταιρισμό SYNKA.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 02/01/2020
Κοινοποίηση
4 λεπ. ανάγνωση

Κείμενο του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με αφορμή την επικείμενη εξαγορά των σούπερ μάρκετ “Δήμητρα” από το συνεταιρισμό SYNKA.

Aναλυτικά, αναφέρουν:
Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν δημοσιεύματα με βάση τα οποία η γνωστή τοπική αλυσίδα σουπερ μάρκετ “Δήμητρα” εξαγοράστηκε από τον συνεταιρισμό SYNKA. Μάλιστα την εξαγορά επιβεβαιώνει ο ίδιος ο πρόεδρος του συνεταιρισμούς με σχετική του συνέντευξη στις 31 Δεκέμβρη 2019. Έτσι, υλοποιείται το σχέδιο που εδώ και καιρό έχουν καταρτίσει τα αφεντικά των σούπερ μάρκετ “Δήμητρα”.
Η εξέλιξη αυτή είναι ενδεικτική των ανακατατάξεων και της τάσης συγκεντροποίησης που συμβαίνει και στον χώρο των σούπερ μάρκετ πανελλαδικά, όπου μικρότερες επιχειρήσεις εξαγοράζονται-ενσωματώνονται σε μεγαλύτερες και έτσι η “πίτα μοιράζεται” σε ολοένα και λιγότερους “παίχτες” με ολοένα και μεγαλύτερα υπερκέρδη για την μεγαλοεργοδοσία. Παράλληλα, η τάση της συγκεντροποίησης έρχεται ως αποτέλεσμα των μεταξύ τους ανταγωνισμών, για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους και την εξαφάνιση των αντιπάλων τους. Θύματα όλων αυτών των εξελίξεων, σε κάθε περίπτωση, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που πληρώνουν την κερδοφορία και τα σχέδια των μεγαλοεργοδοτών κυριολεκτικά με τα ίδια τους τα δικαιώματα, την ίδια τους την ζωή!
Τα 45 εκατομμύρια ετήσιου τζίρου (που οι ίδιοι λένε), τα πολλά εκατομμύρια καθαρών κερδών για την εργοδοσία των “Δήμητρα” βγαίνουν από τις άθλιες συνθήκες εργασίας που έχουν θεσμοθετήσει όλες οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές, από τις ατελείωτες ώρες απλήρωτων υπερωριών, την επέκταση ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, από την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (που σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει ακόμα και με την ίδια τους την υγεία και ακεραιότητα), από τα “σπαστά”, από τις απολύσεις, τις απειλές, τους εκβιασμούς και πολλά άλλα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ “Δήμητρα” έχουν καταγγείλει κατά καιρούς στο Σωματείο μας!
Έτσι, η μεγαλοεργοδοσία των σούπερ μάρκετ “Δήμητρα”, με τα 19 καταστήματα σε όλο το νησί, αφού για χρόνια θησαύρισε από την δουλειά και τον κόπο των εργαζομένων, αφού κυριολεκτικά τους ξεζούμισε εκτινάσσοντας την κερδοφορία της, τώρα με ” γεμάτες βαλίτσες” από την νόμιμη και παράνομη κλοπή των εργαζομένων, βγάζει ακόμα περισσότερα από την πώληση της αλυσίδας, ώστε να κάνει νέες μπίζνες (επενδύσεις θα το πουν οι εκάστοτε κυβερνώντες) ακόμα πιο κερδοφόρες. Την ίδια στιγμή τα χρήματα (από την νόμιμη και παράνομη κλοπή του κόπου άλλων εργαζομένων) που “ρίχνει” το νέο αφεντικό για να εξαγοράσει την επιχείρηση, θα θελήσει να τα πάρει πολλαπλάσια πίσω (για ποιον άλλο λόγο εξάλλου να κάνει μια τέτοια “επένδυση”;) πράγμα που προοιωνίζει νέα βάσανα για τους εργαζόμενους.
Το Σωματείο μας όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων και της συγκεκριμένης αλυσίδας. Μαζί έχουμε δώσει μάχες και έχουμε αναγκάσει την εργοδοσία των “Δήμητρα” να πληρώσει υπερωρίες, να σταματήσει αυθαιρεσίες (ωράρια, συνθήκες εργασίας κ.λπ.), ματαιώσαμε μεθοδεύσεις και απόπειρες “παραιτήσεων”-απολύσεις συναδέλφων, αντιμετωπίσαμε την τρομοκρατία και πολλά άλλα. Σήμερα χρειάζεται ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο μας, να οργανωθούνε σε αυτό, να παλέψουμε μαζί για νέες κατακτήσεις.
Καλούμε τους συναδέλφους των σούπερ μάρκετ “Δήμητρα” να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Να επικοινωνήσουν άμεσα με το Σωματείο μας για να οργανώσουμε καλύτερα τις επόμενες κινήσεις μας. Του καλούμε να παλέψουμε μαζί ώστε να μην χάσει κανένας συνάδελφος την δουλειά του, να μην αλλάξουν προς το χειρότερο οι όροι εργασίας. Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική απεργία για το εμπόριο
Ανοιχτή συνεδρίαση των Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την οργάνωση του 3ήμερου εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς
“Καμιά θυσία για τους πολέμους των Ιμπεριαλιστών”
Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Τρία χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών
Με μεγάλη συμμετοχή η ΓΣ των ιδιωτικών υπαλλήλων
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Συνάντηση τoυ Δημάρχoυ με τη Συντονιστική Επιτροπή Προέδρων Κοινοτήτων στις Μπενίτσες
  • Meteo | Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες – Πού θα φτάσουν τα 40άρια;
  • Σύλληψη αλλοδαπού στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
  • Οδηγούσε μεθυσμένος στη Ζάκυνθο
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση

19/01/2026

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Αλληλεγγύη στο στρατιώτη Μ. Παπαγεωργίου

07/01/2026

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Πήγε κουβά η «Λευκή Νύχτα»

31/12/2025

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Εκμετάλλευση πασπαλισμένη με χριστουγεννιάτικη χρυσοσκόνη

27/12/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise