Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
    14/06/2026
    Τρεις οι βλάβες στον αγωγό – Το βράδυ η αποκατάσταση της υδροδότησης
    14/06/2026
    Γκίκας: Η άμεση κινητοποίηση περιόρισε τις συνέπειες ενός σοβαρού περιστατικού
    14/06/2026
    Γκίκας: Η Νησιωτικότητα βρίσκεται πλέον ψηλά στην Εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα
    13/06/2026
    Δέκα νέα πρόστιμα για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας
    13/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Κομμένο – Εκκενώθηκε προληπτικά
    14/06/2026
    “Όχι στη μετατροπή της Γαρίτσας σε μόνιμο θαλάσσιο πάρκινγκ σκαφών”
    14/06/2026
    Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία
    14/06/2026
    Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Κοροϊδία, με οικονομικά εμπόδια και κραυγαλέους αποκλεισμούς!
    14/06/2026
    Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
    14/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διαδικτυακή ενημέρωση για τις νέες δράσεις ΕΣΠΑ «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» και «Παράγουμε Ελλάδα»
    14/06/2026
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της ΠΙΝ για τα μικρά νησιά του Ιονίου
    12/06/2026
    Ξενοδοχ/λοι: Kαταγγελία για «εκλεκτούς» στον Χαλικούνα και κάλεσμα σε απεργία
    12/06/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άνοδος 10,8% στην επιβατική κίνηση τον Μάιο
    12/06/2026
    Luxury Real Estate: Το «φαινόμενο» της Κέρκυρας και το άλμα του 91%
    12/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Περασμένα, ξεχασμένα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Λ. Τσιρίδου
    14/06/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
    14/06/2026
    Τριήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων της Παλαιάς
    13/06/2026
    Με επιτυχία, η πρώτη συναυλία της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Κερκύρας
    13/06/2026
    Ξεκινάει έκθεση με 46 εκπληκτικά έργα του Φασιανού στην Κέρκυρα
    12/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
    Ρεκόρ αφίξεων το Μάιο 2026 στο «Ι. Καποδίστριας» με +11,22%!
    13/06/2026
    Το πυρηνικό μέλλον μας!
    13/06/2026
    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις του Αλβανικού λαού
    11/06/2026
Ανάγνωση Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 153 “ναι”
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 153 “ναι”

Απούσα από την διαδικασία στη Βουλή η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, η οποία διαλύεται σε περίπτωση διαγραφής του Γιάννη Σαρίδη. Συνολικά ψήφισαν 289 βουλευτές, εκ των οποίων καταψήφισαν οι 136. Τσίπρας: "Ο Μητσοτάκης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος".

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 10/05/2019
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Απούσα από την διαδικασία στη Βουλή η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, η οποία διαλύεται σε περίπτωση διαγραφής του Γιάννη Σαρίδη. Συνολικά ψήφισαν 289 βουλευτές, εκ των οποίων καταψήφισαν οι 136. Τσίπρας: “Ο Μητσοτάκης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος”.

Με 153 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή ενισχύοντας κι άλλο την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, ενώ 136 βουλευτές καταψήφισαν.

Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος είχε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό του 2019. Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι οι 7 ανεξάρτητοι βουλευτές που συμμετέχουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, μεταξύ των οποίων κι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Οι υπόλοιποι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων απείχαν από την ονομαστική ψηφοφορία, ενώ πηγές του κόμματος γνωστοποίησαν ότι ο Βασίλης Λεβέντης δεν σκοπεύει να διαγράψει τον Γ. Σαρίδη. Σε περίπτωση διαγραφής του Γ. Σαρίδη διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος

“Μετά το σημερινό αποτέλεσμα όλα όσα εξαγγείλαμε μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα γίνουν άμεσα πράξη. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη βδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται την μεθεπόμενη βδομάδα. Είναι μια στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας που θα νιώσουν ανάσα και ελάφρυνση οι πολίτες. Είχα πει στον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος. Νομίζω έτσι έγινε”, σημείωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο “προδιαγεγραμμένος θρίαμβος» της ΝΔ θα αποδειχθεί μόνο δημοσκοπικός, καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών”. Στην ομιλία του πριν την έναρξη της ψηφοφορίας και σχετικά με το ζήτημα με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «όταν έπαιρνε άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν σας είδαμε να λέτε κουβέντα τότε» συμπληρώνοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν μίλησε ούτε όταν τα περισσότερα από τα μέλη της «17 Νοέμβρη» αποφυλακίστηκαν, ούτε όταν βαρυποινίτες δραπέτευαν με ελικόπτερο από τις φυλακές.

Επίσης κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «προσπάθησε με κάθε τρόπο να εκτρέψει την συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα», καθώς είχε ως στόχο «να μην συζητήσουμε για τα μέτρα στήριξης και για το σχέδιό μας για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην κανονικότητα». Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης με την επίθεση εναντίον του κι εναντίον της οικογένειάς του «δεν υπέπεσε σε λάθος, είναι επιλογή, πολιτική επιλογή του επικοινωνιακού του επιτελείου, να πάμε σε εκλογές σε ένα πεδίο πολιτικής αρένας».

Μητσοτάκης: Άδειασε Κεφαλογιάννη και είπε Τσίπρας ίσον Πολάκης

“Όλοι με ξέρουν – και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου” επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ξεκαθάρισε: “Κάνει λάθος, όμως, ο κ. Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας. Το είπα προχθές και το ξαναλέω σήμερα: δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου.”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι θα απαντά στις επιθέσεις και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους, υπενθυμίζοντας ότι ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς, δήλωσε πως ο στίχος που επικαλέστηκε προχθές ο πρωθυπουργός «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…», γράφτηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και με τη σειρά του αφιέρωσε στον κ. Τσίπρα ένα άλλο δίστιχο του Μανώλη Αναγνωστάκη: «Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου».

Επίσης εκτίμησε ότι από τη συζήτηση αποδείχθηκε ότι “Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ ίσον Τσίπρας και όλοι μαζί είστε Πολάκης”. Σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, καθώς όπως είπε πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Οι 300+1 που υπογράφουν την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΛΑΣ – Όλα τα ονόματα
Αυλωνίτης για Τσίπρα: Δεν επαιτώ ούτε απαιτώ, είναι ο φυσικός ηγέτης της παράταξης
ΕΛ.Α.Σ, το όνομα του κόμματος Τσίπρα – Η ιδρυτική διακήρυξη
Τσίπρας: Live η Ιδρυτική Διακήρυξη του νέου κόμματος
Στην τελική ευθεία ο Αλέξης Τσίπρας με όνομα και… τραγούδι!
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Κομμένο – Εκκενώθηκε προληπτικά
  • “Όχι στη μετατροπή της Γαρίτσας σε μόνιμο θαλάσσιο πάρκινγκ σκαφών”
  • Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
  • Περασμένα, ξεχασμένα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Λ. Τσιρίδου
  • Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  2. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  3. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  4. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  5. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Κ. Παυλίδης: Παραιτήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα Τσίπρα

24/05/2026

Αποχώρησε ο Κακαβίτσας από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

18/05/2026

Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας

18/05/2026

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος διέγραψε τον Παύλο Πολάκη

16/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise